Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קופרה לאון 2025

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, adi518 כתב:

תודה. ככל שאני חושב על זה אני לא בטוח איך גרסת ה 150 כ"ס מצדיקה 200 א"ש. כדי שזה יהיה באמת כדאי, זה היה צריך להיות לפחות 200.

גם לדעתי לא מוצדק בעליל, במיוחד שמגיעים מאזדה 3 טורבו ויונדאי אלנטרה N ב 225-230 אלף, הרבה יותר רכב וביצועים וכל מה שתרצה. ברור שההפרש במחיר שווה את זה בשביל קפיצה כזאת גבוהה ברמה של הרכב בין קופרה בסיסית לטופ של הספורטיביות המתחרות.

• אהבתי 1
פורסם

בקיצור, אני חושב שארד מזה. כשהם יביאו גרסה שמגיעה להספק של 200 כ"ס או קרוב לזה אחשוב מחדש. אגב, אולי זה קצת ניט-פיק אבל יש תגובות על זה שהגריל חושף מדי את הרדיאטור. החלטת עיצוב מוזרה של form over function.

פורסם (נערך)

נגעת בנקודה שגם לי הפריעה. אחת הסיבות מבין כמה  שמהן נמנעתי ועדיין נמנע,  היא שינויי עיצוב שלא מועילים לי כבעלים אלא חושפים אותי לבעיות פוטנציאליות.

עם כל מערכות העזר כיום, חזית הרכב עמוסה במודולים פגיעים שעלותם גבוהה שפוטנציאל הפגיעה בהם בכל נסיעה כמעט, גבוה באופן מפחיד. כל אבן קטנה בכביש עשויה לגרום נזק של אלפי שקלים. אז בשבילי - לא תודה.

בעבר בעוונותי, התפתתי להחזיק ברובר 216. אחד הדברים הראשונים שהוספתי לה (לפני שהחלו הצרות האחרות) היה רשת יחסית צפופה (נדמה לי שזה נקרא רשת לולים) על הכונס התחתון להגנה על הרדיאטור והצנרת הקרובה החזית.

את הלקח, למדתי כבר אז. 🙄

התמונה להמחשה -

image.png.6e7f34271b2fb09964b9f262d8c7e7fb.png

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

אנקדוטה קצרה לגבי ביקור באולם קופרה - חוויה אישית

הגעתי לימי המכירות האחרונים באולם קופרה בבני ברק לחפש פורמנטור VZ - לצערי הדגם בכלל לא היה בתצוגה, ולא קיבלתי תשובה ברורה אם ומתי יהיה. 
הציעו לי להתרשם מגרסת 1.5, אבל זה לא משקף את תנוחת הנהיגה והמושבים ב-VZ, המראה הקרבי יותר וכו'.

נסיעת מבחן? 
נסיעת המבחן מתבצעת כך שהנציג, לאון טאובס (נהג מקצועי), נוהג ומדגים את יכולות הרכב. ייתכן שהמטרה היא להראות את הביצועים במלואם ובצורה בטוחה.

עם זאת, הייתי מצפה שחלק מהנסיעה יתבצע גם בנהיגה שלי, כדי שאוכל להרגיש את הרכב בפועל.

גם בנושא הצבעים, היו רק אפור בתוספת מחיר וכחול ללא תוספת (של הפורמנטור 1.5), בלי אפשרות לראות את כל המגוון באולם התצוגה.

בסוף, מעבר לאיכות הפלסטיקה הפשוטה בחלק מהאזורים (בעיקר בדיפוני הדלתות) שביאסה אותי במיוחד כי מדובר ברכב של 300K, הרגשתי שאנשי המכירות לא באמת ניסו להתאמץ ולמכור וחבל, כי חווית הקנייה ומעורבות הסוכן משפיעות לא פחות מהמוצר עצמו.

אני זוכר שהגעתי לבצע נסיעת מבחן באיביזה 1.2 TSI בשנת 2011 בהרצליה פיתוח, היה לי כל כך כייף לנהוג ובסיום נסיעת המבחן הרכב הוזמן במקום.

אם הייתי נוהג ב-VZ ומתרשם לטובה, יש מצב טוב שהייתי סוגר עסקה במקום - הכסף כבר היה מוכן..

