Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי סוזוקי ויטרה 2021.

החלפת נוזל קירור - האם גלון של 4 ליטר יספיק או שזה יהיה גבולי מידיי?

מניח שגם אם פותחים את הברז מלמטה לא כל המים יצאו מהמערכת.

השאלה כמה גלונים לקנות? תודה.

פורסם

לפי מה שרשום ברשת נכנס בין 5.5-6 ליטר בהחלפה

אם יש לך ספר רכב פתח אותו שם המידע המלא והכי אמין

בכל מקרה עוד בקבוק של נוזל קירור זה לא סיפור יקר עדיף שיהיה ולא תתקע עם חוסר נוזל או ערבוב של 2 סוגים.

• רעיון טוב! 3

פורסם

אצלי\ קיה ריו, כתוב בספר רכב 5.5 ליטר. גלון אמריקאי (קצת פחות מ4ליטר) הספיק לי. פתחתי את הברז למטה.

ליתר בטיחות, אם אתה קונה מחנות באיזור שלך, תקנה שניים ותוכל להחזיר אחד. [ככה עשיתי עם שמן גיר, אמרתי לו לפני]

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, TZR84 כתב:

בכל מקרה עוד בקבוק של נוזל קירור זה לא סיפור יקר עדיף שיהיה ולא תתקע עם חוסר נוזל או ערבוב של 2 סוגים.

לא רואה סיבה להחזיק סתם עוד אריזה ברכב משנת 21.

מוכר הוגן יאפשר לך להחזיר אריזה סגורה אם לא תזדקק לה. ברר זאת ברכישה.

פורסם
לפני 5 שעות, TZR84 כתב:

אם יש לך ספר רכב פתח אותו שם המידע המלא והכי אמין

^ זה. ואפשר גם למצוא באתר סוזוקי.

אאל"ט בשנתון המדובר נמכרו שני דגמים, אחד עם מנוע K14C והשני עם K14D (היברידי).

בראשון 5.7 ליטר, בשני 6.9 ליטר.

פורסם

הנוזל המקורי מגיע בבקבוקים של 2 ליטר והוא לא זול. 

תבדוק איזה נוזל אצלך, כנראה ירוק, ותקנה 2 בקבוקים. 

אם הנוזל כחול, טרם הגיע זמן ההחלפה. 

אם יהיה חסר קצת, תוכל להשלים מהנוזל שיצא. 

פורסם (נערך)

אצלי ברכב יש סה"כ 5 ליטרים כשהמד על MAX, (פיג'ו 208 VTI PRINCE EP6C 1.6)

אני החלפתי נוזל קירור אך הכל נשפך לכל עבר. על כן, ידעתי שגם ככה אני הולך להיות רטוב ולא היה בא לי על זה, וגם ה BAND שפותחים למטה מציק.

אם לא הייתי נרטב, הייתי אולי מסחרר מים ברדיאטור ואז מוציא הכל - וממלא שוב - ואז הייתי יכול אולי להתקרב ל-5 ליטר.

בפועל עשיתי החלפה חלקית - רק מהרדיאטור הוצאתי 2.2 ליטרים בערך והחזרתי 2.2 ליטרים. 

ה pH של הנוזל עלה מ 6.5 ל 7 וזה עיקר מה שעניין אותי. לא טוב להשאיר שם נוזל חומצי.

אם הייתי מחליף את כל 5 הליטרים, ה pH היה 8 בוודאות. (ה pH של נוזל הקירור של PSA 50:50 original coolant הוא 8.3)

@kfirg

המלצה חמה

תקנה ph strips מאמזון, צד אחד לנוזל בלמים צד שני לנוזל קירור.

כן, זה יעלה לך בערך 30$ כולל המשלוח (שאיננו חינם) אבל זה יכול לחסוך לך החלפה. אני החלטתי להחליף בגלל שלא אהבתי את הצבע שהתקבל.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

כרגע יש מים ירוקים ברכב.

אני רוצה לקנות את הנוזל הכחול של ZEREX מבית ולווליין שמתאים לרכבי סוזוקי. (הנוזל הזה כבר 50-50).

ארכוש 2 גלונים ליתר ביטחון..

*אגב ללא קשר לסוזוקי אני רוצה להחליף את המים במאזדה 2 שלי.. לא הבנתי כמה מים צריך להוסיף לרדיאטור ולכמה זמן להניע את הרכב בשביל לשחרר אוויר מהמערכת..

