Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממשטרת ישראל נמסר: "במהלך הפעילות נבדקו עשרות כלי רכב, שעל פי החשד עברו שיפורים, ללא אישור כחוק ובניגוד לתקנות, שעה שהם פוגעים בבטיחות, מגבירים רעש או מזהמים את הסביבה.

במהלך הפעילות נרשמו דו"חות תנועה בגין עבירות שונות ובהן רעש חריג, שינויי מבנה אסורים וליקויי בטיחות. 

11 כלי רכב הורדו מהכביש בגין איסורי שימוש ונמסרו לנהגים הזמנות לבדיקת תקינות במכון רישוי, בהתאם לליקויים שנמצאו".

קרדיט צילום: דוברות המשטרה

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עשרות נחשדו, רק 11 הורדו וסרטון של רכב אחד שחוץ מענין הצנרת (יש גם מערכות מקוריות כאלו) לא ברור למה הוא צריך להחליף צמיגים ובולם בודד (ולא זוג). 

לתפארת מדינת ישראל. 

פורסם
לפני 8 שעות, מיץ פטל כתב:

מה התקן מבחינת רעש?

פרארי ללא שינויים, עומדת בו?

בבקשה

• אהבתי 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

מעניין שתמיד האכיפה מתבצעת איפה שקל לאכוף, ולא במקומות עם ריכוזים גבוהים של רכבים משופרים.

מעניין גם שאין אכיפה קבועה אלא נקודתית במבצעים למיניהם. 

מה שכן זה מתכתב לי עם מה שהעיריות רוצות לעשות (כמו עירית חיפה)- "מצלמות" (מיקרופונים, תאכלס) לזיהוי רעש וקניסה של העבריינים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, kompy כתב:

הכתבה הזו חסרה מידע חיוני.

זה בארץ? זה בחו"ל? - מדובר על תקינה אירופאית בלבד (התקנה). מה הקשר לאכיפה בארץ? אפס. לפחות כרגע.

הסבר על איך הרעש נמדד? יוק.

זה מורכב (וגם אחרי נסיונות סיכום של AI וקריאה חפוזה של התקנה, עוד לא לגמרי ירדתי לסוף דעתם), אבל מדובר על שיקלול של מספר מדידות שונות, והתייחסות שונה תחת תנאים שונים. חלק מהמדידות הן גם כרפנרס וללא מקסימום מותר חוקי. 

בתקנות התעבורה, ההתייחסות שמוצא בענין הן:

ציטוט

תנאים לרישום רכב תק' (מס' 3) תשנ"ב-1991 תק' (מס' 4) תשנ"ב-1992  תק' (מס' 8)  תשנ"ג-1993

282א. (א) לא יירשם רכב מנועי אלא אם כן עמד, לענין מניעת זיהום אויר, תצרוכת והתאמת דלק ומניעת רעש, בתנאים האמורים בחלק ג' שבתוספת השניה...

והטבלה באותה תוספת (לדעתי יש מצב שהשורה של 1995, זה למעשה מאותה שנה והלאה. או לפחות אמור להיות):

image.thumb.png.fb26fa3826cabea6144185e4018d2587.png

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 1
פורסם

גיגלתי לרגע את אחד התקנים- EEC 81/334.

הלינק זה התקן עצמו, המלא, והנה מה שהיה לתקציר AI לומר עליו:

image.thumb.png.a22a9fd2143d8a57560ff780a27e78cf.png

בתוך התקן מתחבאים פריטי מידע רלוונטיים לגבי איך בוחנים. 

image.thumb.png.a5f03b2c8a2e56b6aaeaba2d54f6db8f.png

לא מצליח להבין איפה הקושי...

פורסם (נערך)

התקן שבחרת הוא ישן (או תקף לפחות לרכבים ישנים יותר). ההתייחסות בכתבה ומה שהגבתי לו הוא העדכני (לרכבים משנת 2016 והלאה בקפיצות מדרגת החומרה).

תהליך המדידה והתוצאה הסופית שקובעת, היא מורכבת ועשויה ממספר מדידות שונות שעוברות שיכלול לתוצאה הסופית שלפיה נקבעת התקינה. זה לא סתם מיקרופון (שגם הוא חייב להיות מכויל) שמוצמד לאגזוז וכל טווח הסל"ד נמדד. ויש התייחסויות נוספות ל"מוד נהיגה" ומערכות תחליפיות וכיוצב'. 

