Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ציינתי שמדובר במעטים ושהמסלול שלהם אינו אקדמי. כנראה שאנחנו מדברים על אותם אנשים.

מצד שני, @Liviur, הסקייל של אותם אנשים במהלך קריירה הוא הרבה אלפי תלמידים אם לא יותר מזה, אותם אלה שאחר כך בונים את האפליקציות שעליהן אתה מדבר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 13 דקות, sperial כתב:

מצד שני, @Liviur, הסקייל של אותם אנשים במהלך קריירה הוא הרבה אלפי תלמידים אם לא יותר מזה, אותם אלה שאחר כך בונים את האפליקציות שעליהן אתה מדבר.

לא הבנתי מה אני קשור :)

• מצחיק 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שאלתי פעם את אחד הפרופסורים שלימד אותי (והיינו כבר בקשר טוב) מה השכר של פרופסור לשעת הוראה.

הוא אמר שסביב 1000 לשעה וחצי

לא יודע אם זה השכר של כולם

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם (נערך)

תלוי במוסד, במקצוע המלומד ובדרגת המרצה.

אבל כן, מדובר במאות שקלים.

למרצה ותיק שמעביר קורס כבר 10 שנים זה לא נורא, כי ההתכוננות שלו לא משמעותית.

אבל מרצה חדש צריך להכין מצגות, לשנן את החומר, לעבור עליו שוב יום לפני. לענות למיילים מחוץ לשעות העבודה, לבדוק עבודות וכו' וכו'... בסוף זה לא באמת 'שעה וחצי'.

כלומר מ6 שעות בחודש זה הופך להיות בערך 20.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 10.7.2021 בשעה 08:13, falou כתב:

אני לא מבין איך אנשים הופכים להיות אונקולוגים. להתעסק כל היום אם אנשים גוססים.  אונקלוג ילדים, בכלל... הייתי יושב כל ערב בבית בוכה.

אבל כנראה מזל שלא כולנו רוצים אותם דברים...

הבאת דוגמה קשה, אבל אני מסכים איתך באמת מזל שאנחנו לא חושבים בברירת מחדל מסויימת. 

לפני 10 שעות, GTאי כתב:

@חולה רכב#1 מותר לי לנחש שעוד לא עברת את גיל ה 35?

נכון, לא עברתי את גיל 35 אפילו לא קרוב אליו. 

סתם שאלה לידע הכללי שלי אם אפשר, למה ציינת דווקא את גיל 35 ? 

פורסם
לפני 19 דקות, EliC25 כתב:

תלוי במוסד, במקצוע המלומד ובדרגת המרצה.

אבל כן, מדובר במאות שקלים.

למרצה ותיק שמעביר קורס כבר 10 שנים זה לא נורא, כי ההתכוננות שלו לא משמעותית.

אבל מרצה חדש צריך להכין מצגות, לשנן את החומר, לעבור עליו שוב יום לפני. לענות למיילים מחוץ לשעות העבודה, לבדוק עבודות וכו' וכו'... בסוף זה לא באמת 'שעה וחצי'.

גם אם זה 1000 שח ל3 שעות ולא לשעה וחצי כמו שהוא אמר לי.

ב9 שעות עבודה ביום זה שכר של סביב 60 אלף בחודש.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם (נערך)

אתם עושים קצת בלגן. יש כמה סוגי הרצאות:

הרצאות במסגרת התפקיד הקבוע במוסד אקדמימ או דומה - זה חלק מהמשרה, ללא תמורה נוספת.

העברת הרצאה או קורס במוסד אקדמי - יש,מפתח לפי הדרגה האקדמית, משולם לפי מפתח הקרוי "שכר מרצים". צריך להביא בחשבון שהכנה של הרצאה כזו יכולה לארוך 5-10 שעות להרצאה של חצי שעה-שעה. לעבור על החומר, לערוך מערך שיעור, להכין מצגת - זו עבודה גדולה, אם כי מרצה מבוקש יכול לעתים להתבסס על הרצאות קודמות ולעדכן ולהתאים לצרכי ההרצאה החדשה.

