Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 43 דקות, discoTD5 כתב:

החברות מתחרות אחת בשניה. אין להם מטה משותף, או בעלי תפקידים משותפים. 

זה עדיין לא מבטיח שהן מתחרות אחת בשנייה. 

ההפרדה הזו יכולה להועיל, למשל, ביחסים בין צ'מפיון ל-VAG, בעוד יבואנים אחרים יכולים לספוג אש מהלקוחות המסורתיים שלהם, על זה שהם עוברים למכור יותר מלקוחות (יצרנים) אחרים.

החברות כן חולקות תשתית לוגיסטית (מוסכים, אולמות תצוגה וכו')

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אכן שלקחתי את הארונה לטיפול במוסך של צ'מפיון בצומת בילו, היה סמוך גם מרכז שירות של BYD.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 12 דקות, falou כתב:

זה עדיין לא מבטיח שהן מתחרות אחת בשנייה. 

ברור שהן מתחרות אחת בשניה, ובכל השוק. 

לכל אחת מהן יעדי המכירות והשירות שלה, הן מההנהלה והן מהיצרנים שהן מייצגות.

צ'מפיון לא יכולה להחליט שהיא פחות מתאמצת כי גם ככה הלקוח שבוי ויעבור ל'שלמה מוטורס'. 

הן לא חולקות אולמות תצוגה. האולמות יכולים להיות קרובים, אבל המינוח 'חולקות' אולמות תצוגה הוא לא נכון.

אין באולם תצוגה אחד דגמים של צ'מפיון יחד עם דגמים של BYD.

הדוגמה הטובה ביותר היא כמובן מגדל צ'מפיון ברמת גן. 

יש אולם של פולקסווגן, מעליו יש אולם של קופרה. בצד השני של הבניין יש אולם של BYD ומעליו אולם של אודי. 

מרכזי שירות - בהחלט יש מצב בו מרכז שירות יתן שירות לכמה מותגים בהם הוא מתמחה. לאחרונה הייתי בסוכנות סוזוקי במודיעין שצמוד אליה יש מוסך של סוזוקי, אבל הוא גם מרכז שירות של סובארו וג'יפ, וצמוד אליו מכון פחחות שמטפל בכל המותגים. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני לא כתבתי שהן לא מתחרות,כתבתי שהן לא בהכרח מתחרות. יעדי המכירות לא מוכתבים, והם יכולים להיות מתואמים. 

בחולקות אתמול תצוגה כוונתי הייתה שהן באותו מיקום ובבעלות צ׳מפיון. הם לא קרובים, הם צמודים. 

לפני 25 דקות, discoTD5 כתב:

צ'מפיון לא יכולה להחליט שהיא פחות מתאמצת כי גם ככה הלקוח שבוי ויעבור ל'שלמה מוטורס'. 

לא כך עובד עובד תיאום מכירות. הן לא שולטות במה הן מציעות ללקוח מתוך ההיצע, הם יכולות להחליט במשותף אילו דגמים לא יביאו. 

לדוגמא, מספר חשמליות של VAG שלא נמכרות בארץ. 

מבחינת שיתוף תשתית לוגיסטית ושירותים, זה ברור כאסטרטגיה ולא מוסתר. 

מצד שני, גם צ'מפיון יכולה להנות משתפ עם חברת הליסינג של שלמה (לא בדקתי)

פורסם
לפני 28 דקות, falou כתב:

מצד שני, גם צ'מפיון יכולה להנות משתפ עם חברת הליסינג של שלמה (לא בדקתי)

'שלמה' בהיותה חברת הליסינג וההשכרה הגדולה בישראל עובדת עם כולם.

כמאמר הפתגם "מה עושה גורילה בגובה 2 מטר ברוחב 2  מטר? - מה שהיא רוצה". זה 'שלמה'.

אבל פספסת את 'פרי'. פרי נרכשה על ידי 'אלייד' והיא חברה אחות לצ'מפיון ו'שלמה מוטורס', והיא כבר בהחלט נהנית מהחיבור הצמוד למותגים תחת 'אלייד'. 

לפני 31 דקות, falou כתב:

לא כך עובד עובד תיאום מכירות. הן לא שולטות במה הן מציעות ללקוח מתוך ההיצע, הם יכולות להחליט במשותף אילו דגמים לא יביאו. 

