Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האיכות בשופרסל בזמן האחרון טובה, המדד שלי הוא בעיקר עגבניות.

קודם כל, "עגבניית עזה/טורקיה" נעלמה לחלוטין מהמדפים (גדולות, צבע אדום דהוי, מעט חמצמצות, ללא הגבעול) ויש רק את העגבניות תוצרת כחול לבן (מגיעות מחוברות באשכולות והגבעולים ירוקים, ככה שיודעים שהקטיף נעשה לאחרונה, צבע אדום עמוק, טעם מתוק יותר )

האיכות נעה בין בינוני פלוס לטובה מאוד, בהתבסס על היום והשעה. את הקניות שלי אני עושה במקום אחר, ירקות- בשופרסל.

ואני בהחלט מוכן לשלם 6 ש"ח לק"ג עבור עגבניות נורמליות לעומת 3 על "עגבניות עזה"

פורסם
לפני 20 שעות, ik3 כתב:

תרגישו חופשי לשתף מקורות לירקות ופירות טובים מכל הארץ

במרכז - 

בתחנת הרכבת של בית יהושע יש מתחם של ירקות ופירות טריים מעולים, המחירים גבוליים, לא זולים. 

במרכז הקניות שפיים יש מתחם ירקות ופירות גדול, עם מבחר עצום וסחורה טובה. שוב, לא זול, אבל גם לא יקר. 

בעבר הייתי מזמין באינטרנט מ 'פרשוק' אבל בשלב מסויים הקטינו כמויות, העלו מחירים, ודוחפים לך דברים צומחים אבל אף אחד עד היום לא גילה מה אפשר לעשות עם זה. ע"ע לפת.  אז הפסקתי. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

במרכז "אשכול שלנו".

סחורה טריה לפני קירור, מחזיקה במקרר גם שבועיים.

טעים ואיכותי ומעולם לא היתה איתם נפילה - אם זה לא איכותי הם יודיעו מראש שהם לא שולחים.

זה לא מחירי ירכא או רמי לוי, אבל שווה כל שקל

פורסם (נערך)

אגב, הנושא הזה מציק לי כבר כמה שנים. אנחנו מדינה עם טכנולוגיית חקלאות והשקייה מהמתקדמות בעולם, ובכל זאת הירקות והפירות פה מידרדרים משנה לשנה ממש, והמחיר רק עולה ועולה.
שאלתי חבר שהוא דוקטור ואגרונום מה הסיבה, וזאת תשובתו במלל חופשי ובקצרה (הוא חקלאי בדרום הארץ):

היצוא קיים בחלק מהתוצרת החקלאית שלנו ובחלק כלל אינו קיים (למשל בניגוד לדעה הרווחת, עגבניות שרי לא הולכות ליצוא כלל, גם אין יבוא של עגבניות שרי).
לומר שסחורת האיכות הולכת ליצוא והבררה נשארת בארץ היא אגדה אורבנית. לא קיים במציאות.

לגבי מחירים:

יש שמאשימים חקלאים בעליית המחירים.

שקר מוחלט עם אלמנטים פוליטיים. לכמעט כל התוצרת החקלאית יש מחיר שוק שמתפרסם באתר מועצת הצמחים שהוא חצי גוף ממשלתי ומשתנה כמעט אך ורק בהתאם לביקוש וההיצע בשוק הסיטונאי.  כך שלמעשה המדינה קובעת את המחירים...
בנוסף יש בשרשרת האספקה משווקים, סיטונאים, מחלקים/מובילים, בעלי בסטות, חנויות וסופרים - וכולם צריכים לגזור קופון ולפרנס את המשפחות שעובדות אצלם. אסור לשכוח זאת.
זה לגבי העובדות.

לגבי האיכות:

ההתחממות הגלובלית היא אמיתית ובאה לידי ביטוי קודם כל בחקלאות. בכל מדינה מתקדמת יש בד"כ גוף ממשלתי שעוסק בבעיית ההתחממות הזו, הן במישור המדיני והן בנוגע לשת"פ עם מדינות אחרות/איחודים וכו'. כאן בארץ - אין.

כלומר אולי יש מי שאמון על כך רישמית, אבל אין לו שיניים או תקציב ואת התוצאות רואים בשטח (אתה שמעת פעם על פעילות או הסברה כזו או אחרת של הגוף הזה? או שהוא בכלל קיים? אני לא).

מנות קור לעצי פרי הם עניין מאוד חשוב לתחילת תהליך ייצור הפרי על העץ. החורפים חמים שהיו בשנים האחרונות מביאים לאיכות פרי ירודה וירידה ביבול השנתי - ולכן גם לעליית מחירים.

לגבי העגבניות ספציפית:

יש וירוס כלל עולמי שמנגע גידולי עגבניות ב 100% מכלל השטחים בארץ ובחלק נכבד של העולם. אין זנים עמידים! רוב הציבור כלל לא מודע לוירוס הזה, שמדיר שינה מהרבה מאד מדענים וחקלאים בעולם.

