Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מתכוון לנקוב בשמות כרגע.

הבן של אשתי, נסגר על רכבו שער חשמלי מברזל, ונגרם נזק לרכבו..

הוא הכניס רכב למוסך, הגיע שמאי, וחוץ מנזקי פח, חיצוניים, לא רשם כלום בדו"ח שלו.

כשהבן הגיע להוציא את הרכב, גילה מלא תקלות שלא היו לפני התאונה:

1- פנס ערפל בצד המכה לא נדלק,

2- כרית אוויר נורה אדומה דולקת,

3- צופר לא עובד,

4- מדחס מזגן לא נכנס לפעולה,[לא חסר גז],

5- מיכל מגבים שבור, 

רצוי לציין שמוסך הפחחות שלח אותו למוסך היבואן, כדי שזה יקבע אם זה היה בעקבות התאונה או לא...

מיותר להוסיף את העובדה, שכל אלו היו תקינים לפני התאונה הזו, וכרגע הם לא.

כל החיישנים והמכלולים הללו נמצאים בצד איזור התאונה.

יש לי הרגשה לא טובה, שחברת הביטוח, באמצעות השמאי הנ"ל, מנסים לגרום לילד "להשתתף" בעלות הגבוהה של הנזקים, שהם בעצמם אמורים לכסות, תוך כדי גרימת נזק כספי נוסף.

אם יש למישהו רעיון להמשך ההתנהלות מולם, אשמח אם תשתפו אותנו.

תודה, ומצרף את תמונת המכה:

image.jpeg

פורסם

שלום, 

ראשית, מתמונה אחת מהצד, לא רואים הכל. בכל מקרה, לפתוח מכסה מנוע ולבדוק מה נראה שם. ודברים כאלו קורים, אז להתנחם שנזק ברכוש כזה ניתן לתיקון. להשתדל לא לקחת ללב - למרות שזה לא קל. 

מניסיון שלי, בעבר.. (בשנתיים שלוש האחרונות).

כשמגיע השמאי, ועושה סיבוב סביב הרכב, אני מציין בפירוש את הנזק שקרה (מעבר לזה שזה מרגיש קצת בסטה בשוק, כי יש דברים ש"מדלגים" עליהם). כשרואים שהבן אדם רציני ויודע להסביר מה קרה לאוטו, אני מאמין שיותר מדייקים.  

בכמה נזק מדובר? זכותך להביא שמאי שלך שייתן דו"ח שמאות מצידך ולא יהיה מחוייב לחברת הביטוח או למוסך ההסדר וכו'.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הרכב כבר תוקן? יש דוח שמאי? יש צילומים של נזק עם מכזה מנוע פתוח ומתחת לרכב על ליפט?

מיכל מגבים שבור זה בזיון של שמאי. היה צריך להיות בדוח.

פורסם

עזוב מיכל מגבים. זה שטויות. ממש..

זה ידוע שהם רוצים לחסוך לחב" הביטוח, אבל מדחס מזגן וחיישני כרית אוויר זה הרבה כסף..

הוא,[הבן] יכול לתקן, ובעזרת דו"ח של שמאי "אמיתי", בלתי תלוי, ניטראלי, לדרוש את הכסף אפילו בבית המשפט ?

פורסם

1- פנס ערפל בצד המכה לא נדלק - בגלל מיקומו נראה קשור לתאונה.

2- כרית אוויר נורה אדומה דולקת, - כנראה בגלל "סליל שעון" קרוע שמתחת לגלגל ההגה וקשה לראות קשר לתאונה.

3- צופר לא עובד,                            - כנראה בגלל "סליל שעון" קרוע שמתחת לגלגל ההגה וקשה לראות קשר לתאונה.

4- מדחס מזגן לא נכנס לפעולה,[לא חסר גז], - צריך לאבחן למה המדחס לא נכנס לפעולה ולא בטוח שבו התקלה.

5- מיכל מגבים שבור,  - בגלל מיקום המיכל אז זה קשור לתאונה.

תוך כדי עבודה אם המוסך מגלה נזקים נוספים, אז הוא צריך לקרוא לשמאי לבדיקה נוספת, עם צילומים ואישורו לתיקון 

הנזקים הנוספים עם הערכת מחיר עבורם.

האם הביטוח נעשה ע"י סוכן ביטוח (אם כן שהוא יכנס לעובי הקורה ויעזור בטיפול).

בברכה  -  רפי לין

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, רפי לין כתב:

1- פנס ערפל בצד המכה לא נדלק - בגלל מיקומו נראה קשור לתאונה.

2- כרית אוויר נורה אדומה דולקת, - כנראה בגלל "סליל שעון" קרוע שמתחת לגלגל ההגה וקשה לראות קשר לתאונה.

