Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@super-man

מסכים עם רוב מה שכתבת ואין לי תשובה לאף אחת מהשאלות, רק אומר איך אני מתמודד עם זה: 

אני מנסה לצמצם למינימום את הפניות שלי לקבלת שרות מכל גורם ומכל סוג. 

מתקן הכל בבית לבד. מתקין  ומסדר הכל לבד. מוביל מה שאפשר לבד.  קונה מה שאפשר באינטרנט. 

בגבולות ההגיון לא מתייעץ, לא שואל ולא מבקש מאף אחד שום דבר. קורא ביקורות של אנשים ברשת. 

כמעט כל מוצר שאני קונה, קונה בהנחה שאין תמיכה, שרות ואחריות. רק המוצר. 

אני לא מבסוט מהמצב הזה בכלל אבל אני מתבאס מאוד כשאני מקבל שרות גרוע ולכן משתדל לא לקבל אותו בכלל. ככה אני לפחות לא מתבאס.

• אהבתי 6

פורסם (נערך)

במקרה אני עובד כנציג שינוע רכב ובתקשורת מתמדת עם ישראלים נפלאים מדי יום, התשובה לשאלה שלך מורכבת מכמה גורמים:

1. רוב עבודות נתינת השירות הן עבודות סיזיפיות שלא מתגמלות אותך אף לא בגרוש על נתינת שירות ברמה טובה, אז מדוע להטריח את עצמך?

2. הישראלי האדיב מבין שברגע שיש נציג שמראה כלפיו עניין ואכפתיות, הוא ידרוש ממנו לכופף חצי עולם על מנת לספק לו את רצונותיו שמעת לעת, לא הגיוניים.

וכן, יתלונן עלייך, בגלל נסיון לא צולח לעזור מחוץ לחובת התפקיד, אבל כפיות טובה ישראלית לא רואה גבולות (קרה לי לא פעם ולא פעמיים).

3. עבודות מהסוג הזה בדרך כלל לא דורשות שום סוג של דיפלומה או הכשרה כלשהי, יש היצע גדול מאוד לעבודות מהזן הזה, וצריך למלא את החלל, גם אם זה אומר שרמת השירות תרד, מכיוון שלא מדובר בעבודה רגישה עם חשיבות קונקרטית לדיוק אז גם בהנהלה מבליגים על לא מעט תרחישים כאלה, ברגע שאין פחד מפיטורים (ובעבודות כאלה צריך להיות עילוי כדי שיפטרו אותך) אז מתחיל שלב זריקת ה#$% ובדיקת גבולות בדיוק כמו בצבא.

ברור שיש מקרים לכאן ולכאן, אבל בגדול עובד שצובר וותק מאבד סבלנות שירותית כלפי לקוחות.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם (נערך)

לא מסכים בכלל עם הר"מ.

אתה נותן שירות? תן שירות.

כמו שצריך, בנימוס ובחיוך, גם אם בא לך לחנוק את הלקוח עם מיתר של פסנתר.

גם כשהלקוח קצת גס רוח, או מבקש דברים שלא מגיעים לו, אתה עונה אסרטיבית, אבל בצורה נעימה ושירותית.

גם להעמיד לקוח במקום אפשר בצורה אסרטיבית ונעימה.

תבדוק בכל מקום בעולם - זה גם עובד בפועל ככה.

לא מסוגל לעשות את זה? תבחר לך עבודה אחרת.

הישראלים כקבוצה, הם גסי רוח וחוצפנים. משני צידי ה"מתרס".

בגלל זה גם בצד של מקבל השירות, "מחליקים" לפעמיםשירות לא מושלם.

זה נראה להם סביר.

אתה עובד בנישה יחודית יחסית של נותני שירות. העבודה שלך איננה נטו שירות לקוחות, אלא ישנה העבודה המקצועית  (נהיגה במקרה שלך) שהיא בממשק גבוה מול לקוחות.

זה קצת שונה ממישהו שצריך כל היום לענות לטלפונים ולתאם, נניח טכנאים, או לפתור בעיות חיבור לאינטרנט.

במוקדי שירות טלפוניים, בהחלט יש תגמול על שירותיות יתר וחסר (והם נמדדים במשובים מול הלקוחות, כשתמיד הם מקפידים לבקש ממך לתת להם ציון טוב...)

