Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן מוטי!

אולי תנסה לארגן לאוטו שלך נסיעת מבחן במנהרת הרוח,אני בטוח שעם קצת מאמץ תוכל למצוא מקום שבו תוכל לעשות את הניסוי ובכך תוכל לראות ולדעת היכן הם המקומות הבעיתיים ברכב שלך ובכך לשפר אותם ובעקבות זאת להנמיך את הגרר שנוצר.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

מכיוון שלהכניס את האוטו שלי למנהרת רוח אמיתית זה לא משהו זמין במיוחד מבחינתי ואין לי אחת בחצר מאחורה, נראה לי שלבחון את האוטו שלי די יורד מהפרק...

מה שכן, כבר כמה זמן שאני חושב על איך לבנות מנהרת רוח בבית :idea:.

ברור שלא משהו בגודל מלא... אני אצטרך מבנה בגודל של בניין בן שלוש קומות לצורך העניין, מה שכן, אני כבר כמה זמן יושב על הרעיון של לבנות מנהרת רוח מוקטנת ולבחון בה דגם מוקטן של האוטו שלי שאני אבנה.

עדיין לא מצאתי דרך לבדוק איך בדיוק אני מודד את הגרר ואני אשמח אם למישהו יהיה רעיון יותר טוב מזה שעלה לי, אבל אני בהחלט יכול לקבל אינדיקציה לגבי כוח הצמדה וגם לקבל רעיון כללי לגבי איזורים בעייתיים מבחינת מערבולות שנוצרות.

אני אעלה עוד מעט שרטוט שלי של מנהרת הרוח הביתית בתכנון שלי כדי שתבינו במה מדובר.

מוטי.

פורסם

טוב, נתחיל במה שביקשת. דמיין כנף של טיסן, עכשיו דמיין שליד שפת ההתקפה, ממש בין המקום הכי גבוה לבין הנקודה שבה מתחילה שפת ההתקפה ישנה מדרגה. לא משהו גבוהה, אם הכנף ברוחב 20 ס"מ וגובה של 1.5 ס"מ אז הפס יהיה ברוחב 4 מ"מ ובובה של פחות ממ"מ...

זה אמור להרחיק את הזרימה מגוף הכנף טיפה, לתת לה זווית היזדקרות יותר טובה. וזרימה יותר חלקה. כמו כן, זה מרחיק את המערבולות שנוצרות בסוף הכנף, בשפת הזרימה...

מערבולות קצה כנף. עניין מעניין. בכל קצה של כנף יש מערבולות. למה? הסבר קצר: ככה...

הכנף לא ישרה, האוויר לא זורם בצורה ישרה, ויש את עניין הרוחות. כל אחד המפרמטרים משפיע.

לכן, במטוסים רבים יש על הכנף חריצים לאורך, ניראים כמו כנפונים שמיזדקרים מהכנף. זה דואג לסדר את הזרימה.

לרוב קצה הכנף יהיה מרוחק יותר משאר הכנף ע"י משיכה של החלק הקיצוני אחורה. אפשר גם לתת לו זווית, זה מעביר את המערבולות למקום אחר ולא יוצר יניקה של כל הזרימה. דיהדרל או אנדרל...

בקשר לזרוע של הכנף. לא טוב לשים זרוע ארוכה. תחשוב על טוריה, נכון שקשה להניף אותה אם מחזיקים מהקצה? זהו... האוטו שלך יהיה אמור, בשעת פניה להיתמודד עם הכוחות שמופעלים על הכנף, לא רק הכוח שמצמיד אלא כוח שמצמיד ומושך את האוטו מאחור.

קח דגם של אוטו, חבר לו מקל של אריטק ותראה למה אני מיכוון... פעם, כדי לאזן טיסנים היינו מרכיבים מישקולות עופרת, יום אחד מישהו אמר שאולי ניבנה אף ארוך לטיסן וככה נשים מעט מישקולות... נכון, באמת היו מעט מישקולות, אבל עד שהוא שינה כיוון זה היה כמו אוטובוס מעופף...

לדעתי, במקום הפגוש הקידמי, אתה יכול לבנות משהו מאלומיניום...

