Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

lightning audio VS orion

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי לאוריון פאקינג אין קרוס!

מי יכול לעבוד עם קרוס קבוע על 100 HZ? איך חותכים סאב כל כך גבוה? ויש הרבה קןמפוננטים שאפשר לחתוך הרבה יותר נמוך.

ומי אמר שהאוריון כל כך הרבה יותר טוב??? הסדרה הכי נמוכה והמגבר הכי נחות של אוריון אל מול סדרה בינונית של JBL. נשמע לי דומה...

מה שגם בארה"ב הם עולים מחיר דומה ושתיהם נחשבים טובים.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
על סמך זה ששמעתי את האוריון (שיש לי אותו באוטו ואני ממש מרוצה ממנו) וגם ששמעתי את הג'י בי אל

אני לא אומר שהג'י בי אל לא טוב הוא טוב הוא נותן אחלה תמורה בשביל הכסף שמשלמים עליו אבל יש מגברים יותר טובים ממנו כמו האוריון

פורום לא אובייקטיבי !!

שמישהו טוען פה ששמע JBL ואוריון על אותו ציוד!! באותו רכב!! אותו סט אפ!! וחושב שהJBL חזק יותר כתוצאה מהצורה שהוא הזיז אלמנט כזה או אחר, אתם קוטלים אותו....קופצים עליו, אבל שמישהו מפריח פה חרטוטים "לא רואה ממטר" "מגברים שנמכרים בדיוטי" אם היו מוכרים בדיוטי פרי מגברים מהסדרות הגבוהות של ג'אנסיס עדיין האוריון היה טוב יותר בגלל שהוא לא נמכר בדיוטי ?

שמעת את הJBL ושמעת את האוריון - החלטת שהאוריון טוב יותר על בסיס מה ? איזה אלמנטים הוא הרים ? האם הרכיבים המוגברים וצורת ההתקנה היתה זהה (לא דומה...זהה זה אומר להחליף מגבר על אותו רכב!) האם הכיוונון היה זהה (זאת אומרת המגברים על FLAT ורק הפאנל מכוונן) האם כל המעגלים היו מכווננים זהה (זאת אומרת שהגיין היה מכוון ללא עיווט לפי סקופ, וכל שאר המעגלים באס בוסט וכו' היו מכובים) ? שום השוואה בתנאי רכב היא לא אופטימלית.,......

אבל אני לפחות שמעתי על אותה מערכת בדיוק את שני המגברים (החליפו בינהם...על אותו הרכב) תאחלס בקומפוננט לא שמעתי הבדל (וזאת לא חוכמה כי הוא 50 RMS ושניהם פתחו אותו טוב) אבל את הסאב אני יודע ששמעתי דופק חזק בצורה משמעותית עם הJBL,

עכשיו - אם תגיד לי ששמעת את המגברים באותה תצורה כמו שאני שמעתי והחלטת שהאוריון טוב יותר, אני אומר - סבבה לגמרי, לבריאות, אבל כל תצורה אחרת היא לא מייצגת...ולהגיד שהאוריון טוב יותר כי JBL חברה עממית...זה קשקוש, אתה לא שומע את השם של החברה...ואם אתה לא משתמש בשאר המערכות של המגבר מלבד ההגברה, מה שמעניין אותך זה תאחלס סיגנל מוגבר בלי עווט וזהו...

אני מקווה שאנשים פה יפסיקו ללכת כפרה עוורת אחרי מוצר כזה או אחר רק בגלל שם כזה או אחר, תבדקו בעצמם בדיקות אובייקטיביות ולאחריהן תקבעו מה שבא לכם אבל היו כנים עם עצמכם שהבדיקות הן אכן אובייקטיביות ולא בגלל ש"לי יש אוריון, לי יש JBL, לי יש רוקפורד, לי יש קליפורניה בום"

בכל מיקרה מי שהחליט מה שהחליט אני מקווה שיהנה מהציוד אותו החליט לרכוש במיטב כספו כמה שיותר - שבת שלום

פורסם

ואווו, כמה תגובות...

או קיי, אני מודה שקצת התבלבלתי....

הרעיון כרגע לחבר את המגבר ל-2 רמקולים אחוריים.

האם כדאי לחבר את המגבר גם לקדמיים ? או לקנות סאב ? (ולחבר את המגבר אליו).

פורסם
טעות בידך.

יש לו קרוס לכל זוג יציאות (L+R)

hpf-נע בין 40 או 45 hz (לא זוכר במדוייק ) לבין 3k (!) .

lpf- כנ"ל + bass eq בתדר של 40 hz בעוצמה מתכווננת עד 16 db .

תציץ בקישור הבא:

http://www.orioncaraudio.com/amps/multi-channel.asp

תעשה טובה, תבדוק את המידע לפני שאתה נותן לינק...

או אם אתה צריך עזרה- תחת העמודה של ה4004 הדגם המדובר רשום בברור Crossover range/scope-HP/LP @ 100hz

(אגב, @= "at")

ואגב, טעיתי, המגבר מדורג ב13.8 (ולא 12.5 כמו שחשבתי) כלומר נתונים אמיתיים.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

לפותח הת'רד :

אני רכשתי מערכת לפני שבוע שבועיים

היה לי בידיוק את אותה התלבטות מבין המגברים שציינת כמו כן לגבי איך לחבר את הציוד והאם צריך סאב.

