Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 28 דקות, ברווז כתב:

יום יבוא ואני אתעצבן, ואני אעלה לפה סרטון של מה שאני מגדיר "חד" בהשחזה ידנית (ללא עזרים). בינתיים אני פשוט מתעצל לעשות עריכה לסרטון...

לשימוש מטבחי, כמו שאמרו, זה לא באמת מעניין.

אנחנו לא מגלחים את העגבנייה...

כל זמן שאני מניח עליה את הסכין כשהיא באוויר והוא חותך באפס מאמץ, סבבה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסכים, יחס "עלות-תועלת" משחק גם פה. ההשקעה בהשחזה "עצבנית" לא מחזירה את עצמה (החזר דועך, diminishing return).

אבל יש כוכבית. 

עם הניסיון, השחזה "עצבנית" מבוצעת מהר מאד, בלי יותר מדי השקעה ובזבוז זמן. והיא יותר "מתקבלת" מאשר "מתוכננת"- זה מה שאתה מקבל אחרי פעולת השחזה חצי בסיסית.

מתאים רק למי שממש רוצה ללמוד איך עושים את זה טוב, לא לכולם. 

ובהחלט לא לקהל היעד שקונה משחזות V... 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

ומה עם משחזת כלים רגילה? יש לי עם אבן רגילה (אפורה) ועדינה (לבנה) שבה אני משתמש למפסלות.

מה שקצת מטריד אותי הוא כיצד לייצר/לשמור על הזווית הנכונה, במפלסות (שהן ארוכות וניתן להשעין אותן על היד או מגבה) לקח לי לא מעט זמן, קשה לי להבין איך עושים את זה עם סכין...

בסכין למטבח הזווית פחות קריטית בהשוואה למפסלות.

אין שום בעיה להשתמש במשחזת רגילה, צריך פשוט לתרגל רגש. הבעיה היא שההשחזה גסה מדי ואתה בכלל מקרה צריך לעבור אחר כך לגרעין קטן יותר.

אני משתמש במשטחי יהלום ב-10 ש״ח מעלי, בלי שום מכשירים מסתובבים שיוצרים ניצוצות. לא שולח קישור, דריש, תחפשו, יש מלא, עם ביקורות מישראל אפילו

חוץ מזה הנושא נטחן בפורום בכמה גלגולים שונים: 

🤪

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 6 דקות, hans כתב:

הנושא נטחן

זה אומר שהוא קיבל קצה חד? או שהוא נטחן לכל האורך :drinking:

• מצחיק 1

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

עם הניסיון, השחזה "עצבנית" מבוצעת מהר מאד

אין לי נסיון וגם בתחום הזה אני "עצלן". משתמש באבן יהלום #400 עם מוביל ששומר על הזווית (לא משחיז מספיק כדי לפתח זיכרון שריר לשמירה על הזווית) ואז עור שאני מורח עם משכת יהלום 6 מיקרון. ברור לי שאפשר להשיג יותר, אבל לפלדה הרכה של סכיני המטבח שלי זה מספיק, כנראה. 

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, om2 כתב:

אצלי הסכינים נכנסות למדיח. כולן.

Big No No! אסור בתכלית האיסור - המלחים גורמים לנזק חמור ללהב

לפני 4 שעות, hans כתב:

בסכין למטבח הזווית פחות קריטית בהשוואה למפסלות.

אין שום בעיה להשתמש במשחזת רגילה, צריך פשוט לתרגל רגש. הבעיה היא שההשחזה גסה מדי ואתה בכלל מקרה צריך לעבור אחר כך לגרעין קטן יותר.

אני משתמש במשטחי יהלום ב-10 ש״ח מעלי, בלי שום מכשירים מסתובבים שיוצרים ניצוצות. לא שולח קישור, דריש, תחפשו, יש מלא, עם ביקורות מישראל אפילו

חוץ מזה הנושא נטחן בפורום בכמה גלגולים שונים: 

🤪

wow - רק עכשיו אני מתחיל להבין  לאיזה חור ארנב נפלתי....

עריכה אחרונה על ידי yuval1111
תיקון טעות סופר
  • מצחיק 1
פורסם

אני יודע שזה גורם נזק ללהב.

בגלל זה כתבתי שאני משתמש בסכיני שף של ארקוס. כבר 5-6 שנים. לא נרשמו תלונות מצד הסכינים. אין חלודה. אין שברים וכו'

יש קצת כהות של הלהב שנפתרת אחרי מעבר במשחיז v

לא בשבילי להתחיל לתת יחס אישי של נשיקות וחיבוקים לכל סכין.

