Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אז דבר ראשון, לפני שכולם יקפצו ויגידו "תעשה חיפוש", "הנושא נטחן עד דק", "למה אתה חושב שאתה יודע יותר טוב מיצרן הרכב" והלאה - לא זאת מטרת הת'רד.

שמן מנוע טוב ואיכותי הוא כלל מס' 1 בשמירה על המנוע וזה ידוע לכולנו.

כמו כן ידוע ששמן סינטטי מלא (לרוב) איכותי יותר משמן מינרלי, אבל זו לא כיוון השאלה.

רוב היצרנים מציעים שמנים בדרגות צמיגות שונות, ובד"כ מקטרגים אותם לפי מדינות קרות וחמות.

עכשיו, לפי דעתי בטיפולים השוטפים ניתן לשים שמן בצמיגות המתאימה לעונה - שזה אומר אם אנחנו בתקופה חמה אפשר לשים שמן בצמיגות גבוהה יותר (10-40, 20-50 לדוגמה) ובחורף, כשקר יותר (במיוחד התנעות בבקרים \ לילות) אפשר לרדת ל 10-30, או אפילו 5-30 או 0-30).

כמובן שזה משתנה ושמן לסובארו DL הוא לא השמן שמתאים ליגואר 2006, ומדינת ישראל בחורף היא לא רוסיה בקיץ, אבל הקו המנחה של טווח צמיגות השמן מול העונה בשנה יכול לתת תוצאות טובות יותר.

מה אומרים?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה שאתה אומר כאמור נכון אבל תחשוב שאנשים לרוב הם לא כמוך ולא מחליפים כל עונה שמן מנוע!

אנשים רגילים לא באמת יושבים וחושבים רק על השמן מנוע שיש להם באוטו. אתה צריך להבין ש90% (לא משהו מדויק) משתמש ברכב ככלי שיקח אותו ממקום למקום והם ישנו טוב בלילה גם אם באמצע ינואר שיש בחוץ "רק" 10 מעלות המנוע שלהם יעבוד על 10W40 למשל!

זה לא קריטי כל כך

מה שכן קריטי זה לעשות החלפת שמנים ולטפל ברכב בזמן

הרבה מעבר לאם במנוע יהיה שמן 10W40 או 15W40 למשל

מישהו חושב אחרת ממני?

פורסם

צמיגות היא דבר חשוב - אבל לא פחות מזה גם תדירות החלפת השמן.

שמן 10W40 חצי סינטטי מכסה את טווח הטמפרטורות במדינת ישראל כולה. לדעתי יהיה יותר חכם לבצע עוד החלפת שמן פעם בשנה מאשר להתעסק בשאלה "מה מומלץ יותר - 5W30, 5W40, 20W50, 15W40, 10W40, 10W30, 0W30" ?

דעתי האישית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום

תאורטית הדבר נכון מאוד.אבל בל נשכח שבמדינת ישראל שינוי הטמפ' בין חורף לקיץ אינו קיצוני ולכן לא מצדיק שימוש בשני שמנים בעלי צמיגות שונה.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש להבדיל בין שמן מנוע בצמיגות חד-דרגתית (שמן בצמיגות 5, או 40, או 30 וכד'), לבין שמן מנוע בצמיגות רב-דרגתית (5W40, 15W40, 20W50 וכד'). לרוב, שמנים הנמכרים בישראל הם רב-דרגתיים, משמע - אמורים להתאים לכל העונות.

מעבר לזה, צריך לזכור שטווח הטמפרטורות השנתי בישראל דומה לטוח הטמפרטורות באירופה בעונת קיץ-סתיו בלבד.

לכן, לדעתי, אין שום סיבה להחליף כל פעם שמן מנוע לאחד בעל צמיגות שונה. עדיף להקפיד על מילוי שמן איכותי וגם להחליף שמן בתדירות טיפה יותר גבוהה, זה יעשה יותר בריאות למנוע.

פורסם

שמע ,שמן יקר ובצמיגות מדוייקת לא תמיד יחזיר לך את ההשקעה.תחשוב על הרכבים הצבאיים ,השכרה ,חברות,וכו'

כולן משתמשות בשמנים זולים ולמרות זאת הרכבים שלהם עושים מאות קלומטרים,כמו שאיציק אמר ,יותר חשובה תדירות ההחלפה מאשר איכות השמן והצמיגות שלו לפי דעתי.

