Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לשוכני העוף במרינדה,

האלקטרולוקס הוותיקה של אמי (פה בארץ הקודש) מתחילה להראות כוונות להחזיר ציוד, זקוק להמלצה כנ"ל.

דרישות: 
* פתח עליון

* קיבולת כביסה לא ממש משנה - מניח שאין פחות מ-6 ק"ג כיום.
* גמישות מבחינת טמפרטורה, מהירות סחיטה ומשך התוכנית.

ראיתי מידאה שנמכרת באתרי ה"טוסטר משולשים" למיניהם סביב 1500 ש"ח - ממבט קרוב יותר, נראית בסיסית מאוד מבחינת התוכניות (אין גמישות).

שמתי עין על האלקטרה הזו: https://www.payngo.co.il/appliances/laundry-and-dryers/open-top-washing-machine/263863.html

לכאורה עונה על הדרישות. ידוע מי מייצר את המכונות האלה עבור אלקטרה? למישהו ניסיון איתן?

תודה מראש!

חזיר דיזל

פורסם
לפני 24 דקות, קורן בן אשר כתב:

האלקטרולוקס הוותיקה של אמי (פה בארץ הקודש) מתחילה להראות כוונות להחזיר ציוד, זקוק להמלצה כנ"ל.

ממליץ עליהם. 

יש לי מכונה וותיקה.. עובדת מצוין. בלי עין הרע.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 45 דקות, קורן בן אשר כתב:

ראיתי מידאה שנמכרת באתרי ה"טוסטר משולשים" למיניהם סביב 1500 ש"ח - ממבט קרוב יותר, נראית בסיסית מאוד מבחינת התוכניות (אין גמישות).

שמתי עין על האלקטרה הזו: https://www.payngo.co.il/appliances/laundry-and-dryers/open-top-washing-machine/263863.html

ראית 2 מידאה, היצרנים האירופאים מזמן הפסיקו להשקיע בפלח שוק הזעיר הזה. 

https://www.amazon.de/-/en/Midea-TW-7-83i-diN-Efficiency/dp/B092LDSYWY

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 47 דקות, shake כתב:

ראית 2 מידאה, היצרנים האירופאים מזמן הפסיקו להשקיע בפלח שוק הזעיר הזה. 

https://www.amazon.de/-/en/Midea-TW-7-83i-diN-Efficiency/dp/B092LDSYWY

למה זה? ממש מתסכל, אמא שלי לא צעירה ולא פשוט להתכופף להוציא את הכביסה, חיפשה מייבש- אין בכלל!

אני מבין שהנטיה היום לשים מייבש על המכונה מטעמי מקום, אבל עדיין- למה הסגמנט הזה נעלם כליל?

פורסם (נערך)

גם לי הייתה אלקטרולוקס (תוצרת צרפת. כעת אני רואה בKSP שהן מיוצרות בפולין) מתה אחרי 10 שנים.

קניתי באיזור 1500ש"ח (5.5 קילו) של אינדסיט [מה שהיה בחנות קרוב לבית*] מכונה פשוטה בלי מגע ומסך פצפון, עובדת יפה כ4-5 שנים. אאל"ט תוצרת בסלובקיה (או משהו דומה)

*בהתחלה שחיפשתי ברשת, התקשרתי לכמה חנויות שפרסמו אלקטרולוקס במחיר טוב, אבל כמובן שאין להם ומציעים משהו אחר.

עריכה אחרונה על ידי FROGIE
פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, flytomars כתב:

למה זה? ממש מתסכל, אמא שלי לא צעירה ולא פשוט להתכופף להוציא את הכביסה, חיפשה מייבש- אין בכלל!

אני מבין שהנטיה היום לשים מייבש על המכונה מטעמי מקום, אבל עדיין- למה הסגמנט הזה נעלם כליל?

פחות יעיל מכל בחינה - צריכת מים\חשמל, דרגת סחיטה בתוספת קיבולת נמוכה ורעש גבוה.

יש עגלות הגבה שיכולות להקל במקצת.

עריכה אחרונה על ידי shake
  • מעניין 1
פורסם

סליחה על הבורות, אבל איך מיקום הדלת משפיע על צריכת מים וחשמל? ומהירות סחיטה? ורעש? 

אני יכול לתת לפחות 2 סיבות הנדסיות למה דווקא פתח עליון יכולה להיות שקטה יותר ומהירה יותר בסחיטה, כמו גם אמינה יותר לאורך זמן

יום טוב גם לך

פורסם

אומנם פות״ש בחר את בחירתו, אבל, בכל זאת, אני רוצה לתרום מניסיון של 35 שנה ו-7 מכונות כביסה עם פתח עליון (וקצת פחות עם מייבשי כביסה):

1. מכונות מאותו ״בית״ בעלות אמינות שונה מאוד. היו לי מכונות BSH שחיו 7 שנים בלי לצייץ, היתה אחת שנזקקה לשירות כל כמה חודשים (ניצלתי את האחריות המורחבת - 6 שנים - עד הסוף). וגם מכונת אלקטרולוקס שהלכה לעולמה לאחר 4 שנים ותיקונם יקרים, כיום עם אאג באותו גיל שפועלת מצויין.