העונה מתקצרת מאוד, היבול נמוך יחסית ללפני 6 שנים והמחיר בהכרח גם עולה בהתאם לעלויות החקלאי שגם הן עולות (במקום לגדל בעונה אחת, נאלץ לגדל בחלק מהחממות בשתי עונות לשנה מאחר והצמחים לא מחזיקים מעמד).

משהו כללי: רוב הציבור תופס את החקלאי כמי שגר לו בנחת באיזו אחוזה עם וילה בלב שדות מוריקים, מנכס לעצמו שטחים בעזרת אישור המדינה אבל כלל לא יודע שההיפך הוא הנכון. כמובן שיש את הדור השלישי של המתיישבים, שאני מקווה שלא שכחו כמה ח&@#%*א ההורים של ההורים שלהם אכלו כאן עד שנהיה מה שנהיה וכעת יש בית יפה, גינה מטופחת וכו'. אבל, אני עצמי חקלאי דור ראשון, הטרקטור לא שלי אלא של הבנק/מדינה, וכך גם החלקה שלי, האדמות, כל המיכון שאני חייב, החממות, הבית כמובן ועוד ועוד.

נכון - הכל מולווה בהלוואות פסיכיות של המדינה שיש לה אינטרס שאתיישב כאן ואהיה חקלאי, אבל אל תשכח שההלוואות פרוסות על פני שנים רבות, ובשנים אלו הכל יכול לקרות. יש עונות שאני מגלגל אולי הרבה כסף, אבל רואה ממנו מעט מאד, בסופו של חודש ואם תיקח את העבודה הקשה, הקימה בלילות, זה שאין שבת, חג ואפילו יום כיפור למנוחה, החום והתנאים הקשים - תבין למה החקלאות בארץ בנסיגה.

על הפשיעה שפוגעת בנו אני בכלל לא רוצה להתחיל ולדבר. אפילו חברות הביטוח כבר לא רוצות להתעסק איתנו, אני לא מאשים אותן. חוץ מזה - מישהו מודע לימי העבודה שהולכים לאיבוד בטיפול של כל הגניבות וההשחתה שאנו חווים?

הרכש החדש שיש לבצע במקום הציוד שנגנב? ההתרוצצויות? התחינות לביטוח, למשטרה?

לא קל.

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
  • אהבתי 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני קונה רק שום, מלפפונים ופלפל אדום בהזמנה משופרסל אונליין, את שאר הפירות והירקות קונה בחנות בשדרות ירושלים ברמת גן, שנקראת... פירות שד' ירושלים. 

תמיד יש שם סחורה טובה. 

בנוגע למחירים, ממה שאני יודע את כל התלונות צריך להפנות כלפי מועצות הפירות/ירקות/ביצים/דבש וכו', שבזכותן אנחנו נהנים ממחירים גבוהים וגם ממחסור נחמד פה ושם. כי בשם השוויון כולם צריכים להידפק, גם החקלאי וגם הצרכן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מסכים לגבי איכות הפירות והירקות , גם בירקניות וגם בסופרים.

אישית, קונה כבר תקופה בויקטורי בפארק המדע ברחובות, ליד העבודה שלי , סחורה דווקא לא רעה בכלל ברוב הפעמים ומחירים סבירים עד זולים, בעיקר אם הולכים בימי שלישי שיש ימי שוק.

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, michaelbe6 כתב:

אישית, קונה כבר תקופה בויקטורי בפארק המדע ברחובות, ליד העבודה שלי , סחורה דווקא לא רעה בכלל ברוב הפעמים ומחירים סבירים עד זולים, בעיקר אם הולכים בימי שלישי שיש ימי שוק.

מעניין. אני מגיע לויקטורי פארק המדע מדי פעם, אתן מבט על הירקות שם בפעם הבאה שלא תהיה לי ברירה אלא לבקר שם.

חייב לציין  שזה סניף פשוט גרוע מבחינת כל הפרמטרים שיש:

*אין חניה קרובה(אלא אם אתה קונה מעל 80ש״ח או משהו בסגנון)
*אין מחירים נורמאליים לעוף(ולקראת הסופש בכלל אין עוף טרי!)
*אין אלכוהול(בשיא הרצינות, אין שם ויסקי כלל והרבה דברים אחרים גם אין, מוזר למדי)
*אין עגלות קטנות(זו העדפה אישית שלי, לא כיף לי לקחת עגלה ענקית בשביל 5 מוצרים שאני לא מצליח לסחוב בשתי ידיי)

*אין קופות צ'ק אאוט עצמי ותמיד יש תור בכל הקופות

השילוב הכי גרוע שיכול, ולקראת סופשים קנייה של שני מוצרים הופכת לעצירה של חצי שעה לפחות...

אם לא הייתי חייב לקנות שם בגלל התן-ביס, רגלי לא הייתה דורכת שם מעולם. פשוט התעללות.

ולנושא עצמו- גם אני באותה הסירה. לא יודע היכן קונים פירותֿירקות טובים. בירקניות ובסופרים(שיצא לי לבקר) ברחובות המצב על הפנים.

