Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסנן אוויר ומסנן אבק/מזגן אתה כנראה לא צריך כי החליפו בטיפול הקודם.

לא ברור לי איך במרץ 25 נרשם 50K ק"מ, ואתה מדווח היום על 50K ק"מ.

הרכב לא עבר טיפול 50 אלף בתאריך 5.3.25. הוא עבר טיפול ב-50000 ק"מ. טיפולים הם בד"כ במכפלות של 15000 ק"מ.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, גולדן191 כתב:

בקארוק הוא משלם 130 ש"ח פר פילטר

אני נוהג היום בפאביה 2025. בספטמבר בע"ה אדע מחירים.

חושב להזמין באמאזון גרמניה חלקים.

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, mcaspi כתב:

לא ברור לי איך במרץ 25 נרשם 50K ק"מ, ואתה מדווח היום על 50K ק"מ.

זה סתם 50K במרץ שעבר.. הרכב היה עם 43K ק"מ ממה שזכור לי

היום הוא על 50K ק"מ אני חושב, או כמעט

לפני שעה, saar5555 כתב:

אני נוהג היום בפאביה 2025. בספטמבר בע"ה אדע מחירים.

חושב להזמין באמאזון גרמניה חלקים.

אני קיבלתי הזמנה ראשונה שביצעתי ב cars245 ומבסוט מאד

גם פילטר אוויר, גם פילטר מזגן של Hengst

ורצועת אלטרנטור.

מבסוט מאד. הזמנה מ ak24parts הרבה יותר איטית, אבל מקווה שגם משם אצא מרוצה.

במקומך הייתי מזמין מ cars245 

מניח שתחסוך 8-16$ דמי משלוח כי המשלוח מאמזון גרמניה לא יצא לי מעולם מתחת ל 10 יורו

רק אם אתה מזמין משם, תזמין חודש לפני או חודש וחצי.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • מעניין 1
פורסם

הבעלים הקודמים של האוטו עשה טיפול בחודש מרץ 25 כי האוטו עמד באיזור 45 אלף קילומטר וגם לפי זמן (טיפול שנתי).

אחרי זה האוטו עמד בחניה מספר חודשים ואז מכרו לי את הרכב בחודש ספטמבר. הספקתי לנסוע בערך עוד 5000 קילומטר בחודשים האלו והנה מגיע לו חודש מרץ 26 ושוב צריך לעשות טיפול שנתי (טיפול לפי זמן ולא לפי מרחק). הואוט עומד עכשיו על 51 אלף קילומטר. 

מקווה שעשיתי סדר.  

לכן אני רוצה לדעת איזה טיפול רלוונטי ונכון לעשות לרכב בתחילת חודש מרץ (כי מרגיש לי שקבלתי טיפול גדול ויקר). 

תודה.

פורסם

אם החליפו לו פילטר אוויר ומזגן בטיפול הקודם, אתה לא צריך להחליף כרגע.

בפעם הראשונה שהחלפתי פילטר מזגן, הוא היה שם שנה וחצי ונראה נקי כמעט לגמרי, בדרום כמוך. אתה יכול לא להחליף פילטר מזגן ואוויר שנתיים.

בדרך כלל מי שכן מחליף פילטר מזגן כל שנה זה מישהו שזה כלום בשבילו כי החלק עלה לו גג 20$ עם משלוח וזה DIY סוג של. אתה לא צריך.

אני מחליף כל שנה כי זה גרושים. לבחירתך.

פילטר אוויר אני מחליף כל שנתיים, למעט עכשיו כי העפתי את הסיני שהיה לי ושמתי של חברה מוכרת.

אתה לא חייב להחליף פלאגים ב 50K ק"מ. תחכה ל60K ק"מ. 

למה אתה צריך להחליף רצועת מנוע? יש לך ספר רכב? למה צריך להחליף?

פורסם (נערך)

הבנתי, אז אתה לא צריך להחליף פילטר אוויר, לא מזגן (בוודאות, אני בדרום בדיוק כמוך) ולא מבין איזה רצועה צריך להחליף?

ואתה לא צריך להחליף מצתים עכשיו אלא שנה הבאה.

אני החלפתי רצועה לאלטרנטור כי הרכב בן 12 ואמנם הרכב עבר אותו מס' ק"מ כמו שלך.

והיא לא נראתה זוועה בכלל. לא משהו, כן, אבל לא זוועה. היו קצת חתכים וכאלה. אבל רחוק מקריסה אני חושב. שמרתי אותה בבגאז' למקרה חירום.