בכל אופן, אני הייתי הולך על כנף מ3 חלקים. חלק ראשון שפת ההתקפה, החלק השני זה האמצע ושפת זרימה. כל אחד בניפרד. יש יתרון עצום לכנף כזו, ברגע ששפת הזרימה יכולה להעביר דרכה אוויר בצורה חלרית זה גם מפריד ומסדר את הזרימה מיסביב לכנף... למשל במטוס נוסעים (למי שאוהב לשבת ליד הכנף, כמוני) יכול לראות איך שפת ההתקפה מיתרחקת מהגוף. זה לא סתם, אוויר ניכנס לשם וגורם לעוד עילוי. במיקרה שלך אתה צריך הפך, אז פשוט בונים את זה הפוך.

בכל אופן, כן רצוי שהכנף תיתכוונן. לפחות בשלבים הניסיוניים. אתה יכול לעשות את זה כם מעביר הילוכים של אופניים. מנגנון פשוט וזול. מישהו ישב לידך, וכך תוכל להגיד לו תנמיך, או תעלה...

מינהרת רוח תהיה לך בעיה לארגן?! :wink:

נסה במוסך סגור טוב, מרום גדול כמו האנגר, לקחת מכונת עשן של דיסקוטק אולי ולראות מה קורה...

איפה נוצרות מערבולות... מוטוגוצי התחילו ככה וסימו בזה ששינו את החוקה שאסור לבנות פיירינג שיותר ארוך מהאופנוע. זה היה אחרי שהאופנועים שלהם, שהיו נחותים מבחינת כוח הגיעו למהירויות דימיוניות...

עריכה: אגב, אוויר מיתנהג מוזר במהירויות שנות... קח את זה בחשבון...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

מנהרת הרוח הביתית שלי, לשיפוטכם -

WindTunnel.jpg

ההסבר המתבקש -

* אני אבנה דגם מוקטן של הרכב שלי, נאמר משהו באורך 50-60 ס"מ כדי שאני לא אצטרך להתעסק בחתיכות מיקרוניות.

* הגלגלים הקדמיים והאחוריים ישבו על מאזניים דיגיטליות כמו אלה שיש בדואר, כל סרן בנפרד.

בצורה זו יהיה ניתן למדוד את כוח ההצמדה על שני הסרנים בנפרד.

מסביב למשטחים של המאזניים אני אשלים את הרצפה ככה שבסופו של דבר ייווצר משטח אחיד.

* כל הקונסטרוקציה הזו תיסגר במנהרה שלה לפחות דופן אחת שקופה כדי לראות מה קורה וגם כדי שאני אוכל לתעד את הניסויים בוידאו ולתחקר אותם אח"כ.

* הצ'ופצ'יק הכתום שעומד לפני האוטו הוא מזרק קטן שמוציא עשן וכך אוכל לקבל אינדיקציה (לא מדוייקת במיוחד אבל יותר טוב מכלום) לגבי מערבולות אויר ואיפה הן נוצרות.

את הצ'ופצ'יק יהיה ניתן לכוון ולהזיז לפי הצורך כדי לבחון את הזרימה בגבהים שונים ובמקומות שונים לרוחב האוטו.

* בכניסה למנהרה הקטנה יוצב מאוורר/מאווררים חזקים ככל האפשר (החיצים הכחולים).

אחרי שהכול בנוי והמאזניים יאופסו עם הרכב עליהם, יהיה ניתן לראות את המשקל עולה על המאזניים בהתאם למהירות זרימת האויר במנהרה, כשניתן יהיה לראות את הפרשי היחסים בין החלק הקדמי לאחורה ולנתח את התוצאות באחוזים וכו'..

כמובן שכמות האופציות לבחינה היא בלתי מוגבלת - אפשר לבנות עשרות רבות של כנפיים וספויילר שונים ואין שום בעיה לייצר דגם שיהיה מודולרי מבחינת הרכבת הכנפיים עליו לצורך החלפות זריזות.

מוטי.

פורסם

דגם יכול לתת לך מושג כללי איפה הבעיות. אבל כל סטיה הכי קטנה יכולה להיות מטעה.

לענינינו. מכיר "סוכה לנצח"? יש כאילו באמריקה? זה הרי חדר צבע/מינהרת רוח ניידות...

תארגן לך מאורר גדול, מיצב זרימה ("רשת" של פלטות ניצבים ושוכבים) ומכונת עשן קטנה.

ככה אתה תוכל לעבור על כל האוטו ולראות איפה יש בעיות, ככה תוכל להרכיב דברים מקרטון (חיפויים, בליטות ואפילו הפטנט שאני העלתי כאן) די בקלות...

