Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, amosbmw כתב:

אבל יש סייג אחד - אם הקונים היחידים שמתעניינים באיזור, הם משקיעים שמעוניינים לקנות למטרה השכרה - אז יכול להיות שאין להם כוח לשפץ. אולי במקרה כזה תעשה שיפוץ מינימלי ביותר כאילו אתה הולך להשכיר. ואז תמכור כדירה מוכנה להשכרה.

אני לא מסכים.

בשנים האחרונות יש טרנד לקנות דירות זולות בחיפה ולעשות להם FLIP, במיוחד בשכונת הדר המדוברת שמחירי הדירות שם זולים מאוד (אולי אפילו הכי זולים מרוב הערים המרכזיות בארץ).

לא שיתפת יותר מדי פרטים, אבל אני מניח לאור המיקום של הדירה ומצבה, אני מעריך ששוויה פחות ממיליון שקל - אני לא חושב שתהיה לך בעיה למצוא קונה בסכומים האלה.

אל תשפץ כי הרבה הופכים את הדירות האלה לסוג של AIR B&B או דירות מחולקות, או סתם מעבדות סמים/דירות הימורים שגם נפוצים מאוד בשכונה.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תגובות 220
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לגבי פינוי תכולת הדירה, אפשר לקבל כמה גרושים על זה דרך מי שמתעסק בזה. זה יחסוך לך הרבה עבודה וזמן.

כמובן שלפני זה, תעבור בעצמך על התכולה בדירה ותיקח מה שאתה רוצה.

מחיר - כנס ליד2/אתר מדלן ותראה כמה מבקשים על דירות בגודל ומצב דומה בשכונה ואפילו ברחוב אם יש. לא מכיר את השוק החיפאי אבל כדאי לך לפרסם מודעה עם תמונות בעצמך באתרים הנ''ל וגם במרקט בפייסבוק ולחכות להסתערות של המתווכים במקום לפנות אליהם בעצמך. ממה שאני זוכר מחיפה, ככל שעולים בגובה הטופוגרפי מחיר הדירה עולה, כך שאם אתה באזור מסדה אל תחפש דירות באזור הרצל בשביל לקבל מושג על מחירים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, ברווז כתב:

בשמחה! מאיפה אני מוצא אותה?... 

מדובר על דירה ישנה מאד. 

מאד.

צריך להיכנס לאתר של העירייה ולחפש את הדירה עם גוש וחלקה. בתוך תוכנית של הבניין תמצא גם את התוכנית לדירה שלך.

שים לב! אתה צריך לדייק במספר של הדירה אחרת תקבל תוכנית אחרת.

תרשום בגוגל " GIS שם העירייה"

לפני 8 שעות, ברווז כתב:

אמבטיה ושירותים, חדש. 

מטבח להחליף (מוכן לוותר על זה, שהקונה יחליט). 

דלתות פנים ואחת חוץ. 

חשמל חדש (חיווט מחדש).

כנראה גם חלונות להחליף, מהענתיקות עם תריסי הרפפות לחדשים יותר, פלוס 2 מעץ "של פעם" (אמבטיה ושירותים). 

כל זה מעבר לתיקונים שונים ומשונים לקירות ותקרה. 

יש דברים שלא הזכרתי כי אני יכול בעצמי.

שלח לי תמונות אפילו בפרטי ואני אגיד לך, כי אתה נכנס לאזור ה200 אלף בקלות אם זו הרשימה.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בדוק כאן

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מתכוון למכור.

האסלה חייבת לעוף. האמבטיה גם כן.

למה? אם הן מטונפות תנקה בזהירות עם חומרים קצת יותר אגרסיביים כמו חומצת מלח.

הקונים ישימו אחר כך את הקרמיקה בסגול האהוב עליהם...

אתה לא מבין את המצב של המטבח... שלא נגעו בו ולא הוחלף 30 שנה. מתקלף הציפוי מהדלתות וכדומה. 

אתה יודע אם הקונים אוהבים מטבח כפרי או סקנדינבי בסגנון איקאה? המטבח יעוף ראשון ולא משנה ששמת חדש.

דלתות שעברו חירור לעיגון דברים, ועוד כל מיני כאלו. דלתות הזזה עם מסילות עקומות.

ודלת החוץ היא היחידה בבניין שהיא לא פלדלת.

לא משנה הקונים ישימו דלתות לטעמם.

החוטים הקיימים לא עומדים בעומס מודרני.

ואולי הקונים ירצו תלת-פאזי? תן להם להחליט על תצורת החשמל.

מה שכן, תוריד נברשות ותשים "בתי נורה של קבלן"

כנראה גם חלונות להחליף

??

שום דבר. שהקונים יחליפו חלונות לטעמם. לנקות היטב ובזהירות את החלונות והתריסים כדי שיכנס אור טבעי בזמן שאתה מראה את הדירה.

שיופים צביעה בלבן וזהו.

לא ממש. צריך לתקן כמה עיזים שאולי הן כלום ואולי הן משמעותיות, אינני יודע בינתיים.

סדקים, סימני רטיבות וזהו.

לדעתי כן קריטי לקרצף, לצבוע בלבן ולעשות פוליש-וקס לרצפה שאני מניח שהיא טרצו. כאן בהשקעה מינימלית אתה הופך את הדירה לייצוגית ומקרה את הקירות. במכירה הקונים כבר מרהטים את הדירה בדמיונם...

לפני שעתיים, ברווז כתב:

כמו שאמרתי, יצאתי מתוך נקודות הנחה. שבהחלט ייתכן שהן שגויות. 

השאלה היא, כמה אני אצטרך להוריד מהמחיר, וזה די משמעותי פה לאור מה שנדרש למיטב ידיעתי.