מה קורה אם כבר אין בועות ונשארתי עם מים תקועים במשפך שלא יורדים לרדיאטור?

אשמח לשמוע קצת יותר על תהליך ההחלפה כי זה לא נראה לי ממש מסובך.

000000000000000.jpg

עריכה אחרונה על ידי kfirg
פורסם

במידה ומישהו לא ידע לתת לך תשובה מדויקת, 

תבדוק ביוטיוב תחקור את השטח. 

זה מה שאני עשיתי עם הפגו 208. אבל עדיין היה נראה לי לוט בערפל ושאלתי פה על בסיס הסרטונים

אצלי הייתי צריך לפרק את כל החלק שמגיע עד לפילטר אוויר (לא סיפור, פשוט לא הייתי רגיל לכאלה דברים) לפתוח פקק ועד שיוצאים ממנו נוזלים בזמן ההחלפה ולסגור

יכול להגיד לך שבתכלס לא נשאר לי אוויר במערכת אחרי שעבדתי לפני ההוראות וסרטון ביוטיוב שדי דומה

הכי חשוב לא לפתוח פקק אלא רק חצי שעה מרגע הכיבוי בערך

כי מים יעלו לך למעלה

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, kfirg כתב:

אני רוצה להחליף את המים במאזדה 2 שלי.. לא הבנתי כמה מים צריך להוסיף לרדיאטור ולכמה זמן להניע את הרכב בשביל לשחרר אוויר מהמערכת..

מה קורה אם כבר אין בועות ונשארתי עם מים תקועים במשפך שלא יורדים לרדיאטור?

אשמח לשמוע קצת יותר על תהליך ההחלפה כי זה לא נראה לי ממש מסובך.

אני עשיתי החלפה לבד במאזדה 3 שנת 22 שלי לפני יותר משבועיים. השתמשתי גם בZEREX הירוק לרכבים אסייאתים תואם תקן FL22.

מאמין שיש דמיון במערכת בין הרכבים. מבחינת התהליך די פשוט, פתח את מכסה מיכל העיבוי ואת פקק הרדיאטור.

בתחתית הרדיאטור יש ברז קטן שאפשר להגיע אליו מלמעלה בלי להרים את הרכב (אם הגישה לא נוחה פרק את בית פילטר האוויר) ומשם יש לנקז את נוזל הקירור. אני אישית שמתי צינור גינה בחלק התחתון של הברז ואת הצד השני של הצינור העברתי בחור במגן התחתון ומשם לתוך גיגית כל הנוזל יצא למעט זה שברדיאטור חימום.

אחרי שכל הנוזל יוצא סגור את הברז רדיאטור עד הסוף ואת שאריות נוזל הקירור במיכל העיבוי אפשר או לשאוב עם מזרק וצינורית או לפרק את המיכל ולשפוך החוצה.

תתחיל למלא את הנוזל כש-2 הפקקים פתוחים קודם ברדיאטור ואז במיכל העיבוי. אחרי שמילאת את הרדיאטור ומיכל העיבוי השאר את הפקקים פתוחים, יש להניע את הרכב ולהפעיל חימום ברכב על HI בערך כ20 דקות תן מדי פעם נגיעות בגז עד שהרכב יתחמם והמאוורר יכנס לפעולה. שים לב במהלך כל הזמן הזה הפקקים פתוחים והחימום עובד על HI. הרכב ינקז את האוויר החוצה.

בסיום יש לכבות את הרכב, לסגור את הפקקים להמתין שעה להתקררות. לאחר מכן להשלים נוזל קירור ברדיאטור ובמיכל העיבוי במידת הצורך.

צא לנסיעה של כחצי שעה בכביש מהיר כשהחימום עובד. חזור כבה מנוע עוד שעה להתקררות והשלם שוב נוזל במיכל העיבוי והרדיאטור.

זהו סיימת.

סה"כ נכנס כ6 ליטר של נוזל קירור חדש ונשאר עוד קצת ישן שהתערבב שהיה ברדיאטור חימום טרם ההחלפה.

