Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו כולם גם אני מחפש לקנות דירה ופיתחתי אובססיה מסוימת לעניין כיווני האוויר, ובמיוחד החשיבות של מרפסת שמש דרומית.

חשוב לי מאוד האוורור בדירה (לא אוהב מזגנים) ואני סובל מאוד מקור אז מעדיף כמה שיותר שמש ואור טבעי.

האיזור הכללי הוא מרכז הארץ (ר"ג-בקעת אונו)

אשמח לשמוע את דעתכם על מקסום שעות שמש, כיווני אוויר חשובים לחלונות ובמיוחד האם ההתעקשות על מרפסת דרומית שווה את זה, ומה עדיף אם אין דרומית - מערבית או מזרחית.

(אפשר לקצר כבר מעכשיו ולצפות שמתישהו תהיה הודעה שמחברת בין משטר הרוחות בחיפה לבין אחריות פיסקלית, אבל אני לגמרי מצפה לזה)

• רעיון טוב! 1
פורסם

ביקשת להמנע - אז בכל זאת, ניסיון מחיפה שיכול להשפיע על הדירה בר"ג: אתה צריך לשים לב לא רק לכיוון  אלא גם לבניה בסביבה. מנסיון (בחיפה😉) בניה בסביבה, במיוחד בניה גבוהה, יכולה להשפיע מאד הן על הצללה והן על משטר הרוחות. יתכן שלא תראה את זה בשטח כעת, אבל עליך לבדוק מה מתוכנן בסביבה לעוד 5-10 שנים.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אתה רוצה לגור בר״ג ולהנות מאוורור, תרכוש דירה בשיכון ותיקים, על פארק הירקון (ממש על הפארק או צופה על גבעת נפוליאון, עם ראות לפארק) או באחד המגדלים. תצמצם את השימוש במזגן למינימום. אבל צריך לזכור, דירה עם רוחות, פחות חמה בחורף. אבל בקיץ... מינימום מזגן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני גר ברמת גן בסביבת מרום נווה, מרפסת צפונית (פתוח גם לכיוון מערב וגם לכיוון מזרח) והדירה היא צפון מערבית.

עברנו מנהריה לפני כמה חודשים, בהשוואה לנהריה בה גרנו בדירה דרום מזרחית שמחודש מאי המזגן דלק באופן קבוע במהלך כל שעות היום, ברמת גן אנחנו כמעט ולא מדליקים את המזגן.

אבל יש לי "נוף פתוח" ואין שום דבר קרוב שיכול להפריע לקבלת שמש + להפריע לרוחות ככה שאני לא יודע עד כמה זה מעיד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מרפסת שמש דרומית זה נחמד בתיאוריה, אם אתה אוהב להשתזף וקר לך כל הזמן.

בפועל, למיטב הבנתי, הכי טוב מרפסת לכיוון צפון מערב ובחדר השינה פתחים לכיוון דרום מזרח. ככה אתה יכול להנות מהמרפסת גם בימי הקיץ החמים במיוחד ולהתעורר כל בוקר עם קרני השמש. זה נחמד במיוחד בחורף.

תראה בעצמך, לך ברחוב בקיץ ותספור כמה דירות עם מרפסות שפונות דרומה התקינו מרקיזות, סוגרים את התריסים רוב הזמן או שפשוט עשו מהמרפסת מחסן כי בקושי משתמשים בה.

זה גם תלוי בגובה של הדירה. אם אתה בקומה נמוכה ויש מולך בניינים גבוהים זה לא כזה קריטי שהמרפסת פונה לדרום.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

מרפסת שמש דרומית זה נחמד בתיאוריה, אם אתה אוהב להשתזף וקר לך כל הזמן.

בפועל, למיטב הבנתי, הכי טוב מרפסת לכיוון צפון מערב ובחדר השינה פתחים לכיוון דרום מזרח. ככה אתה יכול להנות מהמרפסת גם בימי הקיץ החמים במיוחד ולהתעורר כל בוקר עם קרני השמש. זה נחמד במיוחד בחורף.

