Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כשל מצבר תוך נהיגה

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Camaro 92,

פוסטים מומלצים

פורסם

מבקש הסבר לאירוע שקרה לאישתי הבוקר:

נהגה בארונה בת 6 שנים, מצבר מקורי.

תוך נסיעה בירידה במנוע דומם והופיעה ההודעה המצורפת.

עצרה, התניעה עם הלחצן (ההתנעה היתה ממושכת) ופנתה לחשמליה, למזלה נהיגה של 200 מ׳ ממקום התקלה. המצבר נבדק, נמצא כושל והוחלף.

שאלתי: מה ההסבר להדממת המנוע תוך נסיעה?

image.thumb.png.66c6682ce5aae10d3cd81af2b5a40ea5.png 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

סלילי ההצתה אמורים להמיר את המתח התקין של המצבר למתח גבוה של מעל 20,000V בשביל שיתרחש ניצוץ בפלאגים.

אם אין את המתח הרצוי הם לא יכולים לבצע המרה והמנוע נכבה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • רעיון גרוע 2
פורסם

האם האלטרנטור לא אמור לספק את הזרם הדרוש?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, sperial כתב:

נהגה בארונה בת 6 שנים, מצבר מקורי.

אני לא יודע להסביר, אבל האם רק אני פראייר שמחליף מצבר תקין למצבר חדש כל 3 שנים, גם אם הוא תקין?

חוסך לי את כל הבעיות האלה...

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אין סיבה שתעשה את זה.

תקנה בוסטר של UTRAI מעליאקספרס או של NOCO מהארץ, ואתה מסודר. תדאג לבדוק אחוזי סוללה כל חודשיים בערך. ככה שאם אתה נתקע אתה מטעין מהבוסטר והולך לחשמלאי.

ייתכן ועדיף לך NOCO מהארץ בגלל המצב, שיקח לזה חודש+ להגיע. חבילה שאני הזמנתי לפני חודש רק עכשיו עשתה תהליך של מכס מחוץ לסין, ולא כתוב שעלתה על טיסה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, sperial כתב:

האם האלטרנטור לא אמור לספק את הזרם הדרוש?

מתח טעינה נבדק לאחר החלפת המצבר? רצועת אביזרים תקינה?

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם

לא יודע, כנראה שלא. הרכב נסע מאז שני קטעים ואישתי אומרת שלא קיבלה עוד התראות.

• פיתרון
פורסם (נערך)

ככל הנראה הבעיה באמת היתה במצבר שכשל/ תקול ושסיים את חייו בשיבה טובה לאחר 6 שנים, אבל בכל זאת הייתי ממליץ לבדוק גם מתח טעינה ולוודא שאכן האלטרנטור תקין אחרת גם המצבר החדש יתרוקן וחייו יקוצרו וחבל,בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם

היה לי מקרה לפני כמה שנים.

נוסע בכביש פתוח, הכל נראה תקין. המנוע התחיל לרעוד תחת גז. ללא גז לא רועד. זה דיזל אז אין מערכת הצתה. 

כמו באותה בדיחה עם 4 אנשי מחשוב שנסעו ברכב וכשכבה להם המנוע החליטו לצאת מהרכב ולהכנס שוב "כי בתחום שלהם זה תמיד עוזר"...

החלטתי לכבות את המנוע בנסיעה ולהניע שוב. 

העברתי לניוטרל וכיביתי את המנוע, האוטו עדיין נוסע אבל כבר התחלתי לעבור נתיבים לכיוון השוליים. 

מנסה להניע. אין סטרטר וכל האורות באוטו כבים. 

פה כבר נעצרתי בנתיב הימני ודחפתי את האוטו לשול.

אין חשבל בכלל באוטו, שום דבר לא נדלק.

מדדתי מתח מצבר - 4V.

חיברתי בוסטר, מערכת החשמל נדלקה, יש אורות אבל בזמן סטרטר שוב פעם כל החשמל נופל. 

כנראה משהו התקצר במצבר וזה גרם למפל מתח שמספק הבוסטר. 

לא עזר שום דבר עד שהבאתי מצבר אחר והחלפתי במקום. 

החלפתי עשרות מצברים במכוניות שונות וזה היה המקרה  היחיד שהמצבר התקלקל ככה בנסיעה. הוא היה יחסית לא ישן. הותקן בערך שנה וחצי -  שנתיים קודם לכן. מצבר Varta.

