Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

C3 שנת 2017 , 120,000 ק"מ -- אהה, מנוע פיורטק. האבסורד: הרכב נוסע מעולה. מהיר וכיפי. אבל הוא שותה כמויות של שמן וברור לי שבקרוב המנוע לא יחזיק מעמד (אם הממיר לא ילך קודם). 

מטרת השרשור היא לא להתייעץ אם לעשות אובראול אלא לנסות להבין מה זה נותן לי. בהנחה שהעבודה טובה, כמה זמן זה מחזיק מעמד? איזו אחריות מקבלים על זה? וכל שיקול אחר. אשמח במיוחד אם יש בקהל מישהו שהתנסה. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • מעניין 2

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

בגדול, השאלה היא מה האלטרנטיבה? עלות שיפוץ במוסך איכותי (אף אם לא מורשה) עולה באזור ה-14,000 ש"ח. האם זה משתלם? לא יודע. לרוב האחריות היא בין 3 חודשים לשנה, תלוי כמובן במוסך.

פורסם
לפני 13 דקות, Jack457 כתב:

C3 שנת 2017 , 120,000 ק"מ -- אהה, מנוע פיורטק. האבסורד: הרכב נוסע מעולה. מהיר וכיפי. אבל הוא שותה כמויות של שמן וברור לי שבקרוב המנוע לא יחזיק מעמד (אם הממיר לא ילך קודם). 

מטרת השרשור היא לא להתייעץ אם לעשות אובראול אלא לנסות להבין מה זה נותן לי. בהנחה שהעבודה טובה, כמה זמן זה מחזיק מעמד? איזו אחריות מקבלים על זה? וכל שיקול אחר. אשמח במיוחד אם יש בקהל מישהו שהתנסה. 

כמה בדיוק זה-

"כמויות"?

פורסם

מסתבר שיש למנוע קיט הסבה לשרשרת. ראה בסרטון:

• מעניין 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

Just now, Gauss כתב:

כמה בדיוק זה-

"כמויות"?

מאז הטיפול האחרון מילאתי 7.2 ליטר על 7,000 ק"מ. לאחרונה זה מחמיר, ליטר ל-800 ק"מ.

מה שמוזר זה שצריכת הדלק לא ממש עלתה מאז שאכילת השמן התחילה (היא כן עלתה במהלך חיי הרכב בכ-7%. אני יד ראשונה, הרכב בן כמעט 8.  

מוסך (היבואן) הציע להוסיף תוסף "דבש" שמסמיך את השמן והצריכה יורדת לליטר ל-2000. זה כמובן פוגע בסיכה, מעמיס על משאבת השמן, וקצת דוחה את הקץ. אני שוקל לעשות אובראול ולשמור, או למכור בנזיד עדשים (כמובן עם גילוי נאות). לנסוע ככה זה לא האופי שלי. 

Just now, zvit כתב:

מסתבר שיש למנוע קיט הסבה לשרשרת

תודה מענין מאוד. 500 פאונד + עבודה -- באנגליה...

הרצועה הוחלפה אצלי בלי שהתגלתה התפוררות והחדשה גם בסדר. הרכב לא עבר הרעבת שמן בשום שלב, הוא טובע בשמן...

אבל שיפוץ כלשהו המנוע יצטרך, הרינגים לא מתפקדים, שמן בורח לתאי הבעירה ואני לא רוצה לדמיין את הפיח שהצטבר שם. איך זה לא ממש משפיע על צריכת הדלק אין לי הסבר. גם לא את זה שמי שינהג ברכב לא ידמיין שמשהו לא בסדר. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457

פורסם
לפני 6 דקות, zvit כתב:

הרפתקאה שלא שווה לעשות ברכב ששווה ביום טוב 20,000 ש"ח... 

• אהבתי 1
  • ספונסר פורום
פורסם
לפני 24 דקות, Jack457 כתב:

OVERHAUL טוב במנוע הפיורטק יתן לך X ק"מ של שקט נפשי, האחריות על פי חוק היא 3 חודשים / 10,000 ק"מ - הקודם מביניהם.

שיפוץ מנוע מלא יתן לך, מעבר להחלפת הרצועה הארורה והמותחנים, גם פיתרון לבעיה השנייה שיש בפיורטק - טבעות בוכנה דקות וחלשות מדי, שנסתמות ונשברות (לעיתים עם קצה הבוכנה) עקב הצטברות פיח עליהן.

