Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחלת נסיעה בירידה כשקר

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Camaro 92,

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב באותו עניין, בלנד קרוזרים יש כפתור Idle up בדיוק בשביל לעלות סיבובי סרק במצבים בהם הרכב נוסע לאט או עומד במקום והמנוע לא מגיע לטמפ' עבודה. 

IMG_20251214_114618.thumb.jpg.0f451ec1107248e569b234cbf823741e.jpg

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 7 שעות, Buki כתב:

אגב באותו עניין, בלנד קרוזרים יש כפתור Idle up בדיוק בשביל לעלות סיבובי סרק במצבים בהם הרכב נוסע לאט או עומד במקום והמנוע לא מגיע לטמפ' עבודה. 

לדעתי זה כפתור שמיועד להעלות סיבובי סרק,

כדי לקבל מתח טעינה גבוה יותר בהדקים של האלטרנטור,

זה יעיל במצבים של שימוש בכננת רכינה, חיבור של מדחס חשמלי

וטעינה מהירה של המצבר.

יש הבדל לטובה בין המתח בסל"ד סרק, לבין המתח כשהסל"ד מנוע עולה.

בנוסף לשיפור במערכת היגוי

השימוש לחימום המנוע אולי מיועד למדינות עם טמפרטורה מתחת ל 0, ממש לא רלוונטי אלינו.

-

פורסם (נערך)
בתאריך 14.12.2025 בשעה 11:22, Buki כתב:

מניסיון ארוך עם דיזלים מסילה משותפת, במזג אוויר קר (נגיד איזור 5-7 מעלות, נדיר שיש בארץ יותר קר מזה) המנוע לא מגיע בכלל לטמפרטורת עבודה כשלא נותנים גז. 

גם מנסיוני. לכן עם הדיזל אני ממתין לפחות דקה בסרק לפני נסיעה בימים קרים, לפעמים יותר. זה לא מדיע לטמ' עבודה אבל מתחיל מאיזה בוסט, וההבדל ניכר. 

בתאריך 14.12.2025 בשעה 12:48, Buki כתב:

בלנד קרוזרים יש כפתור Idle up

גם בהיילקס... יש שמשתמשים בזה בנהיגת שטח מאוד איטית כדי להתקדם בנחת בלי לגעת בגז, אף פעם לא בדיוק הבנתי את הרעיון אבל זו פרקטיקה שקיימת. וגם כדי לחזיק טורים כשיש צרכן חשמל כבד כמו כננת. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • רעיון טוב! 2

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
בתאריך 14.12.2025 בשעה 01:31, גולדן191 כתב:

לגבי ניוטרל @Bukiהיה רשום לי 100 ק"מ לליטר על 55 קמ"ש בירידה.. קיצר הוא לא מדייק בזה 😂

לא מחייב. זו בעיה שנתקלתי בה בעבר אצלי. הבעיה הייתה מזרק דולף. המחשב מנתק את החשמל למזרקים, אבל עדיין יש לחץ במערכת הדלק. אם המזרק לא אטום הוא ממשיך להזרים דלק בכמות מזערית, ולכן זה לא מראה 0. אצלי זה קרה לסירוגין ולקח לי זמן לאתר. ברגע שפתרתי והחלפתי מזרק, זה התחיל להראות 0 תמיד. 

פורסם
לפני שעתיים, נירו72 כתב:

אם המזרק לא אטום הוא ממשיך להזרים דלק בכמות מזערית, ולכן זה לא מראה 0. אצלי זה קרה לסירוגין ולקח לי זמן לאתר. ברגע שפתרתי והחלפתי מזרק, זה התחיל להראות 0 תמיד. 

אני חשבתי שמחשב דרך מציג את צריכת הדלק לפי זמן פתיחת המזרקים כפול סל"ד

זאת אומרת המחשב יודע שאם בסל"ד נתון הוא יפתח את המזרק לכך וכך מילישניות, תיכנס כמות מסויימת של דלק לתא השריפה ועל סמך זה יציג צריכת דלק במחשב דרך. 

