Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן רבותיי, אחרי יותר מ-2250 תשובות בפורום הגיע גם תורי לשאול שאלה, או יותר נכון - להעלות רעיון להתייעצות :-).

אבקש את עצתם של החברים שיש להם רקע באווירודינאמיקה או מהנדסים שמסוגלים לנתח את הנושא ולחשוב על הבעיות ומבקש מהחבר'ה שסתם בא להם לנחש לשמור את הניחושים שלהם מחוץ לדיון, תודה!

פילוסופית -

הפילוסופיה שלי היא, שכמה שיותר כוח הצמדה יותר טוב, לרכב שלי לא חסר כוח להאיץ ועדיין ניתן לשפר זמני הקפה בעזרת עזרים אווירודינאמיים.

מן הסתם היתרון בטל ברגע שזמני ההקפות מתחילים לעלות.

מעשית -

הרכב שלי כבר הוכיח את עצמו בעשרות מצבים שונים כיעיל למדי מבחינה אווירודינאמית, לפחות ביחס לכמות העבודה ולאמצעים שהושקעו בו אבל תמיד אפשר לעשות יותר טוב.

התנהגות הרכב היא נייטרלית והוא לא סובל מבעיות של תת היגוי או היגוי יתר מיוחדות, ניתן לנהוג בו מסביב לפניות בתפעול נכון של דוושת התאוצה במהירויות לא מבוטלות.

חוקית -

אחד הרעיונות שעלו לי בראש כבר לפני כמה שנים (שכעוד הידע שלי בחוקי המירוצים היה נמוך למדי) ושכל בנאדם עם ראש בריא על הכתפיים יגיע אליו, הוא לייצר עזרים אווירודינאמיים ממוכנים / ממונעים.

הדבר יושם עוד בשנות השישים במכוניות המירוץ של צ'אפארל וכבר בשנות השבעים נפסל והוצא אל מחוץ לחוק בכל ארגון מירוצים שמכבד את עצמו.

עוד דבר שאינו חוקי הוא החיבור של עזרים אווירודינאמיים ישירות אל זרועות המיתלים.

כל כנף או ספויילר שהם חייבים להיות נייחים ומחוברים לגוף הרכב כדי להיות חוקיים למירוצים.

רעיונית -

הרעיון שלי הוא (ופה אתם נכנסים לתמונה), להגביר את כוח ההצמדה של הרכבבאופן כללי על מנת לנצל עוד מכוחו בתוך פניות - תוצאה של יכולת משיכה ויציבות כיוונית גבוהה יותר.

באמצעות הגברת כוח ההצמדה אוכל להעלות את מהירות הכניסה לפניות ולחזור להאיץ מוקדם יותר ביציאה מהן.

תכלס -

AddWings.jpg

השרטוט העליון הוא של הרכב שלי במצבו הנוכחי, התחתון הוא של הרעיון החדש שלי... חדש לפחות בחלקו, כבר זמן מה אני שוקל את החזרה שלי לכנף אחורית על פני הספויילר הקיים (אותו המדף המזדקר לו בזוווית של 50 מעלות בערך מאחורה), כשבשרטוט התחתון ניתן לראות את השינויים הבאים -

1. תוספת של כנף אחורית בגובה רב למדי על מנת לקבל זרם אויר נקי ככל היותר, המנוף הארוך גם יאפשר לי למתן את זווית ההתקפה ואת פרופיל הכנף ולצמצם את הגרר.

2. תוספת של כנף קידמית (!), שליחה של מוטות קדימה והרכבה של כנף בעלת פרופיל אווירודינאמי הולם. המוטות יחוברו ישירות אל שלדת הרכב בקורות הראשיות.

הכנף מחוברת בגובה שבו היא לא תפריע לזרימת האויר לרדיאטור / אינטרקולר וניתן לשחק עם המיקום שלה על פי הצורך, גם אותה ניתן לשלוח עוד יותר קדימה על מנת ליצור מנוף ארוך יותר.