בבדיקה אחרי זה בנסיעות הבאות אצלי לא היה חסר אבל למען הזהירות כדאי לבצע עוד פעם או פעמיים בדיקה נוספת שאין חוסר וכל האוויר יצא (אם יש עדיין אוויר כלוא במערכת תשמע רעש של פכפוך מים מאחורי הדשבורד זה מבועות אוויר ברדיאטור חימום)

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם
לפני 40 דקות, TZR84 כתב:

אני עשיתי החלפה לבד במאזדה 3 שנת 22 שלי לפני יותר משבועיים. השתמשתי גם בZEREX הירוק לרכבים אסייאתים תואם תקן FL22.

מאמין שיש דמיון במערכת בין הרכבים. מבחינת התהליך די פשוט, פתח את מכסה מיכל העיבוי ואת פקק הרדיאטור.

בתחתית הרדיאטור יש ברז קטן שאפשר להגיע אליו מלמעלה בלי להרים את הרכב (אם הגישה לא נוחה פרק את בית פילטר האוויר) ומשם יש לנקז את נוזל הקירור. אני אישית שמתי צינור גינה בחלק התחתון של הברז ואת הצד השני של הצינור העברתי בחור במגן התחתון ומשם לתוך גיגית כל הנוזל יצא למעט זה שברדיאטור חימום.

אחרי שכל הנוזל יוצא סגור את הברז רדיאטור עד הסוף ואת שאריות נוזל הקירור במיכל העיבוי אפשר או לשאוב עם מזרק וצינורית או לפרק את המיכל ולשפוך החוצה.

תתחיל למלא את הנוזל כש-2 הפקקים פתוחים קודם ברדיאטור ואז במיכל העיבוי. אחרי שמילאת את הרדיאטור ומיכל העיבוי השאר את הפקקים פתוחים, יש להניע את הרכב ולהפעיל חימום ברכב על HI בערך כ20 דקות תן מדי פעם נגיעות בגז עד שהרכב יתחמם והמאוורר יכנס לפעולה. שים לב במהלך כל הזמן הזה הפקקים פתוחים והחימום עובד על HI. הרכב ינקז את האוויר החוצה.

בסיום יש לכבות את הרכב, לסגור את הפקקים להמתין שעה להתקררות. לאחר מכן להשלים נוזל קירור ברדיאטור ובמיכל העיבוי במידת הצורך.

צא לנסיעה של כחצי שעה בכביש מהיר כשהחימום עובד. חזור כבה מנוע עוד שעה להתקררות והשלם שוב נוזל במיכל העיבוי והרדיאטור.

זהו סיימת.

סה"כ נכנס כ6 ליטר של נוזל קירור חדש ונשאר עוד קצת ישן שהתערבב שהיה ברדיאטור חימום טרם ההחלפה.

בבדיקה אחרי זה בנסיעות הבאות אצלי לא היה חסר אבל למען הזהירות כדאי לבצע עוד פעם או פעמיים בדיקה נוספת שאין חוסר וכל האוויר יצא (אם יש עדיין אוויר כלוא במערכת תשמע רעש של פכפוך מים מאחורי הדשבורד זה מבועות אוויר ברדיאטור חימום)

בהצלחה

לא הבנתי איך אתה הוצאת 6 ליטר ואני רק 2

התנעת כשניקוז למטה פתוח? נתת למנוע לרוץ טיפה על טמפ די גבוהה ללא נוזל כלל? 

פורסם
לפני 30 דקות, גולדן191 כתב:

לא הבנתי איך אתה הוצאת 6 ליטר ואני רק 2

התנעת כשניקוז למטה פתוח? נתת למנוע לרוץ טיפה על טמפ די גבוהה ללא נוזל כלל? 

אתה רושם על 208 ואני מזדה 3

יש קצת הבדל הייתי אומר.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, TZR84 כתב:

למה להחליף נוזל מקורי, שיכול להחזיק גם 10 שנים לעתים, בנוזל תחליפי וברכב כל כך חדיש?

• אהבתי 3
פורסם
לפני 3 שעות, kfirg כתב:

כרגע יש מים ירוקים ברכב.

אני רוצה לקנות את הנוזל הכחול של ZEREX מבית ולווליין שמתאים לרכבי סוזוקי. (הנוזל הזה כבר 50-50).

ארכוש 2 גלונים ליתר ביטחון..

יש זירקס אסיאן גם בצבע ירוק. עדיף להישאר עם אותו צבע, כדי שהצבע יישאר ברור (תמיד נשאר קצת נוזל ישן), למרות שבעיקרון מה שמשנה זה רק התקן.

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...