Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, 

לקראת הרחבת המשפחה מ2 ילדים ל3, הולכים למכור את המיצובישי ספייס סטאר (2014) שלנו שכבר מתחילה לראות יותר מדי זמן מוסך לאחרונה ולקנות רכב משפחתי.

מחפשים רכב לנסיעות ארוכות (מעל שעה לכיוון, בין פעם ל3 פעמים בשבוע) עם עדיפות לצריכת דלק חסכונית, שיתאים ל3 מושבי בטיחות שונים במקביל - בוסטר, כיסא בטיחות קטן ועוד אחד גדול (לגילאים 6,4,0) גם אם בצפיפות יחסית, ויהיה עם בגאז' מספק.

חשבנו על טווח מחירים של 60-70K, מעט גמישים אם העליה במחיר יכולה לחסוך לנו דלק או להוסיף לאמינות כדי לחסוך ביקורים לא הכרחיים במוסכים.

נשמח לעזרתכם!

שאלת אגב - האם עדיף לחשוב על רכב היברדי כדי לחסוך דלק או שהעליה במחיר הרכב/טיפולים לא תצדיק את ההפרש בדלק?

פורסם

טויוטה אוריס סטיישן היברידית אך יש לבדוק האם הכסאות יתאימו כי המושב האחורי מעט צפוף .

לזכותה ייאמר שתא המטען ענק .

מצאתי לבן שלי רכב כזה לקראת לידה מס' 2 וכעת הם לפני לידה מס' 3 בעז"ה .

כל פעם כשהוא מגיע אלינו לשבת אני נהנה לראות את ניצול תא המטען.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יונדאי איוניק גם תוכל להתאים, והשוק מלא הצעות בטווח הרלוונטי. 

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אפשרות ראויה בהחלט .

לבן השני שלי היתה איוניק 2017 כמה שנים עד שנהרסה בתאונה וגם אצלה תא המטען ענק.

הסתדרו יפה עם 3 ילדים.

חסכונית יותר מהאוריס

לחובתה אומר שהיא היתה פחות אמינה מהאוריס , הגיר הלך ולמזלם הוחלף באחריות .

היתה גם בעייה כלשהי בבלמים שבאה והלכה ולא הצליחו לפתור עד שנהרסה.

אך כמובן אין להסיק ממכונית אחת לגבי אמינות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כמה ק"מ אתה נוסע? האם שווה "להשקיע" ברכב חסכוני בדלק?

מחיר רכבים חסכונים בדלק יקר יחסית ותחזוקת הטכנולוגיה המורכבת שלהם עלולה לקזז חסכון בדלק של שנה ויותר בתקלה אחת...

עדיף להוסיף עוד 200-300 ש"ח בחודש על דלק ברכב עם יחידת הנעה פשוטה ואמינה ולהימנע מתקלות יקרות לתיקון.

• מעניין 1
פורסם

אני איתן בדעתי שהאיוניק הכי תתאים

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

סקודה אוקטביה, 2019 ייכנס יפה בתקציבך וזה כבר השנים שהגיר עבר שיפור, אם תמצא אחת שהוחלף מוח גיר או מצמדים עוד יותר טוב, מנוע 1 ליטר טורבו חזק וחסכוני תא מטען ענק ומרווח פנימי טוב

האיוניק גניב מאוד [לבן דוד שלי נגנב עם כל הכסף מהעסק שלו, בפ''ת]

גם אוקטביה היה גניב מאוד אבל נדמה לי שצורה ישנה לפני 2020 קצת פחות גניב היום ב 2026 אבל צריך לבדוק מול הביטוחים

גם מגאן גרנד קופה אתה יכול להביא ב 40 אלף ויישאר עודף ליישור קו רכב חסכוני כמעט כמו היברידי, אבל רק עד 2018 טוב לפני האוריאה הבעייתית

בתאריך 14.4.2026 בשעה 09:26, mottis כתב:

עדיף להוסיף עוד 200-300 ש"ח בחודש על דלק ברכב עם יחידת הנעה פשוטה ואמינה ולהימנע מתקלות יקרות לתיקון.

אם יילך לכיוון הזה הייתי ממליץ לו על קורולה היברידית שהסטיישן שלה 2020 עולה סביבות 70 ופחות והיא אמינה מאוד בכל המכלולים, חבר עם כזו 450 אק''מ ללא בעיות מיוחדות

זה סוללת ליתיום עמידה מאוד, טובה בהרבה מאוריס פריוס וכן מאיוניק ודומיהן

• מעניין 1

משתדל לעזור

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בקשר לאיוניק, הבנתי שבמידה ויש תקלה בסוללה, החלפה יכולה להגיע גם ל20,000 ש"ח..?

עד כמה נפוץ שאכן יהיה צורך בהחלפת סוללה בשנתיים-שלוש הקרובות, בהנחה של רכב מ2020 שנסע פחות מ100,000 ק"מ?

הבנתי שיש אפשרות להאריך אחריות יצרן עד שנתיים נוספות, מעבר ל6 שנים הראשונות, בתוספת תשלום. אך כתוב שזה לא כולל "בלאי סביר" - אם כך, האם משתלם? למישהו יצא לממש את האחריות על סוללה של איוניק?

תודה רבה לכל העונים!

פורסם

אני לא מכיר את האתרים של יונדאי וקיה, אבל כדוגמה חפש ״הארכת אחריות סוללה״ באתר של טויוטה. הם מאריכים עד 12 שנה מהעליה לכביש, וכל הכללים מפורטים במסמך באתר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, newcarhelpmethanks כתב:

עד כמה נפוץ שאכן יהיה צורך בהחלפת סוללה

יש איוניקים שעוברים את ה 200, בעיקר אלו שנוסעות הרבה מחוץ לעיר [בעיר הסוללה מתאמצת הרבה יותר]

בכל אופן אני מכיר מישהו עם קורולה סטיישן [מונית לשעבר, 2019, קנה אותה ב 40K עם 400 בשעון] כרגע עומד על 450 ועדיין עם סוללת ליתיום מקורית.

משתדל לעזור

פורסם

ממליץ על סוזוקי קרוסאובר אמין, צריכת דלק טובה סביב 1/12-1/13 וזול לאחזקה.

יונדאי איוניק לא אמינה ויקרה לתחזוקה, התקלות הן ממיסב לחץ שמן, מצמדים, egr ועד סוללה שלא ניתן לבטח אחרי 9 שנים. 

סקודה אוקטביה גם אופציה טובה, צריך לקחת בחשבון שגם בשנתונים מתקדמים יש בעיות במצמדים, מכטרוניקס..

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...