Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני נמצא עם רכב סקודה קאמיק (שנת 2021) עם 50 אלף קילומטר.

הרכב עבר טיפול 50 אלף בתאריך 5.3.25 במוסך חברה באשדוד. (מצורף קובץ טיפול מתוך תיק היסטורית רכב). קניתי את הרכב בספטמבר והנה מגיע חודש מרץ 2026 לקראת טיפול שנתי ובקשתי לקבל הצעת מחיר על טיפול שנתי (דרך מוסך חברה בבאר שבע) שהרכב שלי צריך לעבור (בקשתי מהם להתייחס לזמן ולא לקילומטר).

מרגיש לי כי הצעת המחיר יקרה מאוד ולא בטוח אם היא רלוונטית למצב ולנתונים של הרכב שלי (מצורפת כאן כקובץ נוסף). 

הצעת המחיר לפני מעמ 2789 ואחרי מעמ עומד על 3291.

אודה מאוד לעזרתכם לעשות לי סדר בראש מבחינת הצעת המחיר, ועד כמה באמת יש פערים באיכות ומקצועיות הטיפול בין מושה מורשה, למוסך חברה או מוסך שכונה. (ואולי עזרה גם בכיס שלי).

WhatsApp Image 2026-02-08 at 17.47.22.jpeg

WhatsApp Image 2026-02-08 at 17.47.32.jpeg

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תזהר

מנסים לעבוד עליך

אתה לא אמור להחליף מצתים אלא כל 8 שנים או 120 אלף ק"מ בערך

רק במידה והאוטו רועד על D ברמזורים וכאלה צריך להחליף

או אם אתה רוצה להחליף כ DIY להעשרה כמו שאני מתכנן לעשות - גם אני כמעט עם 50 אלף ק"מ עם רכב אחר

פורסם

ואולי הם פשוט נצמדים להוראות המחמירות ביותר לפי הספר כדי להגדיל רווחים "היצרן (סקודה) במנועים 1.5 TSI, הוראת היצרן הרשמית היא לרוב כל 60,000 ק"מ או 4 שנים (המוקדם מביניהם)".

בנוסף הם מציעים שמן חלופי ולא מקורי בהצעת מחיר (הבנתי כי כדאי לבקש שמן castrol 508/509)

אודה להתייחסות לכלל הטיפול הגדול שהם מציעים לי בהצעת מחיר ששלחתי.

פורסם

אין הבדל בין מורשה למורשה יבואן מבחינת איכות העבודה, אולם לדעתי הסיכוי שאיכות העבודה תהיה טובה יותר היא במורשה יבואן. 

יש לא מעט מוסכים מורשים טובים תציין אזור ותקבל המלצות. 

תוכל לחסוך אם תיגש למורשה לא יבואן. 

תוכל לחסוך עוד יותר אם תבדוק בספר הרכב מה נדרש לביצוע, תרכוש באופן עצמאי את החלפים ותיגש למוסך להתקין. 

תוכל לחסוך אפילו יותר אם חלק מהדברים תבצע לבד, לדוגמא מגבים, פילטר אוויר, פילטר מזגן ועוד אם בכלל הגיע זמנם להחלפה. 

בשנתון שלך למיטב ידיעתי אין כבר אחריות יצרן ולכן אישית הייתי רוכש את החלפים בעצמי, שכרגע זה שמן בתקן ומסנן שמן מקורי וניגש למוסך שיבצע את ההחלפה. אמור לעלות כ 400-500₪ חלפים ועבודה. 

באותה הזדמנות בודק את מצב המצתים והרצועה ושוקל החלפה לפי מצבם. 

את הפילטרים הייתי בודק בעצמי ואם הגיע זמנם רוכש חליפי איכותי (mann או mahle עניין של כ-100-150₪) באוטוסטור חולון או cars245 ומתקין לבד. 

אל תתרגש מהמספרים שמתעופפים להם על גבי הצעות מחיר של מוסכים.

אין דחיפות לבצע בימים הקרובים את הטיפול. קח את הזמן לבדוק ולהבין מהן האפשרויות שלך. הן קיימות והן אפשריות. 

פורסם

רני תגיד,

בטוח שאתה לא רוצה לקנות פילטרים מ cars245 ולהתקין לבד? פילטר אוויר ומזגן

יעלה לך 41$ כולל משלוח לעומת 639 ש"ח אצלם (כולל העבודה)

כן, אתה תצטרך אולי לקנות כלים, אבל ישתלם לך לטווח הארוך

פורסם

ההצעה נראית גנרית וכוללת החלפת מצתים ו"רצועת מנוע" שלא בהכרח יידרשו. גם לא ברור לי הסיפור של תושבת המנוע שמופיע בדף הראשון ולא בשני.

