Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצות לבודפשט

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח להמלצות בבודפשט בהקשר מוטורי (וגם לא כמובן)
כמובן שערכתי קצת חקר מראש וראיתי מה שנכתב כאן בכמה אשכולות - ספריאל - אני יודע להיזהר מהדרגנועים בבודפשט 🙂 
ראיתי שהכיסוי המלא בביטוח בהשכרת רכב מאוד יקר בכל חברת השכרה רק הכיסוי באזור ה80-90 דולר ליום! זה משוגע. אבל זו המדינה המזרח אירופאית הראשונה שלי ואולי זה סטנדרט.
במדינות המערביות שהייתי בהן לא יצא לי לשלם יותר מ30-40 דולר ליום לביטול השתתפות עצמית מלא.
מה אתם חושבים על השכרת רכב ליום אחד? יש מקומות יפים מחוץ לבודפשט ששווה להקדיש להם יום?
ראיתי גם שיש את הרכבים השיתופיים שאחד המשתמשים המליץ כאן כמו Greengo שנראת ממש אחלה, השאלה היא אם זה פשוט לשימוש גם עבור תיירים, ואם בכלל מותר להתרחק איתם מבודפשט?
אשמח לשמוע אם יש מקומות מוטוריים מעניינים כמו מוזאון מעניין או משהו כמו הטרביוורלד בברלין.
תודה מראש!

פורסם

לגבי שכירת רכב - בדוק באתרים ובנציגויות הידראליים. הניסיון (המועט) שלי בשנים האחרונות הוא שהן נותנות את תנאי הביטוח הטובים ביותר.

תלמד היטב את שיטות התשלום בתחב״צ. אלה שונות ממקום למקום והפקחים באירופה קשוחים.

רוב הטיול שלי לבודפשט היה עצמאי, אבל לקחתי איזה סיור מאורגן ל-szentendre. העיירה עצמה יפה אבל ממוסחרת לחלוטין, החזרה לבודפשט בשייט על הדנובה היה מקסים. העניין הוא שבגלל השייט לא מתאים להגעה ברכב ועדיף במאורגן או בתחב״צ. כיוון שחלפו הרבה שנים אין לי עצה מעודכנת.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתוך העיר תחבץ ורגליים. לא צריך יותר מזה.

התשלום מאוד פשוט. קונחם כרטיס בתחנות המטרו ומחתימים בעלייה לטראם/מטרו.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אפליקציית תחבורה ציבורית ורכישת כרטיסים Budapest GO. כן נותן להירשם עם מספר טלפון ישראלי. 

לגבי רכב שיתופי זה יכול להיות קצת בעייתי וצריך לבדוק מול מפעילות מקומיות. 

נסיתי להרשם בפולין ולא נתן לי להירשם ללא מספר תעודת זהות מקומת, נסיתי גם בליטא להירשם אצל שתי מפעילות שונות, כתוב שפתוח לאזרחי כל המדינות אבל לא נותן להירשם עם מספר טלפון ישראלי.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 20 שעות, Night Driver כתב:

בתוך העיר תחבץ ורגליים. לא צריך יותר מזה.

התשלום מאוד פשוט. קונחם כרטיס בתחנות המטרו ומחתימים בעלייה לטראם/מטרו.

זה כבר מיושן.

כמו שכתבתי, מתקינים אפליקציה  Budabest Go.

יש שם אפשרות לרכוש כרטיסים לנסיעה בודדת - 5 ש"ח, ל 30 דקות עם מעבר חופשי לקו או אמצעי תחבורה אחר 6 ש"ח, אותו דבר 90 דקות 8 ש"ח או ל 15 יום או לחודש או בלוק של 10 כרטיסים וכו'.

אחרי שרכשת  (תשלום בכרטיס אשראי שמוגדר בטלפון) הכרטיסים מופיעים באפליקציה, בתחנת מטרו או בעליה לטראם צריך לסרוק את הברקוד וזה תיקוף הכרטיס, מאותו רקע מתחילה הספירה של הדקות. במעבר לקו אחר צריך תיקוף מחדש שיהיה ללא תשלום אם זה במסגרת ה 30 או 90 דקות.

די דומה למה שיש בארץ ובערים אחרות באירופה, עובד מצויין. 

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

זה כבר מיושן.

יש שם אפשרות לרכוש כרטיסים לנסיעה בודדת - 5 ש"ח, ל 30 דקות עם מעבר חופשי לקו או אמצעי תחבורה אחר 6 ש"ח, אותו דבר 90 דקות 8 ש"ח או ל 15 יום או לחודש או בלוק של 10 כרטיסים וכו'.

אחרי שרכשת  (תשלום בכרטיס אשראי שמוגדר בטלפון) הכרטיסים מופיעים באפליקציה, בתחנת מטרו או בעליה לטראם צריך לסרוק את הברקוד וזה תיקוף הכרטיס, מאותו רקע מתחילה הספירה של הדקות. במעבר לקו אחר צריך תיקוף מחדש שיהיה ללא תשלום אם זה במסגרת ה 30 או 90 דקות.

רק תוספת - אם רכשת כרטיס 7\15 ימים - אין צורך לתקף אותו בשום עליה או ירידה מכלי תח"צ. רק להציג את הכרטיס באפליקציה אם מבקשים ממך. זהו למעשה "מנוי" ולא כרטיס.

• אהבתי 2
פורסם

לפני 7 דקות, omricn כתב:

אין צורך לתקף אותו בשום עליה או ירידה מכלי תח"צ.

כן הגיוני כי מהתיקוף מתחילה ספירת הדקות לכרטיסים מוגבלים בזמן ל 30 או 90 דקות וכן התיקוף "שורף" כרטיס לנסיעה בודדת.