3- צופר לא עובד,                            - כנראה בגלל "סליל שעון" קרוע שמתחת לגלגל ההגה וקשה לראות קשר לתאונה.

4- מדחס מזגן לא נכנס לפעולה,[לא חסר גז], - צריך לאבחן למה המדחס לא נכנס לפעולה ולא בטוח שבו התקלה.

5- מיכל מגבים שבור,  - בגלל מיקום המיכל אז זה קשור לתאונה.

תוך כדי עבודה אם המוסך מגלה נזקים נוספים, אז הוא צריך לקרוא לשמאי לבדיקה נוספת, עם צילומים ואישורו לתיקון 

הנזקים הנוספים עם הערכת מחיר עבורם.

האם הביטוח נעשה ע"י סוכן ביטוח (אם כן שהוא יכנס לעובי הקורה ויעזור בטיפול).

בברכה  -  רפי לין

שכחתי לציין שהרכב הזה נסע מעט מאוד מאז סוף 2021.

15000 ק"ם בלבד.

כך שהייתי שולל את סליל השעון .

מה גם שהכל עבד לפני המכה הזו.

וזו עובדה שיהיה לו קשה להוכיח, לצערי..

פורסם
לפני 12 שעות, IsraCar כתב:

האם ההזדמנות להביא שמאי מטעמך כבר חלפה עברה?

לא יודע. אתה תגיד לי..

לשמחתי לא הייתי מעורב בתאונות, כך שהנסיון שלי בעניין שואף ל-0 .

נאמר לבחור להכניס את הרכב למוסך היבואן, כדי שזה יקבע, אם פעולת המדחס ותקלת כרית האוויר נגרמו עקב התאונה.

לדעתי, סיכוי גבוה שזה קשור לאחד החיישנים של הכרית אוויר מקדימה, וגם נתק או פגיעה בצופר עצמו בנוסף.

אין לי ספק, שעבודת השמאי במקרה הזה הייתה חד צדדית, לטובת חברת הביטוח.

את עניין הפחחות והצבע, הם תיקנו.

את הבעיות המשמעותיות והיקרות, שנגרמו בעקבות התאונה הם הזניחו, ומנסים כרגע להפיל את כל זה עליו.

פורסם
לפני 4 שעות, קוסקוס כתב:

יכול להיות שנקרעה צמת חשמל שעוברת באזור התאונה  ?

אחי אתה פשוט גאון !!

הסתכלתי שוב ובאמת יש צמת חוטים קרועה !!

אצלם תמונה ואפרסם אותה ..

ביום ראשון הרכב ייכנס לכלמוביל בבוקר, ואבקש מהם להזמין את השמאי הטמבל שוב שיראה את הרכב..

פורסם

אני הייתי פונה במכתב רשמי כולל אישור מסירה, שעקב השמאות הקלוקלת של השמאי מטעמם ועבודה רשלנית של מוסך ההסדר אתה מביא שמאי פרטי ומתקן את יתר הליקויים במוסך היבואן, ובמידה ולא יסכימו לתשלום מלא פלוס הזמן שהושקע בהשבת הרכב למצב התקין הנושא ימשיך לתביעה.

מצלם את התקלות, את צמת החשמל הקרועה שלא תוקנה, מדגיש שיכל להיגרם סיכון חיים במקרה של קצר, ובכלל מעניק נופך דרמטי (העובדות כאן דרמטיות... צריך להעביר את המסר. הרכב יכל לעלות באש). את הכל מדפיס ומצרף למכתב.

כמובן כותב להם שהם מוזמנים לשלוח על חשבונם שמאי מלווה.

כל זה לפני הכנסת הרכב למוסך.

חשוב לכתוב במכתב שהרכב ייכנס למוסך מטעמך 3 ימים לאחר אישור המסירה של המכתב הרשמי על מנת לתת להם את הזמן לשלוח שמאי מלווה, אך מצד שני עקב חובתך לצמצם ככל הניתן את משך ההשבתה של הרכב שהוא זמן אותו אתה מתכוון לתבוע (צמצום הנזק).

בהצלחה.

פורסם

א.ב של ג.ד הוא שמאי מטעמך. זכותך המלאה.

ותן לו לעשות את העבודה המקצועית תוך שהוא מרים מכסה מנוע תוך שהוא מרים את הרכב על הליפט וכנראה ימצא עוד רכיבי נזק.

תעדכן

הודע לחברת הביטוח במייל / במכתב רשום על מה שאתה מתכוון לעשות ואין לך צורך לחכות לתגובה שלהם כדי להתחיל לפעול.

• אהבתי 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...