2. אורך החיים של מכונות פתח עליון כנראה קצר מזה של מקבילותיהן בעלות פתח קדמי. אף מכונה לא החזיקה מעמד יותר מ-7 שנים.

3. את בעיית הגישה לפתח הקדמי של המייבש פתרתי על ידי שימוש בכיסא מחשב ישן. צריך להעיר כי ניצלתי את העובדה שחדר הכביסה שלי מרווח מאוד.

4. לאימי מכונה משולבת לכביסה וייבוש. אין לי תובנות לגביה, אבל אולי מקלה על בעיית העברת הכבסים בין שתי מכונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 שעות, Igalz כתב:

סליחה על הבורות, אבל איך מיקום הדלת משפיע על צריכת מים וחשמל? ומהירות סחיטה? ורעש? 

אני יכול לתת לפחות 2 סיבות הנדסיות למה דווקא פתח עליון יכולה להיות שקטה יותר ומהירה יותר בסחיטה, כמו גם אמינה יותר לאורך זמן

אני מסכים איתך שפתח עליון *יכולה* (ואולי אמורה) להיות אמינה יותר ושקטה יותר. הנדסית, 2 צירים בשני צידי התוף עדיפים על ציר אחד בצד אחד בלבד, ולא במרכז.
בפועל, גם מהניסיון האישי שלי עם שני הסוגים, עוד לא נתקלתי אישית במכונה פתח קדמי שנשבר בה ציר או נשחקו מייסבים - כן נתקלתי בכאלו עם פתח עליון.
אני מניח שהיעילות השונה לא נובעת ישירות מהמבנה, אלא מכך שמכונות פתח עליון בד"כ קטנות יותר.

ההסבר שלי שבגלל החולשה המבנית של ציר יחיד, הוא מתוכנן מראש באופן מאסיבי.

:turn-l:
פורסם
לפני 29 דקות, sperial כתב:

אורך החיים של מכונות פתח עליון כנראה קצר מזה של מקבילותיהן בעלות פתח קדמי. אף מכונה לא החזיקה מעמד יותר מ-7 שנים.

לפני 7 דקות, yuvk כתב:

כן נתקלתי בכאלו עם פתח עליון.

מעניין מה שאתם אומרים.. 
להורים שלי יש מכונה פתח עליון של פיליפס בת 30, חוץ ממנעול דלת שהוחלף פעם אחת ורצועה שהוחלפה פעם אחת, 0 תקלות.

אותה מכונה הייתה גם אצל הורים של חבר טוב, נזרקה אחרי 20 שנה נטו מרצון להתחדש, לא היו תקלות. 

אולי פשוט לא נחשפתי מספיק לדגמים אחרים..

מצד שני לי יש מכונה פתח צידי של בקו, זבל טורקי, שעובדת בלי בעיה כבר 13 שנה.. אולי עניין של מזל בעיקר

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, yuvk כתב:

מכונות פתח עליון בד"כ קטנות יותר.

מכונות בעלות פתח עליון הן בעלות טביעת רגל 40X60 ס״מ. מכונות בעלות פתח קדמי 60X60 ס״מ. להבנתי בעלות פתח עליון יותר מורכבות בגלל הצורך לצופף את הרכיבים, אולי גם ויתור על חוזק.

בעולם יש מכונות בעלות פתח עליון רבועות עם ציר אנכי, בארץ נתקלי בכזאת לאחרונה כשהייתי ילד.

@Igalz אני יכול רק לנחש מה הסיבה להבדל בין הניסיון שלי לזה שאתה מתאר. האחד הוא, אולי, יצרן או דגם (״הקורולה של מכונות הכביסה״), אפשרות אחרת היא היחס מצד המפעיל - במכונה בעלת פתח עליון קל יותר לדחוס כביסה בכוח לתוף בגלל כיוון הפעלת הכוח. אבל זה לא מסביר את התקלות בהן נתקלתי, בעיקר נזילות למיניהן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי, מכונות כביסה עברו מזמן - בדיוק כמו רוב המוצרים הלבנים - לתחום גנרי שבו אין שום משמעות ל״יצרן״

כי אין דבר כזה יותר. יש מפעלים ויש מותגים שמסדרים מדבקות. אמינות היא תולדה של מזל ואי-התעללות. זהו.

אה, והכי חשוב - תדירות שימוש. אצלנו ילדים, הרבה, מתרוצצים בלי הפסקה וחופרים בגינה... פרופיל שימוש שונה לגמרי מסבתא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

בעולם יש מכונות בעלות פתח עליון רבועות עם ציר אנכי, בארץ נתקלי בכזאת לאחרונה כשהייתי ילד

כל המזרח ככה, יפן, אוסטרליה. תוף שמסתובב מקביל לרצפה גם מנטרל את השפעת הגרוויטציה.

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

אפשרות אחרת היא היחס מצד המפעיל 

לפני 4 שעות, hans כתב:

אמינות היא תולדה של מזל ואי-התעללות. זהו.

אצלי, שכתבתי שהחזיקה לי 10 שנים, 95% מהכביסות סחטנו על מהירות 400-600סל"ד. מייבשים בשמש.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...