השאלה שלי, אם יש מזרק  דולף איך, המחשב יודע שהוא דולף? איזה רכיב במערכת יודע לנטר את הדלק שדלף דרך המזרק במצב סגור ולהוסיף את זה לצריכת הדלק הרגעית או הממוצעת שמופיעה במחשב דרך?

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

בהילוך, בירידה, המחשב מכיר באלטרנטור שדואג להמיר את האנרגיה הפוטנציאלית לכל מה שצריך ברכב, לא צריך דלק בכלל במצב הזה, 0.0

בניוטרל, צריך לשמר את המנוע במצב Idle, שהמנוע לא ייכבה, האלטרנטור לא מהווה פונקציה, ולכן צריך לשרוף טיפה דלק

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, Buki כתב:

אני חשבתי שמחשב דרך מציג את צריכת הדלק לפי זמן פתיחת המזרקים כפול סל"ד

זאת אומרת המחשב יודע שאם בסל"ד נתון הוא יפתח את המזרק לכך וכך מילישניות, תיכנס כמות מסויימת של דלק לתא השריפה ועל סמך זה יציג צריכת דלק במחשב דרך. 

השאלה שלי, אם יש מזרק  דולף איך, המחשב יודע שהוא דולף? איזה רכיב במערכת יודע לנטר את הדלק שדלף דרך המזרק במצב סגור ולהוסיף את זה לצריכת הדלק הרגעית או הממוצעת שמופיעה במחשב דרך?

שאלה מצוינת שגם אני שאלתי את עצמי ואין לי תשובה לגביה. ההשערה שלי שזה דרך חיישן החמצן שמזהה תערובת יותר עשירה ממה שאמורה להיות בפועל ועל בסיס זה מחשב לפי הפיקים הרגעיים שהתערובת מועשרת.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
לפני 36 דקות, נירו72 כתב:

צודק. לא שמתי לב. לוקח אחריות אבל לא אשמה (-;

ככה בלי ועדת חקירה?

לפני 20 דקות, גולדן191 כתב:

בהילוך, בירידה, המחשב מכיר באלטרנטור שדואג להמיר את האנרגיה הפוטנציאלית לכל מה שצריך ברכב, לא צריך דלק בכלל במצב הזה, 0.0

בניוטרל, צריך לשמר את המנוע במצב Idle, שהמנוע לא ייכבה, האלטרנטור לא מהווה פונקציה, ולכן צריך לשרוף טיפה דלק

אתה מערבב בין שני דברים לא קשורים

צריכת הדלק לא נמדדת על ידי האלטרנטור אלא על ידי מחשב ההזרקה

פורסם
לפני 5 דקות, EliC25 כתב:

אתה מערבב בין שני דברים לא קשורים

צריכת הדלק לא נמדדת על ידי האלטרנטור אלא על ידי מחשב ההזרקה

לאחר שקראתי על זה, אני מבין שמה שקורה בניוטרל זה שהמנוע מנותק מהמחשב ולכן הוא האלטרנטור לא בתמונה - אבל צריך לשמור את המנוע שלא ייכבה, לכן יש צריכת דלק מזערית.

כשהמנוע כן בתמונה, המחשב מבין שיש אלטרנטור בתמונה שימיר את האנרגיה הפוטנציאלית לכל הצרכים של הרכב, ואין סיבה לשרוף דלק

פורסם

אין קשר לאלטרנטור.

כדי שהמנוע לא יכבה, משהו צריך לסובב את הקראנקשאפט. או אנרגיה קינטית מהגלגלים או שריפה של דלק  בבוכנות.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעה, גולדן191 כתב:

לאחר שקראתי על זה, אני מבין שמה שקורה בניוטרל זה שהמנוע מנותק מהמחשב ולכן הוא האלטרנטור לא בתמונה - אבל צריך לשמור את המנוע שלא ייכבה, לכן יש צריכת דלק מזערית.

