Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש למישהו גישה לVIDA DICE ?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י קיורטוש אוטומוטיב,

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מצב שיעניין אותך, אני לא בטוח כי עברו 3 שנים מהתגובה שלו, משתמש רדיט עם 8 שנות וותק וכמעט 17K קארמה ברדיט:

"

You can get a DICE clone from ebay. The one I got is pretty reliable and acts just as the original.

Vida you can get here: https://volvodiag.com/

Vida Alternative (vDash): https://d5t5.com/article/vdash-volvo-diagnostic

vDash has support for almost all the volvo codes and scans all the modules. It also has the ability to do software changes and crack the CEM pin. I'm not sure if it supports your year model but you dont have anything to lose.

"
פורסם

אולי ל- @קיורטוש אוטומוטיב אם תנוח עליו המוזה יש מידע בענין? 😉

אגב, בכותרת שני דברים שונים:

VIDA - Vehicle Information and Diagnostics for Aftersales. התוכנה.

DiCE - Diagnostic Communication Equipment. החומרה (היחידה שמתחברת לרכב).

אגב 2, למה אתה כזה שושואיסט? 😅

תגיד איזה רכב, מה הבעיה בדלת תא מטען ומה מנסה לחפש בהקשרה.

אולי נצליח למצוא משהו ברחבי הרשת. או סתם לספק יצר סקרנות.

פורסם
לפני שעה, Tom_22 כתב:

VIDA - Vehicle Information and Diagnostics for Aftersales. התוכנה.

DiCE - Diagnostic Communication Equipment. החומרה (היחידה שמתחברת לרכב).

אם יש לך את VIDA- יש לך DICE, לא רואה סיבה להחזיק אחד מבלי השני, אם לצטט את סינטרה "You can't have one without the other"

אני לא יודע לספר בקצרה מסתבר,

תא המטען האוטומטי בשנתון של הXC60 שלי הוא הידראולי - פיסטון רגיל מצד אחד והידראולי בצד השני ומשאבה בדלת עצמה,

התחיל לזייף לאחרונה ושלח אותי לחפש מידע ברשת, ויש מעט מאוד, וולוו ירדו מהמערכת הזאת מהר מאוד (שנה-שנתיים) ועברו לחשמלי,

שני מקורות בלבד עם בעיה זהה, החליפו את הפיסטון - לא עזר, החליפו משאבה - פתר את הבעיה, זה בערך המידע.

את הפיסטון לא ניתן למצוא בשום מקום ואת המשאבה במספר קטן של אתרים ניתן לבצע הזמנה מיוחדת בתקווה שיהיה ניתן להשיג ובעלות מטורפת (כי יש רק מקורי).

הקלדתי את המק"ט בעלי אקספרס - מוכר אחד בלבד, מוכר משאבה + פיסטון, אבל דרש מעל 2500 וגם המשלוח היה 500+, שסיפרתי לאישה כמה זה יעלה אחרי מיסים, היא אמרה שהיא מעדיפה לסבול בשקט.

חודש לאחר מכן היו כמה מבצעים אז בדקתי שוב - 1500 כולל משלוח, רכשתי מבלי לחשוב פעמיים,

הפירוק לא היה נוראי מדי, אם כי עדיף שיהיו שני ידיים, המשאבה הוחלפה בקלות יחסית,

הצצתי על הפיסטון, שני צינורות הידראוליים שצריך להשחיל בתוך הדלת, מגיעים עם אטם פקק גומי שיש בו חור לעוד חיווט שעובר דרכו אך לא קשור למערכת,

עכשיו שאני כותב את זה, אני חושב על כך שיכלתי לחתוך את החיווט הנוסף לחבר אותו לאחר ההחלפה,

אבל באותו הרגע הסתכלתי על צמת החשמל, כלום לא חשוף, למצוא את החיווט שעובר דרך האטם ולנתק אותו נראה לי יותר קשה מכל העבודה של הפירוק וההרכבה,

אז ירדתי מהרעיון של להחליף את הפיסטון לעת עתה, גם כך שני המקורות שקשורים לבעיה שלי טענו שהחליפו לא נפתרה הבעיה,

חיברתי את הפיסטון הישן ו... הדלת לא יורדת כלל, גם לא בכוח,

אני אזור ה0 הבנה בהידראוליקה, אבל ההגיון שלי אמר שאם הפיסטון פתוח במלואו, הוא צריך לשחרר נוזל בכדי להיסגר,

ואם המשאבה חדשה, אולי היא מלאה ולא יכולה לקבל עוד נוזל,

אז ניתקתי את המשאבה החדשה וחיברתי את הישנה - מיד ירדה הדלת,

מאושר ניתקתי את הישנה וחיברתי מחדש את החדשה, מחבר מצבר, מאפס תקלות, אפילו מבצע איזה כיול שהסורק המוגדל שלי מאפשר - רק המנעול נפתח, הדלת לא מתרוממת מעצמה.

