Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה. מאז ומתמיד הראלי הייתה Tail-Happy. תמיד אהבה לקשקש בזנב, וזה כיף :twisted:

בחודש חודשיים האחרונים ההתנהגות שלה נהייתה קיצונית יותר, וכל פניה חדה, גם במהירות לא-יותר-מדי-גבוהה, גורמת לזריקת זנב יחסית חריפה (שדורשת תיקון רציני).

באותן הפניות בדיוק, האוטו היה זורק זנב "קלות" בעבר, והיום כל פניה כזו גורמת לפרובוקציה. שמתי לב שאפילו בבלימה "החלטית" בזמן פניה, הזנב יוצא החוצה.

1. קודם חשבתי בסאבוופר והתיבה הלא קטנים שהוספתי לא מזמן לבגאז'. 15 ק"ג להשערתי. הוצאתי אותם החוצה. ההתנהגות לא השתנתה.

2. אח"כ חשדתי בלחץ האוויר. הלכתי ומילאתי (32 מאחור, 35 מקדימה, כך אני ממלא כבר שנה). אני לא מסתמך על המד בתחנת דלק, אלא בודק עם מד של OMP.

3. הצמיגים לא רעים בכלל (Yokohoma A539), בני שנה, ומצבם בהחלט טוב. לפני כחצי שנה הוחלפו הג'אנטים ובוצעה החלפה בצמיגים: קדמיים אחוריים

----

מה עוד יכול לגרום לנטיה חריפה להיגוי יתר?

בערך לפני חודשיים מישהו מהשכונה פגע לי בג'אנט קדמי-שמאלי מהצד, אמנם שום דבר רציני פרט לקילוף צבע של הג'אנט ופגיעה בכנפון :evil:

יכול להיות שזה הוציא את הרכב מכיוון, ודרוש לו כיוון פרונט?

מוטי? Anyone?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם
בחודש חודשיים האחרונים ההתנהגות שלה נהייתה קיצונית יותר, וכל פניה חדה, גם במהירות לא-יותר-מדי-גבוהה, גורמת לזריקת זנב יחסית חריפה (שדורשת תיקון רציני).

באותן הפניות בדיוק, האוטו היה זורק זנב "קלות" בעבר, והיום כל פניה כזו גורמת לפרובוקציה. שמתי לב שאפילו בבלימה "החלטית" בזמן פניה, הזנב יוצא החוצה.

מה עוד יכול לגרום לנטיה חריפה להיגוי יתר?

מוטי? Anyone?

הנטיה הטבעית של הרכב שלך אינה להיגוי יתר, אלא דווקא לתת היגוי. זה נכון שיש לה זנב שמח מדי פעם אבל זה קשור אך ורק לנהיגה. אתה גורם לפרובוקציה - מעביר משקל לפנים בפניה, מה שמציף את החלק האחורי וגורם לו לאבד אחיזה. כתבת ששמת לב שגם בבלימה החלטית בתוך פניה הזנב יוצא החוצה. נו בוודאי! בלימה מעבירה המון משקל לפנים, בניגול להרפיה קלה מדוושת הדלק שמעבירה פחות משקל קדימה, וזה גורם לציפה משמעותית של החלק האחורי וכתוצאה מכך גם להיגוי ייתר. להיגויי יתר מסוג זה קוראים lift-off over steer בו אתה גורם לישבן לאבד מהאחיזה על ידי פרובוקציה.

כשאתה אומר שהרכב הצריך תיקון רציני, למה אתה מתכוון? איך אתה מתקן? מכוניות הנעה קדמית המגיעות כבר למצב של היגוי יתר, לא מתקנים עם היגוי הפוך כמו בהנעה אחורית, או לפחות לא כל כך הרבה. התיקון של היגוי יתר במכונית הנעה קדמית היא דווקא להפנות את הגלגלים ישר קדימה ולתת 'גז'! הפעולה הזו תעביר מייד משקל אחורנית ותחסל את ההחלקה של החלק האחורי. כשחודשה האחיזה מאחור, הרכב ימשוך בכיוון שאליו מופנים הגלגלים הקדמיים המניעים ולכן גם יסע ישר. זו הסיבה מדוע אסור לבצע היגוי הפוך קיצוני בעת היגוי יתר בהנעה קדמית, כי אז אם תאיץ עם היגוי הפוך, המשקל יעבור לאחור, האחיזה תתחדש שם והרכב יאיץ מייד לכיוון שאליו הפנית את ההגה, מה שיגרום לזריקה חדה של הישבן לכיוון הנגדי, וחוזר חלילה. למקרה הזה קוראים fish-tail - זנב דג, הרכב יזרק מצד לצד עד שיסתחרר או שתיגמר האנרציה.

