Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי:

מקלדת מכאנית ורמקולים של אינפיניטי שהגיעו עם מחשב IBM PC שנרכש בהנחה דרך מקום העבודה בשנת 2000

המקלדת והרמקולים עדיין בשימוש יום יומי, למרות שהאותיות העבריות במקשים כבר דהויות...

פנס Mini Maglite שנרכש בסוף שנות ה-80 של המאה שעברה , בהמשך הנורה הוחלפה מהלוגן לקיט הסבה של LED, עדיין בשימוש.

פנס ראש פשוט של אנרג'ייזר שנרכש מזמן , נדמה לי שבוולמרט בארה"ה ועדיין משרת אותי בנאמנות.

• אהבתי 1
  • תגובות 178
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם בכלים עסקינן. אני חייב לציין לטובה את החושף חוטים האוטומטי של אירווין שרכשתי לפני כמה שנים. 

הפך מטלה ששנאתי לפשוט סבבה וזורמת. 

אין ניחושים. אין צורך בנסיונות כושלים. זה פשוט עובד, "בול בפוני" כל פעם מחדש. 

הייתי צריך אותו שוב אתמול. שכחתי כמה זה הפך לי את החיים לסבבה במטלות האלו. שנים השתמשתי בחושף ידני (דווקא איכותי, צ'אנלוק) אבל זה פשוט מבאס. אין לו אופציה לחישוף הכבל עצמו, רק הגידים. וגם אז, אתה צריך לנחש (כחובבן, שלא זוכר בעל פה את המידות של הכבלים בגייג' או מ"מ רבוע) עם איזו מידה להשתמש. וחצי מהפעולות לא יוצאות טוב וצריך לחשוף מחדש. תהליך מייגע ומוציא את החשק. 

האוטומטי? לא מעניין אותו כלום. הכבל עצמו? סניפ. הגידים? סניפ. בלי לשנות כלום, להתאים כלום, לבחור חור, נאדה. פשוט עובד. גיים צ'יינג'ר מבחינתי. 

ואפילו שאני רק חובבן, יש כמה כלים שהם די אובר-קיל (אם לא מאד אובר קיל) שאני פשוט מאושר שרכשתי, זה אחד מהם. 

השני, מלחם תחנה זול- משהו סיני. אני לא עושה הרבה הלחמות ואלקטרוניקה, אני לא מת על זה, אבל ההבדל בין המלחם תחנה למלחם סטנדרטי הוא שמיים וארץ. מתחמם בשניות,  החום ניתן לשינוי עם חוגה, תענוג להשתמש. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מצרף לשרשור..

51F-Ok9xuzL._AC_SL1000_.jpg

אוזניות של סוני - הקישור והתמונה מאמזון. אז כן, פעם בכמה זמן להחליף את הכריות - אבל בגדול מוצר מצוין. היום אני יותר שומע ברמקולים. 

ורדיו מצוין של פנסוניק.  גם קישור ותמונה מאמזון. 

710mDmhl8DL._AC_SL1500_.jpg

ורציתי להוסיף את התיקים והביגוד של The North Face, קישור ותמונה מאמזון. 

THE NORTH FACE Men's Full Zip Cotton Blend Hooded Sweatshirt,

ותיקים כמובן

91iJaloOWVL._AC_SL1500_.jpg

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אני מחזיק בעבודה ג'קט רוח דק של BELLWETHER לרוכבי אפניים - עלה 400 שקלים אבל איתי כבר לפחות עשור - כשמפעילים כאן מזגנים לPINGUIN MODE או כשאני נכנס למעבדה שמקוררת לרמת החנקן נוזלי... 

ולגבי מלחמים - רכש שבוצע לאחרונה - אחד ה-דברים! 

FNIRSI HS-02 

image.png.e353a9aa82e6143be1bedf06663eb911.png

מתחמם בשניות! ל400 מעלות - הראשים שליפים והדבר המגניב בו... הוא עובד על כבל TYPE C!!! מספיק גם 65W אבל קניתי פאוור בנק שמסוגל לייצר 100W ב300 שקלים.

לא צריך יותר את המלחם גז של דרמל - לא מסתכן יותר בלהמיס פלסטיקה בגלל שמלחם גז פולט אוויר חם - הפנירסי הזה פשוט פסיכי - עלות של קיט כזה? 100 שקלים... 

• מעניין 6

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בעבר קניתי מלחם גז, היתרון שלו הוא שהוא גם משמש כאקדח חום מיניאטורי, מצויין לבידוד מתכווץ למשל. 

פה אני מבין שאין את האפשרות הזו. 

פורסם

לא אבל יש ראש אחד שהוא רחב בקיט ואיתו אפשר לכווץ שרוול. לזה הדרמל אכן נהדר אבל בתוך רכב - חייבים לוודא שהפתחים הצידיים שלו - לא קרובים לפלסטיקה. 

עם הפנירסי הזה - אין שום חתימת חום נוספת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מוצר מצויין שחסך לי כבר כמה ריצות.

יש לי דגם אחר אבל אותו העיקרון. רק צריך לקחת בחשבון שבחתכים עמוקים כדיא לשים עליו חבישה הדוקה כדי למנוע דימום פנימי.

https://www.clickshop.co.il/פלסטרים-ומוצרי-חבישה/1997-פלסטר-מיוחד-לסגירת-חתכים?srsltid=AfmBOoqkrwKWn6WMdIwEIfdJqaEilWEQ_tZ386zKgPz2VZRmfj7E_nfI

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נהג לילה, אני לא יודע אם לצחוק או לבכות מההודעה הזו שלך... אבל זה בהחלט עדיף על דבק 3 שניות. 

