Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגיגים מהפנייה ימינה

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

מי שבאמת טועה לא נדחף בראש התור אלא איפה שהוא באמצע.

כולם נדחפים באמצע... 99%.

מעט מאוד אם בכלל נדחפים בראש התור ממש כי אז זה ממש ברור.

פורסם

אני נתקל בזה לרוב בפנייה ימינה מאיילון לכיוון כפר שמריהו. הרבה נדחפים ממש בראש התור בלי שום בושה. לפעמים יש שם מסלול שלם של נדחפים במקביל למסלול הרשמי

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אחת מתורות הלחימה היפניות (נונג'יסטו) היא שכל חיסרון אפשר להפוך אותו ליתרון - הדרך הזו מהווה לי באיזשהו מקום מודל לחיים

אם המשטרה תשכיל לנצל את המינוס הזה ומספיק מצלמה במקומות המועדים- נוכל לסגור את הגירעון וישאר עודף תקציבי

כולם יצאו נשכרים - הממהרים שזמנם חשוב יותר מהקנס יתכבדו לשלם

והאזרח הממוצע והנורמטיבי - יהנה מהטבות מס וישלם פחות על המחייה

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, shlomiko כתב:

אחת מתורות הלחימה היפניות (נונג'יסטו) היא שכל חיסרון אפשר להפוך אותו ליתרון - הדרך הזו מהווה לי באיזשהו מקום מודל לחיים

אם המשטרה תשכיל לנצל את המינוס הזה ומספיק מצלמה במקומות המועדים- נוכל לסגור את הגירעון וישאר עודף תקציבי

כולם יצאו נשכרים - הממהרים שזמנם חשוב יותר מהקנס יתכבדו לשלם

והאזרח הממוצע והנורמטיבי - יהנה מהטבות מס וישלם פחות על המחייה

צחוקים.

ממש לא בעיה להעמיד ניידת בסופו של כל תור רמזור שכזה, לאפשר לשוטר לצפות ולתת דו"חות... עובדה שזה כמעט שלא קורה (לפחות איפה שאני גר, מעולם לא הייתה ניידת ו/או שוטר).

עובדה שאין מספיק שוטרים (?) או מספיק קשב לעבירות איכות החיים האלו (שמורידות את איכות החיים של האזרח הישר).

מה גם שאם היו עושים את זה, אז "הציבור" היה מתלונן...

בפועל? - יש פה בהחלט "כסף על רצפה", ואני יכול לחשוב על לפחות עוד 5 מקרים קלי-קלות של כסף על הרצפה הנ"ל שלא אוכפים אותם בקלי-קלות, כי למה?...

לא בפועל? - למה לא עושים את זה גם עם נהגים שכל כך נהנים שלא לעבור מהצד השמאלי המהיר לעקיפה בלבד בכביש המהיר לצד ימין האיטי לנסיעה מנהלתית כשהם מעכבים את התנועה?

אפשר לשאול את השאלה ששאלת ושטרחת לרשום על הרבה דברים...

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 25.7.2025 בשעה 12:36, Golf_91 כתב:

לרוב אני לא מנסה להילחם איתם או לחנך אותם

לא נעים לי להגיד - אבל אתה מחנך אותם יפה מאוד.

כאשר אתה נותן להם להיכנס - אתה מחנך אותם שכאשר הם רוצים להידחף לתור תמיד יהיה מישהו שיתן להם בכיף. למעשה, כאשר אתה נמנע מלעמוד על זכותך ואתה רוצה להימנע מביריונות - אתה מחנך אותם לביריונות. 

לגבי אכיפה - לא צריך שוטרים שיעמדו בצמתים האלה ובטח לא בחום הזה.

צריך לשים מצלמות מתאימות - להושיב חיילי שח"מ במוקד ממוזג עם מחשבים ושיתחילו לתת דוחות על ימין ועל שמאל - גם תפתור את בעיית התקציב וגם הנדחפים ילמדו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מי שיושב ליד ההגה, כדאי שיימנע מנושאי חינוך  ויתרכז בנהיגה. סיפורי האם אני אוותר הוא ימשיך להיות ביריון, לכן עדיף שאני אהיה הביריון כי אני צודק, לא אוותר ובכך אתרום להתלהטות היצרים בכבישים, מוכרים ומיותרים. הסיבה שבחלק נכבד מכבישי אירופה התנועה, למרות ניפחה המאוד מרשים, זורמת ושוטפת, היא הימנעות נהגים שם משיעורי חינוך להתנהגות, מישהו נידחף, בין בשל טעות בבחירת נתיב בין בגלל ביריונות, מקבל לרוב ניפנוף יד מאפשר ואפילו חיוך. כך נכון, מלחמות של מחנכים על הכביש לא תחסוך אפילו שניה מזמנם, לרוב תוסיף הרבה יותר. לגבי אכיפה, קודמי צודק, טיבן של ניידות שעומדות בצד ועוצרות עבריינים שהן מוסיפות עוד עומס והרבה ממנו על תנועה שממילא היא כבדה, צילומים ודו"ח בדואר יהיו אפקטיביים יותר ובתנאי שיהיה מספיק מאלו.

• רעיון טוב! 2
פורסם

לא רואה סיבה להתרגש, כאילו זה אי פעם היה שונה.
זה חלק מתוואי הדרך, כמו שיפוץ, חסימת כביש או פקק באיילון. 
מחשבים את הנסיעה עם 10 דקות אקסטרה, שמים תוכן מעניין ובוחרים נתיב עד שהכביש נגמר והגעת ליעד.

כחלק מהבחירה לחיות במקום שבו מדברים על מלחמה כמו על מזג אוויר, אתה מקבל את אותה אוכלוסיה מאחורי ההגה, לטוב ולרע.

