Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקין. אלא אם יש ירידה במפלס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בשביל ההרגשה הטובה שלך, שלא תעסיק את עצמך בשאלה הזו תוסיף בערך 300-400 סמ"ק, אם תוסיף חצי ליטר אולי תהיה קצת מעל המקסימום אבל גם זה בסדר. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

תוודא בראש ובראשונה שהרכב עומד על משטח ישר לגמרי כי זה משפיע על המפלס.

• רעיון טוב! 2

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

וכמובן מנוע קר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מעניין, בקליאו רשום ההפך:2026-01-13-13_54_45.thumb.png.49b7232c5c7b6b8bb2b3ca2239688b02.png

• מעניין 1

פורסם

לא יהיה הבדל בנפח השמן של יותר מ 150-200 סמ"ק בין מצב קר לחם לכן זה לא כזה משמעותי.

מה שחשוב יותר זה לא לבדוק מיד אחרי כיבוי המנוע אלא להמתין כ 5-10 דקות. אם בודקים מיד אחרי כיבוי המנוע, חלק מהשמן עדיין נמתא במחזור והבדיקה תראה שיש פחות שמן ממה שיש בפועל. 

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

קרוב לסף התחתון זה יכול להיות ההבדל בין עדיין בסדר לפחות מדי.

אבל אכן לא חייבים לחכות להגיע ל-L.

לא מצאתי מקור רשמי לכמה זה בד"כ מלוא הטווח בין L ל-F. בדיונים שונים הוזכרו 750 - 1000 מ"ל.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

כל הסיפורים האלה של בדיקת שמן כאשר המנוע קר או חם מזכירים לי את הימים שחברה שלי לשעבר עבדה אחרי הצבא בתחנת דלק בתור עבודה מועדפת. היו מלמדים אותם איך ל"שכנע" אנשים שנכנסו למלא רק דלק לקחת גם שמן על הדרך וזאת על ידי "בדיקה" של גובה השמן. מן הסתם אנשים הגיעו לתדלק, דוממו מנוע ואז המתדלק היה בודק שמן ורואים שחסר. נו בטח, הרכב נכנס בנסיעה לתחנה. ואז היו מוסיפים לו שמן והוא היה נוסע לשלום עם כמות שמן מעל הנדרש. ובכלל, מי יודע בכלל אם היו מוסיפים לו שמן באותה צמיגות או מה שהיה זמין בכלל. 
איזה ימים אלה היו. ימי התמימות. 

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...