Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים,

מראש אומר, יכול להיות שהסיפור טיפה ארוך, אך אנוכי צריך עזרה מטובי המוחות בפורום בכדי שהפרוייקט יצא לפועל. יש לציין שחוץ מהפרקטיות של הפרוייקט - ניכר גם חלק של שיעמום בהוצאתו לפועל, אז אנא חיסכו בתגובות של "תקנה דלת נורמלית"...תודה :)

אז ככה, לאחר שיפוץ בביתנו, הסלון התרחב לכיוון החצר, ומה שהיה פעם קיר, הפך לכמה חלונות על מסילה אחת גדולה שמפרידים בין הסלון הביתי למרפסת והחצר, וכמובן, שהדלת האחורית לבית, שדרכה היינו נכנסים, חדלה מלהתקיים.

ישנה בבית כרגע בעיה מסויימת של כניסה, לאור העובדה שאין דרך לפתוח את החלונות האחוריים מבחוץ, ולדלת הקדמית אין מפתח נייד (רק אחד קבוע בחלקה האחורי)..

וכאן עלתה לי המחשבה ליצור נעילה מרכזית לדלתות האחוריות שיפתחו ע"י שלט כמו של אזעקה של מכונית.

אז לתכניות:

מעל למסילה העליונה, ישנה קורת עץ עבה מאוד (20 ס"מ) שבעצם תומכת בחלקו התחתון של גג הרעפים, אך גם מספקת מסגרת למסילה העליונה של החלונות.

התכנון שלי היה בעצם, לקדוח חור עגול בקוטר של חצי ס"מ בערך, דרך הקורה ועוד חור קטן במסגרת החלון הזז, שהחור יהיה מקביל לחור בקורה כאשר הדלת סגורה.

הנעילה תתבצע בצורה של גליל מתכת חזק, שמחובר למנוע נעילה מרכזית, שיורד ועולה דרך החור הקיים בעץ לתוך החור הקיים בחלו הזז. בצורה כזאת מתאפשרת הנעילה כאשר המוט למטה, נסיון פתיחה בכוח, יפעיל כוח על המוט עצמו ולא על מנוע הנעילה המרכזית.

צירפתי גם שרטוט זריז של התכנית.

אבקש תגובותיכם במיוחד אם הם יכולות להוסיף לי אפשריות ובמיוחד אם הם יעזרו לי להוציא לפועל את התכנית הקלות יתרה ממה שמצפה לי עכשיו :)

תודה מראש, אלון דרור :-D

Draw.jpg

פורסם

הרעיון הכי טוב שאני יכול לחשוב עליו בכל מה שנוגע לנעילה של דלתות וכו' שצריכות להיפתח ON DEMAND זה להשתמש במנגנון שמשתמשים בו במשרדים, שנועל את הדלות(נדמה לי שבעזרת מגנט) ובלחיצת כפתור מפעיל מין "באזר" שמנטרל את הנעילה ומאפשר פתיחה.

אף פעם לא ממש התעמקתי בצורת הפעולה של המנגנון, אך אני משער כי זה מה שיתאים לך.

פורסם

תקנה דלת כניסה נורמלית...

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

ת'אמת אם אתה הולך על נעילה מרכזית לבית הייתי הולך עד הסוף עם זה... עם נעילה חשמלית של כל החלונות אוטומטית (ממש גרירה של החלון למצב סגירה).

לדעתי הפרוייקט מאוד נחמד, אפילו פרקטי מאוד.

הייתי (אם הייתי עושה את הפרוייקט הזה בביתי) שם בוכנות דחיפה קטנות אשר דוחפות את החלונות למצב סגירה.

כמו כן , בדלת אפשר להרכיב גם כן מנעול חשמלי אשר נ פתח ע"י מתח חשמלי, חיבור כל המנגנונים הללו לנק' חשמלית אחת שעובדת בפקודת שלט לא נראת לי הכי מסובכת אבל לוקח זמן לבצע את השינוי הזה לכל הבית.

אם כבר אז כבר תלך עד הסוף! בהצלחה.

כמו כן אני ממליץ לך ללכת לחנות של אספקה טכנית \ מוצרי חשמל כדי לקבל את החומרים הנדרשים בשביל העבודה הנ"ל.

זה יעלה לא הכי זול שבעולם אבל יתפקד הכי טוב שיש לדעתי ולא יעשה חצי עבודה :)

פורסם
תקנה דלת כניסה נורמלית...

מבדר ביותר אני חייב לציין, המקוריות נשפכת. :?

שים אימובילייזר עם שני ניתוקים , זה יספק את הביטוח.

משום מה ציפית לתגובה מהסוג.. :-P

חברה, מנגנון כמו של דלתות של משרד שנפתח ע"י באזר כזה לא מתאים, מהסיבה שהדלת נפתחת על מסילה ימינה שמאלה, ולא נפתחת קדימה אחורה כמו דלת רגילה.

פורסם
לא טוב הרעיון של הבוכנות ?

לא הצלחתי להבין היכן אני אמקם אותם..

מה גם שבוכנות אינן נועלות את החלון בפני פורצים.

חלק מהתכנית שלי היה בעצם שמוט הברזל שהמנוע נעילה מזיז, ישמש כנעילה לדלת.

פורסם

ניסיתי לחשוב על דרך לעשות זאת עם באזר כזה, ולא הצלחתי

מסיבה העיקרית היא שהוא רק משמש לפתיחה נוחת מרחוק, ולא מומלץ לנעילה של הדלת בזמן שאין איש בבית..

פורסם

הרעיון עם המגנט לא "משהו"... זה מבזמז חשמל כל הזמן, וברגע שאין חשמל, אין נעילה...

חוץ מזה, מי טורח לפתוח "נקי" את החלונות האילו... סלוטייפ, מגבת ואבן....

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...