• אהבתי 1
פורסם

אישית, כשאני רואה תור ארוך לפניה שברור שידרשו הרבה מחזורים של רמזור עד שאצליח לפנות, אני מוותר על הפניה ונוסע לצומת הבא. אולי זה לא חוסך זמן אבל זה הרבה פחות מעצבן.

המקום שנדחפים מצליחים לעצבן אותי הוא אחר: יש היום הרבה כבישים בהם הנתיב ממרכזי הוא מתחלף, חלק משעות היום הוא משמש לישר וחלק משעות היום משמש לפניה שמאלה. כמעט כל הנהגים מתעלמים מההוראה הנוכחית של החץ. כשהחץ מורה שהנתיב כרגע משמש לפניה שמאלה בלבד, הם משתמשים בו לנסיעה ישר ועוקפים את התור שקיים בנתיב הימני שהוא היחיד המורשה לנסיעה ישר. עד שנהג שרוצה לפנות משם שמאלה נעצר (בזמן אדום לשמאלה וירוק לישר), וכל החוכמולוגים מאחוריו צופרים לו או מנסים להידחף לתור של הישר בנתיב הימני.

אין שום אכיפה בנושא.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעה, רועי5 כתב:

מי שיושב ליד ההגה, כדאי שיימנע מנושאי חינוך  ויתרכז בנהיגה. סיפורי האם אני אוותר הוא ימשיך להיות ביריון, לכן עדיף שאני אהיה הביריון כי אני צודק, לא אוותר ובכך אתרום להתלהטות היצרים בכבישים, מוכרים ומיותרים.

כפי שפות"ש רשם גם כשהוא נותן למישהו להיכנס לפניו בתור - הוא גורם להתלהטות יצרים של אלה שעמדו בתור מאחוריו בסבלנות.

אני פשוט אומר, שיש איזושהי תחושת עליונות של אלו שנותנים להיכנס על אלו שלא נותנים להיכנס - בכך שהם אומרים שהם "לא מחנכים", "לא גורמים להתלהטות יצרים" וכך הלאה. אבל זה לא נכון - הם כן מחנכים והם כן גורמים להתלהטות יצרים - רק בכיוון אחר ולא חושב שכיוון יותר טוב.

בכל מקרה, כל הויכוח הזה היה מתייתר אם הייתה אכיפה משטרתית. גם באירופה אם לא הייתה אכיפה משטרתית היית מגיע למצב הקיים בארץ. 

פורסם

האמת שבצומת שתוארה בפניה מז'בוטינסקי רמת גן לכיוון הרכבת, יש בזמן האחרון ניידת שעומדת אחרי הצומת, כאשר שוטר אחד עומד על אי התנועה ומסתכל ורואה את מי שנדחף.
למרבה הפלא, לא נראה שזה מרתיע אף אחד והתופעה ממשיכה.

פורסם

פעם הייתי עם רכב ישן, לא יודע אם פחות התעסקו איתי בגלל שזה היה רכב ישן או כי היתה פחות עבריינות כביש אז.

יש את ההשתלבות מכביש 4 לאלוף שדה/בר אילו/471, האמת שגם אני לא תמיד קולט כי זה לא הנסיעה הרגילה שלי.

אבל יש את אלה שמנסים להידחף הרבה לפני, שאני כן לםעמים נותן להם, ויש את אלה שמגיעים בבום ומנסים להפחיד אותך.

חלקם גם עובר על הקו שנייה לפני שהוא אי תנועה, חלקם כבר על האי תנועה. מישהו פעם צפצץ לי.

מי שעל האי תנועה, זה עבריין מקצועי, איתו אני לא מוותר. גם קצת לפני.

באירופה ובארהב אם פספס פנייה אז אתה משלם על זה בזמן וקמ. 

פורסם

שני מקומות בהם הייתי נתקל בתופעה - בחיפה, בפניה לנחל הגיבורים, שם יש רבים שחותכים מהנתיב השמאלי לנתיב הפניה ימינה כך שמפריעים גם לנהגי הנתיב האמצעי. הדרך הנכונה היא להגיע בימני ולהשתלב מיד אחרי ככיכר אליזבט (פז רוממה), שם למגיעים מימין (חנקין) יש תמרור 301. אבל אין מצב שאין חכמולוג אחד או יותר.

מקום נוסף שמרגיז הרבה יותר הוא הפניה ימינה מתחת גשר פז לכיוון 22, כי שם הנדחפים תמיד עושים זאת במטר האחרון.

לכל המחנכים - נראה לי שהדרך היעילה ביותר היא להצטרף לשומרי הדרך. יש סיכוי שנהג שיחטוף דוח שלא הבין מאין הגיע יחשוב פעמיים לפני שיבצע את המהלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, רועי5 כתב:

צילומים ודו"ח בדואר יהיו אפקטיביים יותר ובתנאי שיהיה מספיק מאלו.

רעיון.

אבל חלק מ'טקס' מסירת הדו"ח הוא עיכוב של הנהג למשך כמה דקות כדי שילמד שההידחפות (או עבירת תנועה אחרת, כמו מהירות מופרזת וכדומה) שלו לא חסכה לו זמן.

כשנהג מנסה להידחף לפקק כדי לחסוך דקה או שתיים ובסוף תחכה לו ניידת שתעכב אותו עשר דקות - זה יהיה הרבה יותר אפקטיבי מאשר דו"ח שנשלח בדואר.

זו דעתי הענייה

עריכה אחרונה על ידי המגיב
  • אהבתי 3
פורסם

אני חשבתי על האכיפה המצולמתֶכי העבריינים יחששו מכל פחנוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...