אם הכרטיס לא מוגבל בזמן אז אין בזה צורך, הכרטיסים האלו מוגדרים באפליקציה כ Passes ולא כ Tickets.

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

זה כבר מיושן.

איןצלי מושג בארץ כי לא עליתי לתחב"ץ כבר שנים אבל בבודפשט כרטיס נייר לנסיעה או שניים יותר נוח מהאפליקציה. למי שנוסע הרבה אתה צודק.

פורסם
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

איןצלי מושג בארץ כי לא עליתי לתחב"ץ כבר שנים

גם אני לא עליתי שנים אבל בשנים האחרונות מצב התנועה בגוש דן הכריע אותי ואני משתמש הרבה ברק"ל של גוש דן, משלם באפליקציה כמבון. וממתין לפתיחת קווים נוספים שבבניה. 

פורסם
בתאריך 7.10.2025 בשעה 11:53, sperial כתב:

לגבי שכירת רכב - בדוק באתרים ובנציגויות הידראליים. הניסיון (המועט) שלי בשנים האחרונות הוא שהן נותנות את תנאי הביטוח הטובים ביותר.

רוב הטיול שלי לבודפשט היה עצמאי, אבל לקחתי איזה סיור מאורגן ל-szentendre. העיירה עצמה יפה אבל ממוסחרת לחלוטין, החזרה לבודפשט בשייט על הדנובה היה מקסים. העניין הוא שבגלל השייט לא מתאים להגעה ברכב ועדיף במאורגן או בתחב״צ. 

לגבי שכירת רכב, בתוך העיר זה מיותר. התחב״ץ די טוב, ואולי תצלם גם איזה טראם או טרוליבוס מעניין בשביל Buki.

לפי דיווחי מטיילים לא מזמן החופשי שבועי הוא הכי משתלם. אם אתה רוצה לצאת מחוץ לעיר אז שכירה ליום-יומיים זה בהחלט רעיון טוב.

אני תמיד עושה הרחבת ביטוח ולא ביטוח החזר. זה נותן שקט נפשי ולא צריך לחשוב "הדנט היה?" "צילמתי את השריטה?" נוסעים לטיול ליהנות ומוציאים לא מעט כסף, דווקא שם לא הייתי חוסך.

מרכז סטנדרה באמת מלא במלכודות תיירים ודוכני קשקושים סטייל נחלת בנימין, אבל יש שם מסעדות טובות והעיירה די יפה.

הכי קטע כשישבנו באיזו כיכר קטנה לאכול גלידה מתחת עץ וראינו שלככר קוראים רב-רב-רבי (יש קשר ל @RBRB ?)

נסיעה נוחה ברכבת וחזרה בשייט, דרך טובה לבלות חצי יום+

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מהגולש שלהם התאכזבתי. אכלתי בארץ הרבה יותר טובים.

יש אסייתית טובה ליד הדנובה בסוך הרחוב של בזיליקת אשטוון.

פורסם
לפני 11 שעות, bobi כתב:

המלצה על מסעדה בבודפשט.

פאב שנקרא For Sale Pub. 

שניצל וגולש הכי טעימים שאכלנו אי פעם.

אכלנו שם אי שם לפני יותר מעשור, קראתי בקבוצה של בודפשט שזה נהיה מאוד תיירותי, יקר ורמת האוכל ירדה.

אם יצא לי להגיע לשם, אכנס רק לשתות משהו ולא לאכול.

• אהבתי 1
פורסם

שלום,

בנוגע לשכירת רכב בתוך בודפשט, במידה ואתה מעוניין להתנייד עם הרכב בתוך העיר קח בחשבון שזה יהיה בזבוז משווע של כסף.

הרבה מקומות חנייה ירדו וגם מסלולים הצטמצמו לטובת אופנים ותחבורה ציבורית.

בתוך העיר אני ממליץ לך בחום על BudapestGO שזו אפליקציה לרכישת כרטיסים לתחבורה ציוברית, שהיא מדהימה - חשוב לא לשכוח לתקף כי הקנס הוא גדול.

במידה ואתה רוצה להשתמש ברכב בתוך העיר יש את זה Wigo, Mol Limo, GreenGO, שאלה רכבים שיתופיים שאתה משלם לפי זמן שימוש.

בעיקרון GreenGO זה הכי זול מבין כולם, החנייה היא חינמית בתוך הגבולות של הרכב.

היות והרכבים חשמליים, לא נועדו לנסיעה מחוץ לעיר.

במידה והינך רוצה להשכיר רכב לנסיעה, אני ממליץ לך על Fox AutoRent הם הכי זולים בבודפשט, מרב הסיכויים שתקבל סוזוקי SUV ותוכל לבחור גם ידני.

במידה ואתה בוחר להשכיר מאוויס, קח בחשבון שדרך האתר הם לא מציינים את נושא הביטוח וכאשר אתה מגיע הם מציגים לך את הנושא וזה מייקר את ההשכרה.

בכל מקרה, ממליץ תמיד, לעשות ביטוח מלא כי זה חוסך הרבה כאב ראש מיותר.

תוכל לבדוק גם את Schiller Rent

בתאריך 10.10.2025 בשעה 23:40, phpclub כתב:

אכלנו שם אי שם לפני יותר מעשור, קראתי בקבוצה של בודפשט שזה נהיה מאוד תיירותי, יקר ורמת האוכל ירדה.

אם יצא לי להגיע לשם, אכנס רק לשתות משהו ולא לאכול.

איכות המסעדה ירדה והיא הפכה למסעדה מאוד תיירותית ובלי להזמין מקום, אתה תצטרך להמתין זמן מה עד לקבלת שולחן.

• אהבתי 2

פרנקופיל מושבע!

• תוכן חדש...