עריכה אחרונה על ידי method
פורסם
בתאריך 26.6.2021 בשעה 02:28, Pika007 כתב:

האיכות בשופרסל בזמן האחרון טובה, המדד שלי הוא בעיקר עגבניות.

קודם כל, "עגבניית עזה/טורקיה" נעלמה לחלוטין מהמדפים (גדולות, צבע אדום דהוי, מעט חמצמצות, ללא הגבעול) ויש רק את העגבניות תוצרת כחול לבן (מגיעות מחוברות באשכולות והגבעולים ירוקים, ככה שיודעים שהקטיף נעשה לאחרונה, צבע אדום עמוק, טעם מתוק יותר )

האיכות נעה בין בינוני פלוס לטובה מאוד, בהתבסס על היום והשעה. את הקניות שלי אני עושה במקום אחר, ירקות- בשופרסל.

ואני בהחלט מוכן לשלם 6 ש"ח לק"ג עבור עגבניות נורמליות לעומת 3 על "עגבניות עזה"

זה שיש גבעול זה לא בגלל שהקטיף טרי.

אלא לסמן ירק/פרי מיובא (קורה גם באננס)

תתפלא לשמוע, העגבניות הטורקיות (אלה בלי הצבע והטעם) הן כאלה בגלל שהן מושקות במי נהרות צלולים שיש בטורקיה בלי סוף.

העגבניות בארץ מתוקות יותר בגלל שמושקות במי קולחין וכתוצאה מזאת מפתחות יותר סוכרים.

אני אישית משתדל לקנות תוצרת מקומית.

ולצערנו, אם אתה רואה שהמלפון עולה 4 שח, תדע שהחלקאי בקושי מקבל 1.5 שח

אני בן של חקלאי (פנסיונר כבר) 

מדי פעם מקבל שקית של ירקות מחברים של אבא.

אבל ביום יום מסתפק בירקניה מול הבית.

לעיתים אפילו בסחורה של אושר עד.

משתדל לבחור את הירקות היפים.

ובסך הכל רוב מהירקות עוברים דרך אותו שוק סיטונאי (אולי לא בסופרים גדולים או בירקניות בוטיק) ולכן אין באמת טעם לרוץ חצי מדינה.

כל שוק מקומי יכול לספק את הסחורה הטובה.

רק צריך לדעת ולהכיר אצל איזה בסטיטנר כדאי לקנות מה. כי הם לפעמים קונים ישירות מהחקלאי (פחות נפוץ אבל קיים)

.

פורסם
לפני 10 שעות, method כתב:

מעניין. אני מגיע לויקטורי פארק המדע מדי פעם, אתן מבט על הירקות שם בפעם הבאה שלא תהיה לי ברירה אלא לבקר שם.

חייב לציין  שזה סניף פשוט גרוע מבחינת כל הפרמטרים שיש:

*אין חניה קרובה(אלא אם אתה קונה מעל 80ש״ח או משהו בסגנון)
*אין מחירים נורמאליים לעוף(ולקראת הסופש בכלל אין עוף טרי!)
*אין אלכוהול(בשיא הרצינות, אין שם ויסקי כלל והרבה דברים אחרים גם אין, מוזר למדי)
*אין עגלות קטנות(זו העדפה אישית שלי, לא כיף לי לקחת עגלה ענקית בשביל 5 מוצרים שאני לא מצליח לסחוב בשתי ידיי)

*אין קופות צ'ק אאוט עצמי ותמיד יש תור בכל הקופות

השילוב הכי גרוע שיכול, ולקראת סופשים קנייה של שני מוצרים הופכת לעצירה של חצי שעה לפחות...

אם לא הייתי חייב לקנות שם בגלל התן-ביס, רגלי לא הייתה דורכת שם מעולם. פשוט התעללות.

ולנושא עצמו- גם אני באותה הסירה. לא יודע היכן קונים פירותֿירקות טובים. בירקניות ובסופרים(שיצא לי לבקר) ברחובות המצב על הפנים.

אני לא מגיע לשם בסופשים כך שאין לי מושג, לי הוא ממלא את צורכי הבית בשוטף.

אלכוהול , גם ככה סופר זה לא המקום לרכישה שלו.

לגבי חניה, אגלה לך סוד.. תיכנס לחניון שלהם, את הכרטיס, תכרטס לבד בקופה הראשית גם אם קנית מסטיק ב1ש"ח, זה לא מעניין אותם והם לא בודקים בכלל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה סופר זה לא מקום לרכוש אלכוהול? הג'ק דניאלס הכי זול שמצאתי זה בשופרסל. בכל חנות אחרת של אלכוהול בסביבה זה יותר יקר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם אני מחפש משהו ספציפי שקיים בסופר אזכמובן שאין בעיה אם המחיר ריאלי..

אבל לרוב , המבחר קטן מאוד(אולי חוץ מטיב טעם), אני בדרך כלל אלך לאיזה חנות אלכוהול ויינות.

• תוכן חדש...