3. הסרה של הספויילר הקיים מאחורה והחלפה שלו במדף ארוך יותר עם זווית קלה כמו שפת זרימה על מנת לנתק את זרימת האויר מגוף הרכב עם כמה שפחות מערבולות.

4. ייצור של "גיבנת" מאחרי מושב הנהג מהסיבות הברורות.

הערה - פלטות הקצה של הכנפיים מסומנות בקווים אפורים דקים מסביב לפרופיל, הסכימה היא בסיסית ביותר ואני אשמח לכל הערה והארה בנושא.

דעתכם המלומדת / מושכלת (בעיקר לגבי סעיף מס' 2... למה לא רואים כאלה מלבד מכוניות פורמולה למיניהן?) תתקבל בברכה :-).

מוטי.

פורסם

אם אתה מעוניין מתגובת לא מלומדים בכלל אלא סתם מחשבות כי קראתי בעניין מה שכתבת אז :

1. למה אתה חושב שאתה צריך יותר כח הצמדה קדמי ?

מכוניות פורמולה אחת צריכות את הגשפט הזה מכמה סיבות :

* יצירת כח יניקה מתחת לרכב ( הפניית האויר מעל לרכב )

* כח הצמדה קדמי עם הכח והמשקל שלהן הן יכולות להזדקר

---- > שלך כלכך חזקה? , יש לך תחתית שטוחה וחצאיות ליצר כח יניקה ?

קח בחשבון שאתה יוצר מומנט פיתול חזק על השילדה הקדמית עקב המנוף היחסית ארוך ולחץ האויר

כמו כן זה הדבר הראשון שיחטוף מכה מכל גבשושית בכביש

2. לגבי כנף אחורית : אתה יכול ליצר ככה בערך כל כח הצמדה שתחפוץ ( שינוי גודל זוית ומתקף הכנף )

אבל זה יבוא על חשבון המהירות הסופית של הרכב בסיכומו של דבר

שיפורים אירודינמיים קלים :

צלחות גלגלים מלאות ( יחמם את הברקסים איומות ללא פתרון )

להיפטר להקטין מראות

להיפטר לכסות מגבים , ידיות דלתות וכד'

סנפירים ( באופן מפתיע סנפירים משפרים זרימת אויר על משטח בכך שהם מנתקים את הצמדת האויר מהמשטח , מורידים את אפקט היניקה )

מקווה שלא שיעממתי אותך סתם

עפר

פורסם

קודם כל, תהיה בטוח שתוספות אוירודינמיות שלא תוכננו כהלכה יכולות להשפיע לרעה.

ולעניין -

1. כנף אחורית תהיה יעילה רק אם תהיה מחוץ למערבולות, כלומר גבוהה ורחוקה אחורה. כמו בפליימוט סופרבירד המכוערת. התכנון של הכנף האחורית שהצגת נראה טוב.

2. המגש האחורי שאתה מתכנן יוצר תת לחץ ומערבולות בחלקו האחורי של הרכב, והמשמעות היא גרר. הספויילר המפלצתי שיש לך עכשיו הוא בכלל נזק מבחינת גרר אז החלפה שלו רק תעזור. אפשר לפתור את זה בצורה שתוסיף מאוד גם להצמדת הרכב, וזה על ידי תיעול חכם של אויר מתחתית הרכב לחלקו האחורי - אבל זה כבר מצריך תכנון מאוד קפדני וייעוץ רציני.

3. היעילות של עזרים אוירודינמיים קדמיים היא גדולה בהרבה משל כאלו המוצבים מאחור. כנף או ספויילר קדמיים צנועים יחסית יתנו אפקט הצמדה כמו של אביזר אחורי גדול מהם. אז אתה לא צריך משהו מפלצתי מקדימה, אם בכלל. הדרך הטובה ביותר תהיה בניסוי. לדעתי קודם כל תעבוד על החלק האחורי, ואז ללכת לנסיעות מבחן ולבדוק אם בכלל אתה מתחיל לאבד את הקדמיים בסיבובים מהירים. אם כן, להתחיל בספויילר לפני כנף.