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
בתאריך 6.7.2021 בשעה 09:59, Potato כתב:

כי ככה הצבא עובד פה.

וזה הדבר הראשון בערך שכל ילד שסיים בית ספר נחשף אליו ולהתנהלות שלו.

ואיכשהו עם ההתנהלות הזו אנחנו ה"צבא החזק במזהת" אז יעבוד ככה בכל מקום.

לא ממש מסכים איתך. מבין למה אתה מתכוון, אבל לא חושב שזאת הסיבה להיותנו חפיפניקים. 
לא כל היחידות בצבא הן כאלה, וילד שמתגייס כבר בלאו הכי ספוג באווירת החפיף עוד מלפני. מאד תלוי גם מה קיבל בבית וכיצד חונך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי מי שמתגייס ליחידות מובחרות לא, אבל כל מי שעושה שירות "רגיל" לומד לחפף יפה מאד אם עד סיום התיכון לא יצא לו להתיישר לפי הסטנדרט הישראלי.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הייתי בחיל האוויר וזה המקום שהכי פחות מחפפים בו מכל מה שראיתי אחרי זה באזרחות. דווקא שם למדתי לעבוד מסודר לפי נהלים והוראות יצרן. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מזל שלא היית בחיל חימוש :)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 39 דקות, Buki כתב:

הייתי בחיל האוויר וזה המקום שהכי פחות מחפפים בו מכל מה שראיתי אחרי זה באזרחות. דווקא שם למדתי לעבוד מסודר לפי נהלים והוראות יצרן. 

בחיל האוויר, כשאתה לומד מקצוע שקשור לטיפול במטוסים, מלמדים אותך קודם כל נהלי עבודה נכונה- ובצורה טובה. 

בחלק ממה שלמדתי אני משתמש עד היום כי זה פשוט יותר נכון ובריא לעבוד ככה.

בעבודתי הקודמת, יצא לי לעבוד הרבה מול חיל האוויר והתעשייה האווירית (כספק). הנהלים שלהם מסודרים ומגובשים היטב גם בתחומים אחרים, וזה די תענוג לעבוד איתם.

נדיר להיתקל בלקוחות שהם מקצועיים בעצמם.

רוב הלקוחות שלי מתחילים משפט ב"אני צריך כזה שעושה משהו",

GIF.gif.9f4d4ef8b676a3b214ad6e4f706e40a4.gif

ולא "אני מחפש [שם הכלי]".

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 6 דקות, ברווז כתב:

בחיל האוויר, כשאתה לומד מקצוע שקשור לטיפול במטוסים, מלמדים אותך קודם כל נהלי עבודה נכונה- ובצורה טובה. 

בחלק ממה שלמדתי אני משתמש עד היום כי זה פשוט יותר נכון ובריא לעבוד ככה.

בדיוק, גם אני משתמש עד היום בעבודה בחלק ממה שלמדתי בחייל האוויר. 

• אהבתי 1

פורסם

אני למדתי בחיל הקשר שאם זה עובד, אל תיגע בזה.

בהחלט תובנה שמלווה אותי בחיים.

• אהבתי 2
  • מצחיק 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 5.7.2021 בשעה 13:43, super-man כתב:

למה כל החפיפניקיות הזאת לדעתכם? 

התשובה שלי היא: חוסר בתגמול הולם.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 42 דקות, Mr.Hybrid כתב:

אני לא חושב שתגמול מצד המעסיק איפשר לי לרדת מהסטנדרט עבודה האישי שלי.

מתחת לרמה כלשהי,אני מרגיש לא מקצועי ולא כיף לי עם זה 

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני שעתיים, Mr.Hybrid כתב:

אם הבוס מזלזל בי היא אני אחזיר ללקוח? מאיפה ההיגיון הזה ומה הלקוח אשם? שיחזיר לבוס עם מכירות נמוכות יותר, למשל.

פורסם
לפני 49 דקות, mcaspi כתב:

אם הבוס מזלזל בי היא אני אחזיר ללקוח? מאיפה ההיגיון הזה ומה הלקוח אשם? שיחזיר לבוס עם מכירות נמוכות יותר, למשל.

ההגיון הוא שהלקוח של הבוס ולא שלך,אז אם הבוס לא מעניין אותך גם הלקוח שלו לא 

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...