אז לפני שאני מנסה להחליף פיסטון ופותח קן צרעות חדש, הייתי שמח לדעת אם פיספסתי משהו בתהליך או שיש צורך בVIDA+DICE בכדי לכייל את המערכת אחרי החלפה

כולי תקווה לישועה מקיורטוש, אם אינני טועה הוא הונגרי כמוני 😉

או לחלופין, מאחי, שצריך להתקין עבורי VIDA סיני על לפטופ שזקן מהילדים שלי

• מעניין 1

כבר חתמתי...

פורסם

שהונגרי מבקש עזרה וקיורטוש לא יעזור ?!

image.thumb.jpeg.97cf60f7ef6b78914a207234a74673dd.jpeg

רק אין לי "כדור בדולח" לנחש שנתון/VIN....אין לי שמץ במכוניות האלו בטח בשנתונים האלו, רק מחשבי גירים התבקשתי להעתיק...אבל יכול לבדוק במקורות שלי מידע!

לפי דעתי זה 2011 + -, כי ב-EWD של 2013 אני כבר רואה שזה חשמלי, בקיצור חברה, רוצים עזרה תרשמו כמה שיותר פרטים, דגם מנוע/שנתון או פשוט VIN בלי ספרה אחרונה !!!
מכוון שאם אני מבקר,אלו שעות מאוחרות, ופעם ב...אז אנסה לנחש שזה 2011 . VIDA דילר, אם לא מחברים סורק או מכניסים VIN, לא רואה WORKSHOP, אז אתן לך רק-EWD מלא.ובמקומות אחרים אין תיעוד שמעבר להחלפה צריך לעשות לימוד, לפי דעתי החלק לא נכון או החיווט שלו.

XC60_1.thumb.jpg.cca589a1cc8b2344693be0c33cdf6c5f.jpg

XC60_2.thumb.jpg.5fdd6f18caeb92c7e702cb56629b1d62.jpg

הקובץ _גדול מדי ה-EWD המלא) יהיה זמין עד יום ראשון :cool:

https://mega.nz/file/L1Z3TS7I#DGqY82kJ4Q9ji6bDWiPajceIEOKVKSdd1XgYPvdJb4Y

• אהבתי 2
פורסם

וטיפ נוסף, בקשר להתקנה, אין דבר כזה סיני, כל מה שהסינים מוכרים עד 50$ (הם עשו מחקר כנראה עד איזה סכום האנשים אדישים לשלם על מה שחינם ברשת :D,כמו כל החברה פה משלמים על דיאגבוקס!) זה המקורי הפרוץ שלקחו מפורומים...חפש קובץ VIRTUAL MACHINE מוכן, זוכר בזמנו שהייתי מתקין זה מאוד טריקי, ההפך מומלץ מחשב ישן כי על חדשים עם WIN10 11 לא יעבוד!

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

רק אין לי "כדור בדולח" לנחש שנתון/VIN...

מכוון שאם אני מבקר,אלו שעות מאוחרות, ופעם ב...אז אנסה לנחש שזה

בניסיון לעזור, מאחר וגם אני ער בשעות מאוחרות, בשרשור אחר שלו שבו הוזכר ה-XC60, דובר על שנת 2010 ותת דגם T6. 

לקחתי קוד שלדה של רכב דומה מיד2 - 

YV1DZ9956A2078619

מקווה שתואם לענין השרשור. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
  • פיתרון
פורסם

זה כבר משנה את הסיפור, לכן זה קוד מנוע B6304T2 !

CarData.pdf

אכן פה צריך לתכנת לפי המידע הזה !

