Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רפידות מחליפים  בהתאם לעובי שלהם, זה לא קשור לאיזה טיפול זה.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה לי שיש אי הבנה קטנה - הטיפול הקודם היה 4 שנים/60,000 ק״מ והבא הוא טיפול 5 שנים/75,000 ק״מ. ככל הנראה כיוון שהרכב עם נסועה נמוכהטופל לפי שנים ולא לפי קילומטראז׳ - אבל המוסך מכנה את הטיפול לפי הקילומטראז׳ הצמוד לגיל בספר הטיפולים.

פות״ש - האם אחרי הרכישה ביצעת החלפת שמן מנוע? אם לא, גש למוסך לבצע טיפול תקופתי גם אם מדובר בהקדמה של חודשיים. יבצעו את הטיפול לפי הטבלה (שתמצא בספר הנהג). אחת הפעולות בכל טיפול שנתי היא פירוק הגלגלים ובדיקת צלחות ורפידות הבילום.

אבל, אם אתה חושב שמדובר בבזבוז כסף (לדעתי לא - במקרה הרע קיצרת בחודשיים את חיי שמן המנוע) אתה יכול לעשות כפי שהצעתי לפני כמה ימים - לגשת לטסט מוקדם בבוקר, ואם יש ריג׳קטים לגשת למוסך לתקן אותם ולחזור לטסט חוזר באותו יום. אני, במצבך, הייתי מתייצב במוסך בשעת הפתיחה, מבצע את הטיפול ואז ניגש לטסט. עדיין יהיה לך זמן לטפל בריג׳קטים באותו יום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

הטיפול הקודם היה 4 שנים/60,000 ק״מ והבא הוא טיפול 5 שנים/75,000 ק״מ.

זה מראש מוגדר ככה בשביל לסחוט יותר כסף.... תחשוב על זה....

אחרת היו קוראים לזה טיפול שנתי וזהו.....

פורסם

לא. יש רכיבים - למשל שמנים - שמתבלים עם הזמן גם כשהרכב נוסע 200 ק״מ בשנה. לכן עליך לבצע טיפול לפי זמן או לפי נסועה - המוקדם ביניהם. 

עם זאת, בחשבונית הטיפול ייקרא ״15000 ק״מ״ או 30,000 ק״מ״ ולא ״שנה״ או ״שנתיים״, עניין סמנטי בלבד. הסיבה היא שבעבר הטיפולים היו הרבה יותר צפופים, כך שבנסועה רגילה לא היית סוגר את מסגרת הזמן. ״טיפול קטן״ כל 5,000 ק״מ ו״טיפול גדול״ כל 10,000 ק״מ, כשבעשורים האחרונים ממספרים גדלו פי 3-4, ולכן הטיפולים נעשים לפי זמן ולא נסועה. המושג ״טיפול 10,000״ שימש בסלנג העברי לציון תיקונים ושיפוצים גדולים כלשהם.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם לא היה כאן עניין של להלחיץ את הלקוח לשלם יותר, היו פשוט קוראים לזה "טיפול שנתי".

הרי הכל ממוחשב, אין בעיה להגדיר תכנית "טיפול שנתי/65K ק"מ" או רק "טיפול שנתי".

בכוונה מקטינים לך ראש פה.

הם לא מפגרים.

יש אנשים שנוסעים גג 5K ק"מ בשנה והרבה פחות מזה.

אם היית אומר לי, מחשב זה עניין מוגבל מבחינת טקסט, רוצים לצמצם תוכניות, סבבה. אבל ההפך הוא הנכון, גם על מחשב/מערכת עגלה אתה יכול להעמיס כמה טקסט שתרצה.

פורסם

ואז אנשים שנוסעים 25,000 ק״מ בשנה יטפלו פעם בשנה ויזיקו לרכב.

כתבתי לפני כמה דקות - השימוש בנסועה למתן כינוי לטיפול הוא עניין היסטורי. בעל הרכב צריך להיות מודע להמלצות היצרן ולנהוג לפיהן. תעבור קצת על שרשור הייעוץ ברכישת רכב ותראה את הסמטוכות שאנשים גורמים בגלל חוסר מודעות.

• אהבתי 1

פורסם

זה בדיוק מה שאמרתי לפני: לכל טיפול לכל רכב יש שם. אם רושמים לדוגמה "טיפול 60 אלף" יודעים בדיוק מה צריך לעשות לפי שיגרת הטיפולים. אין פה שום עניין של להלחיץ או לרמות. ואני מדגיש שוב: לרכב הזה לא קיים מושג "טיפול 50 אלף"

פורסם
לפני 9 שעות, sperial כתב:

בעל הרכב צריך להיות מודע להמלצות היצרן ולנהוג לפיהן

אבל היצרן פועל ככה שהלקוח לא יהיה במקום הראשון אלא תקני זיהום אוויר.

בפורומים של פג'ו רק 1 מ-10 ימליצו באמת להחליף שמן מנוע ופילטר שמן כל 20K ק"מ או כל שנה.

9 מ 10 יגידו לך להחליף כל 10K ק"מ. גם אם עברו 7 חודשים מהטיפול האחרון. למה? כי עובדה שאם לא עושים טיפולים ככה, הסיכון לנזילות עולה. או לבלאי גבוה של המנוע.

גם פג'ו כותבים שלא צריך להחליף נוזל קירור אף פעם, ולא צריך להחליף שמן גיר.

המלצות יצרן? האמנם? הלקוח במקום הראשון? אנחנו בטוחים בזה?

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, גולדן191 כתב:

יש אנשים שנוסעים גג 5K ק"מ בשנה והרבה פחות מזה.

ולכן טיפול זה או כל שנה או כל 15K קילומטר. ברכבי VAG למשל, לדוגמה. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

@גולדן191 גם הנחיות של היצרן משתנות. פעם היתה לי קורולה אושריקו, וההמלצה היתה טיפול חצי שנתי. בסוף אחד הטיפולים המוסכניק עדכן אותי שמעתה הטיפול שנתי (הנסועה שלי היתה סביב 10,000-12,000 ק״מ בשנה, כך שמרווחי הטיפול היו לפי זמן ולא לפי קילומטראז׳).

פורסם

אושריקו חבר פורום שהיה פעיל מאוד לפני כמה שנים, והסמל שלו היה קורולה 1998 עם מדבקה של חלון שמש על הגג. מאז אני מכנה כך את הקורולה 1998 שהיתה לי למעלה מ-9 שנים.

לגבי הטיפול החצי שנתי - זו היתה ההמלצה לדגם הזה לפני 25 שנה. לא יודע מה היו השיקולים, אבל הדגם הזה היה סמל האמינות. בסופו של דבר זה שילוב של טכנולוגיית המנועים, טכנולוגיית השמנים ושאר המתכלים ואולי גם שמרנות של היצרן.

• אהבתי 1

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יבוצע טיפול לפי גיל הרכב והנסועה. כבר כתבתי לך לפני שבועיים - טיפול 75,000 ק״מ/5 שנים. אלא אם יש מרכיב כלשהו שטופל לפי לו״ז אחר.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...