קח בחשבון שלכח הצמדה מוגזם מקדימה יכולות להיות השפעות על ההיגוי - אבל זו כבר ספקולציה.

פורסם

מוטי

שתי נקודות בשבילך

1.השרטוט שלך נראה מצוין, אני אומר לך על זה, זה חייב לעבוד.

אני שתגמור תיסע לדרכים ההרריות במליבו ותעלה לאיזה הר גבוה ותזרוק את האוטו למטה. אם האוטו דואה ונוחת על הגלגלים, סימן שזה עובד, אם לא, יותר טוב תזרוק ת'אוטו לים ותתחיל מחדש עדיף עם BMW.

2. תפשיט את המיאטה עד לשלדה, קנה BMW , תעביר את המנוע, ואת כל הבודי, האוטו ישקול 900 קילו יותר ויהיה כל כל צמוד לרצפה ששום דבר לא יזיז אותו.

תמיד שמח לעזור

גולן

פורסם

טוב, דבר ראשון בירכותי :wink:

לעניין...

הכנף האחורית שלך היא לא רעה, מלראית עין. אבל הן באות לידי ביטוי במהירויות גבוהות, לא?

ספויילר כמו שלך יכול ליצר כמוניות של "הדבקה" הכל ממהירות נמוכה, אבל הוא גם בולם את הרכב ויוצר מערבולות...

שאלה, האם ניתן ליבנות ספויילר שיצא במהירות נמוכה ואחרי 100 נניח יכנס פנימה, כמו בלא מעט מכוניות (כביש)?

עוד משהו, כנף קידמית... אם היא יוצאת מה"מקדימה" של הרכב, זה יוצר אמנם מומנט על חשבון שטח קטן (בעזרת זרוע ארוכה) אבל בסיבובים יש את את מומנט הרדיוס שלך...לא טוב...

ככל שאתה מרחוק את הכנף מהגוף (הקידמית) המערבולות קצה כנף שלך יותר "מבולגנות"....

אגב, יש עוד "בעיה" הזרימה של האוויר ליד הגוף של הרכב היא יותר איטית ויוצרת יותר גרר. איך ניפתרים ממנה? אתה יכול ליצור מדרגה על "שפת ההתקפה" שלך ובכך אתה "מנתק" את השיכבה הראשונית של האוויר מפני השטח של הפרופיל. אני הייתי מישתמש בזה בדאוני שהייה, קיבלתי זמנים ממש טובים. בהרבה... לא מיזמן ראיתי משהו דומה באיזה "פיט" של אופנועים ב TV, מישהו בא לפני המרוץ והדביק חתיכת איזולירבנד (עבה טיפה) מעוצב לצורה מסויימת על חזית האופנוע. זה לא היה כי נישבר שם משהו, ונראה כאילו הוא הדביק את זה במקום מאוד ספציפי וזה הזכיר לי את מה שאני עשיתי פעם...

עוד נקודה. הצמדה קרקעית. אתה לא תוכל ליצור הצמדה קרקעית אם כל האוויר שניכנס לך לרדיאטור יצא מיתחת לאוטו שלך... תעשה פתחים בצדדים ותיצור מישטח חלק מיתחת למנוע אם זה אפשרי ביכלל.

מותר לעשות כנפיים מיתחת לרכב? אם כן אתה יכול לעשות אותן ממש "על" הסרנים. באותו קו... הכי אפקטיבי מבחינת ההצמדה ומומנט רדיוס...

אגב, מותר לעשות ספוררילרים/כנף שיודעים לזוז? נניח עם הסיבוב, שיוכל "לזרוק" את האוטו יותר טוב בפניה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

כל מה שיציעו זה בגדר הצעה ורק מבחן המציאות הוא הקובע, כמו בחיים תאוריה לחוד וניסוי לחוד.

לעניות דעתי המומנט של הזרוע הקדמית יגרום לבעיות היגוי ובכך תכנס מהר מאוד להיגוי יתר.