פורסם (נערך)

לפני שאתה מזמין חלפים ממקומות שונים, תוודא שהמוסך מוכן לעשות לך עבודה עם חלקים שאתה מביא - רובם לא מסכימים.

בנוסף אני לא יודע מאיפה ההנחה שהחלקים שאינם מקורים במוסך יבואן הם באיכות גרועה, מנסיון וידע מבפנים זה לא נכון בכלל - ודאי שלא כלל גורף

אם אתה מחפש לדלג על טיפול כלשהוא - בנסועה נמוכה הייתי דוחה את החלפת פילטר אויר ומזגן לכל שנתיים

או לומד להחליף את שניהם לבד, חלפים אחרים באיכות טובה תעלה לך בערך 50 שקל לכ"א ועבודה משהו כמו 5 דק'.

כל עוד ולפי היצרן מומלץ להחליף פלאגים לא הייתי דוחה את זה ודאי שלא החלפה של רצועת אביזרים, אא"כ יש לך מישהו בעל מקצוע שמחווה לך דעה אחרת,

אגב מהניסיון שלי במוסך יבואן הם לוקחים מחירים גבוהים או מחמירים בטיפולים אבל לא דוחפים חלק סתם אם זה לא הוראת יצרן

עריכה אחרונה על ידי shlomiko
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

אז בשורה התחתונה אתה  אומר שמומלץ לי לבצע את הטיפול המלא שהם כתבו לי בהצעת מחיר (אפשר לחכות עם הפלאגים לטיפול 60 אלף)

כן לבצע (מתוך הצעת המחיר מצורפת כאן):
מסנן שמן + החלפת שמן (לבקש מקורי ולא חלופי)
החלפת רצועה מנוע (רק כדי להיות רגוע יותר בנסיעות)
מסנן אוויר
מסנן מזגן
מסנן אוויר

הצעת מחיר טיפול שנתי.jpeg

עריכה אחרונה על ידי רני גלגלים
פורסם

ללא מסנן אוויר

ללא מסנן מזגן

מנסיון בדרום, אמנם שנה וחצי ולא שנתיים, אבל שניהם היו נקיים כמעט לגמרי. החלפתי בעצמי. במוסך פסחתי על זה ואז למדתי להחליף לבד. (קראתי ברדיט בזמנו שלא חייבים להחליף פילטר אוויר ומזגן כל שנה, הנציג שירות במוסך היבואן ניסה לשכנע, ראה שאני לא רוצה ושחרר אותי מזה, אחרי כמה חודשים למדתי להחליף לבד)

פורסם

אבל אני לא יודע להחליף לבד ואין לי את הזמן ולא את הרצון הזה. (במיוחד שהמחירים לא באמת גבוהים בסביבות 100-200 שקלים).

מסנן אוויר + מסנן אבק הוא החליף בטיפול הקודם 5.3.25 (אבל לא מסנן מזגן)

פורסם (נערך)

זה חסכון של בערך 500 ש"ח כל שנתיים

יהיה לך רכב ויכולת לעשות את זה עוד 35 שנה או יותר

זה חסכון של 8,750 ש"ח ב-35 שנה הקרובות

כנראה שיותר מזה כי המחירים יעלו

אבל אם כבר תלך בגדול תקנה בוקים ודרך קלה לפתוח את הגוז'ונים

ותראה מתי הצלחת והרפידות סבבה או לא, שלא יעבדו עליך במוסך

פורסם (נערך)

אל תדלג על החלפת רצועת אביזרים, אם נתנו לך הצעה רנדומלית ללא בדיקה תבקש שיבדקו כשהרכב על הליפט אם נדרש החלפה של הרצועה וא"כ שיוחלף באישור שלך, הנזק הרבה יותר מעצבן מהחיסכון הקטן הזה

את החלפת פילטר אויר ומזגן תדחה לשנה הבאה כמו החלפת המצתים

עריכה אחרונה על ידי shlomiko
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, shlomiko כתב:

אל תדלג על החלפת רצועת אביזרים, אם נתנו לך הצעה רנדומלית ללא בדיקה תבקש שיבדקו כשהרכב על הליפט אם נדרש החלפה של הרצועה וא"כ שיוחלף באישור שלך, הנזק הרבה יותר מעצבן מהחיסכון הקטן הזה

מסכים, שיראו לך את הרצועה עם פנס, אם אין חתכים ואין שריטות בכלל, אין צורך להחליף

לי היה חתכים אחרי 12 שנה ו 45K ק"מ

לא בטוח שיהיה לך

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...