לדוגמא, מספר חשמליות של VAG שלא נמכרות בארץ. 

הכל עניין של תמחור. אם לפולקסווגן יש דגם מקביל ל Atto3 שיכול להיות מתומחר באופן תחרותי - הוא יגיע לארץ. 

סיטואציה בה יושב מנכ"ל צ'מפיון יחד עם מנכ"ל שלמה מוטורס והם מחלקים ביניהם את השוק, אני אביא את הדגמים האלה ואתה תביא את הדגמים האלה - לא תתרחש. הם תמיד יעדיפו קניבליזציה חלקית אחד על חשבון השני, אבל כזו שתגדיל את הנתח שלהם (על פני המתחרות האחרות), מאשר לוותר על דגמים ולהקטין את הנתח שלהם רק כדי לא להתחרות אחד בשני. 

• מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם
לפני 21 דקות, discoTD5 כתב:

סיטואציה בה יושב מנכ"ל צ'מפיון יחד עם מנכ"ל שלמה מוטורס והם מחלקים ביניהם את השוק, אני אביא את הדגמים האלה ואתה תביא את הדגמים האלה - לא תתרחש. הם תמיד יעדיפו קניבליזציה חלקית אחד על חשבון השני, אבל כזו שתגדיל את הנתח שלהם (על פני המתחרות האחרות), מאשר לוותר על דגמים ולהקטין את הנתח שלהם רק כדי לא להתחרות אחד בשני. 

איך הם ינהלו את עצמם מול השוק, לא יודע. להאמין שאין ביניהם מידה של תיאום...

נו. 

עצם מה שאתה כותב אומר שאתה חושב שהם מתואמים ולא פועלים עצמאית אחד מהשני. 

פורסם

לא יודע איך הסקת את זה, אבל אני בהחלט חושב שהם לא מתואמים. 

אלו חברות בע"מ שונות, עם בעלויות שונות, דיווחים שונים.

אנחנו שואלים לא פעם ולא פעמיים על קניבליזציה בתוך הבית, והתשובות כמעט תמיד זהות. כל מותג רוצה למקסם את המכירות שלו. 

רוצה דוגמא - סיטרואן ברלינגו. הטנדרון הכי נמכר כבר שנים. למה לובינסקי מביאים אופל קומבו? למה לובינסקי עומדים להביא את הפיג'ו ריפטר? מהסיבה הפשוטה - הקומבו והריפטר נוגסים בפלח של הברלינגו, אבל נוגסים יותר חזק בטויוטה סיטי ובפיאט דובלו. (למי שאינו בקיא - כל חמשת הדגמים הם ורסיות של הברלינגו). ובנוסף, גם נותנים עוד תחרות לרנו קנגו החדשה. 

• אהבתי 1

לשעבר:

פורסם (נערך)

היבואן, בסופו של דבר, גם צריך לתת דין וחשבון ליצרן. מה שכן, בישראל ליבואן יש כיום הרבה יותר כוח מול היצרן האירופי לאור הכניסה המאסיבית של הסינים כך שעבור היצרן זה לא עסק פשוט בכלל להחליף יבואן. דווקא אצל אלייד/ צ'מפיון/ ושלמה מוטורס הדברים פשטים יותר מבחינת הפרדת מותגים, אצל קרסו, כלמוביל וכו' זה הכל באמת תחת גג אחד ושם בהחלט יתכן כי היבואן עושה את השיקולים שלו בתמחור, אילו דגמים לשווק וכו'. מה שבטוח הוא שכל יבואן רוצה למכור כמה שיותר וזה לא שאין מתחרים שאורבים בפינה כדי לנצל היעדרות של דגם כזה או אחר - צ'רי עשתה את זה יפה מאוד למיצובישי כאשר היה מחסור באאוטלנדר. 

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
פורסם

מצד שני ישראל היא שוק קטן, האם ליבואן באמת יש כוח מול היצרן?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש המון נתונים וחלקם (לא כולם) נגישים כולל סוג בעלות ותאריכי רישום.
שמעתי הרבה טענות לגבי כמות גיולים מטורפת של צ'רי FX וניסיתי לראות מה אפשר להסיק ממה שחשוף לציבור...

