Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 39 דקות, EliC25 כתב:

חדש עדיף שיהיה מאחורה

באמת? למה זה?

עומס הבלימה רובו מקדימה וההנעה (בטוסון) היא קדמית - לא עדיף שהצמיג שאוחז יותר טוב יהיה מקדימה?

• רעיון טוב! 1
פורסם

כי אם בפתאומיות נהרס לך צמיג בלוי מאחורה - זה מסוכן יותר מאשר אם הוא נהרס מקדימה (שם יש היגוי ויותר שליטה

• רעיון טוב! 2
פורסם

אוקיי, מקבל, אבל זה תרחיש קיצון.

אם שמים אותו רגע בצד - מה לגבי סתם בלימת חירום, נניח לפני מעבר חצייה. אני לא ארוויח מטר שניים במרחק עצירה עם צמיג יותר טוב מקדימה?

פורסם
לפני 21 שעות, גולדן191 כתב:

זו התשובה האמיתית.

תודה לכל מי שהשתתף בדיון ותיקן אותי!

לא נכון.

זו רק סיבה 1 מתוך כמה.

לא עדיף לעשות גוגל ותוך דקה יש לך תשובה במקום כל פעם לטעות?

תשמע, כולנו חברים, לא בקטע רע או משהו אבל נזכרתי בציטוט של פרופסור כשלמדתי באקדמיה, זה הלך בערך ככה: "עדיף לשתוק ושיחשבו שאתה לא יודע מאשר לדבר ולהוכיח שאתה לא יודע". לפני שאתה עונה תבדוק ב-10 מקורות, אל תכתוב סתם. ככה גם יתפסו ממך באמת כאחד שמבין ותצבור פה מוניטין חיובי. היו פה משתמשים שבמהלך השנים משתמשים אחרים היו לוקחים אותם ממש בערבון מוגבל כי היו מטעים, לא בכוונה כמובן, או שהיו מגיבים רק כדי להגיב (כנראה משועממים בפנסיה או ללא חברים) בלי באמת ידע והתייחסות לנושא, ברמה שהייתי מדלג אוטומטית על הודעות שלהם.

אתה נראה לי אחד עם אחלה דרייב חיובי ורצון לתרום לפורום ולעזור לאנשים!

לפני 3 דקות, stx כתב:

באמת? למה זה?

עומס הבלימה רובו מקדימה וההנעה (בטוסון) היא קדמית - לא עדיף שהצמיג שאוחז יותר טוב יהיה מקדימה?

בגדול אתה צודק.

לשים צמיג אוחז יותר מאחורה נכון יותר לרכב בלי מערכת בקרת יציבות בגלל תרחישים של היגוי יתר שיותר קשה לתקן מתת היגוי. ברגע שלטוסון הזה יש מערכת בקרת יציבות יהיה נכון יותר לשים את החדש מקדימה בדיוק בגלל הסיבות שציינת, במיוחד בחורף, עם כבישים רטובים וחלקים מאוד.

• אהבתי 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 1 דקה, Shmelov כתב:

זו רק סיבה 1 מתוך כמה.

חקרתי את זה שעה+

השמן יותר צמיגי וגם יותר כבד

אבל הצמיגות נובעת מזה שהוא עם מסה מולרית של נניח 400 גרם למול לעומת נוזל קירור שיש לו בערך 70 גרם למול.

מה הסיבות שמצאת למה יותר קשה לחמם שמן מאשר נוזל קירור 50:50 נניח?

פורסם

כבר הגיבו לך על חלק מהסיבות, אבל בכל מקרה, מחקירה של חצי דקה:

מיקום של נוזל הקירור (דפנות איזור הבעירה וראש מנוע) ביחס לשמן מנוע. זה מתוכנן ככה בכוונה.

החימום של השמן הוא בעקיפין (חיכוך, התזה).

יש כמות גדולה של שמן שמפוזרת באגן שמן, בפילטר ובתעלות. הוא לא מבודד תרמית בניגוד לנוזל הקירור.

בנוזל הקירור יש תרמוסטט שגורם לחום להצטבר מהר יותר, בשמן אין.

השמן צריך יותר אנרגיה כדי להתחמם (מה שאתה אמרת).

