Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BYD atto 2 DMI - התרשמות ראשונה

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר מספר חודשים עם קונה זמנית הגיעה ה BYD הקבועה ל 3 שנים הקרובות.

מה גרם לי לעבור מRAV4 לרכב אשר לכאורה נחות משמעותית ?

מספר סיבות , הראשונה היא שמרבית הזמן אני לבד ברכב , לא מצאתי לנכון לקחת שוב רכב פול סייז כאשר רק אני ברכב ובעיות החניה בחיפה רק הולכות ומחריפות.

חיסכון משמעותי בשווי השימוש , הראב במחיר של 210 מול 150 של האטו 2.

הספיק לי מהסגפנות של רכבי טויוטה , רכב עירום לחלוטין, כיוון שמדובר בליסינג אובדן הערך לא מענין אותי ולכן לא התקשתי לוותר על המותג.

חוסר באלטרנטיבות , לא מתחבר לדגצי צרי, מחיר השכרה מופקע של דאציה ורנו , ומנועים חלושים בדגמי קיה \ יונדאי לא השאירו לי יותר מדי אלטרנטיבות.

ביקור ה BYD הבהיר שהסיליון 5 ממש לא לטעמי , אבל האטו 2 פגעה בול , הגודל, הגובהה והאיבזור היו לטעמי , העיצוב לא משהו אבל מתרגלים.

לאחר 10 ימים ו 1000 ק"מ אני יכול להעיד שהבחירה טובה מאוד לאור המגבלות.

מה שפחות טוב:

- מערכות התראה רגישות , התערבות על סף האגרסיבית בהגה אם עוברים נתיב ללא איתות.

- כל הפעולות דרך המסך כולל הדלקת אורות למשל אם אתה מבקש אור דרך קבוע גם במשך היום, את המזגן ניתן לכוון על ידי הנחת 3 אצבעות על המסך, ימינה שמאלה שולטת במהירות המאורר , למעלה למטה מכוון את הטמפרטורה.

- הרכב מכויל לצד הנוקשה , בולט על שברי אספלט וחיבורים גסים.

- איכות שמע של הרדיו נמוכה , לשמחתי אפל קאר פליי פוטר את הבעיה עם איכות שמע גבוהה וטובה.

- אין גלגל חלופי , תופעה מרגיזה במיוחד.

לחיוב:

-ניהוג מדויק הרבה יותר מזה של הקונה \ ראב 4.

- מתלים אשר מנטרלים את הנידנודים אשר חוויתי בקונה , הרכב היה רוכן הצידה בסיבובים עם תת היגוי מורגש.

- מערכת הנעה טובה מאוד , תגובות מיידיות ללחיצה על הדוושה וכוח זמין בכל עת שנדרש , בניגוד לקונה שהמעבר לחשמל היה מורגש מאוד, המערכת כמעט ושקופה באטו 2.

- איכות גימור טובה מאוד בחלק העליון של הדש כולל חומרים רכים ונעמים , פחות טובה בחלקים התחתונים אבל הכל מורכב היטב ואין שום רעשים \ רישרושים .

- סוללה של 18 קילווואט שעה , טעינה של שעתיים וחצי עד לתפוקה מלאה אשר מספיקה ל כ 75-80 ק"מ על חשמל בלבד.

- כיסאות טובים מאוד וישיבה גבוהה , הרכב דומה בגובה לראב 4 , גבוהה ב 10 ס"מ מהקונה וזה מורגש.

לחיוב מבחינתי , סלון בהיר בצבע בז , כיף להיכנס לרכב בהיר ולא לרכב שחור , כיוון שאין ילדים קטנים אצלי זה יתרון גדול.

עדין לא בדקתי צריכת דלק , אבל לאור העובדה שאני גר כ 51 ק"מ ממקום העבודה , הדרך חזרה הביתה כולה על חשמל + חצי מהדרך לעבודה , מניח שתהיה לזה משמעות גדולה בתכיפות התידלוקים החודשית שלי.