לפני שאומר איך חיברתי רק אומר כי שומעים נהדר בסאונד מעולה (לפי שמיעה שלי - אני למדתי סאונד אצל יואב גרא)

לגבי המגברים :

לי יש את ה ORION 4004

שמעתי גם את הלייטנינג אצל המתקין שלי על אותו סט שמייד נרחיב לגביו ואני אישית אהבתי יותר מבחינת איכות הסאונד את אוריון

אני חשתי שיש לו חיתוך יותר נכון של התדרים.

לגבי הקומפוננט הקדמיים שלי לא שמעתי הבדל כל כך גדול אך קיים הבדל לטובת האוריון

וגם הסאב נשמע מעט יותר טוב, כאילו שהבאס יוצא יותר שמן ונקי עם הלייטנינג הוא נשמע יותר מעומעם.

הסט שלי כולל :

קדמי : MOREL PULSE 6 6.5" קומפוננט

אחורי : PIONEER 6X9 TS-6980

סאב : DRAGSTER DWB125 12"

פאנל : PANASONIC CQC 5310U עם שליטה על קרוס אוברים והסאב

הסט שלי מחובר כך :

המגבר מחובר לסט הקדמי

וגם לסאב - בגישור

את ה פיאוניר חיברתי ישירות לפאנאסוניק

והתוצאה משביעת רצון.

מקווה שעזרתי

Don't Let Yourself Get Attached To Anything

You Are Not Willing To Walk Out On 30 Seconds Flat

If You FEEL THE HEAT Around The Corner....

®[email protected]

פורסם
תעשה טובה, תבדוק את המידע לפני שאתה נותן לינק...

או אם אתה צריך עזרה- תחת העמודה של ה4004 הדגם המדובר רשום בברור Crossover range/scope-HP/LP @ 100hz

(אגב, @= "at")

ואגב, טעיתי, המגבר מדורג ב13.8 (ולא 12.5 כמו שחשבתי) כלומר נתונים אמיתיים.

יש כנראה טעות באתר.

תסתכלו למעלה ב-Multi-channel Features: ותראו שרשום

-2way variable crossovers and high-level inputs (model 4004)

אולי לפני שמתקנים אותי ,כדאי שאתם תבדקו את המידע שבידכם.

או אם אתם צריכים עזרה , תיגשו למתקין שמחזיק את המוצר הנ"ל , תבקשו לראות אותו.

אני ר-א-י-ת-י את המגבר במו עיני, וכן, יש לו בדיוק את מה שתיארתי.

2 זוגות של קרוס-אוברים מתכווננים באופן רציף! כולל וסת עצמה לeq של הסאב

נקרא בשם Intelli Bass עם עצמה של 0-16 db .

יש מספיק חבר'ה פה עם כזה מגבר , תרדו לאוטו ותסתכלו בצד של המגבר ותראו את מה שאני ראיתי , אני מקווה שלפחות אחד יענה לאתגר,

• נ.ב. אני בד"כ לא טועה.
  • ZZR

פורסם

חברה אני רוצה לעדכן אותכם במשהוא אני וחבר שלי נסענו לאורן מסאונד בלסטר פ"ת והוא הרכיב לו את האוריון 7005 5 ערוצים והמכשיר מפלצת באמת חזק איכותי ומדוייק אני רק רוצה להגיב שהמגבר באמת טוב חבר שלי שמע כמה מגברים לפני שבחר את האוריון אתם יודעים לייטינג אודיו סאונד סטרים ועוד אז המלצה שלי אוריון בהצלחה.

דאבל קיקר

פורסם

בהחלט אפשר לחבר את המגבר לרמקולים האחוריים ולקבל תוצאה שתיהיה מרוצה ממנה

בעצם זה היה הרעיון המקורי שלי.

אולם לאחר ששמעתי איך נשמע אותה מערכת עם סאב שכנעתי את עצמי להוסיף עוד קצת, הסאב בעצם ממלא את התדרים הנמוכים שאני אישית מאד אוהב.

תלך למתקין טוב שיש לו קצת סבלנות.

תנסה את כל האופציות ותחליט לפי האוזן שלך.

Don't Let Yourself Get Attached To Anything

You Are Not Willing To Walk Out On 30 Seconds Flat

If You FEEL THE HEAT Around The Corner....

®[email protected]

פורסם
    בהחלט אפשר לחבר את המגבר לרמקולים האחוריים ולקבל תוצאה שתיהיה מרוצה ממנה

בעצם זה היה הרעיון המקורי שלי.

אולם לאחר ששמעתי איך נשמע אותה מערכת עם סאב שכנעתי את עצמי להוסיף עוד קצת, הסאב בעצם ממלא את התדרים הנמוכים שאני אישית מאד אוהב.

תלך למתקין טוב שיש לו קצת סבלנות.

תנסה את כל האופציות ותחליט לפי האוזן שלך.

אבל זה בדיוק הפחד שלי... אני שומע מוסיקה אלקטרונית ומפחד שהסאב ייתן לי תהודה גדולה מידי ויבלע לי את הבאסים...

בגלל זה אני בכלל מפחד לקנות סאב...

• תוכן חדש...