Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי פריוס 2015 עם כ- 200K, ולאחרונה שמתי לב שכשאני מאט במהירות עירונית לפני פניה, [בעיקר בירידות] יש קרקושים/ נקישות תוך כדי שאני מסובב את ההגה, מאזור הגלגל הקידמי שמאלי.

אם אני רק מאט ללא סיבוב אין רעש בכלל, אם רק פונה ללא האטה שוב אין רעש,

בנוסף אני לא בטוח כרגע אבל נראה לי שזה רק בפניה ימינה, 

הלכתי היום למוסך הרים את האוטו ואמר לי שנראה לו שיש ענין במוטות מייצב אבל הוא לא בטוח בכלל שזה קשור לרעש הזה,

מפה לשם לא היה לו זמן לעשות סיבוב על האוטו להרגיש וכו', אז דחה אותי למחר.

אז אני צריך את מומחיותכם להבין אם יש קשר בין הדברים, אם יש ענין נוסף שיכול לגרום לרעשים האלו,?

תודה רבה!

[סתם אני מוסיף כשאני נכנס ויוצא מהאוטו לעיתים יש רעשים קלים כשהמשקל יוצא/ נכנס לאוטו, אולי קשור?]

פורסם

לא מכיר את הרכב ודיאגנוסטיקה מרחוק זה תמיד סיכון, אבל כללית, אכן תקתוקים מקדימה בפניה איטית אבל לא בנסיעה ישרה יכולים להעיד על פעמון צירייה שבדרך להתפגר. זו שחיקה של הכדוריות בפנים וכהראה הגומיה קרועה וגם אין שם גריז. בנסיעה ישרה אין לחץ על הציריה אז אין רעש. ככל שהסיבוב מהודק ואיטי יותר יש יותר עומס. תבדוק אם זה מתגבר בסיבוב איטי מהודק מאוד ימינה או שמאלה.

פיתרון זו גומיה חדשה ולמלא גריז, מתישהו תצטרך להחליף פעמון. זה בלאי טבעי.
ולך למכונאי שיש לו זמן וסבלנות אליך...

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 19.6.2026 בשעה 10:16, Jack457 כתב:

לך למכונאי שיש לו זמן וסבלנות אליך...

אני כבר במוסך השלישי שאומר לי שזה לא סכנה בטיחותית / משהו קריטי, אז תבוא מחר כשפחות עמוס...

בכ"א אעדכן כשאמצא מישהו כזה,

תודה רבה לכם.

פורסם

טוב, הגעתי למוסכניק לענין יצאנו לסיבוב עם האוטו ניסה תימרונים וכו' כדי לשמוע את הצירייה ולא שמע כלום,

עכשיו הדגשתי לו שהרעשים נשמעים בברקס בירידה עם סיבוב ימינה, [לא הצלחנו למצוא תנאים כאלה לבדוק,] 

אבל לטענו הצירייה מרגישה בסדר ולא נראה שיש גומיה קרועה או משהו,

הוא בודק לי עכשיו עלות של החלפה, ככה אם זה לא יקר מדי אולי נחליף ליתר ביטחון,

אבל מה שאני מנסה להבין זה אם בתנאים רגילים הכל נשמע טוב, אז לכאורה אין סיבה שבבת אחת העסק יקרע ויעשה נזק,

אז כשהמצב יחמיר ואני ישמע את הרעשים האלה גם בתנאים יותר נורמלים, אז נחליף את הצרייה.

או שזה יקרה בפתאומיות, וביחוד שהתנאים האלה שאני שומע בהם את הרעשים הם ממש ליד הבית שלי וזה קורה לי המון, אז אומנם זה לא תנאים רגילים, אבל אצלי הם כן,

קיצור המלצה?

פורסם

אם זה מצירייה אתה  אמור לשמוע את הנקישות בקצב סיבוב הגלגלים,  אם בדקו וטענו שזה לא צירייה לא הייתי ממהר להחליף.

תנסה להקליט את הרעשים. 

צירייה לרכב שלך תעלה לך לפחות 700, אם המכונאי ראה משהו במוטות קישור הייתי מתחיל בזה, (בערך 200 שקל).   

פורסם
לפני 47 דקות, מור 1 כתב:

הם ממש ליד הבית שלי וזה קורה לי המון

זה קורה רק ליד הבית? אולי הכביש פגום?

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 4 שעות, ELI001 כתב:

אם זה מצירייה אתה  אמור לשמוע את הנקישות בקצב סיבוב הגלגלים,  אם בדקו וטענו שזה לא צירייה לא הייתי ממהר להחליף.

תנסה להקליט את הרעשים. 

צירייה לרכב שלך תעלה לך לפחות 700, אם המכונאי ראה משהו במוטות קישור הייתי מתחיל בזה, (בערך 200 שקל).   

האמת שהוא הציע על הצירייה כולל עבודה 800 אבל צודק אני כנראה יחכה קצת לראות אם זה  מחמיר,

ומוטות קישור זה מה שנקרא מוטות מייצב? כי מוסכניק הראשון שהייתי אמר משהו על זה ורצה לעשות סיבוב באוטו, אבל לאהיה לו זמן וכו' וגם אין לי מושג באמת כמה הוא מקצועי ואמין, והיום עם המוסכניק שאני כן סומך עליו עשינו סיבוב באוטו והוא גם הרים את האוטו ולא אמר על זה כלום.

בקשר לנקישות אנסה באמת להקליט אותם ולנסות להבין אם זה בקצב של הגלגל, תודה!

פורסם

רציתי להקליט את הנקישות אחרי שחזרתי מנסיעה מחוץ לעיר, וגילתי דבר מענין שאין רעשים בכלל,

ניסתי כמה פעמים כדי להיות בטוח, באותו מקום וקצב שתמיד אבל תמיד יש בו את הנקישות האלו,

מסתבר שבאמת זה מקום שאני נוסע בו ממש אחרי שאני יוצא מהחניה, והרכב והכל עדיין קר.

זה עוזר להבין את העניין?

פורסם

דובר על כך פה לא פעם,

ככל שהרכב קר יותר כך הפוטנציאל/סיכוי שתשמע רעש גבוה יותר מחלק כלשהו למרות שייתכן ואין תקלה באמת שדורשת החלפה.

אני מאד נזהר בדבריי. יכול להיות שכן צריך להחליף ולהגיד לך דברים על הרכב שלך מרחוק זה קשה, וגם אין לי מספיק נסיון, אל תקח את מה שכתבתי כעובדה מוגמרת.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...