אני הייתי ממליץ לך במקום הזרוע הקדמית לשים כנפיים לצידי הרכב, בכך הכוח שילחץ את גוף הרכב יתחלק לאורך כל הרכב ולא יהיה נקודתי ואגרסיבי. למשל להתחיל מאזור הפנסים הקדמיים וללכת לאורך הרכב עד מחציתו או עד סופו, זה כבר הניסוי יראה מה מומלץ.

מקווה שנתתי נקודה למחשבה

בהצלחה

פורסם

הדבר ניתן לביצוע ...

דבר ראשון מה שצריך זה לחשב לך את מרכז הכובד של הרכב , מאחר והתוספות יפגעו במרכז הכובד צריך לתכנן חדש כדיי לקבל זוויות היגוי נכונות (כדי למנוע על/תת היגוי / והיגוי נטרלי ברכב) .

תכלס ניתן לביצוע , בעיה : הרבה חישובי אווירודינמיקה כולל חישוביי חוזק חומרים האם הם יעמדו בלחצים הקיימים ברכב , ובמידה ולא אז צריך ליצר ספוליר לפי דרישת חומר מסויימת .

הערה : יש גבול שניתן לשפר אוטו מפאת חוזק החומרים שלו , והמרכב , והמנוע , אני מקווה שתצליח ואם כן אז נשמח לשמוע ולראות .

עצה : למה שלא פשוט תוריד את מרכז הכובד של הרכב , ובכך חסכת לך את כל הספוילרים ואת כל הכאבי ראש למניהם .

פורסם

לא רק בפרורמולה יש. גם במכונית זוללות הדלק במירוצי דראג 27900063-O.jpg

אם תשים לב החלק הקידמי של "הרכב" שוקל מעט, יחסית לחלק האחורי במיוחד שבתאוצות של הדבר המפחיד הזה רוצה להעיף את האף לשמיים(למרות שהרכב די ארוך) ובין הדברים שמונעים מהאף לעלות לשמיים זה המעמד האחורי(אין לי מושג איך קוראים לזה) וכמובן הכנף הקידמית שיוצרת כוח על הגלגלים הקידמיים, ואם תשים לב הכנף מלפנים קטנה יחסית, ובכל זאת עושה עבודה טובה.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
1. למה אתה חושב שאתה צריך יותר כח הצמדה קדמי ? כנראה שלא קראת היטב את מה שכתבתי -
הפילוסופיה שלי היא, שכמה שיותר כוח הצמדה יותר טוב, לרכב שלי לא חסר כוח להאיץ ועדיין ניתן לשפר זמני הקפה בעזרת עזרים אווירודינאמיים.

מן הסתם היתרון בטל ברגע שזמני ההקפות מתחילים לעלות.

מכוניות פורמולה אחת צריכות את הגשפט הזה מכמה סיבות :

* יצירת כח יניקה מתחת לרכב ( הפניית האויר מעל לרכב )

* כח הצמדה קדמי עם הכח והמשקל שלהן הן יכולות להזדקר

---- > שלך כלכך חזקה? , יש לך תחתית שטוחה וחצאיות ליצר כח יניקה ? לא באופן כולל, המיתלים שלי לא קשים מספיק בשביל לנצל משהו מסוג זה באופן מוחלט.

קח בחשבון שאתה יוצר מומנט פיתול חזק על השילדה הקדמית עקב המנוף היחסית ארוך ולחץ האויר

כמו כן זה הדבר הראשון שיחטוף מכה מכל גבשושית בכביש איך בדיוק? מבט אחד בשרטוט היה מגלה לך שהכנף נמצאת בגובה הפנסים הקדמיים כמעט.. :?