שיקול תכנוני של היצרן, ככל שהשמן מתחמם לאט יותר ככה הוא שומר על צמיגות ופחות מתפרק כימית.

• אהבתי 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)

@גולדן191, לא יודע מה התשובה לזה אבל נראה לי שאתה מפשט את זה יותר מדי.

דבש זה מים וסוכרים - המשקל המולרי הממוצע שם יהיה נמוך מ400 גר למול והוא הרבה יותר צמיגי משמן.

המשקל המולרי של זהב הוא גם נמוך מזה ואני מניח שהוא יתחמם הרבה יותר מהר.

הרבה תכונות פיזיקליות נקבעות לפי כמה והקלות בה האלקטרונים משתתפים בתהליך יותר מאשר כמה פרוטונים יש בגרעין.

עריכה אחרונה על ידי stx
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, Shmelov כתב:

מיקום של נוזל הקירור (דפנות איזור הבעירה וראש מנוע) ביחס לשמן מנוע. זה מתוכנן ככה בכוונה.

אבל השמן בא במגע ישיר עם המתכות של המנוע, נוזל קירור בעקיפין (הולכת חום - שמן, לעומת הסעה - נוזל קירור, הנוזל לא בא במגע ישיר עם המנוע, דרך צינורות, אין מגע ישיר)

החימום של השמן הוא בעקיפין (חיכוך, התזה).

החימום של השמן הוא בהולכת חום, החימום של נוזל הקירור הוא בהסעת חום, והכוונה שהסעת חום יותר יעילה? בגלל זה אמרתי שחקרתי שעה. קראתי גם על הדברים האלה.

יש כמות גדולה של שמן שמפוזרת באגן שמן, בפילטר ובתעלות. הוא לא מבודד תרמית בניגוד לנוזל הקירור.

הכוונה שכל פעם חלק מהשמן מסכך וחלק מהשמן מחכה למטה באגן השמן? מעניין. לא חשבתי על זה, תודה.

בנוזל הקירור יש תרמוסטט שגורם לחום להצטבר מהר יותר, בשמן אין.

מעניין. צריך לקרוא על זה.

שיקול תכנוני של היצרן, ככל שהשמן מתחמם לאט יותר ככה הוא שומר על צמיגות ופחות מתפרק כימית.

כן אתה לגמרי צודק, ייצרו את זה במיוחד בצורה כזו שזה ישמור על התכונות. השרשראות הארוכות וכו'.

לפני 42 דקות, stx כתב:

הרבה תכונות פיזיקליות נקבעות לפי כמה והקלות בה האלקטרונים משתתפים בתהליך יותר מאשר כמה פרוטונים יש בגרעין.

כרגע לא יודע מה להגיד לך לגבי זה, צריך לקרוא, אקרא על זה יותר מאוחר

אני חושב שבגלל שהשמן מורכב משרשראות ארוכות יותר מהדבש הוא מסכך טוב יותר ומכיל יותר אלקטרונים שזמינים לעשות דברים מסוימים

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

תתחדש ותהנה.
בדרך כלל רכבים כאלה הם מציאות ודיל מעולה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
לפני שעה, Shmelov כתב:

אבל נזכרתי בציטוט של פרופסור כשלמדתי באקדמיה, זה הלך בערך ככה: "עדיף לשתוק ושיחשבו שאתה לא יודע מאשר לדבר ולהוכיח שאתה לא יודע".

גם אוויל מחריש לחכם יחשב

• אהבתי 1
פורסם
לפני 42 דקות, גולדן191 כתב:

אני חושב שבגלל שהשמן מורכב משרשראות ארוכות יותר מהדבש הוא מסכך טוב יותר ומכיל יותר אלקטרונים שזמינים לעשות דברים מסוימים

אני לא יודע למה שמן מנוע מתנהג כמו שהוא מתנהג, אבל המשפט הזה לא נכון.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, stx כתב:

אני לא יודע למה שמן מנוע מתנהג כמו שהוא מתנהג, אבל המשפט הזה לא נכון.

