Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברים,

מחפש המלצה לסכין שף all around

משתמש כיום ב-G55 של GLOBAL.

מחפש סכין שארגיש בה שיפור משמעותי מבחינת יכולת החיתוך אבל בתקציב שפוי ככל הניתן.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני כמה חודשים קניתי סכין סנטוקו של KAI (תוצרת יפן) מאמזון יפן במשהו כמו 120 שקל (היה במבצע).

יש להם גם סכין שף באותו העמוד.

לא יודע להשוות לסכין של גלובל או משהו דומה אבל כבר כמה חודשים של שימוש כמעט יומיומי והיא עדיין חדה מאוד ופשוט תענוג לעבוד איתה.

מאמין שנותנת תמורה למחיר הרבה יותר מסכינים של חברות מוכרות אחרות שנמכרות בארץ במחיר של פי כמה.

• מעניין 1
פורסם

זה מזכיר קצת חיפוש המלצה לנעליים - מה שנוח לאחרים לא בהכרח יהיה נוח לך או יקלע לטעמך האסטטי. 

אם כבר, אז הייתי מחפש המלצות לחנות פיזית עם מבחר סכינים גדול שאפשר להחזיק ביד ואז להחליט - אפילו אם את הרכישה תבצע בסוף אונליין. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אם הסכין שלך לא חדה - עליך ללמוד להשחיז אותה.

אם אתה לא מרוצה מהארגונומיה - זה סיפור שאי אפשר לעזור איתו באינטרנט :)

מאז שגיליתי בעליאקספרס סכין שף ב-50 ש״ח עם ארגונומיה מוצלחת ופלדה זהה לחלוטין לסכין שקניתי בזמנו ב-400 ש״ח

אני לא ממליץ על שום מותג יותר. חסר משמעות לגמרי, הסינים יודעים ליצור כלים חדים להפליא שמחזיקים השחזה כמו היקרים ביותר.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה בסדר האנס, אל תוסיף לינק למוצר המדובר. הרי כמה סכינים כבר יש בעליאקספרס... אנחנו ננחש למה התכוונת. לבד. בחושך. 

פורסם (נערך)

מתנצל, יותר מדי השפעה מהברווז.

בעצם, תיקון - בישראל לא מגיעים כרגע משלוחים מעלי, אז המוח שלי כיבה את הרעיון.

נמכרת על ידי כמה מוכרים שונים, לינק לדוגמה

https://a.aliexpress.com/_c4SH2DgL

48 שקל לסכין קלה, חדה, בגימור מושלם. גרסת ה-8 אינץ'. מדי פעם אני מזמין עוד ומחלק לחברים...

למי שמחפש יותר עיצוב יש גם כל מיני סנטוקו למיניהם במחיר מגוחך עם ביקורות טובות. אני מאלה שמתחתנים עם סכין אחת.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מבחינתי לפחות, סכין שף טובה מאוד במחיר שפוי זה VICTORINOX. סכין שף "גרמנית" קלאסית במחיר שפוי לחלוטין שתחזיק שנים רבות מאוד. חסרונות? כמו כל סכין שף אירופאית הפלדה על הצד הרך יותר, מבחינתי זה לא עניין של יתרון או חיסרון בכל הקשור לעבודה במטבח, אלא פשוט עובדה שגוררת תחזוקה מסוימת. בנוסף זו סכין קלה מאוד ויחסית גם די דקה (לסכין שף), עניין המשקל זו העדפה אישית  וזה שהיא דקה זה אומר שהיא קצת פחות מרשימה במשימות "קשוחות" כפי פתיחה של אבטיח (כמובן שהיא תעשה את זה, פשוט פחות אידיאלי לעומת סכין עבה וכבדה). יש המון חנויות שמוכרות את הסכין הזו אז תוכל גם להרגיש אותה ביד לפני רכישה. אני פחות אוהב סכינים מפלדה סופר קשיחה כמו סכינים מיפן, אבל זה כי אני לא עדין או שומר במיוחד על הסכינים שלי או במילים אחרות, אני ממש לא מתכוון לעבוד בשביל הסכין (זו גם הסיבה שאני לא משתמש במחבתות מפלדת פחמן אלא רק בנירוסטה). מסיבה זו מרבית סכיני המטבח שלי הם של Wusthof או של VICTORINOX. 