יש לי בצפון (כפר יאסיף ליד עכו) מוסך מקצועי ביותר שנותן לי מחירים מיוחדים, שיוכלו לחסוך אלפים ממחירי המרכז, ויודע לבצע אוברול מלא של בוכנות, טבעות ומיסבים. כמה וכמה אנשים שלחתי כבר לשם, ובסך הכל העבודה טובה מאד והבחור אחראי למעשיו גם אחרי יותר מ-3 חודשים. המחירים במרכז, גם אם הם ריאליים ומשקפים עלויות מוסך במרכז הארץ, פשוט הופכים את השיפוץ ללא כלכלי ברכבים ששווים רק מעט יותר מעלות השיפוץ, כך שאם אתה לא יכול לקבל שום רצון טוב בלובינסקי (היסטוריית טיפולים מלאה אצלם?...) - זה אולי הפתרון היחיד.

השמן שהמנוע שותה הורס בינתיים את הממיר הקטליטי - כך שעדיף לא לחכות יותר ברגע שמגיעים לאכילה של סביב ליטר ל-1000 (או אף 2000) ק"מ, זה אומר שאתה כבר שם... 

כתוב לי בפרטי ואתן לך את פרטי המוסך. 

לפני 13 דקות, ay115 כתב:

הרפתקאה שלא שווה לעשות ברכב ששווה ביום טוב 20,000 ש"ח... 

יודע משהו? - לא בטוח... במצב הנוכחי בשוק, שבו קשה ביותר למצוא רכבים נורמליים במחיר של פחות מ-40,000 ש"ח, שווה לדעתי ללמוד את הנושא ולייבא כמה קיטים כאלו. 500 פאונד - 2,000 ש"ח לפני מיסים, זה לא מעט אבל בהחלט מעניק תקווה לרכבים הנהדרים הללו שכל חטאם הוא מהנדס צרפתי זחוח שחשב שגומי ושמן חם זה רעיון נהדר שישקיט את כל "אוהבי גרטה" בעולם הזה.... 

מעניין מאד - מעניין מה יחשוב על זה אורן @אורן שרותי רכב ......

לפני 26 דקות, zvit כתב:

@אורן שרותי רכב -  זה בשבילך

• אהבתי 2

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)

אחד המכונאים שאני הכי אוהב לצפות בהם העלה טענה שהמנועים המודרניים פשוט לא נועדו לעבור שיפוץ..

שאלתי את הצאט והוא מסכים ונתן כמה סיבות עיקריות:

- המעבר מבלוק ברזל לאלומיניום (מתכות חלשות ודקות)
- מרווחי הדיוק האפסיים

- טכנולוגיות טורבו ולחץ
- עלות כלכלית של השיפוץ

אותי זה שכנע - המנוע דורש שיפוץ? כנראה שהגיע הזמן לעבור לרכב הבא..

עריכה אחרונה על ידי MRobot
פורסם
לפני 3 שעות, zvit כתב:

בשרשור הגדול על הפיורטק העליתי את זה מזמן, אבל מסתבר שזה לא תפס. או סקאם, או שלא עבד העסק. חבר פורום גם שלח להם אימייל, לא חזרו אליו. כך שכנראה זו לא באמת אופציה.

לפני שעה, MRobot כתב:

אחד המכונאים שאני הכי אוהב לצפות בהם העלה טענה שהמנועים המודרניים פשוט לא נועדו לעבור שיפוץ..

שאלתי את הצאט והוא מסכים ונתן כמה סיבות עיקריות:

- המעבר מבלוק ברזל לאלומיניום (מתכות חלשות ודקות)
- מרווחי הדיוק האפסיים

- טכנולוגיות טורבו ולחץ
- עלות כלכלית של השיפוץ

לא מסכים ואפרק לך את זה טענה טענה.

בלוק אלומיניום יכול לשאת גם 800 כו"ס. תלוי בעובי הדפנות ופרמטרים נוספים.

בלוק סטנדרטי מינימלי של 1.2 בוא נגיד ש 250 כו"ס יכול להחזיק בלי בעיה. הפיורטק רחוק משם.

מרווחי הדיוק לא רלבנטיים. עושים הונינג, קונים בוכנות אובר סייז לפי מידה מדויקת, ומתאימים את המרווחים של הרינגים לפי מידה.

ובמידת הצורך משייפים קצת. זה משהו שצריך לעשות בכל אוברול.

כמו שאמרתי, טורבו של פיורטק זה צעצוע. לא מאיים על הבלוק.

עלות כלכלית זו הטענה היחידה שבעיניי נכונה. לא מכיר הרבה מקומות אם בכלל שרמת האוברול מקצועית מאוד, ובאותה מידה תהיה כלכלית לרכב כמו ה C3. 