2. לגבי כנף אחורית : אתה יכול ליצר ככה בערך כל כח הצמדה שתחפוץ ( שינוי גודל זוית ומתקף הכנף )

אבל זה יבוא על חשבון המהירות הסופית של הרכב בסיכומו של דבר שוב, קריאה מעמיקה של ההודעה שלי הייתה מגלה לך שאני כבר עשיתי לא מעט שיעורי בית בנושא... למעשה כמה שנים טובות של ניסויים עם ספויילרים וכנפיים שונות על מסלולי מירוצים... :twisted:

שיפורים אירודינמיים קלים :

צלחות גלגלים מלאות ( יחמם את הברקסים איומות ללא פתרון ) לא תודה, אני לא מנסה לשבור את מהירות הקול, הבלמים שלי יותר חשובים לי :shock:

להיפטר להקטין מראות חפש תמונות של הרכב שלי, תמצא שיש לו זוג מראות קטנטנות בסיבי פחם כבר במקום המקוריות :idea:

להיפטר לכסות מגבים , ידיות דלתות וכד' גם המגבים כבר מזמן לא שם ועוד הרבה שטויות אחרות... :|

סנפירים ( באופן מפתיע סנפירים משפרים זרימת אויר על משטח בכך שהם מנתקים את הצמדת האויר מהמשטח , מורידים את אפקט היניקה ) גם סנפירים כבר ישנם מקדימה... :?

מקווה שלא שיעממתי אותך סתם

עפר

לא שיעממת, פשוט היית צריך לקרוא את ההודעה שלי ולהבין שאתה פשוט לא עונה לי עליה.

מוטי.

פורסם
1. כנף אחורית תהיה יעילה רק אם תהיה מחוץ למערבולות, כלומר גבוהה ורחוקה אחורה. כמו בפליימוט סופרבירד המכוערת. התכנון של הכנף האחורית שהצגת נראה טוב.
מניסיוני, כנפיים יעילות גם כשהן נמצאות בגבהים יותר נמוכים ממה שאתה חושב.

כנף שנמצאת במרחק 4-5 ס"מ מהמכסה תא המטען באמת לא עושה יותר מדי, אבל כנפיים שניסיתי במרחקים כמו 15-20 ס"מ מעל מכסה תא המטען עובדות יופי.

היתרון בלהתקין את הכנף בגובה (וגם במרחק) הוא אורך המנוף המופעל על שלדת הרכב - ככל שהוא ארוך יותר אתה צריך להפעיל פחות כוח כדי לקבל את אותה התוצאה, מה שלמעשה אומר שאתה יכול ללמתן את פרופיל הכנף ואת זוית ההתקפה שלה ובכך למנוע גרר מיותר.

2. המגש האחורי שאתה מתכנן יוצר תת לחץ ומערבולות בחלקו האחורי של הרכב, והמשמעות היא גרר. הספויילר המפלצתי שיש לך עכשיו הוא בכלל נזק מבחינת גרר אז החלפה שלו רק תעזור. אפשר לפתור את זה בצורה שתוסיף מאוד גם להצמדת הרכב, וזה על ידי תיעול חכם של אויר מתחתית הרכב לחלקו האחורי - אבל זה כבר מצריך תכנון מאוד קפדני וייעוץ רציני.
הספויילר אכן מייצר מערבולות אבל גם מדביק את הזנב לכביש כבר ממהירויות מצחיקות כמו 50 קמ"ש.. זה Trade-off לא רע.

ההחלפה שלו במדף ארוך שיאריך את הצורה האווירודינאמית אמנם תעזור אבל אני כנראה אאבד חלק מכוח ההצמדה במהירויות נמוכות.

יש בעיה עם זה ואני עדיין עובד על פיתרון.

3. היעילות של עזרים אוירודינמיים קדמיים היא גדולה בהרבה משל כאלו המוצבים מאחור. כנף או ספויילר קדמיים צנועים יחסית יתנו אפקט הצמדה כמו של אביזר אחורי גדול מהם. אז אתה לא צריך משהו מפלצתי מקדימה, אם בכלל. הדרך הטובה ביותר תהיה בניסוי. לדעתי קודם כל תעבוד על החלק האחורי, ואז ללכת לנסיעות מבחן ולבדוק אם בכלל אתה מתחיל לאבד את הקדמיים בסיבובים מהירים. אם כן, להתחיל בספויילר לפני כנף.
נקודה טובה, מן הסתם, מכיוון שכבר הייתי בשלב הכנפיים ההבדלים מוכרים לי היטב.