את מהירות האוויר אתה יכול לקבוע ע"י מכשיר שתיבנה ממאוורר נייד (כזה שמופעל ע"י סוללות) שמחובר למד מתח דיגיטלי. לדעתי זה די אמין, אתה לא הולך להטיס את זה לחלל... או שכן :roll:

עוד משהו, יש חברות שמצמידות מיקרופונים קטנים לגוף האוטו במקומות בעייתיים (מקום המיפגש של השימשה עם המיכסה מנוע, הקורות צד וכו') כדי לאתר רעשים שהם מערבולות...

בהצלחה!!!

גילי

אגב, אין אצלכם ב"חבר'ה" מישהו שיש לו משהו כזה? אולי תפתח סטרט-אפ, מינהרת רוח מיתקפלת...

מי יודע, אולי זה יצליח... (אל תישכח אותי :wink: )

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אתה עומד לבנות מנהרת רוח בבית? :shock:

מוטי, אתה חייב לעשות ילדים דחוףףףף....

וקצת יותר לעניין - מנהרות רוח לרכב שונות ממנהרות רוח לעצמים מעופפים (מטוסים, טילים, מוחטות). במנהרות ייעודיות לרכב יש ROLLING ROAD, כי כל זרימת האויר מתחת לרכב שונה לגמרי מבמנהרה סטטית. אמנם אצלך עיקר העבודה היא על חלקו העליון של הרכב, אבל הנקודה היא שמנהרת רוח זה נושא שלם מאוד מסובך ואני בספק אם ההשקעה בבניה של דגם מדוייק ומנהרה מה שיותר יעילה ייתן תוצאות שמבחינת עלות-תועלת יהיו משמעותית יותר טובות מנסיונות על מסלול.

גם נסיונות על מסלול אתה יכול לעשות בזול יחסית.

ההבדל בין לבנות כנף לדגם מוקטן לבין לבנות את הכנף לרכב עצמו הוא בעיקר בחומרים. אם תבנה כנפיים לנסיונות מחומרים זולים יחסית וקלים לעבודה (נניח לוח דיקט ועליו קצף פוליאורטן מגולף לצורה אוירודינמית ומוספג בפוליאסטר) ומוטות מאלומיניום עם ברגי פרפר לאפשרות משחק מהירה עם הגובה והכיוון של הכנף - תוכל לשחק עם כל מיני צורות בצורה יחסית מהירה. זה בטוח יהיה יותר מהיר ופשוט מבניית פאקינג מנהרת רוח בבית, ובניית קונפיגורציות כנפיים לדגם.

והתוצאות יהיו תוצאות רלוונטיות למסלול - תרגיש אותן עם סטופר ועם הידיים והתחת ולא עם מאזניים של סוחרי סמים.

לא יותר עדיף?

פורסם

אני שמעתי שבזמן הפיתוח של הסיטרואן DS, לא היו מנהרות רוח לפיתוח רכב בנמצא, ולכן הסיעו קרחונים על קרונות רכבת פתוחים, וכך הגיע לצורה הסופית של הDS עם מקדם גרר מדהים למדי, אולי יש פה משהו בפורום שיכול לשפוך אור על הנושא?

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אתה יכל להשתמש בסרטי נילון\פלסטיק כדי לראות את זרימת האוויר מרכב מלווה (כמו שפורשה עשה ב356.)

פורסם

למוטי,

לגבי עניין הגיבנת מאחורי תא הנוסעים, ראיתי איפשהו כלל אצבע שכדי למנוע ניתוק זרימת האוויר בין גג הרכב לבגז', יש ליצור שיפוע יורד באלכסון. את זה אתה יודע כבר, בכל מקרה, מומלץ שהשיפוע יהיה לא יותר מ 20 מעלות מתחת לאופק, שאחרת כן יהיה ניתוק ומערבולות ווואקום. מה שאומר שתצטרך לבנות מאיזה חומר קל פלטה די ארוכה (ומוחלקת), ולסגור את הפתחים שיווצרו מצד ימין ושמאל בין הבגז' לפלטה(כמו אוהל). אולי אפילו הפלטה תגיע עד אחרי קצה הרכב, בגלל שהיא יורדת ב"קצב" חלש של 20 מעלות.

בכל מקרה, ולמרות שהבנתי שאתה רוצה אחיזה ולאו דווקא שיפור מהירות, נראה לי שסתם גבנון לא יעזור הרבה, ייתכן ועדיף פלטה שיורדת ב 20 מעלות, ואם היא חורגת מחלקו האחורי של הרכב, אז לסיים אותה בבת אחת ולחתוך אנכית למטה. ככה ייוצר ניתוק, אבל קטן יותר מאשר ע"י גבנון.

• תוכן חדש...