Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום לקחתי פיאט פונטו SX מודל 95 לבדיקה במכון דינמומטר ביד אליהו.

הרכב עבר עד עכשיו 94,000 ק"מ ונראה שמור הן מבחינה חיצונית והן מבחינה פנימית.

הרכב נסע בעיקר נסיעות עירוניות...

הבוחן קצת הפחיד אותי בזה שהוא אמר שיש "חור בבלוק מנוע" ושהדביקו את זה עם סיליקון.

אז אני כותב כאן את ממצאי הבדיקה, שלצערי אני לא יכול לסרוק ...

בלאי פנימי במנוע ולחץ עוקה, ריקבון בבלוק מנוע וחומר הדבקה, שריפת שמן ונזילות שמן חזקות, רעש מערכת תזמון ושסתומים, רעשים פנימיים במנוע, מכסה טימינג משוחרר, דליפות לחץ, תושבות מנוע, קורוזיה בצנורות ואביזרי קירור, קורוזיה במצנן, לתקן ולנקות מערכת קירור, תיפקוד מערכת דלק והצתה לקוי.

מעיכות במערכת פליטה.

נקישה בהגה, חופשים במתלים ובוקסות, משאבת הגה נוזלת ורועשת, תיקון וכיוון ציר קידמי ואחורי.

ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תיקון תאונה בחזית + כיפופים וסימני מתיחות בקורת רוחב, תא המנוע ופחים קד, הוחלפו חלקי מרכב, מעיכות פח סביב, פגמים בצבע ושריטות, תיקוני פגיעות בגוף הרכב.

בדיקה בפירוק לפרק גלגלים לבדוק, צלחות בלם פגומות, רפידות בלם שחוקות, בלם יד חלש, לטפל במערכת הבלמים.

צמיגים קדמי ואחורי פגומים קרועים.

בלאי מצמד קשה ונמוך+הפרדה לקוייה, נזילות שמן מתיבת הילוכים, שילוב הילוכים לקוי ובודד, רעש תיבת הילוכים, חופש ייתר ציריות רועשות, נזילה מדפרנציאל ורעש.

הערות כלליות: לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, מאוורר פנימי רועש.

תודה רבה רבה לכל המגיבים...

פורסם

שמע, האוטו הזה נראה כאילו הגיע לידו של סוחר

סיליקון לסתום חור בבלוק ?

הייתי אומר לקחת את הרכב למכונאי שאתה מכיר וסומך עליו...

אבל אני לא אמר את זה, כי מתחו לרכב את הקורת רוחב מקדימה, משמע, קצה שלדה !

בקיצר, תתרחק מהאוטו, יש יותר שמורות.

מה גם שאוטו עם 94 אק"מ וחור בבלוק נראה לי מסריח, או שלא טופל כראוי, או ששיחקו עם השעון.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

חור בבלוק מנוע?!

wtf?????

מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא , איך מנוע בכלל עוד פועל עים חור????

אולי זה במרווח בין הבלוק לראש ??

זה לא הגיוני שיש חור בבלוק עצמו

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

Zak, כאשר משתמשים במי ברז רגילים לקירור המנוע, ולא מחליפים במשך תקופה ארוכה, המים תוקפים

את ראש המנוע, ונעשה חור. עוד הוכחה לשימוש במי ברז- שים לב לסעיף על מערכת הקירור- קורוזיה בצינורות מים ובמצנן וכו'.

לדעתי הבעלים הזניח את הרכב, וכאשר גילה את החור בבלוק כמובן שלא רצה לתקן (התיקון יקר- החלפת ראש או מנוע קומפלט) אטם עם סיליקון, ועכשיו הוא מנסה להיפטר מהרכב.

פורסם

כמו שאמרו קודמיי..

לברוח כמו מאש... חוץ מהראש מנוע צריך להחליף גיר...תברח ..רכב ממש לא שמור..פגיעה בשאסי..(מעניין למה זה מופיע תחת ליקוים בעלי משמעות נמוכה)

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

זב מופיע תחת ליקויים בעלי משמעות נמוכה כי זה בעל משמעות נמוכה. זה קצה שילדה, לא שילדה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים...

הלכתי היום למוסך מורשה של פיאט והמוסכניק גם כן אמר לי להתרחק מהרכב.

הוא אמר שבד"כ מוסכי הבדיקה מגזימים, אבל בבדיקה הספציפית הזו הם התעלו על עצמם!!!!

פורסם

אוקיי, אז ככה...

התקשרתי מוקדם יותר הערב לבעל הרכב, כדי לומר לו שאני לא ממשיך איתו הלאה...

הוא אמר שהוא היה מאוד מופתע מהחור בבלוק מנוע. הוא הלך למוסכניק שלו אחרי הבדיקה ובירר איתו.

לפי המוסכניק זה לא חור בבלוק שנסתם ע"י סיליקון, אלא שהייתה נזילה מהפקק מים האחורי במנוע ובמקום להחליף אותו וכדי לחסוך כסף פשוט אטמו אותו עם חומר אטימה, אפוקסי אם אני לא טועה.

ובנוסף אטמו גם את פקק המים הקדמי. ככה שאין חור בבלוק מנוע...

דבר נוסף וחשוב!!!! ששכחתי לרשום בטופס בדיקה הוא שהרכב עבר צביעה מלאה מחדש כולל הגג. כששאלתי את בעל הרכב הוא אמר שפשוט היו שריטות והוא רצה לצבוע מחדש...

מה נראה לכם, להתרחק מהרכב בגלל צביעה מחדש?

כי אם אני מעיף מבט על הרכב מבפנים, הוא נראה שמור להפליא (מבחינת פלסטיקה וכו').

בכל אופן קבעתי עם בעל הרכב להיפגש בעוד יומיים במוסך מורשה של פיאט ולקבל שם חוות דעת לגבי הפקק מנוע ולגבי מצב הרכב בכלל ולפי ראות עיניו של בעל המוסך...

ללכת איתו בכלל ביום חמישי או שלוותר על הרכב ולהמשיך בחיפושים?

פורסם

ואואואואו

ממש רעיון מעולה, לסתום פקקי מים עם סיליקון/אפוקסי/וואטאבר...

מיום רביעי כשאשוב לעבוד, אני הולך ליישם את השיטה בכל רכב אשר יזדקק להחלפה של פקק מים מסיבות כאלו ואחרות, פשוט אואואואואואו

עזוב צביעה, האוטו אכל פצצה בחזית, אמנם זה קצה שלדה בלבד, אבל הוחלף תא מנוע ובלה בלה בלה

אם אתה שואל אותי, להתרחק, לא הייתי נוגע, יש אקזמפלרים יותר טובים.

אגב, אם מוסך הסכים לעשות קומבינה כזאתי מטומטמת לפקקי מים, כי אפוקסי לא אמור להחזיק את זה משהו משהו, אז המוסך שלו חאפר משהו רציני

והוא כנראה עוד יותר, אם לא אכפת לו שיום אחד זה יתפוצץ, עוד דבר שמעיד אולי על רמת טיפול לקוייה או פחות מזה ברכב.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בכל אופן, החלטתי לרדת מהרכב הזה....

אין מצב שאני יכול לקנות אותו בלב שקט..

תודה רבה על העזרה :wink:

• תוכן חדש...