לאורך רוב השנה היתה כמות די יציבה של כמה עשרות רישומים בשבוע.
בחודשים אוגוסט-ספטמבר היתה קפיצה די חריגה ברישום מכוניות חדשות כאשר ישנם מספר ימים בודדים שנרשמו בהם מאות מכוניות בבת אחת ולאחר מכן ירידה חדה (כמעט 0) ברישום.
אותה מאסה של רישומים היא בעיקר רכבים שנרשמו כפרטיים, עם מספר מכובד של רכבים שנרשמו כ"חברה" - אולי אלה הגיולים המדוברים?

image.thumb.png.b251dcfbea827e2cbb1a2c3588026db2.png

לגבי כל המאסה שנרשמה כ"פרטית" - האם בגיול/פוילעשטיק אחר המכוניות יכולות להירשם כ"פרטיות"?
מישהו זוכר מתי התחילו ההנחות על הדגם? אולי זה פשוט קרה בקיץ כמו שהציעו כאן.
האם הסיבה לרשום מאות מכוניות ביום אחד היא סיבה לוגיסטית (תאריך רישום לא שווה תאריך מסירה בפועל), או משהו אחר?

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yulianx כתב:

יחסית לאירופה ישראל כבר לא כזו קטנה, מקום טוב באמצע מבחינת כלל המסירות בשנה, אם אני זוכר נכון משהו כמו מקום 10-11 מבין 27 מדינות האיחוד. 

זה פחות עניין של כוח מיקוח מול היצרן, בזה אנחנו עדיין לא שוק משמעותי, אבל זו העבודה שאם פעם ליבואן היה רק את המותגים XY והוא היה תלוי ביצרן לכל פיפס, כולל קביעת טווח מחיר לדגם מסוים, כיום יש לו עוד שניים שלושה מותגים מסין שגם נמכרים לא רע בכלל ולכן הוא כבר "פחות מתרגש" מדרישה זו או אחרת של היצרן. אני לא חושב שיש יבואן שרוצה לאבד רישיון יבוא, אבל אני גם לא חושב שבקרסו, סתם לשם הדוגמה, ירגישו רע אם ברנו ירצו להפסיק קשר של עשרות שנים ולעבור לנציג אחר. 

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 2.2.2026 בשעה 20:38, EliC25 כתב:

כל הויכוח פה נוגע בכלל למהות התואר 'הרכב הכי נמכר'

@falou מתייחס לנתון -AS IS, כלומר הרכב שנמכר הכי הרבה ב2025

והיתר מתייחסים לנתון הזה כמעיד על כך שהרכב טוב או שבחרו בו הרבה אנשים.

אין סתירה בין הדברים.

זה בדיוק העניין: נומינלית הרכב הנמכר ביותר הוא הג'אקו, אלה נתונים יבשים ואי אפשר להתווכח איתם.

הטענה שכנגד היא שמציגים את זה כהישג או כנתון שמשקף משהו אבל ריאלית זה לא "הנמכר ביותר" במובן של - הכי הרבה אנשים קונים אותו (100000 איש לא טועים, אמרו פעם במיצובישי).

ועוד משהו בדיוק באותו עניין: בארה"ב הרכב הנמכר ביותר הוא סדרה F וטנדר כבר שנים (אגב, אם נצרף את GMC סיירה לסילברדו אולי זה יותר מהפורד).

אבל שוכחים לציין שמכירות הטנדרים מתחלקות בין 3 מכוניות (אם נתעלם מהטאקומה - מספר זניח), כשהמשפחתיות פולסייז והיום ה-SUV מתפרסים על עשרות דגמים, אז שוב הנתון הנומינלי לא משקף מצב.

דברו פה על סיניות ותדמית, הוותיקים פה בוודאי זוכרים שקוריאניות כולל יונדאי נחשבו לזבל ו"יפניות לעניים"... דברים משתנים וגם במציאות קוריאה היום היא לא מה שהייתה לפני 30 שנה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 17 שעות, discoTD5 כתב:

אלו חברות בע"מ שונות, עם בעלויות שונות, דיווחים שונים.

זה שמדובר ביישויות משפטיות נפרדות, לא אומר שאין תיאום.

דווקא זה שיש בעלויות שונות, אומר שאין זהות אינטרסים בהכרח, אבל זה לא אומר שאין אינטרסים שונים שכן ניתן לתאם/לנהל.