והשוס הגדול - אם אתה מרצה מבוקש על ידי גורם מסחרי - הרצאה בודדת יכולה להכניס אפילו אלפי דולרים וטיסות בינלאומיות בביזנס. אבל בשביל זה צריך להיות גורם מסחרי בעל עניין רב, והרבה פעמים התענוג מפוקפק - טיסה של 12 שעות, מקלחת, השתתפות של שעתיים בכנס וחזרה לשדה התעופה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, חולה רכב#1 כתב:

סתם שאלה לידע הכללי שלי אם אפשר, למה ציינת דווקא את גיל 35 ? 

כי זה גיל ממוצע כזה שבו הרבה אנשים מרגישים שהם מספיק זמן בתחום שלהם והם כבר טובים בו. זה השלב שהוא אפשר ללכת להפיץ ידע הלאה (למי שזה מתאים לו).

ואם אתה עוד רחוק משם אז השאלה שלך הגיונית כי באמת לא ברור למה הם רוצים להיות מרצים כשאתה לא שם בראש 🙃

• מעניין 1
פורסם
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

ייצא לי לתרגל קורס,שהייתי ממש טוב בו ושלטתי בכל שטות.

ועדיין השעתיים תרגול גזלו לי בשבוע לפחות 6-7 שעות.

זה רחוק מה130 לשעה שאמרו שיהיה 😂

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

השנקל שלי.

זה די מספק, לדעת שאתה מספיק טוב כדי ללמד- ולראות את האנשים שאתה מסביר להם מבינים ומיישמים את מה שלמדו ממך.

אחד הדברים השנואים עליי זה "להשוויץ" ולדבר שבחים על עצמי, לכן אני לא נוהג לעשות את זה. אבל לצורך הדיון... בערוץ היוטיוב שלי קיבלתי מספר גבוה מספיק של מחמאות בסגנון "אחלה הסבר", "קל להבנה" וכדומה בשביל להבין שאובייקטיבית יש פה משהו, וכהמשך ישיר לכך לחשוב על לפתוח קורס בעצמי עבור תלמידים שרוצים ללמוד שימוש בכלים, תכנון בניות (של פרטי ריהוט פשוטים בעיקר) וכדומה.

לי אין "קריירה מכניסה" כך שמדובר על הכנסה משמעותית, ולא "לעבור להוראה מהצד". בינתיים ירדתי מזה בגלל שאין לזה כרגע היתכנות פיזית.

לו כן הייתה לי קריירה "מכניסה", עדיין הייתי חושב על זה באופן רציני. וכנראה גם מצליח לבצע 😉.

העולם עובד באופן דומה כבר אלפי שנים- למשל, לפני 500 שנה נפחים היו לוקחים שולייה שלומד את המקצוע תוך כדי עזרה לנפח.

כיום, יש מה שנקרא "סטאג'" שזה די דומה בתאכל'ס רק עם תנאים קצת יותר טובים :lol:.

אז אנשים מרגישים את הצורך להסביר, ללמד, לתרום, לעזור מחד, ובאיזה שהוא אופן, מודע או לא מודע, לייצר לעצמם מורשת מהצד השני- להרגיש ש"עשיתי משהו משמעותי עם החיים שלי. נתתי כלים לאנשים. השם שלי ימשיך עוד גם אחרי שאתפגר".

ועדיין לא נגעתי בכלל בכל הנושא של שחיקה מהעבודה הרגילה, שגם הוא גורם משמעותי מאד- רוב האנשים לא יוכלו להמשיך לעשות את אותו הדבר עד הפנסייה, וההוראה נותנת להם סוג של ריגוש.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 3 דקות, ברווז כתב:

לפני 500 שנה נפחים היו לוקחים שולייה שלומד את המקצוע תוך כדי עזרה לנפח.

כיום, יש מה שנקרא "סטאג'" שזה די דומה בתאכל'ס רק עם תנאים קצת יותר טובים

הפוך. השולייה עבד פחות קשה ופחות שעות מסטאז'ר וקיבל שכר שאיפשר לו לא להיות רעב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

למיטב ידיעתי, השולייה לא קיבל שכר כלל, אלא לינה ואוכל בלבד.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בהתחשב בעובדה שאז העושר האישי היה דומה למדינות הכי נחשלות היום על הגלובוס, גג ואוכל מובטחים היו חתיכת הישג

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, ברווז כתב:

למיטב ידיעתי, השולייה לא קיבל שכר כלל, אלא לינה ואוכל בלבד.

נו, כמו חבר קיבוץ.

לא הייתי בתקופה ההיא אז לא יודע מה שילמו אז אבל סטאז'ר לא מקבל אפילו את זה.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...