Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כשל מצבר תוך נהיגה

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Camaro 92,

פוסטים מומלצים

פורסם

זה המצבר השלישי במשפחה שמת באופן פתאומי בשבועיים האחרונים - אחד אחרי 3 שנים, אחד אחרי שנתיים וחודש והיום השלישי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עקב המצב נוסעים פחות עם המכונית, ומצברים שהם כבר במצב פחות טוב, מגיעים לסופם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני 10 שעות, גולדן191 כתב:

אחת הבעיות הנוספות זה שמשאבת דלק לא עובדת כראוי אם המצבר לא עובד כראוי.

גם זה לא מדוייק. 

במצב "סטנדרטי" תקין  וגם במצב "סטנדרטי"  כשהמצבר רק נחלש, כשהמנוע פועל כל צריכת החשמל של כל רכיבי  המערכת, כולל סלילי הצתה ומשאבת דלק מסופקת על ידי האלטרנטור, כמו שכתבתי מקודם אפשר (אבל לא מומלץ משיקולי הגנה על רכיבים אלקטרוניים) להוציא את המצבר לגמרי מהאוטו והמנוע ימשיך לעבוד. 

יש מצבים יחיסת נדירים בהם המצבר מתקלקל. מצבר שהתקלקל זה דבר שונה ממצבר שנפרק מטעינה, התיישן או נחלש. מתקלקל זה אומר שיש קצר פנימי באחד התאים של המצבר או שבירת הלוחות או משהו אחר שגורם למפל מתח גבוה מאוד על המצבר. ואז האלטרנטור כבר לא יכול לספק את דרישת החשמל של כל המערכות כי המצבר התקול "אוכל" הכל. במצב הזה שום דבר לא יעבוד ולא רק סלילי הצתה או משאבת דלק. 

• אהבתי 5

פורסם

בתחילת החורף, בהתנעה הראשונה של הבוקר, קרה לי מדי פעם שהסטרטר "לא תפס".

כלומר אפילו לא הסתובב רבע סיבוב, רק קליק אחד של הממסר וזהו.

המצבר כבר עבר 4 שנים (ורטא 70 א"ש), אז הבנתי שהגיע זמנו,

למרות שבניסיון התנעה נוסף הסטרטר "תפס" והתניע רגיל בלי סימני עייפות.

החלפתי למצבר זהה חדש, ובאמת כמה שבועות הכל היה תקין והתופעה נעלמה,

עד שפתאום חזרה ביתר שאת. הפעם כבר היה צריך יותר מפעם אחת של סגירת סוויץ' ופתיחה מחדש,

ויותר גרוע - זה היה קורה גם בהתנעות חמות במשך היום, ובאופן די תכוף.

למזלי בפעם האחרונה אחרי יותר מעשרה ניסיונות הצליח "לתפוס" ולהתניע ונסעתי ישר למוסך.

אחרי שעה ו-1280₪ יצאתי עם סטרטר חדש (משופץ), ונפתרה הבעייה.

לפי ההיסטוריה של הרכב זה היה הסטרטר המקורי. 14 שנה ו-220K ק"מ.

פורסם

היתה לי באלנו 1996 שהצריכה החלפת סטארטר כל שנתיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מניח שאחרי שכל הסטרטרים האלו היו משופצים אז זה רק מעיד על איכות שיפוץ נמוכה של אותו משפץ.

ברגע שחלק מקורי הוחלף בחלק משופץ או תחליפי, החלפות נוספות של אותו חלק זה כבר לא אינדיקציה לשום דבר מלבד איכות של אותו חלק תחליפי או איכות השיפוץ. לא קשור לרכב. 

פורסם

מןהסִם אתה צודק. אבל אני לא זוכר פרטים, בכל זאת חלפו 20 שנה.

פורסם
לפני 6 שעות, גולדן191 כתב:

משאבת דלק לא עובדת כראוי אם המצבר לא עובד כראוי.

מאיפה אתה מביא את זה?

אתה יכול להניע רכב ולהוציא את המצבר לגמרי והרכב נוסע ללא כל בעיה.

כל עוד יש מתח ברכב הכל עובד כרגיל. 

ראית פעם רכב מירוץ מניע? מניעים פעם אחת וזהו, אין מצבר ברכב ואיתו רצים.  זו גם הסיבה שבמרוצי ראלי כאשר הרכב כבה, נעזרים באנשים על מנת להניע בדחיפה.

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

האם יש בארונה מערכת BMS?

לא קיבלת שום התרעה לפני כן, או התנעות שנמשכו שנייה יותר מהרגיל?