גלובל? הייתי לי פעם, רכשתי, כמו כולם כנראה, בגלל העיצוב. העברתי לבן משפחה. 

יכולת חיתוך? אין כל בעיה להפוך כמעט כל סכין מטבח סבירה "לחדה כתער" ההבדלים הם בעיקר כמה זמן היא תישאר כך. הרבה יותר חשוב צורת הלהב, המשקל ונוחות האחיזה וזה כמובן משתנה מאדם לאדם למרות שיש סכינים שכנראה יהיו נוחות לכולם. 

פורסם

אני אוהב סכינים יפניות, כי הן קלות יותר ודקות יותר.

המלכוד בסכינים הוא די פשוט, אם הן שומרות חוד יותר טוב, הן יותר קשות להשחזה. 

יש לי סכין שף יפנית הרבה שנים שהיא ממש קשה להשחזה (רוקוול 63), ואני משחיז אותה לבד (באופן די מחורבן, אבל עובד איכשהו)

מעבר לזה, יש לי גלובל קצרה יותר, שממש יותר קל להשחיז.

ויש לי איזו VICTORINOX או משהו כזה, שהיא דקה, מתכופפת ומאבדת חוד מהר, אבל משחיז אותה בשתי שניות על משחזת אינסטנט.

משתמש בסכין בהתאם למה שצריך.

אם אני צריך לפרוס חזה עוף דק, ה-VICTORINOX היא אחלה.

אם אני צריך לפרוס משהו קשה, היפנית הקשיחה יותר טובה. 

תכלס, מה שהכי משנה זה לשמור על סכין חדה. כל השאר זה טעם אישי.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אתה מאיזור ת"א, תן גיחה לחנות של לובלינסקי. יתנו לך אחלה יעוץ.

אני לא מומחה לסכיני מטבח דווקא, אבל העיקרון זהה:

טכניקה והשחזה. בסכיני מטבח הכלי גם צריך להיות נוח ומותאם, שזה משהו שאי אפשר לעזור לך מעל מסך ברשת. 

וכשאני אומר השחזה, אני לא מתכוון למשחזות "V" ודומיהן (BIG NO NO). מבחינתי השחזה זה משטח ישר ונייר מים בגרעין גבוה במקרה הזול ביותר\אבני יהלום במקרה של השקעה בינונית (אמאזון)\אבני מים יפניות עם אילן יוחסין במקרה של השקעה מטורפת. מצריך הרבה אימונים... ורצון לדעת כדי לעשות את זה כמו שצריך. 

סכין חדה כמו שצריך בשילוב עם טכניקה נכונה, יתן לך את הפתרון שאתה מחפש- כל מה שנותר זה משהו ש"יישב טוב ביד" ופה צריך להתנסות. 

בהצלחה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בשביל הסכין הפשוטה, משחזת V מספקת.

את הסכין הטובה, היא לא מדגדגת...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פאלו, תלוי איזה תוצאות אתה רוצה מהסכין, וזו אמירה כללית מאד מאד מאד. 

כל סכין מגיעה עם פאזה בזווית שלה (בהכללה גסה, לרוב זה איפה שהוא בין 15-18 מעלות אם אני זוכר נכון). משחזת V לא בהכרח מתלבשת על הזווית הנכונה, ובהתאם לחומר הסכין (והטיפול הטרמי שלה) ייתכן שהתוצאה תהיה חוד שלא יכול לשמור על עצמו לאורך זמן. אפשר לתת חוד הרבה יותר עדין לפלדה X מאשר לפלדה Y ומאשר לפלדה Z. 

משחזת V זה משהו שאני לא יכול להמליץ עליו, מהסיבה הזו. היא מכתיבה לסכין את החוד שהיא תקבל וזהו זה. זה עולה בצורך להשחיז לעיתים הרבה יותר קרובות, ובסכין עם ביצועים נמוכים. 

