Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף - מנוע 2000 או 1.8 אטמוספרי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

איזה מהמנועים הבאים עדיף -

1. מנוע 2000

2. מנוע 1.8 אטמוספרי.

לשני המנועים תשודך תיבה אוט'. שניהם בגולף מהשנים 99-00.

תודה.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

מן הסתם אטמוספרי ידביק אותך לכסא מה שמנוע 2000 לא ממש יעשה.

התגובה באטמוספירי עירה בהרבה ממנוע רגיל.

אך אם אתה לא מחפש בעיות בעתיד ואין לך חסכונות מיותרים שהיית רוצה לפרק על תיקונים אז תשאר צנוע וסע על מנוע 2000 רגיל בכייף..

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

ה-1.8 באה עם 16 שסתומים

בעוד שה-2.0 באה עם 8 שסתומים

יחי ההבדל הקטן

אני הייתי הולך על ה-1.8 , מנוע מודרני יותר עם אורך נשימה

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
מן הסתם אטמוספרי ידביק אותך לכסא מה שמנוע 2000 לא ממש יעשה.

התגובה באטמוספירי עירה בהרבה ממנוע רגיל.

אך אם אתה לא מחפש בעיות בעתיד ואין לך חסכונות מיותרים שהיית רוצה לפרק על תיקונים אז תשאר צנוע וסע על מנוע 2000 רגיל בכייף..

אורן

אורן , אתה מתבלבל קצת

אטמוספרי = מנוע ששואב אוויר בצורה טבעית דרך סעפת היניקה

לא אטמוספרי= מנוע שדוחפים לו אוויר באופן לא טבעי (מגדש טורבו, מגדש על )

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

אטמוספרי=רגיל.

אני חושב שאתה מתלבט בין גולף 1800 ל 2000 , אני הייתי הולך על ה 2000,אם כבר התקציב מאפשר אז עדיף להתאמץ טיפה וללכת על היותר גדול, אתה לא תחליף כל יום אוטו.

פורסם

על איזה שנה מדובר?

עם מדובר על הגולף שנמכרה בן 99 ל 2004 (אולי גם 5) ה1.8 שווקה רק ב99, עם 20 שסתומים (לא 16, ולא 8 ). ועם 125HP, מול ה115HP של מנוע ה2.0. אותו מנוע נמכר גם עם הA3, ופאסאט.

אני הייתי מעדיף את ה1.8. קח בחשבון צריכת דלק גבוה למדי עם רגל כבדה.

היתה לי בבית אחת כזו במשך שנתיים. ( 1.8 ).

גיא

פורסם

טוב טוב תעשו פה סדר בבלאגן - וחאלס מי שלא מבין שפשוט לא יגיב !!

מנוע ה1.8 של הקונצרן : מנוע אטמוספרי (רגיל=אטמוספרי) 125 כ"ס 20 שסתומים, מנוע שאוהב לחיות בסל"ד גבוה מאוד, בעל נשימה מצויינת - אבל, וזה אבל גדול....לא מתאים לתיבה אוטומטית, בגלל מחסור במומנט בסל"ד נמוך, קשה עם אוטומט לשמור אותו בסל"ד גבוה זה לא גיר רגיל

מנוע 2.0 של הקונצרן : מנוע 8 שסתומים, 115 כ"ס מנוע מ-א-ו-ד אמין, עם תפוקת עבודה של סוס, מאוד מתאים לתיבה אוטומטית שיא מומנט בסל"ד מאוד נמוך, ותאחלס בשטח בנהיגה על הרכב האוטו נוסע יפה, ומרגיש כמו מנוע הרבה יותר חזק מ115 כ"ס (בדומה לTDI שהוא רק 110 כ"ס אבל תאחלס נוסע הרבה הרבה יותר חזק - בגלל מומנט בשרני)