אני נמצא בשלב שאני מעוניין להגביר את כוח ההצמדה בשני קצותיו של הרכב במקביל ביחס דומה למה שהוא נמצא היום, פשוט יותר ממנו.

קח בחשבון שלכח הצמדה מוגזם מקדימה יכולות להיות השפעות על ההיגוי - אבל זו כבר ספקולציה.
זו לא ספקולציה בשבילי, אחרי מאות שעות ניסוי אני יכול להגיד מניסיון כמה גדול ההבדל.

מוטי.

פורסם
טוב, דבר ראשון בירכותי :wink:

לעניין...

הכנף האחורית שלך היא לא רעה, מלראית עין. אבל הן באות לידי ביטוי במהירויות גבוהות, לא?

ספויילר כמו שלך יכול ליצר כמוניות של "הדבקה" הכל ממהירות נמוכה, אבל הוא גם בולם את הרכב ויוצר מערבולות...

אכן, פה קבור הדוברמן.

תהיה בעיה של אובדן כוח הצמדה במהירויות נמוכות שהספויילר מספק כרגע, כמו שגם עניתי למאושפז.

שאלה, האם ניתן ליבנות ספויילר שיצא במהירות נמוכה ואחרי 100 נניח יכנס פנימה, כמו בלא מעט מכוניות (כביש)?

עוד משהו, כנף קידמית... אם היא יוצאת מה"מקדימה" של הרכב, זה יוצר אמנם מומנט על חשבון שטח קטן (בעזרת זרוע ארוכה) אבל בסיבובים יש את את מומנט הרדיוס שלך...לא טוב...

ככל שאתה מרחוק את הכנף מהגוף (הקידמית) המערבולות קצה כנף שלך יותר "מבולגנות"....

הגם בארזים נפלה החאפריות? :-P

חוקית -

אחד הרעיונות שעלו לי בראש כבר לפני כמה שנים (שכעוד הידע שלי בחוקי המירוצים היה נמוך למדי) ושכל בנאדם עם ראש בריא על הכתפיים יגיע אליו, הוא לייצר עזרים אווירודינאמיים ממוכנים / ממונעים.

הדבר יושם עוד בשנות השישים במכוניות המירוץ של צ'אפארל וכבר בשנות השבעים נפסל והוצא אל מחוץ לחוק בכל ארגון מירוצים שמכבד את עצמו.

עוד דבר שאינו חוקי הוא החיבור של עזרים אווירודינאמיים ישירות אל זרועות המיתלים.

כל כנף או ספויילר שהם חייבים להיות נייחים ומחוברים לגוף הרכב כדי להיות חוקיים למירוצים.

מה שכן, אשמח לקבל הסבר נוסף בעניין מערבולות הקצה שהזכרת.

אגב, יש עוד "בעיה" הזרימה של האוויר ליד הגוף של הרכב היא יותר איטית ויוצרת יותר גרר. איך ניפתרים ממנה? אתה יכול ליצור מדרגה על "שפת ההתקפה" שלך ובכך אתה "מנתק" את השיכבה הראשונית של האוויר מפני השטח של הפרופיל. אני הייתי מישתמש בזה בדאוני שהייה, קיבלתי זמנים ממש טובים. בהרבה... לא מיזמן ראיתי משהו דומה באיזה "פיט" של אופנועים ב TV, מישהו בא לפני המרוץ והדביק חתיכת איזולירבנד (עבה טיפה) מעוצב לצורה מסויימת על חזית האופנוע. זה לא היה כי נישבר שם משהו, ונראה כאילו הוא הדביק את זה במקום מאוד ספציפי וזה הזכיר לי את מה שאני עשיתי פעם...
אני מתקשה לראות באיזה חלק בדיוק מהרכב אני יכול לשפר את הזרימה בצורה זו, גם במקרה זה, אשמח להסבר ספציפי, אם אתה צריך תמונות של הרכב בשביל להדגים עליהן תגיד לי מאיזה זווית ואני אעלה אותן.