מכאן לדעתי, אם לא נעשה ברכב שום שינוי, באיכות הצמיגים, בזוויות המתלים וכדומה, פשוט בדוק את הנהיגה שלך והכי חשוב, אל תבלום בתוך סיבוב. בלום לפני כנס עם תאוצה וצא מהר. לאט בכניסה, מהר ביציאה.

פורסם

שני סיבות למצב שתיארת :

1. בולמים אחוריים תפוסים,תקולים,לא תקיניים שגורמים לאוטו לזרוק תחת בסיבוב.

2. הבלמים (לא בולמים) לא שויים בחוזקם משני צידי האוטו כלומר בלם שמאל קדמי עוצר חזק יותר מבלם

ימין דבר שגורם לנעילת גלגל בצד שמאל בעוד שימין ממשיך להתקדם. התוצאה ? זריקת תחת של לצד ימין.

פורסם

באמת קובי, אתה הורס את כל הכיף :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
הנטיה הטבעית של הרכב שלך אינה להיגוי יתר, אלא דווקא לתת היגוי. זה נכון שיש לה זנב שמח מדי פעם אבל זה קשור אך ורק לנהיגה. אתה גורם לפרובוקציה - מעביר משקל לפנים בפניה, מה שמציף את החלק האחורי וגורם לו לאבד אחיזה. כתבת ששמת לב שגם בבלימה החלטית בתוך פניה הזנב יוצא החוצה. נו בוודאי! בלימה מעבירה המון משקל לפנים, בניגול להרפיה קלה מדוושת הדלק שמעבירה פחות משקל קדימה, וזה גורם לציפה משמעותית של החלק האחורי וכתוצאה מכך גם להיגוי ייתר. להיגויי יתר מסוג זה קוראים lift-off over steer בו אתה גורם לישבן לאבד מהאחיזה על ידי פרובוקציה.

כשאתה אומר שהרכב הצריך תיקון רציני, למה אתה מתכוון? איך אתה מתקן? מכוניות הנעה קדמית המגיעות כבר למצב של היגוי יתר, לא מתקנים עם היגוי הפוך כמו בהנעה אחורית, או לפחות לא כל כך הרבה. התיקון של היגוי יתר במכונית הנעה קדמית היא דווקא להפנות את הגלגלים ישר קדימה ולתת 'גז'! הפעולה הזו תעביר מייד משקל אחורנית ותחסל את ההחלקה של החלק האחורי. כשחודשה האחיזה מאחור, הרכב ימשוך בכיוון שאליו מופנים הגלגלים הקדמיים המניעים ולכן גם יסע ישר. זו הסיבה מדוע אסור לבצע היגוי הפוך קיצוני בעת היגוי יתר בהנעה קדמית, כי אז אם תאיץ עם היגוי הפוך, המשקל יעבור לאחור, האחיזה תתחדש שם והרכב יאיץ מייד לכיוון שאליו הפנית את ההגה, מה שיגרום לזריקה חדה של הישבן לכיוון הנגדי, וחוזר חלילה. למקרה הזה קוראים fish-tail - זנב דג, הרכב יזרק מצד לצד עד שיסתחרר או שתיגמר האנרציה.

מכאן לדעתי, אם לא נעשה ברכב שום שינוי, באיכות הצמיגים, בזוויות המתלים וכדומה, פשוט בדוק את הנהיגה שלך והכי חשוב, אל תבלום בתוך סיבוב. בלום לפני כנס עם תאוצה וצא מהר. לאט בכניסה, מהר ביציאה.

תודה על ההסבר שהבאת כאן

למדתי דבר חדש שבהחלט יעזור לי בהמשך הדרך

אבל למרות ההסבר המענין אני גם חושב שהבעיה אצלו היא מכאנית ולא חשיבתית

יצא לי לנהוג על 106 XSI ואני מניח שהיא לא כל כך שונה ולכן אני גם חושב שזאת בעיה מכאנית

כי כשהרכב נוטה להיגוי יתר מופרז בייחוד במהירויות קטנות והנהג טוען שהוא לא משתולל

זאת חייבת להיות בעיה בבולמים או בצמיגים.

אחלה הסבר יישר כוח.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

כיף לקרוא הודעות כמו שלך.

לגבי הראלי,

שמר, שים לב שהוא אומר שהשינוי הוא פחות או יותר שינוי פתאומי. פעם הרכב לא היה מחליק, ואז הוא התחיל להיות עם נטייה מוגברת להיגוי יתר.

בולמים לא נהרסים במכה אחת, אלא לאט לאט ולכן אני חושב שפונקציית הבולמים לא נכונה.

מצב צמיגים יכול להיות מאוד.

לגבי מי שרשם על ה 106XSI - אני לא יודע עד כמה ניסיון יש לך, אבל שתידע שהרכבים הללו מאווד אוהבים להחליק. בסיבוב של 20 קמ"ש הייתי מצליח להוציא את התחת של הראלי להחלקה. זה פשוט קל וכיף כ"כ. אז מי שלא רגיל יכול בהחלט להיבהל....