אפשר להשחיז גם גרזן לרמה של גילוח, השאלה היא עד כמה זה יעיל אם במכה הראשונה לעץ כל החוד מתעקם וכבר לא שווה כלום.

השחזה טובה לוקחת בחשבון מכלול שלם של דברים. 

משחזת V זה למי שלא רוצה ללמוד להשחיז כמו שצריך או שפשוט לא רוצה להתעסק עם זה בכלל (חיסכון בזמן) בעיניי ולדעתי האישית. 

פורסם
לפני 11 שעות, hans כתב:

מתנצל, יותר מדי השפעה מהברווז.

בעצם, תיקון - בישראל לא מגיעים כרגע משלוחים מעלי, אז המוח שלי כיבה את הרעיון.

עשיתי הזמנות לפני שבועיים 

רק היום קיבלתי עדכון שהם נשלחו 

משהו השתחרר כנראה 

פורסם

ומה עם משחזת כלים רגילה? יש לי עם אבן רגילה (אפורה) ועדינה (לבנה) שבה אני משתמש למפסלות.

מה שקצת מטריד אותי הוא כיצד לייצר/לשמור על הזווית הנכונה, במפלסות (שהן ארוכות וניתן להשעין אותן על היד או מגבה) לקח לי לא מעט זמן, קשה לי להבין איך עושים את זה עם סכין...

פורסם

לא ממליץ אבל כן משתף.

אצלי יש כמה סכיני שף פשוטות של ארקוס. לא שומרות טוב להב.

מעביר אותן לפני השימוש במשחיז v שנרכש באיקאה. לא מרגיש חוסר חדות או משהו. אחלה לגמרי

אולי לא יצליחו לחתוך דף נייר. אבל עם כל הבשרים/דגים/ירקות (כולל עגבניה רכה) זה מסתדר מצויין.

ככה שמבחינתי האישית לא רואה צורך לקנות סכין יפנית יקרה ולעבוד בשביל לשמור אותה.

אצלי הסכינים נכנסות למדיח. כולן.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, Haim_gds כתב:

ומה עם משחזת כלים רגילה? יש לי עם אבן רגילה (אפורה) ועדינה (לבנה) שבה אני משתמש למפסלות.

מה שקצת מטריד אותי הוא כיצד לייצר/לשמור על הזווית הנכונה, במפלסות (שהן ארוכות וניתן להשעין אותן על היד או מגבה) לקח לי לא מעט זמן, קשה לי להבין איך עושים את זה עם סכין...

עם סכין זה הרבה יותר קל מאשר עם מפסלות :lol: לפחות עבורי. 

דווקא למפסלות התעצבנתי וקניתי ערכת עזר. השטח מגע של המפסלות קטן מדי בשבילי בשביל להצליח לשמור על זווית אחידה. כל השחזה לוקחת זמן רב מדי, דווקא כשאני רוצה לעשות משהו ספציפי אחר לגמרי. 

רק עכשיו אני מבין את התלונות של כל ה WOODWORKERS ביוטיוב על ההשחזה של האזמלים- הם פשוט רוצים לעשות את מה שהם התחילו לעשות, ולא לעצור כדי להשחיז...

עם סכין, ניסיון עוזר מאד. בהתחלה זה לוקח זמן וזה מעצבן קצת כי צריך להסתכל ולשמור על היד שלא תזוז, אבל מתרגלים ואז הזיכרון שרירים נכנס לפעולה. 

יש גם מתקני השחזה שנותנים לך זווית גישה (מצטער, לא מוצא לינק או תמונה למה שאני מדבר עליו), ויש כאלו עם זווית קבועה (שאתה בוחר). כמו זה, או כמו זה.

יום יבוא ואני אתעצבן, ואני אעלה לפה סרטון של מה שאני מגדיר "חד" בהשחזה ידנית (ללא עזרים). בינתיים אני פשוט מתעצל לעשות עריכה לסרטון...

עריכה אחרונה על ידי ברווז

• תוכן חדש...