עוד נקודה. הצמדה קרקעית. אתה לא תוכל ליצור הצמדה קרקעית אם כל האוויר שניכנס לך לרדיאטור יצא מיתחת לאוטו שלך... תעשה פתחים בצדדים ותיצור מישטח חלק מיתחת למנוע אם זה אפשרי ביכלל.

מותר לעשות כנפיים מיתחת לרכב? אם כן אתה יכול לעשות אותן ממש "על" הסרנים. באותו קו... הכי אפקטיבי מבחינת ההצמדה ומומנט רדיוס...

האויר שנכנס לי לרדיאטור יוצא ממכסה המנוע (יש עליו פתחי איורור) ברובו הגדול ואת מה שלא יוצא משם אני אשמח להשאיר לזרום כרגיל, האויר הזה מקרר לי את הגיר והדיפרנציאל.

בעניין הכנפיים מתחת לרכב, אין לי מספיק מרווח גחון.

אגב, מותר לעשות ספוררילרים/כנף שיודעים לזוז? נניח עם הסיבוב, שיוכל "לזרוק" את האוטו יותר טוב בפניה...

גילי

כמו שאמרתי, לא... רק עזרים מקובעים ולא ממונעים.

מוטי.

פורסם
הדבר ניתן לביצוע ...

.

.

.

עצה : למה שלא פשוט תוריד את מרכז הכובד של הרכב , ובכך חסכת לך את כל הספוילרים ואת כל הכאבי ראש למניהם .

עינב -

אני מניח שאת לא מכירה את המיאטה שלי, מדובר במכונית מסלול שכל ייעודה הוא להקיף מסלולי מירוצים במהירות הגבוהה ביותר.

הרכב כבר הונמך, הוקשח, חוזק ועבר מסכת שינויים מקיפה כ"כ שגם אמא מאזדה לא תזהה אותו במבט ראשון :wink:.

ההיגוי במתכונתו הנוכחית נייטראלי מאוד ואני מעוניין לשמר אותו.

השינויים האווירודינמיים שאני מתעתד לבצע מטרתם אחת - לשמר את המצב הקיים, פשוט יותר ממנו.

כאבי ראש? :lol: :lol: :lol:

אני לא ממש הבנאדם הנכון לחפש חסכונות בכאבי ראש.. :wink:

מוטי.

פורסם

אני מצתער אל השאלה הטיפשית אבל:

המיאטה כבר מצוידת בהרד-טופ? -אים לא הרד-טופ יכול לשפר את האווירודינאמיקה בהרבה...

hardtop.jpg

בהצלחה, מיכאל.

פורסם

השאלה דווקא לא טיפשית בכלל, אבל המיאטה שלי לא מצויידת בגג קשיח ולא הולכת לקבל אחד מסיבות שיישארו שמורות במערכת :wink:.

אתה יכול לראות את האוטו שלי בתמונות בשרושורים שונים שפירסמתי בעבר (לחץ על השם שלי, צפה בפרופיל ושם תלחץ על "מצא את כל הנושאים שנפתחו ע"י..") ואפילו בוידאו בשרשור הבא -

המיאטה שלי - טרור מצולם! (וידאו ערוך מהמסלול).

מוטי.

פורסם

אני רוצה לשאול משהו ושגם אולי יעזור לשאלתך.

למה הכנף הקידמית צריכה לצאת במעין זרוע כזאת ובעצם לא לתכנן מפיבר (או כל חומר שאפשר לעבוד איתו) פגוש חדש שהוא יהיה בעצם כנף סגנון מכוניות מסלול מקצועיות שהפגוש בעצם "נמרח" כלפי קדימה ויוצר מכל הפגוש כנף שיוצרת דאון פורס.

משהו בסגנון הזה אולי אפילו יותר אגרסיבי לכיוון הדאון פורס

impgdbf.jpg

• תוכן חדש...