Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למאגר הידע הבלתי נדלה שלום רב, 

מה המשמעות של עבודה ללא חוזה עבור העובד? יכול להיגרם איזה נזק פוטנציאלי?

צריך לציין שתלושי שכר יש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אינני עו"ד.

העדר חוזה הוא חסרון עבור שני הצדדים. אני מבין שההעסקה כבר מתמשכת זמן רב. בהעדר חוזה, הקיים הוא המוסכם, והסביר הוא האופציה התקפה. כלומר, המעסיק לא יכול לשנות פתאום שום דבר לרעה (למשל להוריד שכר, לשנות שעות עבודה). דברים שלא הוסכמו בחוזה (שאין) - יהיו לפי המקובל והסביר (למשל חודש הודעה מראש על עזיבה/פיטורים).

:turn-l:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל איך זה חיסרון מבחינת העובד, בהנחה ואין לו בעיה עם תנאי העבודה הקיימים והשכר?

פורסם

בעייני אין פה חסרון גדול. אם היה חוזה, היו מן הסתם כתובים בו דברים סבירים שיהיו מוסכמים על שני הצדדים (כמובן בהטייה למעסיק שהוא זה שקובע לרוב את החוזה).

בלי חוזה, לא יתקבלו דברים לא סבירים. החסרון עבור שני הצדדים הוא שאם צד אחד כן בוחר לנהוג בניגוד לסביר ולמקובל (ולא בניגוד לחוזה שאין) יש צורך לפנות לבית המשפט.

• אהבתי 1
:turn-l:
פורסם

במקום הקודם שלי עבדתי תחילה ללא חוזה על פי הסכם שבעל פה (היו לי יחסי עבודה עם המעסיק זמן רב לפני כך שהחוזה פשוט נשכח)

בשלב כלשהוא הוא מבחינתו הרגיש שאני מנצל את העדר החוזה (תרגום: נמאס לו לתת לי את התנאים שהיו והוא רצה לעגן בחוזה תנאים קשיחים יותר)

הוצאתי לו את המיץ כי על החוזה הסטנדרטי שלו לא הסכמתי לחתום היות והיו לי את אותם תנאים שהוא רצה שאוותר עליהם באלגנטיות

בסופו של דבר חתמתי על חוזה ששונה לכיוון האמצע כי ידעתי שהכיוון שלי הוא לברוח משם.

אז אני מסכים שהעדר חוזה הוא חסרון, כי אם היה לי חוזה מההתחלה על פי תנאים שסוכמו מראש לא היה את הכאב ראש הזה.

כשיש חוזה הכל ברור לשני הצדדים.

פורסם

למה להיכנס לעבודה בלי חוזה?

זה א ב' מבחינתי

הייתי מעלה את הנושא הזה עוד היום כי לוודא שאתה מקבל את הזכויות המגיעות לך

פורסם

כמו שנאמר, על המעסיק חלה חובה לתת הודעה על תנאי העבודה (זה לא מו"מ, לא דיון ולא כלום. הוא מודיע לך שאתה עובד כך וכך שעות משעה עד שעה, מקבל X שקלים, הרן השתלמות וכו'. אתה יכול לקבל ויכול להגיד לא).

חוזה עבודה זה דבר ריק מתוכן כי הרי אף אחד לא יתן לך קביעות מהיום הראשון וכל השאר כתוב בהודעה מראש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם קיבלת את אותה "הודעה על תנאי העבודה" והתחלת לעבוד, משמע הסכמת להם. 

חוץ מזה, עליך לוודא שאתה מקבל את התנאים, קןדם כל לפי החוק (אלה תנאים מחייבים, אין אפשרות לוותר עליהם), ומעבר לו לפי אותה הודעה/הסכם. לדוגמא - לא חסרו מקרים בהם מעסיקים ניכו סכומים מהשער ולא העבירו אותם ליגדם, כצומקופות פנסיה או השתלמות, או לא שילמו תמורת עבודה נוספת או הפרות דומות. בשרדור הזה עתה שאלה לגבי אותם 2.3% לקרן הפיצויים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 שעות, phpclub כתב:

אז אני מסכים שהעדר חוזה הוא חסרון, כי אם היה לי חוזה מההתחלה על פי תנאים שסוכמו מראש לא היה את הכאב ראש הזה

התנאים סוכמו בעל פה והם מתממשים, אז אין עם זה בעיות. השאלה באמת מה קורה אם יתחשק למעסיק לשנות את התנאים לטובתו.

לפני כשעה, arik100 כתב:

למה להיכנס לעבודה בלי חוזה?

זה א ב' מבחינתי

הייתי מעלה את הנושא הזה עוד היום כי לוודא שאתה מקבל את הזכויות המגיעות לך

יש לי את כל הזכויות שחובה בחוק לתת לעובד וזה מתבטא בתלושי השכר.

ההודעה שלך זה בדיוק הסיבה שפתחתי את השרשור. סיפרתי למישהו שאני עובד בלי חוזה והוא השתגע "אין מצב, זה לא תקין, זה לא חוקי, אתה בבעיה וכו'". רציתי להבין מה הבעיה בזה מבחינתי.

לפני כשעה, Night Driver כתב:

כמו שנאמר, על המעסיק חלה חובה לתת הודעה על תנאי העבודה

מה זה הודעה? בכתב? הרי אם אתה בא לעבודה אתה יודע שאתה עובד, למה צריך הודעה?

לפני 57 דקות, sperial כתב:

אם קיבלת את אותה "הודעה על תנאי העבודה" והתחלת לעבוד, משמע הסכמת להם.

נכון, העניין שהתנאים האלה לא כתובים באף מקום. השאלה אם העובד יכול להיפגע מזה.

ממה שקראתי, זה בעיקר המעסיק שיכול להיפגע מזה.

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

מה זה הודעה? בכתב? הרי אם אתה בא לעבודה אתה יודע שאתה עובד, למה צריך הודעה?

בכתב וזה בא כדי להגן על העובד מפני אמרית, אמרת לא הבנת נכון וכו'.

בכלל רוב ההוראות הנ"ל נועדו להגם על העובד ובצדק כי הוא הצד החלש בעיסקה.

היום גם כמעט ואין תפקידים עם שכר גלובאלי. אתה יכול לתת שעות נוספות גלובאליות אבל אם הן רחוקות מהביצוע בפועל לטובת העובד יבואו מהפיקוח על העבודה וידרשו שתשלם על השעות האלה תנאים סוציאליים בטענה שסה פיקטיבי ואם העובד עושה יותר מהכמות המוגדרת המעסיק חייב לשלם לו את ההפרש גם אם בחודש הקודם הוא קיבל על שעות נוספות שלא ביצע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...