Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחלת נסיעה בירידה כשקר

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Camaro 92,

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, BoazB11 כתב:

יש יניקת אוויר.

המנוע פועל באותו סדר וצורה - יונק, דוחס, פולט. רק פעימת העבודה "על פארש" כי אין הזרקת דלק.

יותר הגיוני שיש יניקת אוויר והוא נדחס וכמובן נפלט (בבלימת מנוע בלי הזרקת דלק) אחרת בכול פעימה שיש רק יניקת אוויר והוא נדחס מבלי לפלוט אותו המנוע יתפוצץ מאוויר דחוס זה לא בעייתי?לאיפה כול רגע אוויר דחוס יצא זה לא בעייתי למכניקה של המנוע?🙃

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

במנוע יש אוויר דחוס כחלק מהפעולה הרגילה שלו, אין שום סיבה שזה יגרום לבעיות. 

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 11 דקות, Oren_Barazani כתב:

לאיפה כול רגע אוויר דחוס יצא זה לא בעייתי למכניקה של המנוע?🙃

מאיפה שיוצאים גזים לוהטים בד"כ... מהאגזוז.

לא בעייתי בקיצור. המנוע בנוי ומתוכנן לכך

פורסם
לפני 7 דקות, BoazB11 כתב:

מאיפה שיוצאים גזים לוהטים בד"כ... מהאגזוז.

לא בעייתי בקיצור. המנוע בנוי ומתוכנן לכך

אגב מנועים עם טורבו אז הטורבו מסתובב מכוח הגזים הלוהטים האם הבנתי נכון? איך זה מגביר את ההספק של המנוע בשלב האחרון?תעשה לי סדר בבקשה.

פורסם

הכל מסתובב כרגיל. גם הטורבו שממשיך לדחוס אוויר לסעפת יניקה.

אין צורך בשריפת דלק לביצוע פעימות העבודה, כי הגלגלים בעזרת הגרביטציה מסובבים את המנוע.

פעימות הדחיסה במצב הזה 'נותנות עבודה' בהתנגדות לכוח שהגלגלים מעבירים למנוע, וכך הרכב מאט,

למעשה כמעט כמו בכל פעם שאתה עוזב את הגז ומרגיש שהאוטו מאט.

פורסם

במצב של בלימת מנוע בירידה כמות הגזים שנפלטים מהאגזוז קטנה מאוד, למעשה זה אותו אוויר שהמנוע ינק. 

אולי זה מספיק בשביל לסובב את הטורבו אבל לא לדעתי  מספיק בשביל לבנות לחץ גדישה כלשהו. 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 20.12.2025 בשעה 10:16, Cerebral Cortex כתב:

סיוויק עם גיר אוטומט. בירידה חזקה שום דבר לא מונע מהמנוע לטפס גבוה בסל"ד מלבד לחיצה על הבלמים ולא נוח לי שהס"ד מטפס גבוה. 

כשיוצא לי להיות בירידות ממושכות, אני בדר''כ מעביר להילוך 2 או 3 ברכבים אוטומטיים (בכל אוטומתי שראיתי יש אפשרות ללפחות הגבלת ההילוך המקסימלי) ככה אני משייט במהירות סבירה בלי להשתמש בבלמים כמעט בכלל, ואין שום בעיה מזה שהסל''ד עולה - זה עדיף בהרבה על שחיקת בלמים שברגע האמת יכולים לפקשש בעבודתם.

בתאריך 19.12.2025 בשעה 09:42, Buki כתב:

גם בשביל שיהיה חימום ברכב, לא? 

או שיש חימום חשמלי כמו ברכב חשמלי מלא?

שאלה מעניינת, לא יודע אם החימום חשמלי. המדחס מזגן כן חשמלי מלא. אבדוק זאת.

בתאריך 20.12.2025 בשעה 19:48, Oren_Barazani כתב:

אגב מנועים עם טורבו אז הטורבו מסתובב מכוח הגזים הלוהטים האם הבנתי נכון? איך זה מגביר את ההספק של המנוע בשלב האחרון?תעשה לי סדר בבקשה.

הטורבו מסתובב מכוח גזי הפליטה - ואין זה משנה אם מדובר בעשן, אויר דחוס או ערבוב של שניהם.

לטורבו יש בעצם 2 מניפות ב-2 צדדים:

בצד החם גזי הפליטה מסובבים מניפה שהיא מחוברת למניפה בצד הקר שדוחסת אויר.

האויר הדחוס הזה נכנס ליניקה של המנוע - ברגע שיש יותר חמצן בצילינדר אפשר לשרוף יותר דלק על אותו נפח ולכן ההספק עולה. אבל מכיוון שבירידה עסקינן והמנוע לא מזריק דלק - אז כן גדישה, לא גדישה - זה לא רלוונטי.

בכל מקרה בכל טורבו יש שסתום wastegate שפורק לחץ עודף ואני מאמין שתוכנת הניהול של המנוע יודעת שאין צורך בגדישה ברגע שהמנוע בסל''ד גבוה בלי הזרקה ופורקת את הטורבו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...