יש לי סכין אחת כזאת. יושבת במגירה כבר שנים.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

• אחראי פורום
פורסם

אצלי זוג ארקוס היו יוצאות עם כתמי חלודה מהמדיח אז הן עוברות ניקוי ידני.

משחיז על אבנים כבר 6-8 שנים, מספיק + + לבישול ביתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני מבין שיתכן שעם השחזה יותר טובה (כרגע משתמש במשחזת V סטנדרטית) גם הסכין גלובל שלי תהיה משמעותית חדה ?

פורסם
בתאריך 21.3.2026 בשעה 23:33, hans כתב:

מתנצל, יותר מדי השפעה מהברווז.

בעצם, תיקון - בישראל לא מגיעים כרגע משלוחים מעלי, אז המוח שלי כיבה את הרעיון.

נמכרת על ידי כמה מוכרים שונים, לינק לדוגמה

https://a.aliexpress.com/_c4SH2DgL

48 שקל לסכין קלה, חדה, בגימור מושלם. גרסת ה-8 אינץ'. מדי פעם אני מזמין עוד ומחלק לחברים...

למי שמחפש יותר עיצוב יש גם כל מיני סנטוקו למיניהם במחיר מגוחך עם ביקורות טובות. אני מאלה שמתחתנים עם סכין אחת.

רק הערה קטנה. סנטוקו זה לא עניין של עיצוב. 

ההבדל הוא בטכניקת החיתוך. 

סנטוקו חותכת מלמעלה למטה. מה שנקרא, "לקצוץ". 

"סכין שף" חותכת בצורת נדנדה. כלומר קדימה ולמטה ואז אחורה ועולה. 

הבדל מהותי בעיניי. מחזיק גם וגם. לא טבח מקצועי ומעולם לא הייתי, אבל הרבה יותר נוח כשמשתמשים בכל אחת למטרתה. לא חובה בתכלס. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

בשנים האחרונות אני נוטה לא להשתמש ב"סכיני שף" אלא אם יוצא לי לחתוך בשר.

ירקות אני חותך עם סכין של ויקטורינוקס בתצורה שדומה למה שיש בלינק למטה.

https://ksp.co.il/web/item/366239

סכין רבת-שימושים, אולי נוחה לשאר יושבי הפורום אבל לצרכים שלי, אני מעדיף לפצל את החיתוכים לסכינים שמיועדות לחומר הנחתך.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, yuval1111 כתב:

אני מבין שיתכן שעם השחזה יותר טובה (כרגע משתמש במשחזת V סטנדרטית) גם הסכין גלובל שלי תהיה משמעותית חדה ?

בטוח, רק קח בחשבון שיתכן והמשחזת V הזולה (זולה מבחינת התוצאה לא קשור למחיר) יצרה סוג של פאזה חדשה ולכן במקרה זה צריך "להתחיל מחדש". אם אתה מאזור תל אביב קפוץ ליבואן (לובלינסקי) שם ישחיזו את הסכין מחדש

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 שעות, yuval1111 כתב:

wow - רק עכשיו אני מתחיל להבין  לאיזה חור ארנב נפלתי....

בהקשר של השירשור, מתכון?

לפני 9 שעות, yuval1111 כתב:

בגדול, בהחלט כן- אבל בדיוק כמו שכתב מאקסקס הזועם:

לפני 7 שעות, madmaxx כתב:

בטוח, רק קח בחשבון שיתכן והמשחזת V הזולה (זולה מבחינת התוצאה לא קשור למחיר) יצרה סוג של פאזה חדשה ולכן במקרה זה צריך "להתחיל מחדש". 

אידאלית, קח אותה ליבואן או למשחיז מקצועי שידע להחזיר לה את הפאזה המקורית שאיתה היא תוכננה לעבוד. מפה זה רק לשמור על הפאזה הזו לאורך זמן בהשחזות פה ושם. 

פורסם
לפני 13 שעות, yuval1111 כתב:

כן. ברמה העקרונית אין דבר כזה ״סכין שאיבדה את החדות שלה לנצח״. אתה צריך לשחזר את הגיאומטריה כנראה.

אפשר להמשיך ולהוריד חומר שוב ושוב עד שנעלמת הסכין :)

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 11 שעות, DareDevil כתב:

סכין רבת-שימושים, אולי נוחה לשאר יושבי הפורום אבל לצרכים שלי, אני מעדיף לפצל את החיתוכים לסכינים שמיועדות לחומר הנחתך.

איך אתה חותך עם זה בלי לסכן את האצבעות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...