Back to the original - NC again.

פורסם
כיף לקרוא הודעות כמו שלך.

לגבי הראלי,

שמר, שים לב שהוא אומר שהשינוי הוא פחות או יותר שינוי פתאומי. פעם הרכב לא היה מחליק, ואז הוא התחיל להיות עם נטייה מוגברת להיגוי יתר.

בולמים לא נהרסים במכה אחת, אלא לאט לאט ולכן אני חושב שפונקציית הבולמים לא נכונה.

מצב צמיגים יכול להיות מאוד.

לגבי מי שרשם על ה 106XSI - אני לא יודע עד כמה ניסיון יש לך, אבל שתידע שהרכבים הללו מאווד אוהבים להחליק. בסיבוב של 20 קמ"ש הייתי מצליח להוציא את התחת של הראלי להחלקה. זה פשוט קל וכיף כ"כ. אז מי שלא רגיל יכול בהחלט להיבהל....

אני לא רגיל לרכב אבל יש לי מספיק ידע בנהיגה וגם שמעתי הרבה על הזנב הסורר של ה106

לכן כבר הייתי מוכן אבל לא צריך להגזים, אם יודעים לנהוג אפשר בהחלט לשמור על הרכב

שלא יחליק לא עם הקדמיים וגם לא עם האחוריים.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

במידה ולאוטו יש תאונת שילדה זה יכול להשפיע משמעותית על ההתנהגות, לכל הכיוונים.

אם הצמיגים גמורים אז גם.

כיוון פרונט. בולמים לא מתאימים\גמורים.

כמו שהבנת, יש כמה וכמה אפשרויות.

אבל האפשרות ההגיונית ביותר היא שפשוט צריך להתרגל לרכב.

ברקס אחד קל מאוד בסיבוב, והתחת מתחיל לרקד.

Back to the original - NC again.

פורסם

תודה רבה על התגובות!

1. עפ"י בדיקה כללית - מצב הצמיגים טוב, ומצב הבולמים סביר (לא מעולה, אבל רחוק מלגרום פרובוקציות כאלו). השילדה של הרכב נקיה. ייתכן מאוד שהפרונט לא מכוון.

2. ברור שהנטיה הכללית של רכב כזה הוא לתת-היגוי קל. אבל הראלי היא עדיין Tail-Happy,בנהיגה "שמחה" הזנב יחליק קלות בכל פניה חדה. כמו ש-TB אמר, אפשר לזרוק את הזנב של הראלי אפילו במהירויות ממש נמוכות.

3. אני מתקן היגוי יתר חריף באמצעות היגוי נגדי קל (קרוב לישור ההגה),ולחיצה על הגז. אל תשכח שמדובר במהירויות נמוכות. התיקון יחסית נקי כי מדובר במהירות נמוכה ובפרובוקציה אותה אני צופה. הבעיה עם היגוי נגדי מתחילה במהירויות גבוהות, שם באמת עלולים להגיע למצב של Fish Tail.

4. יש לי את הרכב כבר שנה ו-4 חודשים. אני מכיר את ההתנהגות "השובבה" שלו היטב, זה לא חדש לי. בוודאות אגיד שהאוטו מגיב בצורה הרבה יותר חריפה לפרובוקציות. זה לא שרק עכשיו "גיליתי" את הרכב.

אני אבצע מחר בדיקה קפדנית של הצמיגים והבולמים. יש לכם דגשים מה אני אמור לחפש? (פרט לעומק ופרופיל הצמיגים, וכמות ה"תנודות" של הבולמים)

במידה ולא, ההשערה שלי היא כיוון פרונט. למישהו יש עוד רעינות?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

לא בטוח בקשר לכיוון פרונט כיוון שברכב שלך ישנה רק אפשרות לכיוון tow inn, אלא אם כן עלית על מדרכה בצורה אלימה ביותר ויצרת לעצמך קמבר מינוס עצבני או לחילופין קמבר פלוס עצבני מאחור, אז אין סיבה נראית לעין, וזה גם לא נראה הגיוני כי לא ציינת תאונה (מנסה לשמור על ערך הרכב בפורום :lol: )

יכול להיות שדווקא הבולמים הקדמיים גמורים, והאחוריים במצב טוב יחסית, זה גם יכול לגרום להיגוי יתר בתנאים מסויימים, יכול להיות שהאחוריים גמורים, יכולים להיות עוד כמה דברים שמשפיעים...

גם הנהיגה שלך אולי השתנתה קצת. אולי אתה נוהג בצורה טיפה שונה, זה מדהים כמה שהשינויים בנהג יכולים להיות קיצוניים, אנשים לא מודעים לכך!

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תוכן חדש...