Engine oil molecules attract each other through London dispersion forces that arise from constant, uneven motion of their electrons, which creates temporary dipoles that induce matching dipoles in neighboring molecules. Because engine oil molecules are large, long-chain hydrocarbons with many electrons, their electron clouds are easily distorted, so these temporary dipoles are stronger and more frequent, giving relatively strong overall dispersion forces and high viscosity.

What electrons are doing

• Electrons in each hydrocarbon molecule move constantly, so at any instant they may cluster more on one side, giving a temporary partial negative side and a partial positive side (a temporary dipole).

• This temporary dipole’s negative side repels electrons in a neighboring molecule and attracts its nuclei, distorting that neighbor’s electron cloud and inducing a matching dipole.

How that makes London forces

• The two temporary/induced dipoles experience a weak electrostatic attraction between the slightly positive region of one molecule and the slightly negative region of the other; this is the London dispersion force.

• These dipoles flicker in and out very quickly, but because electrons never stop moving, new temporary dipoles form continuously, so the attractions are effectively always present.

Why engine oil’s forces are strong overall

• Engine oil hydrocarbons have many electrons and large, diffuse electron clouds, so their charge distribution is easily distorted (high polarizability), which increases the strength of each temporary dipole and thus each London force.

• The long, flexible chains can lie alongside each other with large surface contact, so many dispersion interactions act at once, making the liquid relatively viscous and giving it a high boiling point compared with small hydrocarbons.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 3 שעות, גולדן191 כתב:

Engine oil molecules attract each other through London dispersion forces that arise from constant, uneven motion of their electrons, which creates temporary dipoles that induce matching dipoles in neighboring molecules. Because engine oil molecules are large, long-chain hydrocarbons with many electrons, their electron clouds are easily distorted, so these temporary dipoles are stronger and more frequent, giving relatively strong overall dispersion forces and high viscosity.

What electrons are doing

• Electrons in each hydrocarbon molecule move constantly, so at any instant they may cluster more on one side, giving a temporary partial negative side and a partial positive side (a temporary dipole).

• This temporary dipole’s negative side repels electrons in a neighboring molecule and attracts its nuclei, distorting that neighbor’s electron cloud and inducing a matching dipole.

How that makes London forces

• The two temporary/induced dipoles experience a weak electrostatic attraction between the slightly positive region of one molecule and the slightly negative region of the other; this is the London dispersion force.

• These dipoles flicker in and out very quickly, but because electrons never stop moving, new temporary dipoles form continuously, so the attractions are effectively always present.

Why engine oil’s forces are strong overall

• Engine oil hydrocarbons have many electrons and large, diffuse electron clouds, so their charge distribution is easily distorted (high polarizability), which increases the strength of each temporary dipole and thus each London force.

• The long, flexible chains can lie alongside each other with large surface contact, so many dispersion interactions act at once, making the liquid relatively viscous and giving it a high boiling point compared with small hydrocarbons.

שמן מנוע משמן את החלקים הנעים במנוע אם השמן לא חם המנוע לא חם

(החלקים הנעים)

נוזל קירור עוסק בקירור המנוע וראש המנוע איפה שהבוכנות לכן הוא מתחמם הרבה יותר מהר כי שם נוצר חום מהיר

בגלל הבערה

בנוסף חלופת המים מנוהלים על ידי טרמוסטט כך שבזמן הנעה קרה אין חלופה של מים עד שאין טמפרטורת עבודה

בשונה מהשמן שכל ה3-5 ליטר מתחממים ביחד

ומים מתחממים מהר יותר משמן בעל צמיגות 

בכל מקרה אצלי ברכב

ההפרשים לפי מחשב obd הם בדרך כלל 5 מעלות לטובת נוזל הקירור

פורסם

אז הדיון הזה גרם לי לתהות וכרגיל כשאני בודק בגוגל אם יש מצב לממש איזה רעיון, אני רואה שכבר מזמן מוכרים אותו בעליאקספרס.

אם חימום השמן לטמפרטורת עבודה לפני ההנעה יעזור לאריכות ימים של המנוע, למה כולנו לא משתמשים במשהו כזה?

https://www.walmart.com/ip/ABN-Silicone-Heater-Pad-Car-Battery-Oil-Pan-Pad-4x5-120V-100W/349759726

חוץ מהעובדה שזה שכאן הוא 110V.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...