Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לחוכמת ההמונים של הפורום.

ביצעתי היום בדיקה לפני רכישה של הרכב, אך המוכר יוכל להעביר את הרכב רק עוד מספר ימים עד שיתארגן על רכב חלופי.

כיצד נהוג לעשות חוזה מכירה במקרה הזה?

איך מתמודדים עם הסיכון שיקרו תקלות/נזקים לרכב בטווח הימים שבין הבדיקה לבין המסירה בפועל?

פורסם

כשמרפי המציא את החוק שלו הוא התייחס בעיקר למקרים כאלה. אם בעל הרכב לא יכול למסור אותו שיחתום על זכרון דברים למכירה, הרכב ייסגר ויעמוד במקום ללא תזוזה, כל נזק שייגרם לרכב באחריותו. בכל מקרה לא לשלם את כל התשלום עבור הרכב אלא לאחר קבלתו בפועל. דהיינו בשלב זה ניתן לשלם דמי קדימה סמליים בלבד. אין מצב שהמוכר ימכור את הרכב, יקבל תמורתו וימשיך לנסוע בו כרצונו.

פורסם
לפני 19 שעות, Meaptem2025 כתב:

אשמח לחוכמת ההמונים של הפורום.

ביצעתי היום בדיקה לפני רכישה של הרכב, אך המוכר יוכל להעביר את הרכב רק עוד מספר ימים עד שיתארגן על רכב חלופי.

כיצד נהוג לעשות חוזה מכירה במקרה הזה?

איך מתמודדים עם הסיכון שיקרו תקלות/נזקים לרכב בטווח הימים שבין הבדיקה לבין המסירה בפועל?

בודק לבד, אין ברירה

מסתכל על הצמיגים, בעיקר על הדופן, שההגה ישר הצמיגים פונים בדיוק קדימה, מעלה את הרכב על בוקים, יורד מתחת לרכב שאין נזילות, פותח מכסה מנוע ובודק שאין מים בשמן ושמן במים, נסיעת מבחן קצרה אפילו שהוא נוהג, ואולי עוד כמה דברים שפספסתי, וזהו

אה, ובודק שיש מספיק שמן במדיד

אם יש בעיה כלשהי, שואל מה קרה מאז שבדקת פעם קודמת (אני מניח שבדקת את הרכב לבד בצורה שציינתי לפני מכון בדיקה?)

פורסם

לפני שנה הייתי עסקה שרציתי אוטו לבת שלי , הרכב נראה לי ופתאום המוכר שלף את השפן הזה מהכובע.

הסברתי לו שקניית רכב זה מעכשו לעכשו ושלא כמו קניית דירה.

הוא כמובן הבין אך לא היתה לו הצעה מעשית.

לא ידעתי איך להתמודד עם זה ובסוף קניתי לבת שלי רכב אחר.

מתי נודע לך על העיכוב במסירה ? אם הוא לא הודיע לך מראש , הוא לא הוגן

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 1.1.2026 בשעה 15:26, Meaptem2025 כתב:

איך מתמודדים עם הסיכון

משלמים כסף כדי למזער סיכון. כמו בביטוח...

בתאריך 1.1.2026 בשעה 15:26, Meaptem2025 כתב:

עד שיתארגן על רכב חלופי

כמה עולה לשכור רכב למספר ימים? אלף ₪ - 1500?

תשקללו את זה במחיר הסופי, ונגמר הסיפור.

פורסם

הבעיה היא סיכון לתאונה.

אי פעם בעבר סיכמתי על רישום מד אוץ והעמדת הרכב ליד ביתי, כלומאר נוספה הנסועה ממכון הבדיקה עד הבית. במכירות האחרונות שיניתי גישה - הצעתי את הרכבים למכירה רק אחרי שקיבלתי את החדשים. הרכבים היו ישנים נמכרו ללא בדיקה במכון - הקונה בא, ראה ומשם לדואר, אני חזרתי הביתה באוטובוס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 5.1.2026 בשעה 07:17, BoazB11 כתב:

תשקללו את זה במחיר הסופי, ונגמר הסיפור.

איך אומרים הערסים- למה מי מת??
אתה קונה ממנו אוטו, אתה לא צריך לדאוג לו לתחבורה במקום האוטו שהוא מוכר. 

השאיפה היא שהעברת הבעלות ומסירת האוטו יהיו אחרי הבדיקה, מקסימום למחרת. 
אם המוכר לא מסוגל לעמוד בזה, הייתי ממשיך הלאה בחיפושים. 
מוכר רציני שואף לסגור עסקה מה שיותר מהר, ולא לבלבל את הביצים.

**עריכה- נכון גם לקונה. 
אתה יודע שאתה רוצה לקנות אוטו? תארגן מראש את הכסף. 

עיכוב של יותר מיממה, יממה וחצי בין הבדיקה למועד העברת הבעלות זה פתח לבלאגן. 

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לא תמיד זה תלוי במוכר - זה יכול להיות עיכוב כי הקונה צריך למשוך מזומן או לקחת הלוואה, או סתם כי הדואר סגור ותוכל להעביר בעלות רק מחר. אז תשאיר את הרכב במכון הבדיקה? לא. הרוכש ירשום מד אוץ, המוכר יעמיד את הרכב ליד ביתו (נניח נסיעה של 10 ק״מ), ולא יזיז אותו עד המסירה או שיסע איתו לדואר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בימינו ניתן להעביר בעלות מיידית דרך אתר ההזדהות הממשלתית .

העברת זה"ב , המוכר רואה מייד את הכסף , מעביר בעלות ונגמר הסיפור בכל שעה של היממה.

פורסם

לא כל אחד יכול או רוצה לבצע פעולות מרחוק. לא כל אחד פתח את הגישה לאיזור האישי הממשלתי. ובוודאי לא כל אחד רוצה להעביר 100,000 ש״ח בהליחך בלתי הפיך ברשת.

אני, למשל, נרשמתי אתמול לאיזור האישי בבט״ל. הבוקר רציתי לחזור ולבדוק משהו, הסתבכתי עם איזו תקלה, לקח לינרבע שעה לפתור את הבעיה. מישהו שקצת פחות מתמצא היה מתייאש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...