ובכל מקרה, לא מדובר על הדרכים לאכוף את התקינה ע"י רשויות החוק, אלא תקינת רכבים (ומערכות תחליפיות) במקור. הערכים שהוזכרו בכתבה ובחקיקה אינם הסף שלפיו המשטרה יכולה לאכוף רעש. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 דקות, Tom_22 כתב:

זה לא סתם מיקרופון (שגם הוא חייב להיות מכויל)

הערכים שהוזכרו בכתבה ובחקיקה אינם הסף שלפיו המשטרה יכולה לאכוף רעש. 

רגע, איך זה עוצר את המשטרה מלאכוף? הרי א'3 לא היו מכויילות. הלייזרים של המשטרה למהירות לא היו מכויילים (הנחיית בימ"ש להוריד 5 קמ"ש מהמדידות בעקבות זה) וכדומה. איך זה יעשה בעיות במדידה ובאכיפה אצלנו בדיוק? :(

פורסם

לא אמרתי שזה עוצר, רק אמרתי שהערכים שמתייחסים אליהם בכתבה, הן חלק מתקינת הרכבים ולא מיתרגמים ישירות ליכולת (ונוהל) האכיפה ע"י המשטרה.

ומאחר ואינני עו"ד, גם לא יודע להגיד מה ההתייחסות המשפטית לאכיפה שכזו, תחת איזה סעיף שלא יהיה בחוק הישראלי. 

פורסם
לפני 8 דקות, Tom_22 כתב:

ומאחר ואינני עו"ד, גם לא יודע להגיד מה ההתייחסות המשפטית לאכיפה שכזו, תחת איזה סעיף שלא יהיה בחוק הישראלי. 

מה זה משנה. זה ממילא יוכשר בדיעבד, בנוהל הרגיל, כמו שהיה עם א'3 (ועין הנץ והשד יודע מה עוד). 

פורסם (נערך)

יש בתקינה החדשה (וככה"נ גם בישנה יותר) התייחסות לרעש בעמידה במקום בסל"ד נתון (נקבע לפי מאפיינים מסויימים). לפיו יכולות הרשויות לאכוף בעקרון (ושוב, חייב להיות נוהל מסודר). 

בגרמניה למשל, ברשיון הרכב (קטנוע במקרה הזה, אבל אותו עקרון) מופיע הנתון:

image.thumb.jpeg.2b901380b292ffe24d2aa30d55bd8f6f.jpeg

U1 - רף הרעש הסטטי בדציבל (dBA). 

U2 - הסל"ד בו נמדד הרעש הנ"ל. 

U3 - רף רעש בתנועה (לפי התקינה הרלוונטית).

המשטרה יכולה בפועל למדוד רק את U1 (בהתאם כמובן ל-U2). @amosbmw נדמה לי העלה בעבר סרטון שלהם בגרמניה שעושה זאת. אמצא אותו אולי אח"כ. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 15.7.2026 בשעה 09:53, ברווז כתב:

מעניין שתמיד האכיפה מתבצעת איפה שקל לאכוף, ולא במקומות עם ריכוזים גבוהים של רכבים משופרים.

מעניין גם שאין אכיפה קבועה אלא נקודתית במבצעים למיניהם. 

מה שכן זה מתכתב לי עם מה שהעיריות רוצות לעשות (כמו עירית חיפה)- "מצלמות" (מיקרופונים, תאכלס) לזיהוי רעש וקניסה של העבריינים. 

אני גר באשדוד, ואיפה שהאכיפה מתבצעת (זו לא הפעם הראשונה) סמוך לנמל זה קטע כביש שאנשים מתפרעים ונפצעים באופן שוטף. 

המקרה החמור ביותר שילד בן 18 נהרג על מוטוקרוס כי אנשים נוהגים נגד התנועה.

מילא היו מסודרים ולא נפצעים - אני מסכים, הם לא מפריעים לאף אחד. אבל כשבתוך העיר מגזגזים לכולם, נפצעים ולא מכבדים את חוקי התנועה- זה לא יכול לעבור בשתיקה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...