עד כה די מרוצה מהבחירה , עידכונים בהמשך.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 20 דקות, 3n כתב:

אני עם אטו 3, אבל מניח שזה אמור להיות דומה.

בתפריט יש לך לבחור בין: תיקון, רטט, או התרעה (צפצוף) 

אני בחרתי ברטט - רטט קל שמתרגלים אליו, עדיף מתיקון מעצבן או צפצוף שמפריע לכל הנוסעים ברכב (ואז אשתך תשאל אותך למה אתה לא נוסע טוב...) 

השארתי תיקון רק במקרה שהוא מזהה סטיה לשול. 

חוץ מזה - תתחדש ותהנה.

• רעיון טוב! 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 20 שעות, 3n כתב:

עם הסימונים של הכבישים העירוניים בארץ, לפעמים ההתערבות מעצבנת, גם למי שנוהג לאותת.

מה לגבי התראות שאינן סטייה מנתיב?

כמה קל/פשוט לנטרל את המערכת?

מערכות מציקות, מבחינתי זה דיל ברייקר, כי זו הצקה קבועה.

אם אין אפשרות לבטל את זה, זה באמת משהו שיימנע ממני לקנות רכב.

גם אם הביטול הוא מייגע וזו טירחה שיכולה לפסול לגבי רכב.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

העברתי את המערכות למצב שקט ואין משהו חריג מבחינתי, הדבר היחיד שלעיתים מעצבן היא התראת עירנות אבל זה היה קיים גם בקונה, אתה מפנה את הראש ומיד המערכת מתריאה , מעבר לזה אין משהו חריג ואו שונה מהיונדאי קונה ששירתה אותי עד כה.

פורסם
לפני 27 דקות, 3n כתב:

עברתי את המערכות למצב שקט ואין משהו חריג מבחינתי,

עושים את זה חד פעמי או צריך כל פעם מחדש?

אילו עוד התראות יש?

לפני 28 דקות, 3n כתב:

אתה מפנה את הראש ומיד המערכת מתריאה

להפנות את הראש זה חלק מנהיגה... אם מערכת תצפצף לי כל פעם שאני מסתכל בחלון צד, זה מעצבן.

פורסם

זה תקן ISA של האיחוד האירופי ימ"ש.

כל רכב 2024 ומעלה, מפעיל לך בכל התנעה מחדש את מערכת תיקון הנתיב והגבלת המהירות.

ההבדל בין המותגים השונים הוא כמה לחיצות צריך לעשות בכל התנעה.

אני מסתובב עם cheat sheet של איך לכבות במותגי הרכב העיקריים, ככה שכל רכב שאני נופל עליו בחו"ל או בעבודה אדע איך לכבות.

עדיין זה מחרפן בכל התנעה מחדש. הכי מעצבן שאתה מנסה לבטל את ההגבלת מהירות, עם לחצן הLIM בדרך כלל, ואז בטעות אתה נועל הגבלה על המהירות שהיית פעם ראשונה שלחצת. זה יכול לבלום אותך מ100 ל40 סתם כי לחצת על הלחצן לא מספיק זמן. המכוניות האלה גם כל שנייה צועקות עליך שאתה עייף, גם עם קמת רענן בבוקר ובדיוק יצאת לדרך. וכמו כל התרעה שעובדת כל הזמן, לא מתייחסים אליה כשמדובר בהתרעת אמת.

אישית אני לא מתכוון לרכוש שום רכב 2024 ומעלה, לפחות לא ב10 שנים הקרובות.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 4

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

עושים את זה חד פעמי או צריך כל פעם מחדש?

אילו עוד התראות יש?

להפנות את הראש זה חלק מנהיגה... אם מערכת תצפצף לי כל פעם שאני מסתכל בחלון צד, זה מעצבן.

חד פעמי אצלי , לא סובל משום התראות חריגות מאז חוץ ממעבר בין נתיבים ללא איתות , צריך להגדיר גם את זה אבל האמת זה לא מפריע לי כל כך.

בנוגע להתראת עירונות , בקונה זה היה חמור אף יותר , אחרי 20 דקות נהיגה הרכב הציע לי לעצור להפסקת קפה...