• אהבתי 2
פורסם

אני מאמין שזה תלוי בק"מ שאתה עושה בשנה ובאופי השימוש ברכבאבל זה אמור להחזיק אותך לכמה שנים.

אתה יכול להרים טלפון לגבע ולהתייעץ איתם.

אני החלטתי שגם ככה אני לא מתכוון להחזיק את הרכב יותר מעוד שנה שנתיים והנסועה שלי איתו נמוכה אז אני לא מתכוון לבצע לו אוברול.

אני יוצא מנקודת הנחה שהוא יתפגר בזמן הזה.

רכב צרפתי אנטישמי.

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, נירו72 כתב:

עלות כלכלית זו הטענה היחידה שבעיניי נכונה. לא מכיר הרבה מקומות אם בכלל שרמת האוברול מקצועית מאוד, ובאותה מידה תהיה כלכלית לרכב כמו ה C3. 

זו הנקודה החשובה והעיקרית.

בשוק המקומי שבו אין הערכה לאיכויות נסיעה או כל פרמטר מוצלח של רכב, העלות היא הנושא העיקרי שמכתיב את שאר השיקולים.

שיפוץ מנוע כדאי רק למי שהרכב ממש חשוב לו והוא קשור אליו מאד מסיבות שאינן כלכליות. 

בשנות ה 80 עוד היה כדאי לשפץ , אני כותב מניסיון של שיפוץ שני מנועים לרכבים שהיו לי, שניהם אגב מתוצרת פורד, בלוק ברזל ואחד אפילו שופר במעט. 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 8 דקות, zaf כתב:

זו הנקודה החשובה והעיקרית.

בשוק המקומי שבו אין הערכה לאיכויות נסיעה או כל פרמטר מוצלח של רכב, העלות היא הנושא העיקרי שמכתיב את שאר השיקולים.

שיפוץ מנוע כדאי רק למי שהרכב ממש חשוב לו והוא קשור אליו מאד מסיבות שאינן כלכליות. 

בשנות ה 80 עוד היה כדאי לשפץ , אני כותב מניסיון של שיפוץ שני מנועים לרכבים שהיו לי, שניהם אגב מתוצרת פורד, בלוק ברזל וחד אפילו שופר במעט. 

אין ספק שהעלות-תועלת זה הפרמטר העיקרי בשיקול. במיוחד ברכב שמטבעו לא אמין. אני לא הייתי עושה. שם לו שמן בישול שקונה בגלונים לחסוך בעלויות עד שהמנוע יתפגר 🙂 . אבל האמת שהפתרון לכזה מנוע זה להעלות  את הסמיכות של השמן כמה שאפשר ולנסוע עד שיתפגר. 

לגביי האוברול אני חלוק איתך. חושב שיש מקרים שכן כדאי, אבל כשעלות האוברול היא נניח מקסימום שמינית מערך רכב שנחשב אמין, המנוע נחשב אמין וכתוצאה מאירוע נקודתי נדפק. למשל במקרים ששכחו למלא שמן או הייתה נזילת שמן ונסעו כך. וזה לאחר בדיקת מנוע ושהקראנק לא נפגע, או קאמשפטים וכו'. אבל בדר"כ זה רק המיסבים והרינגים.

בפיורדרעק לא הייתי משקיע שקל, וזה מתחיל מהקניה. אם אנשים כ"כ אוהבים לזרוק כסף ולשכנע עצמם שזה משתלם, יש לי גשר למכור להם בפרדס חנה במחיר מציאה.

פורסם
לפני 18 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

OVERHAUL טוב במנוע הפיורטק יתן לך X ק"מ של שקט נפשי, האחריות על פי חוק היא 3 חודשים / 10,000 ק"מ - הקודם מביניהם.

שיפוץ מנוע מלא יתן לך, מעבר להחלפת הרצועה הארורה והמותחנים, גם פיתרון לבעיה השנייה שיש בפיורטק - טבעות בוכנה דקות וחלשות מדי, שנסתמות ונשברות (לעיתים עם קצה הבוכנה) עקב הצטברות פיח עליהן.

יש לי בצפון (כפר יאסיף ליד עכו) מוסך מקצועי ביותר שנותן לי מחירים מיוחדים, שיוכלו לחסוך אלפים ממחירי המרכז, ויודע לבצע אוברול מלא של בוכנות, טבעות ומיסבים. כמה וכמה אנשים שלחתי כבר לשם, ובסך הכל העבודה טובה מאד והבחור אחראי למעשיו גם אחרי יותר מ-3 חודשים. המחירים במרכז, גם אם הם ריאליים ומשקפים עלויות מוסך במרכז הארץ, פשוט הופכים את השיפוץ ללא כלכלי ברכבים ששווים רק מעט יותר מעלות השיפוץ, כך שאם אתה לא יכול לקבל שום רצון טוב בלובינסקי (היסטוריית טיפולים מלאה אצלם?...) - זה אולי הפתרון היחיד.