אנחנו שואלים לא פעם ולא פעמיים על קניבליזציה בתוך הבית, והתשובות כמעט תמיד זהות. כל מותג רוצה למקסם את המכירות שלו. 

נו, באמת...

ומה רצית, שהם יגידו שהם כן מתאמים וייתנו לך גם את הטלפון של הממונה על ההגבלים, כדי שתדווח?!

ברור שזה אינטרס שלהם להציג את הדברים ככה. 

רוצה דוגמא - סיטרואן ברלינגו. הטנדרון הכי נמכר כבר שנים. למה לובינסקי מביאים אופל קומבו? למה לובינסקי עומדים להביא את הפיג'ו ריפטר? מהסיבה הפשוטה - הקומבו והריפטר נוגסים בפלח של הברלינגו, אבל נוגסים יותר חזק בטויוטה סיטי ובפיאט דובלו. (למי שאינו בקיא - כל חמשת הדגמים הם ורסיות של הברלינגו). ובנוסף, גם נותנים עוד תחרות לרנו קנגו החדשה. 

זו דווקא דוגמא לאיך כן יש להם סיבה ברורה לנהל אסטרטגיית מכירות של שתי החברות במשותף, תוך הסתכלות על סה"כ נתח השוק בסיגמנט של שתיהן, כך שאני לא מבין איך הדוגמא מוכיחה את מה שאתה טוען?!

אלא אם אתה טוען שתמיד האינטרס שלהם היא למכור כמה שיותר דגמים בכל סיגמנט... ואני לא חושב שאפשר לטעון את זה באופן גורף. עובדתית, צ'מפיון לא מייבאת דגמים שכן מתחרים בבירור ב-BYD. האם הם היו נפרדים הדגמים הללו כן היו מיובאים... אין לדעת.

אני רק אומר שזה תמים להניח שאין מידה של תיאום בין חברות אחיות, ושהתחרות ביניהן היא כאילו כל אחת פועלת עצמאית לחלוטין.

אני כן חושב שזה עדיין מבנה בעלות עדיף על בעלים אחד שמייצג כמה יצרניות.

לפני 13 שעות, yulianx כתב:

ישראל היא לא שוק גדול, אבל היא שוק ריכוזי.

בעוד באירופה יש הרבה דילרים לטריטוריה, יבואן ישראלי הוא דילר בודד, וככזה הוא גדול בהרבה מדילר אירופאי בודד (בהכללה). 

לפני 9 שעות, פיני חד כתב:

דברים משתנים וגם במציאות קוריאה היום היא לא מה שהייתה לפני 30 שנה.

אבל זה מגובה גם באיכות את התוצרת.

את הסיניות התחילו לקנות פה ישר, בכמויות, בלי שהמותג היה בכלל מוכר. 

מבחינת השוק הישראלי, זו תופעה חריגה.

פורסם
בתאריך 1.2.2026 בשעה 15:40, ArikC כתב:

נניח ולא היו הרבה גיולים אם בכלל, אלא מכירה לציי רכב, האם זה הופך רכב לרכב הכי נמכר בארץ? פיקציה מוחלטת.
שכלמוביל ידווחו כמה רכבים הם מכרו לעצמם ולציי רכב שלהם, וכמה מכרו לציי רכב אחרים, וכמה נמכר לפרטי.
להציג את הרכב כהרכב הכי נמכר בישראל, מבלי שהמידע הזה חשוף לציבור, גובל בהטעיה

אריק אני לא מבין למה זו פיקציה. 

אולי אנחנו מבינים דברים אחרים בביטוי "הכי נמכר בארץ". מבחינתי אין הכוונה נגיד להכי פופולרי, כמו שהיה סובארו DL בזמנו לפני עידן הליסינג, או מאזדה 3 בתורה . אלא מספר יבש: כמה הובאו ארצה באוניות ונמכרו. השאלה מי קנה היא שאלה אחרת. והרי גם מה שנמכר לציי רכב וליסינג ומגרשים, זה רכבים שיעלו על הכביש וינהגו בהם.
אני מסכים שמזה לא ניתן להסיק מה הכי פופולרי "סובייקטיבית", כי קציני רכב ואילוצים אחרים דוחפים מודלים מסוימים גם למי שהיה מעדיף משהו אחר.  

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

גם המאזדה 3 בזמנה נמכרה בעיקר לציי רכב, בתור "הזהב" של מכירות לליסינג...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...