Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחלת נסיעה בירידה כשקר

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Camaro 92,

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובד על הר. כשאני נוסע הביתה מהעבודה יש לי נסיעה ארוכה יחסית בירידה כך שהמנוע כמעט ולא מתחמם. אתמול למשל לקח לו יותר מרבע שעה להראות עלייה כלשהי במחוג טמפרטורת מנוע. כמה צריך לדאוג מזה? לתת לאוטו לעמוד בסרק חמש דקות לפני שמתחיל לסוע (כמובן שהייתי מאוד מעדיף שלא)? משהו אחר שאפשר לעשות חוץ מלהביא גזיה לשים מתחת למנוע? גולף דור 6 שנת 2013 מנוע 1400 סמ״ק טורבו אם רלבנטי.

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוב המכוניות לוקח להם זמן להגיע לטמפרטורת עבודה, היינו השמן מנוע לפחות אחריי רבע שעה מההתנעה ועוד שקר זה יכול להיות קצת יותר נראה לי, לגבי המים של הרדיאטור עיניין של כמה דקות בודדות.

פורסם

תקלה בטרמוסטט, זאת לא התנהגות רגילה לרכב בנזין.

והנזק נגרם למנוע שעובד בטמפ נמוכות מידי לאורך זמן.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יכול רק לספר על ניסיוני האישי - כשאני מתניע ויורד הפרש גובה 200 מ׳ על פני כ- . ק״מ מחוג טמפרטורת נוזל הקירור בקושי זז, גם בחמסין, ואז מתחיל לעלות כשאני מגיע למישור. כשאני יוצר בכיוון ההפוך, לאחר 800 מ׳ וטיפוס 70 מ׳ מגיע כמעט לטמפרטורת העבודה. והכי איטי - אם אני מתניע ולא יוצא לדרך מיד אלא מתעכב.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני כשעה, amosbmw כתב:

תקלה בטרמוסטט, זאת לא התנהגות רגילה לרכב בנזין.

והנזק נגרם למנוע שעובד בטמפ נמוכות מידי לאורך זמן.

יש לו בנזין הזרקה ישיריה, זה דומה לדיזל. 

בדיזל זה תמיד המצב, פעם ירדתי מהחרמון היה 0 מעלות בחוץ, ירדתי את כל הירידה. זה לקח משהו כמו 40 דקות ורק במישור בכביש לכיוון קרית שמונה המנוע הגיע לטמפ' עבודה. 

• אהבתי 3

• פיתרון
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, פאטון כתב:

אתמול למשל לקח לו יותר מרבע שעה להראות עלייה כלשהי במחוג טמפרטורת מנוע. כמה צריך לדאוג מזה

זה מצב תקין לגמרי ואף אופייני לתנאי הדרך שציינת ומזג האוויר הקר ששורר בימים האחרונים, אין לך מה לדאוג יותר מדאי.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • אהבתי 4
פורסם

בכל זאת הייתי מנסה לנסוע עם סורק מחובר לראות מה הטמפ האמיתית. שעון החום בלוח השעונים מעגל את הערך.

יש לי גם גולף tsi, אמנם דגם מנוע ושנה אחרת אבל לא מתנהג כך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

זה מצב תקין בטמפ נמוכה וירידה, שמעצם כח הכבידה לא מצריכה לחיצה על דוושת הגז ושריפה של דלק.

פורסם

עשיתי עכשיו עוד פעם ניסוי.

יצאתי עם הגולף עם מנוע קר. 9 מעלות בחוץ. כל הדקות הראשונות של הנסיעה כמעט ולא נגעתי בגז וגם לא עמדתי במקום. 

שעון הטמפ נוזל קירור אכן עולה לאט וזה בסדר, אבל כבר דקה אחרי תחילת הנסיעה המחט מתחילה לעלות. לא כמו שפות"ש תיאר שהיא לא זזה בכלל.

קריאה של טמפ שמן מתחילה להופיע אחרי כ10 דקות, כי בפחות מ50 מעלות החיישן טמפ שמן לא מציג קריטה בכלל. בשלב הזה נוזל הקירור כבר על 80 מעלות.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

עמוס

פורסם

אבל לא היית בירידה. 

כשנוסעים בירידה עם הילוך משולב בלי לגעת בגז, אין בעירה בכלל. אלא אם כן מחשב מנוע במצבים האלו עדיין מזריק דלק בשביל שהמנוע כן יגיע לטמפרטורת עבודה. 

זו שאלה מעניינת שהעלתי בפורום בעבר כמה פעמים אבל לא נמצאה לזה תשובה ודאית.

נגיד דוגמא קיצוני. להמחשה, יורד בירידה באורך 30 קילומטר, כל הדרך על 90 קמ"ש בלי לגעת בגז, אין בעירה במנוע. התחלתי עת הירידה בטמפרטורת עבודה, בהנתן אין בעירה בכלל, אפילו עם טרמוסטט סגור המנוע יתחיל להתקרר. 

אז השאלה האם בשלב מסויים מחשב מנוע יתחיל להזריק דלק בשביל לשמור עם טמפרטורת עבודה? 

• אהבתי 2
  • מעניין 1

פורסם
לפני 46 דקות, Buki כתב:

אז השאלה האם בשלב מסויים מחשב מנוע יתחיל להזריק דלק בשביל לשמור עם טמפרטורת עבודה? 

אם יש ירידה של 30 ק"מ לצורך העניין, המנוע צריך לתקשר עם הגיר, וצריך לשרוף קצת דלק בשביל זה להבנתי

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...