השמן שהמנוע שותה הורס בינתיים את הממיר הקטליטי - כך שעדיף לא לחכות יותר ברגע שמגיעים לאכילה של סביב ליטר ל-1000 (או אף 2000) ק"מ, זה אומר שאתה כבר שם... 

תודה רבה אורי! מעריך את התשובה המפורטת והעזרה. 

לפני 18 שעות, ay115 כתב:

בגדול, השאלה היא מה האלטרנטיבה? עלות שיפוץ במוסך איכותי (אף אם לא מורשה) עולה באזור ה-14,000 ש"ח. האם זה משתלם? לא יודע. לרוב האחריות היא בין 3 חודשים לשנה, תלוי כמובן במוסך.

בדיוק.

אלטרנטיבה 1: לנסוע ברכב עד שיתפגר יום אחד וזהו. זו אפשרות סבירה אבל פשוט לא באופי שלי. או שאסע ברכב תקין או שאחליף אותו.

אפשרות 2: למכור עכשיו במצבו. היות שכמובן אני מבצע גילוי נאות, מי יקנה? ובכמה? 16-18 גג, אם בכלל? (המחירון הוא 32, הרכב יד ראשונה).

אפשרות 3: מנוע חדש. 36 אלף...

נשארנו עם שיפוץ.

הנקודה מבחינתי היא ששווי הרכב הוא לא המפתח לשאלה אם לעשות שיפוץ. המפתח הוא כמה תעלה אלטרנטיבה, וזו נראית האלטרנטיבה (היקרה) הנכונה. אם שיפוץ מקצועי יתן לי עוד  100,000 ק"מ, דייני כפול 7. 

לפני 51 דקות, נירו72 כתב:

במיוחד ברכב שמטבעו לא אמין.

זהו שמכל בחינה אחרת הרכב מגלה אמינות מופתית. לא הייתה לו שום תקלה, אף פעם, בכלל. הוא אף פעם לא נכנס למוסך שלא לצורך טיפול (כולל טיפול מונע, החלפת הרצועה). זה לא לימון שאני שופך עליו כסף. קניתי ב-95,000 חדש ב-2017 וגם עם בעיית המנוע אני עדיין מחשיב את העיסקה ככדאית. אבל זו לא באמת מטרת השרשור, אני מנסה להבין מה המשמעות המעשית של אובראול וכמה זמן זה צפוי להחזיק. 

לפני 56 דקות, נירו72 כתב:

אם אנשים כ"כ אוהבים לזרוק כסף ולשכנע עצמם שזה משתלם, יש לי גשר למכור להם בפרדס חנה במחיר מציאה.

מכיר! זה ליד ה"חומוס חם מהגליל"? 😆

לא אוהב במיוחד לזרוק כסף, אבל יש מצב ש"סע בו עד שימות" אם זה יקרה נגיד תוך 6 חודשים, או שנה, זו זריקת הכסף האמיתית. וכפי שכתבתי יש גם את האופי הדפוק, אני לא אוהב לנסוע ברכב שאני יודע שהוא לא תקין. 

שמח לעוד תגובות מהכל אני לומד. 

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Jack457 כתב:

זהו שמכל בחינה אחרת הרכב מגלה אמינות מופתית. לא הייתה לו שום תקלה, אף פעם, בכלל. הוא אף פעם לא נכנס למוסך שלא לצורך טיפול (כולל טיפול מונע, החלפת הרצועה). זה לא לימון שאני שופך עליו כסף.

ברכב הנ"ל המנוע הוא הבעיה. מנוע זה לא איזה משהו איזוטרי שניתן לומר אפשר לחיות עם תיקון קטן של רינגים פעם ב ... זה כמו לומר הבן אדם בריא כמו סוס, למעט הלב שלו שדפוק.

אוברול מקצועי של מישהו שמבין עם טיפול אינטנסיבי ברצועה להערכתי יכול להחזיק 100,000 ק"מ  לפחות. למעט הרצועה הכשלים הם ברינגים עם 2 בעיות. דקים מדי, מרווח פתיחה קטן מדי ביחס לצילינדר. בטיפול נכון יכול להגיע גם ליותר מהמצב המקורי. הייתי ממליץ לך לבדוק לגביי המוסך שהלוחש למכוניות המליץ מה העלויות, מה עושה, ואיך מטפל ברינגים. ובהתאם לכך מקבל החלטה. 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • רעיון טוב! 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...