פורסם

שהרובוט לא יודע לזהות נתיבים או מצבים שהסימון ישן/לא רלוונטי.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, Skunk_Ride כתב:

לא הבנתי מה הבעיה לאותת כשעוברים נתיב, זה הדבר המתבקש לעשות, לא ?  

בסטנדרט זה מתבקש מאוד, אך כשילד עם קורקינט מתפרץ לך לכביש ואתה חייב לשבור שמאלה ואין לך שניה מיותרת לאותת ואז המערכת מחזירה אותך חזרה לימין... 

עריכה אחרונה על ידי לב טוב
  • מבאס 2

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 6 שעות, Skunk_Ride כתב:

תודה על הסקירה !

לא הבנתי מה הבעיה לאותת כשעוברים נתיב, זה הדבר המתבקש לעשות, לא ?  

בעיר הסימונים לא ברורים והיא מתבלבלת

פורסם

היי.

תתחדש ותמשיך לעדכן לגבי צריכת הדלק לנסיעה ארוכה ללא שימוש בטעינה.

לא רשמתה על מזגן ,ראיתי שפתחים  במרכז הם למטה ויש ובסקרים נאמר שהוא קצת חלש .

איך הוא בימים החמים ואיך מורגש מאחורה.

פורסם

תודה על הסקירה המדהימה,

אני עם DMI SEAL 5 מרגיש כמוך בבחירה שלי,

רק שאלה: איזה מטען טוען לך בשעתיים וחצי, הרי זה פאזה אחת 6K, זה הפאזל שחסר לי עדיין

תודה, יהודה

פורסם
לפני 23 שעות, alechko01 כתב:

היי.

תתחדש ותמשיך לעדכן לגבי צריכת הדלק לנסיעה ארוכה ללא שימוש בטעינה.

לא רשמתה על מזגן ,ראיתי שפתחים  במרכז הם למטה ויש ובסקרים נאמר שהוא קצת חלש .

איך הוא בימים החמים ואיך מורגש מאחורה.

החברה מחייבת אותנו להטעין את הרכבים, הותקנו עמדות ויש ניטור שלקצין הרכב על הנושא .

המזגן עד כה עושה את העבודה , הפתחים המרכזים אכן נמצאים מתחת למסך, לא אידאלי אבל ניתן לכוון יחסית בקלות.

נמתין לקיץ האמיתי כדי לדווח.

לפני 14 שעות, ydyehuda כתב:

תודה על הסקירה המדהימה,

אני עם DMI SEAL 5 מרגיש כמוך בבחירה שלי,

רק שאלה: איזה מטען טוען לך בשעתיים וחצי, הרי זה פאזה אחת 6K, זה הפאזל שחסר לי עדיין

תודה, יהודה

החברה התקינה עמדות טעינה חדשות לחלוטין, יכול להיות שכיוון שהרכב משאיר תמיד כברירת מחדל 20-25% מהסוללה טעונה הטעינה אצלי נמשת כ שעתיים וחצי, לא הגעתי עד כה לסוללה אשר ירשה מ 20% , יכול להיות 18-19% אבל המנוע בנזין נדלק מיד ומשלים את החסר.

• מעניין 1
פורסם

בימים האחרונים שמתי לב שהרכב מכניס לפכולה את המנוע בנזים גם כאשר יש 20-22 אחוז וממשיך בפעולת המנוע גם כאשר יש 27%.

היום במהלך נסיעה בפקק מנוע הבנזין עבד למרות שהטעינה הראתה 26% , העברתי ידני להנעה חשמלית , ואכן הרכב החל להזדחל בפקק על חשמל בלבד עד אשר ירד ל 25% חזרה והניע את המנוע שוב, שוב עקפתי ידני אבל נראה לי מטופש לחלוטין לעמוד בפקק עם מנוע בנזין עובד וסוללה טעונה ב 25%..

זה רק אני בעייתי ואו שהסיטואציה מעט מטופשת ?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...