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, Camaro 92 כתב:

ככל הנראה הבעיה באמת היתה במצבר שכשל/ תקול ושסיים את חייו בשיבה טובה לאחר 6 שנים, אבל בכל זאת הייתי ממליץ לבדוק גם מתח טעינה ולוודא שאכן האלטרנטור תקין אחרת גם המצבר החדש יתרוקן וחייו יקוצרו וחבל,בהצלחה

נזכרתי שיש לי מד מתח שנתקע בשקע המצית. חיברתי אותו והתנעתי, במצב סרק המתח טיפס בהדרגה ל-14 וולט. אני מניח שזה סוגר את הפינה.

לעומת זאת, במכונית שלי, 24 שעות אחרי נסיעה 15 דקות, במצב acc קיבלתי 11.5 וולט. כנראה שהשבוע יוחלף מצבר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

סלילי ההצתה מחוברים רק למצבר.

זה ממש לא נכון.

בטח ראית פה שירשורים של אנשים שהחליפו להם מצבר כשהמנוע עובד. 

לא מומלץ אבל המנוע כן יכול לעבוד ללא מצבר בכלל אחרי שכבר הניע. האלטרנטור מספק את המתח לכל המערכת כולל לסלילי ההצתה. 

• אהבתי 5

פורסם
לפני 26 דקות, sperial כתב:

לעומת זאת, במכונית שלי, 24 שעות אחרי נסיעה 15 דקות, במצב acc קיבלתי 11.5 וולט. כנראה שהשבוע יוחלף מצבר.

יכול להיות שנסיעה בינעירונית של 30 דקות תטעין אותו כך שימשיך לפעול כראוי.

פורסם
לפני 44 דקות, Buki כתב:

זה ממש לא נכון.

בטח ראית פה שירשורים של אנשים שהחליפו להם מצבר כשהמנוע עובד. 

לא מומלץ אבל המנוע כן יכול לעבוד ללא מצבר בכלל אחרי שכבר הניע. האלטרנטור מספק את המתח לכל המערכת כולל לסלילי ההצתה. 

סבבה סליחה.

ראיתי סרטון לא בדיוק נכון. מתנצל.

אחת הבעיות הנוספות זה שמשאבת דלק לא עובדת כראוי אם המצבר לא עובד כראוי.

פורסם
לפני שעה, Gorpi כתב:

אני לא יודע להסביר, אבל האם רק אני פראייר שמחליף מצבר תקין למצבר חדש כל 3 שנים, גם אם הוא תקין?

חוסך לי את כל הבעיות האלה...

ממש לא

ואגב, מצברי EFB מודרניים מחזיקים היום כבר יותר מ-3 שנים בכיף. בוא נגיד להחליף כל 4 שנים (אני עם אותו רכב והחלפתי את שלי לא מזמן אחרי 5 שנים, שהתחיל להראות סימני עייפות)

והחשבון פה פשוט. בוא נגיד מצבר 700 שקל (EFB לא AMG, לגודל של סיאט ארונה). במקרה אחד אתה מחליף כשהוא מת לחך בנסיעה אחרי 6 שנים. במקרה אחר 4 שנים.

במקרה הראשון המצבר עלה לך 700/6= 116 ש"ח בשנה

במקרה השני שילמתי על מצבר 700/4= 175 ש"ח בשנה

60 ש"ח לשנה

על 5 שקל לחודש שווה לכם הדברים האלה ? מנוע שנכבה בזמן נסיעה ? בלי משאבת בלם על כביש מהיר ? (ובוסטר לא יעזור לך פה)

או רכב שלא מתניע ברגע שאתה הכי ממהר שיש ?

5 שקל בחודש ?

ולא צריך גם להחליף על עיוור אחרי 4 שנים. אפשר לבדוק מתח בזמן התנעה (צריך מד מתח עם פונקציית הקלטת מתח מינימלי) ולראות מתי הוא מתחיל לזייף. אני הופתעתי שהמצבר שלי נשאר חזק אחרי 4 שנים. רק בשנה החמישית התחיל קצת להתעייף - והוחלף.

אבל לחכות למוות של המצבר על כל ההשלכות של זה בשביל כמה שקלים בחודש ? לדעתי החלטה מאוד רעה

(וגם בוסטר שיעזור לך כשהרב לא מניע - עולה כסף, אז שוב אם המניע הוא לא לבזבז כסף, למה לחסוך על מצבר אבל על בוסטר לא ? נכון שבוסטר יכול לעזור בעוד מקרים כמו לשכוח תאורה דולקת בלילה. אבל מצבר שמוחלף רק במוות - בהכרח בהגדרה יגרור אירוע לא רצוי)

• אהבתי 3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...