XC60_B6304T2.thumb.jpg.2f04f621aa20379e69f0678df12f725d.jpg

XC60_B6304T2_1.thumb.jpg.f4ab4809e419b3bb76837b3c63ecbf63.jpg

XC60 2010_B6304T2.pdf

Sok szerencsét

בלי סורק מחובר לרכב, לא נפתח כלום

XC60_3.thumb.jpg.0488268278e29f7bb20a07d579b8de68.jpg

XC60_4.thumb.jpg.00c9d04c46649fd01639e1a6a9cb2000.jpg

בקיצור אני זוכר שבאחד הדיונים אמרתי לו שלרכב הזה,בכלל עד 2014+- חובה VIDA OFFLINE פרוץ עם DICE, פשוט תהנוג למי שרוצה לתחזק לבד!

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

לפי דעתי זה 2011 +

תותח! תודה רבה! זה שנת 2010, T6 כמו שכתב טום למעלה, אפילו המספר שילדה דומה,

שלי:

YV1DZ9956A2077863

אכן קוד מנוע B6304T2

אני צולל לקישורים, אחלו לי בהצלחה

לפני 10 שעות, Tom_22 כתב:

מקווה שתואם לענין השרשור. 

תודה רבה על הפוש והעזרה!

לפני 11 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

וטיפ נוסף, בקשר להתקנה, אין דבר כזה סיני, כל מה שהסינים מוכרים עד 50$ (הם עשו מחקר כנראה עד איזה סכום האנשים אדישים לשלם על מה שחינם ברשת :D,כמו כל החברה פה משלמים על דיאגבוקס!) זה המקורי הפרוץ שלקחו מפורומים...חפש קובץ VIRTUAL MACHINE מוכן, זוכר בזמנו שהייתי מתקין זה מאוד טריקי, ההפך מומלץ מחשב ישן כי על חדשים עם WIN10 11 לא יעבוד!

בדיוק, בגלל זה התעקשתי על לפטופ ישן, ווינדוס 7, על מתקדמים יותר זה לא יעבוד, אכן סיני פרוץ, גם הDICE זה העתק של המקורי, אחרי הכל, הם קנו את וולוו.

אחי מומחה בתחום, רק קצת עצל ועסוק בו זמנית, בקרוב רקבל את הלפטופ עם התוכנה,

המון תודה על כל העזרה, אחזור לעדכן!

אם הבנתי נכון, אין מנוס מלתכנת את המשאבה, כולי תקווה שהכל יסתדר עם הלפטופ ואכן אוכל לתכנת את זה לבד,

עד אז, אתן לכם קצת תמונות על המאמץ:

הסט-אפ:

image.thumb.png.9648f1a013160a30e26b325baaf76b27.png

לאחר הפירוק:

image.thumb.png.220b9ebabb1a1bc4ef58d570e2d1b3f5.pngimage.thumb.png.54b01d75ba7116a29c761b1be8cfa3f7.png

מסתבר שצלם כבר לא אהיה,

על הדרך, מצאתי את הצעצוע הזה:

image.thumb.png.4e434ad2f66faae950809f6f9bf78c8c.png

מעניין מה הסיפור של זה, אולי קשור ל iGo שהותקן בעבר ברכב (ע"י הבעלים המקורי)

המשאבה החדשה מותקנת והישנה ביד מחוברת בכדי להוריד את הדלת

image.thumb.png.b9f5d03ea6f41c4714ab96f2bd8d1742.png

מזל שאני עוד גמיש, בתוך תא המטען סגור, יצאתי כמו נחש מעל הכיסאות של הילדים

image.thumb.png.ec453101cc9d56e67f84b8c30949afe3.png

• אהבתי 3

כבר חתמתי...

פורסם

בקשר לאיתורן. זה כנראה פאל. רכיב שמשדר במקרה שמנטרלים תאיתורן. זורקים אותו בכל מיני מחבואים. ככה שהגנבים לא ידעו. ואפשר לעקוב אחרי הרכב.

• אהבתי 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 6 שעות, yairw כתב:

על הדרך, מצאתי את הצעצוע הזה:

image.thumb.png.4e434ad2f66faae950809f6f9bf78c8c.png

מעניין מה הסיפור של זה, אולי קשור ל iGo שהותקן בעבר ברכב (ע"י הבעלים המקורי)

אתה חושב שיש הרבה נושאים שלא דנו בהם בפורום? 😅

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...