ממליץ לך להשוות את ההצעה לטבלת הטיפולים בספר הרכב ולטיפולים שכבר בוצעו על ידי הבעלים הקודם. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בהיבט החלפים ההצעה לא טובה. בכלל לא הייתי נוגע בחלפים תחליפיים אצל מוסכי יבואן, שזה מהתרשמותי - לא הצד החזק שלהם.

לרוב חלפים מיצרנים עלומי שם במחיר מופקע.

לגבי איכות העבודה - ברכב שלי אני אישית סומך רק על איכות העבודה של מוסך יבואן ומטפל רק שם. ניסיתי קודם מוסכים מכל הסוגים והמינים, ואני לא ארחיב..

לגבי אמינות - לא נתקלתי אף פעם בבעיית אמינות במוסכי יבואן (לא אומר שאין בעיות אחרות). הם מפוקחים ואין להם אינטרס כזה.

שלח את הההצעה הזו לספק חלפים ותיקח הצעת מחיר.

הייתי מבקש חלפים מיצרן גרמני בעל שם. תקבל גם איכות וגם תחסוך 30-50%. 

אני אישית מביא את החלפים למוסך היבואן והוא מחויב בחוק לעבוד איתם. 

ממליץ על משה חלפים בפתח תקוה.

עריכה אחרונה על ידי MRobot
פורסם
לפני 14 שעות, גולדן191 כתב:

תזהר

מנסים לעבוד עליך

אתה לא אמור להחליף מצתים אלא כל 8 שנים או 120 אלף ק"מ בערך

למה אתה מטעה?

הוראת יצרן היא להחליף כל 60000 ק"מ. אז אפשר לדחות ל60K אבל ממש לא ל120K. לא רוצים להגיע למצב שהמנוע רועד אלא לטפל נכון. ולא יקרה שום דבר רע אם יחליף עכשיו.

זה שניתן לעשות יותר בזול לבד או במוסך אחר זה עניין אחר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

רני,

תבקש הנחה. יש להם סעיף של 10% הנחת חלקים ועבודה. זה גם משהו.

@גולדן191

לגבי diy יש דברים שבעיקר אין לי זמן אליהם ו"להתגלח" עם עבודה ראשונה על האוטו המשפחתי זה גם לא משהו כדאי..לא לכל אחד הייתי מציע לנסות להוזיל עלויות לבד.

לפני שעתיים, MRobot כתב:

הייתי מבקש חלפים מיצרן גרמני בעל שם. תקבל גם איכות וגם תחסוך 30-50%. 

אני מסכים עם זה.

ואישית הייתי מבקש חלקים מקוריים ככל הניתן.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

למה אתה מטעה?

הוראת יצרן היא להחליף כל 60000 ק"מ. אז אפשר לדחות ל60K אבל ממש לא ל120K. לא רוצים להגיע למצב שהמנוע רועד אלא לטפל נכון. ולא יקרה שום דבר רע אם יחליף עכשיו.

זה שניתן לעשות יותר בזול לבד או במוסך אחר זה עניין אחר.

אתה בטוח? גם לאירידיום או פלטינום? 

לפני 38 דקות, saar5555 כתב:

לגבי diy יש דברים שבעיקר אין לי זמן אליהם ו"להתגלח" עם עבודה

קשה לי להסכים עם זה לגבי פילטר אוויר ומזגן

זה קל ממש וראיתי סרטוני vag

גם שם קל

נוזל קירור היה לא קל בכלל לדעתי לפחות אצלי 

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

קשה לי להסכים עם זה לגבי פילטר אוויר ומזגן

זה בסדר...  זה בהחלט בר ביצוע לאדם הפשוט. 

אבל נדמה לי שהיו עוד פעולות, שהן יותר מסובכות.

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 15 דקות, saar5555 כתב:

זה בסדר...  זה בהחלט בר ביצוע לאדם הפשוט. 

אבל נדמה לי שהיו עוד פעולות, שהן יותר מסובכות.

חבר בעבודה סיפר לי שעל פילטר מזגן ואוויר בקארוק הוא משלם 130 ש"ח פר פילטר. גם אצלך ככה? 

ביקשו מרני יותר מזה 

החבר שלי עם רכב חדש באחריות

פורסם

אז לפי הבנתי אני צריך לבדוק 2 דברים:

1.עוד הצעת מחיר (מוסך מורשה) ואז לערוך השוואה בין ההשוואות ולהבין מי משתלם יותר.

2. לקנות את החלקים מדנן חלפים בדימונה, ואז לבוא איתם לטיפול במוסך (כדי להוזיל את העלויות של הטיפול הגדול).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...