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
  • מבאס 1
פורסם

מוזר שלא נהגת בעצמך. לאון בדרך כלל מסביר בתחילה, נוהג קטע קצר ונותן לך לנהוג את המשך הנסיעה שנמשכת כ 10-15 דקות, באזור הסוכנות, בתלות בעומס התנועה (לא תמיד מתאפשר לצאת לכביש מהיר) .

האמת היא שבאזור הסוכנות בבני ברק אין ממש היכן לנסוע להתרשמות מעמיקה ואין כל כביש מהיר בסביבה המיידית. בהרצליה ניתן לנסוע עד לאזור חוף הצוק ולהסתובב בחזרה וכן לחוות קטע מהיר. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

רק אחדד,

לא ביצעתי נסיעת מבחן, כי נאמר לי שלאון ינהג ברכב אז ויתרתי.

לפי דבריך, יש מצב שהנציג לא היה מקצועי מספיק והטעה אותי.. אני לא מופתע ;)

בנוסף, כדי לבצע נסיעת מבחן צריך לקבל הצעת מחיר בכתב, הרגיש לי מיותר בשלב זה אם לא ניתן לראות את הרכב ולנהוג בו.

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
פורסם
לפני 1 דקה, fusion-x כתב:

בנוסף, כדי לבצע נסיעת מבחן צריך לקבל הצעת מחיר בכתב, הרגיש לי מיותר בשלב זה אם לא ניתן לראות את הרכב ולנהוג בו.

למיטב הבנתי וידיעתי, קבלת הצעת מחיר לא מחייבת אותך בשום דבר. 

לגבי נסיעת מבחן, מניסיון העבר שלי - פעם נתנו לי סיאט איביזה למבחן, בלי שום נציג לידי (אבל כן צילמו את רישיון הנהיגה מראש, וחתמתי על מסמך כלשהו למיטב זכרוני).

בפעמים אחרות כן ישבו לידי נציגי המכירות.

מה אכפת לך שיוציאו לך דף הצעת מחיר? אתה לא מתחייב להזמין (וגם נניח שהזמנת, אתה משלם 2000 שקל - רק הזמנה. ואם תרצה לבטל יש 14 יום בהם אתה יכול לבטל את ההזמנה).

בכל מקרה, אם תחזור שוב לסוכנות, זה בעצם סוג של מו"מ, אם זה עדיין אקטואלי. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, דאבל קלאצ כתב:

או אלנטרה N אם יש

מסכים מאוד, בהחלט מעניין אותי. לו היה לי את הכסף - זה משהו שהייתי בודק.. אבל רק בזכות הגיר הידני.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

עשיתי בחיי הרבה נסיעות מבחן, בין אם רכשתי ובין אם לא. תמיד נהגתי בעצמי.

ב 2017 כשקניתי את הקופרה, לאון היה זה שליווה אותי. הוא זה שנהג ביציאה מהסוכנות (שהייתה בזמנו בפתח תקווה) עד ליציאה מהעיר לכביש 4 תוך הסבר מפורט והדגמה של יכולות הרכב (שיגור מהמקום😁) ואז קיבלתי את ההגה לידי 😃 .

כמובן שאחר כך קיבלתי הצעה כתובה ואחרי מו״מ קצר הזמנה 😉 לפני כמה שנים בחנתי את הקופרה לאון 300 ואת הפורמנטור 310, תמיד נהגתי בהן כשנציג לצידי.. , לא הזמנתי אף אחת מהן. 

פורסם
לפני 5 שעות, fusion-x כתב:

אנקדוטה קצרה לגבי ביקור באולם קופרה - חוויה אישית

הגעתי לימי המכירות האחרונים באולם קופרה בבני ברק לחפש פורמנטור VZ - לצערי הדגם בכלל לא היה בתצוגה, ולא קיבלתי תשובה ברורה אם ומתי יהיה. 
הציעו לי להתרשם מגרסת 1.5, אבל זה לא משקף את תנוחת הנהיגה והמושבים ב-VZ, המראה הקרבי יותר וכו'.

נסיעת מבחן? 
נסיעת המבחן מתבצעת כך שהנציג, לאון טאובס (נהג מקצועי), נוהג ומדגים את יכולות הרכב. ייתכן שהמטרה היא להראות את הביצועים במלואם ובצורה בטוחה.

