Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אני מחפש קצת פרספקטיבה ופרטים על איך יהיה להיות בעלים של המיני. אציין שאלות ספציפיות אבל אשמח לכל פיסת מידע מעבר להן 

כיום נוסע על פיאט מזדקנת 500c שבזמן האחרון קצת משתעלת (כ7 אלף על טיפולים ותיקונים כל שנה) ואני מחפש את הרכב הבא. מסתדר מעולה עם הפיאט (כשהגיר לא נתקע באמצע איילון) והילדים מתים על הרכב. הרכב מאוד חלש לי אבל אני מחליק את זה כי עדיין מאוד כיף לי איתו. אני אוהב רכבים קטנים.

בהתחלה שקלתי לשדרג לאבראט (כדאי? מעולם לא נהגתי) אבל עלה לי רעיון לבדוק גם מיני ומצאתי אחת 2023 עם 50 אלף קמ, 180 כס קבריולט s.

רואה אותה בשישי, מחיר יקר יותר אבל יכול להסתדר עם זה. 

קיצר אחרי כל החפירה רוצה לשאול:

1. מה לבדוק במיני כשאני מסתכל עליה האם יש דגשים מיוחדים לבדוק ברכב כזה

2. איך יהיה תא המטען יחסית לפיאט

3. האם זה רכב כיפי לנהיגה? אני מאוד אוהב לנהוג ופעם בחודש יוצא לנסיעה ארוכה או לצפון או לדרום לחברים או סתם לכיף. שאר הזמן בעיר בלבד.

4. מה מחיר הגיוני?

5. הבנתי שמיני כזו לא מגיעה עם תמיכה באנדרואיד אוטו אבל שיש שדרוג. מישהו מכיר? מחירים, מקומות, סיבוכים....

6. עלות טיפולים? איפה אפשר וכדאי לטפל? אני מאזור השרון.

7. איך הביצועים של הרכב? היגוי, אחיזה? תופסת את הכביש טוב? ראיתי הרבה "זה לא רכב ספורט אמיתי" באינטרנט (לא מחפש להתפרע ולשעוט ב200 קמש אבל כן אוהב נהיגה טכנית) 

8.י ש דברים שכדאי לשדרג ? (יותר לגבי נוחות, לא מדבר על מנוע וביצועים)

10. זה רכב רועש? (אני לא אוהב רועש)

11. כל מידע נוסף יתקבל בברכה.

עריכה אחרונה על ידי smackware
פורסם

1 + 10  : לבדוק עם המוכר למה הוא מוכר. לבדוק ביוטיוב N48 Engine noise ולראות גם בתגובות שאנשים מדברים על זה שזה תקין. יש סרטון כזה:

יש לי VTi Prince Mini-PSA-BMW וזה גם מרעיש בערך ככה, קצת פחות, שים לב בתגובות לא מעט אנשים אומרים שזה תקין. תבדוק שיש לך בערך רעש כזה, אבל גם תחכה לעוד תגובות פה בפוסט

אני מניח שבארץ לקנות מיני עם מנוע N48 זה לא זול, עדיף לך לקחת לבדיקה במקום שבודק רכבים ויכול לתת לך אינפוט?

יכול להיות שהמוכר מוכר כי הוא צריך כסף אבל תשלול שמוכרים בגלל תקלה כלשהי.

לבדוק שאין נזילות שמן וכאלה.. יש לך בוקים? להרים את הרכב עם ג'ק ולשים בוקים לבטיחות.

אני נהנה מ 120 כ"ס אז 189 כ"ס נשמע לי ספורטיבי ואחלה לגמרי. בטח שזה ספורט, לדעתי.

אני עם מנוע שיש גם במיני ואני מבסוט סה"כ כמעט 4 שנים. להבנתי המנוע N48 אמין יותר, אבל תחכה לעוד תגובות.

פורסם (נערך)

תודה! בדוק הייתי חושב שזה רעש לא תקין. 

אגב המוכר זה סוכנות. מקווה שאוכל לעשות טרייד על הפיאט על הדרך.

פורסם

לפני כמה שנים חיפשתי לי מכונית כיף לסופ"ש. התפרסמה מיני ידנית שהייתה נראת סבבה לגמרי, כשהתחלתי לחפור על עניין האמינות אז בכלל הסתבר לי שעד שנת 2015 הרכב זוועה מבחינת אמינות, זמינות חלקים ויש מוסכים שבכלל לא רוצים לעבוד על הרכבים האלו.

מ 2015 יש שיפור וזה עדיין רחוק שנות אור מאמינות יפנית הס מלהזכיר עלויות ביטוח ועלויות חלפים.

עם כל הכבוד לפיאט זה לא עלויות של פיאט.

ה 500c (במקרה יש לי כזו) היא לא רכב דיילי ואני לגמרי מבין את הרצון להתניידות יום יומית יותר זריזה ויותר גדולה. המיני היא בארבעה סדרי גודל יותר הפיאט, השאלה היא אם אתה מוכן לשלם את הפרמיה של האחזקה שלה?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני התייעצתי עם מוסך נבעה שנחשב למומחה למיני ודרך קבוצות הפייסבוק השונות. בסוף זה פאזל עם הרבה חלקים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

בסוף זה פאזל עם הרבה חלקים

אתה מתכוון שהמיני היא מורכבת מכאנית או שכל העניין של להבין את ההוצאות זה מסובך?

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, smackware כתב:

אתה מתכוון שהמיני היא מורכבת מכאנית או שכל העניין של להבין את ההוצאות זה מסובך?

תקרא פה,

המקיף מאד יקר כנראה סביב 7K ש"ח 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

תקרא פה,

אכן קראתי את השרשור הזה

וגם עשיתי בירור ביטוח, אפשר בהראל בסביבות ה6.5 ביטוח מקיף, אפשר יותר זול אם אתה עושה פחות מ 10 אלף לשנה, שזה מתאים לפרופיל שלי

חישוב מהיר, ההוצאות השנתיות שלי על הפיאט כולל ביטוח, דלק, טיפולים, חלפים, אגרת טסט וטסט יוצא כ16500 ש"ח, כ6000 על חלפים וטיפולים (תמיד יש משהו כבר 3 שנים), 5500 דלק שנתי, אגרת טסט סביבות 1300 - אני לא משלם מקיף עליה, הביטוח רק צד ג וחובה יוצא כ3000 שח אולי קצת יותר. לפי חישובים שלי כולל צריכת דלק קצת יותר גבוהה של המיני (לא כזה בטוח, סהכ הפיאט בת 11 שנה, מצב שהיא לא הכי יעילה) וביטוח 7000 כולל מקיף, אם הטיפולים השנתיים יהיו לא יותר מ4000 שח (מקווה, סך הכל רכב יחסית חדש ועם קמ נמוך) זה יצא יקר יותר ב-3500 שח שנתי. כלומר 20K. אם יש טעות מקווה שהיא רק בטווח של איזה 1000-2000 בחישוב ולא משהו כמו איזה 5000 שח שפספסתי .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...