כשהמנוע כן בתמונה, המחשב מבין שיש אלטרנטור בתמונה שימיר את האנרגיה הפוטנציאלית לכל הצרכים של הרכב, ואין סיבה לשרוף דלק

עזוב רגע אלטנטור, נגיד שזה מנוע בלי אלטרנטור

בניוטרל צריך דלק בשביל שהמנוע יעבוד. אם תסגור את אספקת נדלק, המנוע לא יעבוד. 

בירידה בהילוך הגלגלים מסובבים את המנוע דרך הגיר, אפשר לסגור את אספקת הדלק והמנוע עדיין יסתובב. לא בדיוק יעבוד כי לא מתקיימת בו שריפת דלק אבל יסתובב ולא יעצור וברגע שתחזור לגז ותתחדש אספקת הדלק המנוע ימשיך לעבוד.

ניתוק אספקת דלק כמובן  מתבצע על ידי מחשב הזרקה (מחשב ניהול מנוע)  שיודע לזהות את המצבים האלו. המנוע אף פעם לא מנותק מהמחשב. 

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, amosbmw כתב:

אין קשר לאלטרנטור.

כדי שהמנוע לא יכבה, משהו צריך לסובב את הקראנקשאפט. או אנרגיה קינטית מהגלגלים או שריפה של דלק  בבוכנות.

השאלה שנשאלה היא, איך זה הגיוני שבירידה, על הילוך כתוב צריכת דלק רגעית 0.0

ובניוטרל באותה ירידה, כתוב סביב ה 50-100 ק"מ לליטר. 

הנחה שלי שאין שום בעיות במזרקים כי בדקתי באמצעות שיטת הפנקס, וצריכת הדלק היא 20 ק"מ לליטר בבין עירוני לא פקוק, נסיעה רגועה על 100 קמ"ש לאורך כל הדרך, וזה כלל 2 עצירות באמצע

אלטרנטור זה לא הרכיב שממיר אנרגיה פוטנציאלית לאנרגיה אחרת ברכב?

לפני 4 דקות, Buki כתב:

עזוב רגע אלטנטור, נגיד שזה מנוע בלי אלטרנטור

בניוטרל צריך דלק בשביל שהמנוע יעבוד. אם תסגור את אספקת נדלק, המנוע לא יעבוד. 

בירידה בהילוך הגלגלים מסובבים את המנוע דרך הגיר, אפשר לסגור את אספקת הדלק והמנוע עדיין יסתובב. לא בדיוק יעבוד כי לא מתקיימת בו שריפת דלק אבל יסתובב ולא יעצור וברגע שתחזור לגז ותתחדש אספקת הדלק המנוע ימשיך לעבוד.

ניתוק אספקת דלק כמובן  מתבצע על ידי מחשב הזרקה (מחשב ניהול מנוע)  שיודע לזהות את המצבים האלו. המנוע אף פעם לא מנותק מהמחשב. 

נכון, זה לא מסתדר עם ההגיון בלי לחשוב על זה לעומק, אבל זה בדיוק זה.

זה קצת דומה לקטע עם הפילטרים, אתה יודע? שאומרים "פילטר חדש לגמרי מסנן פחות טוב מפילטר שעבר עשרות שעות" אבל זה פשוט ככה!

כחיפאי רוב החיים אמרו לי פעם "אל תרד את פרויד על ניוטרל, ניוטרל מבזבז יותר דלק מהילוך" ולא הבנתי למה

עכשיו אני מבין למה..

כי היו תקופות שאתה מתקמצן לשים 100 שקל דלק ברכב של ההורים.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 1 דקה, גולדן191 כתב:

הנחה שלי שאין שום בעיות במזרקים

אין לך שום בעיה במזרקים, נירו 72 שכתב את זה התבלבל וחשב שבירדיה בהילוך אתה רואה משהו שונה מ 0.0.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...