עם זאת, הייתי מצפה שחלק מהנסיעה יתבצע גם בנהיגה שלי, כדי שאוכל להרגיש את הרכב בפועל.

גם בנושא הצבעים, היו רק אפור בתוספת מחיר וכחול ללא תוספת (של הפורמנטור 1.5), בלי אפשרות לראות את כל המגוון באולם התצוגה.

בסוף, מעבר לאיכות הפלסטיקה הפשוטה בחלק מהאזורים (בעיקר בדיפוני הדלתות) שביאסה אותי במיוחד כי מדובר ברכב של 300K, הרגשתי שאנשי המכירות לא באמת ניסו להתאמץ ולמכור וחבל, כי חווית הקנייה ומעורבות הסוכן משפיעות לא פחות מהמוצר עצמו.

אני זוכר שהגעתי לבצע נסיעת מבחן באיביזה 1.2 TSI בשנת 2011 בהרצליה פיתוח, היה לי כל כך כייף לנהוג ובסיום נסיעת המבחן הרכב הוזמן במקום.

אם הייתי נוהג ב-VZ ומתרשם לטובה, יש מצב טוב שהייתי סוגר עסקה במקום - הכסף כבר היה מוכן..

לאון נהג מעולה, היית צריך ללכת על זה. אין לי ספק שגם היו נותנים לך לנהוג אין דבר כזה שלא. לקחת נהגים מקצועיים זה משהו שנהיה יחסית מקובל, גם פיליפ רוזן ״מכר״ לי את הברז בזמנו ב 2020, הדגים את הרכב ואז כמובן התחלפנו ואני נהגתי.

הסוכנויות יודעות שאין איש מכירות טוב יותר לרכבים כאלה מאשר הנהגים המקצועיים, מאמין שאם היית זורם לנסיעה עם לאון אז היום כבר היית אחרי ההזמנה. זה די עסק שעובד לא סתם הם משלמים לחבר׳ה מה שאני מאמין שהוא לא מעט כסף.

פורסם

לאון ופיליפ ״חיים את החלום״ 😃 חלק מהמכירה של רכבי יוקרה ומכוניות ביצועים זה נסיעת מבחן עם הדגמה של יכולות הרכב. 

מי שקונה פורשה, פרארי ודומיהם וגם קוני גרסאות הקצה של אחרים נעזרים בכישוריהם של נהגים כמו לאון ופיליפ. 

את לאון הכרתי לראשונה עם הצגת גרסאות הקופרה של סיאט. ורק אז ראיתי שהוא עובד גם עם פורשה, ואחרים. 

פורסם

כששאלתי את הנציג הוא אמר במפורש שלאון (או השותף / נהג שלו), ינהג ברכב ולא היה ברור בכלל שאחר כך אני אנהג.

קפצתי ספונטית לאולם התצוגה, המטרה העיקרית הייתה להתרשם מהרכב ולבקש נסיעת מבחן.

אברר בהמשך מול אולם התצוגה בראשון לציון, אם הם מחזיקים VZ בתצוגה והאם גם הלקוח נוהג במהלך נסיעת המבחן (כפי שציינתם).

תודה למגיבים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, zaf כתב:

לאון ופיליפ ״חיים את החלום״ 😃 חלק מהמכירה של רכבי יוקרה ומכוניות ביצועים זה נסיעת מבחן עם הדגמה של יכולות הרכב. 

מי שקונה פורשה, פרארי ודומיהם וגם קוני גרסאות הקצה של אחרים נעזרים בכישוריהם של נהגים כמו לאון ופיליפ. 

את לאון הכרתי לראשונה עם הצגת גרסאות הקופרה של סיאט. ורק אז ראיתי שהוא עובד גם עם פורשה, ואחרים. 

לדעתי פיליפ עובד עם כלמוביל היום אבל זה רק ניחוש מושכל לפי הדחיפה שנותן לדגמי ה N של יונדאי.

בכל אופן פיליפ ללא ספק חי את החלום, מעבר לעסקי ההדרכה/עבודה מול יבואנים הוא גם חזק בתחום של טיולי נהיגה ונראה שלפחות פעם בחודש (לפעמים גם יותר) הוא יוצא לכזה ומעלה סטוריז מטריפים עם רכבי פורשה/במוו וכו׳… חלום.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...