Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש רכב זול וחסכוני

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום 

אני מחפש לקנות רכב זול (עד 15000 כולל יישור קו) אנחנו זוג ללא ילדים הנסועה היא בערך 15-20 אלף קילומטר בשנה, מה תמליצו לי?

חשבתי על אחד מהשלישיה של טויוטה אייגו/סיטרואן c1 או פיגו 107/8 מה אומרים?

פורסם

לא,לא, ולא.

זול - כן , חסכוני גם.

אבל תחזוקה לא תהיה זולה. מרבית ההיצע הקיים למכירה זקן ועבר הרבה קילומטרים. לא מזדקן בחן אבל אם תמצא אחד שמור ידני (לא עם הגיר הרובוטי החד מצמדי המעצבן) אולי יהיה שווה, אבל אתה מתכנן נסועה גבוהה, נוח זה לא יהיה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעה, nechmya כתב:

שלום לחברי הפורום 

אני מחפש לקנות רכב זול (עד 15000 כולל יישור קו) אנחנו זוג ללא ילדים הנסועה היא בערך 15-20 אלף קילומטר בשנה, מה תמליצו לי?

חשבתי על אחד מהשלישיה של טויוטה אייגו/סיטרואן c1 או פיגו 107/8 מה אומרים?

במחיר הזה אין הרבה היצע.

סוזוקי אלטו פתרון טוב במחירים האלו

פורסם

אם כך , כל אחד מהשלושה שתמצא במחיר סביר ומצב טוב.

חבר מחזיק ב 107 2014 עם קרוב ל 200 אלף קילומטר, נוסע פעמיים בשבוע פתח תקווה-חיפה . וכמו שהוא אומר, חוויה בכל נסיעה.

אבל הוא אוהב את הרכב ומשקיע בו, עד כה יותר מ 50% מערכו .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הייתי בודק פיאסטה 1.4 תהיה נעימה הרבה יותר,

פיגו 208 1.6 גם אופציה זולה ונוחה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

הייתי בודק פיאסטה 1.4 תהיה נעימה הרבה יותר,

פיגו 208 1.6 גם אופציה זולה ונוחה.

השאלה איך הם בדלק כי עניין החיסכון קצת קריטי לי

לפני 9 דקות, zvigolden כתב:

ידני אפשרי ? אפשר לשקול ניסאן מיקרה 

לצערי אין לי רשיון לידני

פורסם
לפני שעתיים, nechmya כתב:

תוכל לשאול את החבר לגבי הגיר מה האמינות שלו ובערך מה העלות טיפולים בו?

הרכב המדובר - ידני.

צולם במקרה כשחנה ליד הבית 😃 הרכב המדובר -לבן.

image.thumb.png.92013fa26bc6438cebd22f1001281415.png

עבר שידרוג לאחרונה 😊

image.thumb.png.f4e1c0c0bb2da86be649858872fb840d.png

פורסם
לפני 39 דקות, nechmya כתב:

השאלה איך הם בדלק כי עניין החיסכון קצת קריטי לי

לפני 49 דקות, zvigolden כתב:

אם חשוב לך עקרונית לחסוך בדלק אז אני מקבל את מה שאתה כותב.

אם המטרה היא לחסוך כסף אז אתה טועה והחסכון בדלק לא קריטי עבורך!!

תחשב ותראה מה הפער בעלות בין רכבים חסכוניים לבין פחות חסכוניים שאתה שוקל. הרי אין לך מחשבה על איזו רכב גדול עם מנוע שתיין.

כך שהפער בין רכבים מבחינת דלק זניח בהשוואה לתקלה אחת במוסך. או עלות יישור קו.

אתה מקרה קלאסי של מתן משקל יתר לצריכת הדלק.

הנה המספרים המשוערים:

נניח שמיני חסכונית תיתן לך 1:16. וחלופה פחות חסכונית (נניח פיאסטה) תיתן 1:12. וזה פער שהוא כנראה גדול ממה שיהיה במציאות.

הפיאסטה תצרוך כ 94 ליטר בחודש. והמיני החסכונית 125 ליטר בחודש. אתה מדבר על סדר גודל של 200 שח לחודש.

זה כמובן עדיף לחסוך גם 200 וגם 50 לחודש. אבל לתת לזה משקל גבוה ברכישת הרכב זו טעות כי חסכון כזה (ואף גדול מזה) מסתתר בשיקולים אחרים: מצב צמיגים, מצב רכב, מועד טסט, מצבר, ביטוח וכו.

בקיצור חסכון בדלק צריך להיות שיקול די משני עבורך.

ושוב, אם יש כאן עקרון לחסוך בדלק אז אתה צודק. אם הרעיון זה לחסוך כסף אז המצב אחר

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...