מי שצריך להחליף סטרטר, הפרקטיקה בארץ היא להתקין משופצים אבל זה ממש לא מומלץ. בדרך כלל צריך לפרק הרבה כדי להגיע אל הסטרטר לכן אני מתקין אך רק חדש.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

כמות התגובות פה שמראות על אפס הבנה בסיסית בחשמל ברמת בית ספר...

כמו שבוקי אמר האלטרנטור מספק את כל צריכת החשמל ברכב, עד כמה שאני יודע הוא מחובר במקביל למצבר בצורה כזו או אחרת (כי הוא צריך להטעין אותו איכשהו) ומספק מתח של 13-14V שהוא יותר גבוה מזה של המצבר (12-13v ללא עומס) - לכן אין מצב כזה שמערכות הרכב לא יקבלו "מתח נמוך מידי" כל עוד האלטרנטור תקין והמצבר לא צורך זרם חריג.

לגבי מה שקרה לפות"ש, קרה לי שמצבר כשל לחלוטין אחרי נסיעה רגילה שהתחילה בהנעה "בנגיעה". בזמנו שמעתי על האפשרות של שבר בפלטות של אחד מתאי המצבר, אולי זה המצב.

פורסם
לפני 17 דקות, amosbmw כתב:

האם יש בארונה מערכת BMS?

לא קיבלת שום התרעה לפני כן, או התנעות שנמשכו שנייה יותר מהרגיל?

מי שצריך להחליף סטרטר, הפרקטיקה בארץ היא להתקין משופצים אבל זה ממש לא מומלץ. בדרך כלל צריך לפרק הרבה כדי להגיע אל הסטרטר לכן אני מתקין אך רק חדש.

לא יודע. זה הרכב של אישתי, לא נהגתי בו חודשים, ובאופן כללי אני כמעט לא נוהג בו.

לפני 17 דקות, nadavd4 כתב:

לגבי מה שקרה לפות"ש, קרה לי שמצבר כשל לחלוטין אחרי נסיעה רגילה שהתחילה בהנעה "בנגיעה". בזמנו שמעתי על האפשרות של שבר בפלטות של אחד מתאי המצבר, אולי זה המצב.

לאחד הבנים שלי הייה לפני כמה שנים ארוע קצת דומה - רכב שהתנהג לכאורה באופן רגיל, היה בדרכו לביתו, עצר לתדלוק ובסיום התדלוק לא הצליח להתניע.

• רעיון טוב! 1

פורסם

כשל מצבר בזמן נסיעה זה משהו שקורה.

לי זה קרה בנסיעה עם חבר בכביש בינעירוני ללא שום סימן מקדים, לא נעים בכלל אבל שרדנו.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

היתה לי באלנו 1996 שהצריכה החלפת סטארטר כל שנתיים.

מעניין, היתה לי 98 ומעולם לא הוחלף סטרטר 12 שנה למיטב ידיעתי [הבעלים הקודם נסע רק בעיר בית עבודה]  

עמדה ביומה האחרון [זה שקנה ממני ב 183K והוריד מהכביש אחרי 30K] על 210K  כמעט ללא שום החלפה של רכיב מקורי.

איך אמתי לאחים שלי בטיול לצפון? זה רכב שטח אמיתי! מרגישים איתו את השטח! [מרוב שהיה נמוך והאגזוז נישק את הקרקע]

משתדל לעזור

פורסם

קרה לי ברכב הראשון שלי. כל החשמל התחיל להשתגע- רדיו נכבה-נדלק-עבר מצב ותחנות- רעשים מוזרים, לא זוכר כבר מה עוד (עברו 20 שנה מאז). הבנתי שכדאי לי מאד להחנות איפה שהוא. בדיקה זריזה העלתה שהמצבר מת. 

למה זה קורה? אני לא יודע. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קרה לי לאחרונה משהו דומה עם רכב אחר של הקונצרן - אצלי היה מדובר על מצבר EFB מקורי בן פחות משנה (הרכב חדש).

סאדנלי... לאחר התנעה ונסיעה של עשרות מטרים הופיע אורגן אורות בלוח המחוונים ושגיאת 12V. הרכב דומם את עצמו, סירב להניע ולבסוף הצליח להניע רק עם כבלים.

לאחר חיבור הכבלים המשיך להניע כרגיל וכביכול הרכב תפקד נורמלי אולם מנורת Check engine נשארה דולקת (בסריקת תקלות הופיעה תקלת 12V) - הוחלף למצבר AGM והכל הסתדר (נדרשה מחיקת תקלות).

מאמין שהיה מדובר במצבר לימוני שמצלמת הדרך עזרה לו למות.

ROOONEEYY

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...