תראה בעצמך, לך ברחוב בקיץ ותספור כמה דירות עם מרפסות שפונות דרומה התקינו מרקיזות, סוגרים את התריסים רוב הזמן או שפשוט עשו מהמרפסת מחסן כי בקושי משתמשים בה.

זה גם תלוי בגובה של הדירה. אם אתה בקומה נמוכה ויש מולך בניינים גבוהים זה לא כזה קריטי שהמרפסת פונה לדרום.

בדיוק מה שהוא אומר.
מרפסת בצד דרום היא בעצם (אני מגזים כמובן) אביזר לא שימושי.
תוכל לשבת בה (למעט בחורף) רק לאחר רדת החמה, וגם אז תרגיש את פליטת הקרינה מהרצפה, שהייתה בשמש כל שעות היום.

פורסם

מה דעתכם בקשר לכיווני אוויר בדירה כלואה? שזה כנראה ראוי לשרשור בפני עצמו.

היות שיש רק כיוון אחד, משותף לחדר שינה מרפסת ומסתור כביסה.

מה עדיף? כיוון מערב עם נטייה קלה דרומה. או כיוון מזרח עם נטייה קלה צפונה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במזרח צפון תקבל את רוב האור הישיר בבוקר, במערב דרום זה יהיה בערב. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש לי מרפסת שפונה לדרום מערב, קומה 11, נוף פתוח.

אפשר לשבת בה בבוקר או מזמן השקיעה.

אני יושב בה בעיקר בשישישבת בבוקר עם הקפה, או בערב עם האישה.

אחה"צ הילדים סוגרים את התריס כמעט לגמרי, כי האור מפריע לטלוויזיה.

אחרי השקיעה יש רוחות ואני כמעט שלא מפעיל מזגן בערב\לילה.

כמו כן מיקום מעולה למתקן תליית כביסה, מתייבשת מהר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

היום אני גר עם סלון בכיוון מערב, אבל יש גם חלונות לכיוון דרום וגם השירותים/אמבטיה עם חלון מזרחי, ויש בריזה בלילה אם אני פותח את החלון הדרומי.

בגלל זה מעניין אותי מה יקרה שיש רק כיוון אוויר אחד.

למרות שבשעות הערב, הבריזה מביאה איתה את עשן הסיגריות והגראס של השכנים מתחתי וזה קצת מבאס.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

קיים פיתרון סביר להפליא לאוורור, שנקרא מאוורר תקרה. כן, כן, כמו פעם.

מוצר שקט, היום מגיע גם עם תאורת לד סבירה, מספק בדיוק את משב הרוח הקליל הנעים על פני בלי האוויר המיובש של המזגן.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לדעתי הכי טוב זה מרפסת לכיוון מזרח. שלי למערב ואכן בשעות אחר הצהריים אי אפשר לשהות בה, אז זו האופציה השניה בעדיפות מבחינתי (מרפסת צפונית תהיה תמיד בצל וזה אפילו פחות טוב מבחינתי). גרתי פעם בדירה שכורה עם מרפסת לדרום ואכן המרקיזה היתה סגורה תמיד והמרפסת הפכה למחסן.

מעבר לכיוון המרפסת, לדעתי הכי חשוב זה איכות הבניה/בידוד של הדירה (יותר מהכיוונים). אני גר בבניין די חדש שנבנה לפי תקן בניה ירוקה ויש בידוד מצוין. הדירה נמצאת בצד הדרום-מערבי של הבניין וחלק מהחדרים פונים לדרום, ועדיין, בשלב זה של השנה אנחנו לא מפעילים מזגן בכלל. בלילות ישנים עם מאווריי תקרה.

פורסם

תודה רבה לעונים!

אכן מאווררי תקרה ובידוד טוב הם ברשימה גם כן, כמו גם דאגה לגבי הבניינים שיש או יהיו מסביב.

אנסה אח"כ לקרוא שוב ולהתייחס לנקודות פרטניות אם יש.

תודה שוב.

• תוכן חדש...