בחברה שאבי עבד בה היה סובארו טנדר ותיק עם יותר מ 400K שלא פתחו לו מנוע מעולם והבחור שהיה אחראי בחברה על הטיפולים שם רק שמנים זולים אבל בזמן.

וזאת לא הדוגמא היחידה שהוא נתן לי של רכבים בחברה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

AMIT

למה לקשקש?

איכות השמן חשובה יותר מתדירות ההחלפה כי הנזק של שימון לא נכון ולא טוב הוא בין רגע ולא נזק מתמשך.

בו ברגע ששכבת השמן כושלת והמתכות פוגעות אחת בשניה נוצר בלאי מוגבר.

זה נכון שיש כאלה שלא מקפידים ואז בשלב מסויים קורה מצב שבו השמן היקר והמהולל מאבד מתכונותיו ולא שווה אפילו לזול שבזולים אבל פה החכמה ךדעת מתי להחליף!

לשאלה המקורית

תלוי באזור מגוריך,באופן השימוש ובהמלצת יצרן

אני הייתי ממליץ לך על 20W50 בקיץ

ואם אתה גר באזור קר אז 10W40 בחורף אין מה לרדת יותר מזה בארצנו

אבל זה כל אחד והגישה שבה הוא מאמין

פורסם

שמע אני לא מקשקש,מילא היית אומר לי שלמה שאני אומר אין הוכחה.

אבל נתתי לך דוגמאות מהחיים.

עם עובדת ודברים שקרו קשה להתווכח,גם לי זה היה קשה לקבל את זה אבל זה מה שקרה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

בוקר טוב אנשים.

רציתי לשאול:

האם 5w-30 נחשב לצמיגות נמוכה? השמן שאני קניתי של מוטוקראפט הוא עם הצמיגות הזו, וכתוב עליו שזהו שמן סינטטי מלא. מה הצמיגות המומלצת לשמן סינטטי מלא? (פולו 2002 1.4 ידנית שנוסעת המון בעיר).

השמן המומלץ ע"י היצרן הוא 10w-40 חצי סינטטי ושמתי לב שעכשיו המנוע יותר שקט וחסכוני עם השמן הסינטטי המלא. האם צמיגות של 5w-40 תהיה יותר טובה?

בתודה, איתמר ג'ורג'.

פורסם
אף מנוע לא יחזיק הרבה עם שמנים לא טובים שמוחלפים לעיתים קרובות יותר.......סובארו לא דוגמא

אז מה כן דוגמא בשבילך ?

אני יכול לתת לך דוגמאות על מוניות (VW) שגומעות מאות אלפי קילומטרים על שמנים זולים והמנוע לא נפתח מעולם.

תדירות החלפת השמן היא גורם מאוד, אבל מאוד, חשוב באורך חיי המנוע.

אני לא אומר שצמיגות לא משנה כלום, אבל לתדירות הנכונה יש הרבה יותר חשיבות.

בוא נגיד שאני מעדיף להחליף 3 פעמים בשנה שמן מנוע 10W40 חצי סינטטי מאשר לשים סינטטי מלא לכל השנה. כלכלית זה יוצא כמעט אותו הדבר (גלון סינטטי מלא שווה ערך ל-2 גלונים של AC חצי סינטטי) שלא לדבר על היתרונות שכל מערכת השמן נקיה יותר ומסנן השמן מוחלף בתדירות גבוהה יותר.

הנושא כבר נטחן בעבר והגענו למסקנות שאפילו שמן סינטטי, שהוא בעל אורך חיים טוב יותר מחצי סינטטי ומינרלי, צריך להיות מוחלף בתדירות גבוהה יותר תחת נסיעות קצרות ועירוניות.

זכותך להחזיק בדעתך וזכותי להחזיק בדעתי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איזה איציק זה............;) אבל הוא צודק מאה אחוז

שמן מנוע 20\50 של פז ב30 שקל עם החלפות כל 5 שבועות על מנוע TDI (מספר מנועים) כולם עשו בין 400 ל500 אלף קילומטר ולא פתחו מנוע (גם אחרי זה לא פשוט הם נמכרו)

בקיצור - החלפה תדירה גבוה יותר עדיפה על שמן איכותי - מסכים עם ידידי המלומד איציק !

• תוכן חדש...