לפני 15 דקות, lanosforce כתב:

בתוך רכב

בתוך רכב לא עדיף להשתמש בדרכים אחרות? ממה שאני זוכר שהסבירו לי פעם, בדיל מתיישן ומפתח נטייה להישבר עם הזמן, לא? לפחות לגבי חיבור חוטים. 

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

נהג לילה, אני לא יודע אם לצחוק או לבכות מההודעה הזו שלך... אבל זה בהחלט עדיף על דבק 3 שניות. 

דבק 3 שניות שורף מוות.

זה חוסך לך לצאת באמצע היום לשעתיים. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, ברווז כתב:

זה בהחלט עדיף על דבק 3 שניות. 

זוכר שדיברנו על היסטואקריל? אז יש דימיון של הכימיה בין דבק 3 שניות והיסטואקריל . לא זהים, אבל קרובים.

ומצאתי ברווז שמסיר דבק

image.thumb.png.ef0e3e792daeec400b1edf7c3409185b.png

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 32 דקות, ברווז כתב:

בתוך רכב לא עדיף להשתמש בדרכים אחרות? ממה שאני זוכר שהסבירו לי פעם, בדיל מתיישן ומפתח נטייה להישבר עם הזמן, לא? לפחות לגבי חיבור חוטים. 

תלוי מה העבודה שאתה מבצע - אני הרבה פעמים בתוך רכב משתמש במשהו שנותן לך את הטוב משני העולמות - 

image.png.54f2576d9a508e0ec3757586c994ac84.png

שרוול מתכווץ עם בדיל בהלחמה בטמפרטורה נמוכה בתוכו - במכה אחת אתה סוגר שתי פינות. 

וכשאני כן מלחים ברכב עם בדיל זה בד"כ חיבור ישיר בין שני חוטים ועליו גם שרוול. 

לכל השאר - רמקולים וכאלה - טרמינלים, לא אני משתמש בנעלי כבל או רמקולים עם טרמינל לחיץ. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

אם בכלים עסקינן. אני חייב לציין לטובה את החושף חוטים האוטומטי של אירווין שרכשתי לפני כמה שנים. 

נראה מעניין אך האם אתה חושף חוטים כל כך הרבה שאתה צריך אותו? אבי ז"ל לימד אותי עוד לפני הבר מצוה איך לחשוף חוטים עם קאטר ולכמות היחסית מועטה של חשיפת חוטים  שביצעתי עד היום זה יותר ממספיק.

אני יודע מה תגידו אך אני לא קורע סיבי נחושת ואולי קצת מאריך את החוט בהשוואה לחושף חוטים מקצועי אך זה מספיק טוב בשבילי🙂

פורסם
לפני 50 דקות, sperial כתב:

ומצאתי ברווז שמסיר דבק

יש לי תכשיר של (ביבוא של, יותר נכון) יעקובי להסרת מדבקות. 

אני דווקא אצטרך משהו כזה בקרוב. 

לפני 7 דקות, Haim_gds כתב:

נראה מעניין אך האם אתה חושף חוטים כל כך הרבה שאתה צריך אותו?

לא הרבה בכלל. אבל התהליך בלי הכלי הזה פשוט מבאס אותי. לא כיף. 

כלי כזה עבורי זה אוברקיל, אבל ממש תענוג לשימוש. כתבתי את זה.

הרבה מאד פעמים אני מתעסק עם חוטים של אלקטרוניקה דווקא, ולא של חשמל. הם קטנים ודקיקים. שם זה הסיוט האמיתי. הכלים הידניים הרגילים פשוט מורטים לחוטים הדקיקים האלו את הצורה, החשיפה לא מצליחה, צריך לקצוץ ולנסות שוב, לא סימפטי בשבילי. ובשביל השקלים הבודדים יחסית שעלה לי, שווה כל גרוש.

לפני 7 דקות, Haim_gds כתב:

אבי ז"ל לימד אותי עוד לפני הבר מצוה איך לחשוף חוטים עם קאטר ולכמות היחסית מועטה של חשיפת חוטים  שביצעתי עד היום זה יותר ממספיק.

ולחשוף את הכבל עצמו עם יפנית. מוכר. ;-)

פורסם

ה"בעייה" עם החושפים המשוכללים שהם (א) מסורבלים ו (ב) צריך להתאים כל חוט לחריץ שמתאים ל awg שלו.

אם זה לעבודה ויש הרבה מאותו סוג אז סבבה אבל ל"משתמש הבייתי" שלנו אני מעדיף את הפשוטים הידניים שכלי אחד יכול לחשוף גם כבל 3.5ממ ויותר וגם wire wrap.

פורסם
לפני 54 דקות, baer כתב:

ה"בעייה" עם החושפים המשוכללים שהם (א) מסורבלים ו (ב) צריך להתאים כל חוט לחריץ שמתאים ל awg שלו.

הפוך גוטה. עם הידני זה ככה. 

האוטומטי, כשמו כן הוא. לא צריך לעשות כלום- רק להניח את החוט והכלי כבר חושף אותו. בין אם זה הכבל הלבן עצמו, הגידים, כבל דקיק של אלקטרוניקה- לא נוגע בשום דבר. לא משנה שום דבר. רק מניח, לוחץ- וזה חשוף. הכל אוטומטי בלי התערבות.

לגבי מסורבלים, לא ממש הבנתי את הכוונה. 

• תוכן חדש...