Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפה נמצא המיסב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
משהו יכול להגיד לי איפה נמצא המיסב של הגלגל הקידמי בסובארו ? והאם ניתן לראות לבד האם הוא דפוק

אם הוא דפוק לא ניתן "לראות", ניתן לבדוק אם הוא דפוק.

הרם עם גק מתחת למשולש הפרונט,לגובה שהיד שלך תיכנס בין הצמיג לכביש בחופשיות

הכניס יד אחת מתחת לצמיג אחוז בו,יד שניה מעל ,נענע את הגלגל,בדוק אם יש חופש.

אם יש,סגור את המוטרה חזק ופתח רבע סיבוב.דפוק את המוטרה לכוון הציר.

סובב את הגלגל ושמע אם יש רעש.אם יש החליף מייסבים במוסך.

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מיסב בגלגל קידמי?? מה זאת אומרת, בהנעה קדמית המסבים נמצאים רק בגלגלים האחוריים לא?

כי מקדימה יש את הציריות שמחוברות במקום המסבים ...

מישהו יכול להסביר לי קצת יותר לעומק?

פורסם
אם הוא דפוק לא ניתן "לראות", ניתן לבדוק אם הוא דפוק.

הרם עם גק מתחת למשולש הפרונט,לגובה שהיד שלך תיכנס בין הצמיג לכביש בחופשיות

הכניס יד אחת מתחת לצמיג אחוז בו,יד שניה מעל ,נענע את הגלגל,בדוק אם יש חופש.

אם יש,סגור את המוטרה חזק ופתח רבע סיבוב.דפוק את המוטרה לכוון הציר.

סובב את הגלגל ושמע אם יש רעש.אם יש החליף מייסבים במוסך.

דוד

מה זה מוטרה?

תודה.

פורסם
מיסב בגלגל קידמי?? מה זאת אומרת, בהנעה קדמית המסבים נמצאים רק בגלגלים האחוריים לא?

כי מקדימה יש את הציריות שמחוברות במקום המסבים ...

מישהו יכול להסביר לי קצת יותר לעומק?

נכון, אם ההנעה קדמית יש ציריות, אך יש נאבה שהוא ציר הסיבוב הראשי עליו מחוברים עוד חישור (ג'אנט) למערכות בילום (דיסקים)

רב המוסכניקים קוראים לנאבה ציריות פנימיות...

אם מרגישים רעידות בבלימה ישנן 3 אופציות עיקריות:

1. צלחות בילום/רפידות

2.איזון פרונט/גלגלים

3.נאבה עקומה

פורסם
תודה על ההסבר אני חושב שהבנתי את ההסבר שלך

אביתר שלום!

חבל שהבנת את ההסבר המטעה.

כל פעמון של ציריה מסתובב בתוך מייסבים.

לא נכון עד מצחיק לכתוב שבגלגלים קידמיים,אין מייסבים.

ebari שלום! מוטרה זה אום,שסוגר על המייסבים,ומאובטח לציר בדרכים שונות.

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
משהו יכול להגיד לי איפה נמצא המיסב של הגלגל הקידמי בסובארו ? והאם ניתן לראות לבד האם הוא דפוק
איני אוהב להיות בוטה מעל דפי הפורום, אולם לצערי קבלת מלא תשובות מטעות וחבל.

בא נתחיל מהתחלה אם לא אכפת לך:

בגלגל קדמי של סובארו וכל הרכבים עם הנעה קדמית, יש מיסב! המיסב אינו קוני ולא ניתן לכוונון, הוא מיסב בעל שתי שורות של כדוריות אטום למים ובעל כמות משחת סיכה קבועה, לכן אינו ניתן לתיקון או כוונון.

מיסב זה , כאשר עבר זמנו, יכול להרעיש כמו מסוק או פשוט אפשר לחוש את החופש בו ע"י , גלגל באוויר , נענוע אנכי , יד למעלה יד למטה ובלי כוח.

ע"מ להחליפו יש להוריד את כל מנשא הגלגל (נאבה) אחרי הפרדתו מפעמון הציריה , צינור הבלמים או המשאבה, ולתת אותו לבית מלאכה שם יחליפו אותו עם מכבש הידראולי לאחר בדיקת תקינות הבית בו הוא יושב. כל צורה אחרת דורשת מיומנות רבה ולעיתים כליפ מיוחדים.

אגב ברוב הסובארו ,הרכבת הציריה מחדש , דורשת שימוש בחולץ מתאים.

אום=מוטרה =אמא= החלק הסוגר על לולב הבורג לצורך הידוק חלקים.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

שלום.

אחרי שקרתי את כול השטויות שכתבו פו קבל הסבר פשוט ומדויק.

א) אין מוטרה (אום) הניתנת לכיון או ביטול חופש כי המיסבים הם לו קונים אלא רגלים.

ב) קל ופשוט להחליף את המיסבים לא צריך לפרק את המיטלה ולא צריך לא מכון לא פרס (מכבש) ולא בטיח.

יש להרים את הגלגל הרצוי באויר ולאבטח את הרכב שלא יפול (בוקים).

סובב את הגלגל ביד והקשב אם יש רעש כמו שסמים קונכיה על האוזן מעין נהמה חרישית אז הלך המיסב.

כמו כן ניתן לחוש את הרעש בצורה הזו יד אחת אוחזת בעדינות בקפיף וביד השניה לסובב את הגלגל אם יש תחושה של רעידה או ויברציה המיסב פסול. אגב בנסיעה מעל 40 קמ"ש יתחיל להופיעה רעש סימן שהמיסב פסול.

לעצם ההחלפה פרוק תפוח תחתון בילבד , פרוק אום מרכזית של הצריה + פרוק הגלגל , שליפת הצריה מהנבה בעזרת חולץ ולא אים פטיש ואז המיסבים מיתפרקים בקלות רבה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

:) בני ל - יפה מאוד פירקנו הכל טוב איך מרכיבים שכחתה שאתה חייב לוחץ "פרייס" בשביל להשכיל את המיסבים לתוך הנאבה !!!

תיזהר אם אתה יושה את העבודה לאלדפוק על המיסבים החדים ולא לשכוח לשים את הספייסר פין 2 המיסבים אחרת לא יסתובב לך הגלגל :) ...

מציע שתלך למכונאי שיחליף לך וממליץ על מיסבים מסוג SKF או משהו פרימה טובה (יפני , גרמני) ..

פורסם

כמה עולה לי הנזק הזה אם אעשה זאת במוסך מה שסביר להניח שיקרה כי אנני רוצה להתעסק אם בטיחות .

• תוכן חדש...