עוד נקודה : בשנת 00 הופסק שידוך מנוע ה1800 לתיבה האוטומטית בשל תלונות מרובות על חוסר זמינות, וגמישות שנויה במחלוקת, מרגע זה ואלך קונצרן ואג התחיל לשווק את התיבות האוטומטיות שלו עם מנוע ה2.0 ליטר (שאנשים מרוצים ממנו עד הגג בגלל זמינות וגמישות מעולים...) חוץ מאודי שלא מובן למה...אבל המשיכו לשווק עם מנוע 1.8 כנראה מי שקונה אודי גם ככה קונה מנועים קצת יותר רציניים....אז לא הגיעו הרבה תלונות :D

בקיצור ללא כל צל של ספק ואין על זה וויכוח, לתיבה אוטומטית יש לשדך אך ורק את מנוע ה2.0 אין מה לחשוב על מנוע 1.8 כדי לזוז אתה תצטרך כל היום קיקים,

אם אתה מעוניין בגיר רגיל מנוע ה1.8 יהיה מצויין...

בהצלחה

פורסם

קצת סדר.

אין לי מושג למה הפסיקו ליצר את הגולף עם מנוע 1.8, אבל זה בטוח לא בגלל תלונות כמו שעתיד טוען. אם זה היה בגלל תלונות לא היו ממשיכים לשדך את המנוע הזה לפאסאט, ל A3, ולA4, עם תיבה אוטומטית. הטענה שלא הגיעו תלונות מאאודי כי שם רוכשים מנועים גדולים יותר היא מוזרה (בניסוח עדין) אם מורדים מוצר A מהמדף, לא ימשיכו לשווק את B, C, וD עם אותה בעיה בדיוק, בטח כאשר שניים מהם כבדים יותר.

מבחינת מומנט ההבדל לא משמעותי. ל1.8 יש 17.3 ב4200 סל"ד, ל2.0 יש 17.5 שמגיעים ב3500 סל"ד וכאן תהיה תחושה טובה יותר למי שלא לוחץ חזק על הרכב, כי הכוח יגיע בסל"ד נמוך יותר.

לסיכום, שניהם בסדר, ה2.0 מיושן, ונותן יותר כוח בסל"ד נמוך. יתאים לנהגים רגועים יותר ויתן להם כוח זמין נמוך יותר. ה1.8 חובב סל"ד גבוה. שניהם לא חזקים במיוחד, אבל לפחות לא עגלתיים פחד כמו השילוב 1.6 + אוטומטי. אני הייתי מחפש את שניהם ורוכש את הראשונה שהייתי מוצא במצב טוב, עם נטיה קלה לכיוון ה1.8.

גיא

פורסם

בארצות הברית נהוג לשפר את מנועי ה2.0 ליטר עם מגש, ולא את ה1.8 שזה דבר דיי מוזר כשלעצמו....

אבל זה לא קשור כי ברור שהוא לא מתכוון להתקין מגדש...

פורסם

סליחה חברים תקלה טכנית!!!

בולבלתי...

תודה אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

קצת סדר....

מי שרוצה גולף אוטומטית, 1.8 או 2.0 לא רוצה להגדיש אותה.

ה1.8 ל-א קטן על הרכב. אולי הוא לא מספק כוח כמו שמצופה, אבל אם הוא קטן על הרכב מה תגיד על ה1.6? שהוא סופר קטן על הרכב? ה1.8 מספק, רחוק מלהיות קטן על הרכב, רחוק גם מלהיות מהיר כמו אחיו המוגדש (שאין לו אופציה אוטומטית בגולף, אלא רק בA3 ולכן אין מה להתייחס אליו כל כך)

כפי שאמרתי קודם, ל2.0 יש יתרון במומנט שמגיע קודם, ולכן בתחושת (לא רק תחושה) כוח עדיפה בסל"ד נמוך. ל70% מהאוכלוסיה זה עדיף.

מי שרוצה כוח שיקנה GTI ידנית, או V5 אוטומטית (האחרונה גם כן לא טיל, בטח שלא בגרסת ה150HP)

גיא

• תוכן חדש...