לדעתי לא משמעותי. הקונים בין כה יעשו שיפוץ לטעמם.

• אהבתי 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

כמו שכתבתי בהתחלה,

מזמן לא ראיתי שרשור כזה צבעוני, רק בגלל זה אתה חייב למכור AS IS ולא להתחיל לשמוע לעצות חכמים עם כיסים עמוקים (כנראה).

תפרסם, סבלנות ואתה תמכור. אני לא הייתי משלם שקל למתווך.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

ברווז, 

משתתף בצערך.

רק אשתף, זה לא מאוד קשור למקרה שלך אבל יש דברים דומים.

לפני כשנתיים רצינו לקנות בית וראינו 2 רלוונטיים באותו רחוב ומדגם דומה.

אחד היה הרבה יותר שמור וביקשו מעט יותר, פסלתי בגלל המיקום שדרש עליה של הרבה מדרגות.

ברגע שהמוכר העלה טיפה את המחיר עניתי לו בשתי מילים, "לא מעוניין".

לא עזר כמה ניסו לשכנע אותי שהבית טוב ושמור ואללה ודוניה.

הבית השני היה ממוקם ומחולק יותר נכון, אבל הרבה פחות שמור, חדרים בצבעים אלוהים ישמור, מטבח הזייה שהכל מתפרק. 

שמחתי.

כי זה אמר לשבור ולעשות מחדש כמו שאני רוצה. 

בסוף 2 העסקאות נפלו.

עברו שנתיים, קנינו בית אחר באותו רחוב. 

משהו באמצע.

מצב הרבה יותר סביר מהבית שרציתי, מיקום וגישה יותר טובים מהבית הראשון (מדרגות, אבל פחות)

עכשיו אני יוצא לשיפוץ של מה שצריך, ותכלס מאכזב אותי לשבור ולהוציא דברים תקינים (מטבח אני מנסה להציל, ריצוף תקין שאני אומנם לא אוהב אני משאיר בשני מפלסים).

נפשית, הייתי שמח לשלם קצת פחות ולהתחיל מדף חלק.

אז אני מצטרף למי שאומר תתקן מה שצריך, תכסה את מה שהרוס (בבחינת לבן זה חדש, רטוב זה נקי).

חלונות? שטויות. אל תחליף.

תריסים? תפרק וקח לבעל מקצוע או שתתקין לבד.

דלתות? רק מה ששבור. מוזמן לקחת ממני במתנה דלתות שאני אוציא במצב סביר מינוס, אם יש משהו במידה.

אותו כנ"ל ניאגרות וכו'. 

מי שיבוא אחריך - יחליף לטעמו.

תתקין מקלחת, אוקיי - ואם הקונה ירצה אותה במקום אחר?

מטבח? מקסימום קבינט איקאה (עם משטח סיבית במידה והשיש שבור). יעשה את העבודה.

אם אתה רוצה להשקיע ולהפוך את המקום לפנינה של הדר - אז תעשה מה שחשבת מההתחלה. אם הכוונה היא לממש - תממש. 

פורסם

ברווז משתתף בצערך.

בשלב מסויים כבר לא עברתי על כל ההודעות.

אך במקומך לא הייתי משקיע בדירה, עד שיהייה ברור בכל מאת האחוזים ועוד עשרה אחוזים אקסטרה הסטטוס שלה.

תתפלא איך מכל מיני חורים זוחלים ויוצאים שפיפונים עם התנגדיות הזיות ושקרים נאלחים. שהרי מה יש להפסיד, הם אומרים שאחותך ז**ה ואתה צריך להוכיח שאין לך בכלל אחות.

פורסם
לפני 22 שעות, ישה כתב:

כנס לכאן https://haifa.complot.co.il/newengine/Pages/buildings2.aspx

אולי יהיו שם התוכניות המקוריות של הבית / דירה 

נכנסתי, ניסיתי, לא היה. תודה רבה. 

לפני 17 שעות, amosbmw כתב:

אוקיי, הכוונה שלך למכור.

לדעתי אל תשקיע שקל, תמכור as is. שווה רק בגלל החיסכון בכאב ראש. כסף אף פעם לא מגיע בלי עבודה קשה.

אבל יש סייג אחד - אם הקונים היחידים שמתעניינים באיזור, הם משקיעים שמעוניינים לקנות למטרה השכרה - אז יכול להיות שאין להם כוח לשפץ. אולי במקרה כזה תעשה שיפוץ מינימלי ביותר כאילו אתה הולך להשכיר. ואז תמכור כדירה מוכנה להשכרה.

אהיה יותר חכם בקרוב- אני צריך לברר כמה דברים. אני מעוניין לסגור את המשכנתא על הדירה שלי, במחיר שאקבל עבור הדירה הזו. אם הנתונים מתאימים מכל הפינות, אלך על מכירה- אחרת, השכרה. אני גם לא רוצה את הכאבי ראש האלו של להשכיר, אבל יכול להיות שלא שווה לי בשלב הזה למכור.

וההגדרה של מינימלי שונה אצל אנשים שונים :lol:

לפני 17 שעות, zaf כתב:

אני הייתי מוכר as is . 

דלת כניסה סטייל ״רב בריח״ לא תוסיף במחירֿ בכל מקרה השאר כמו המטבח יעוף כמו גם חדרי השירותים. 

לא נועד להוסיף סטייל אלא ביטחון (תחושה של, בכל מקרה). דירה מעלינו עוברת שיפוץ משמעותי, החליפו שם דלת לאחת מעוצבת מאד. מוגזם לדעתי אבל מה אני מבין... 

לפני 17 שעות, zaf כתב:

לוח החשמל בכל מקרה יוחלף ואיתו גם חוטים, אין לך מה לטרוח לרענן את התשתית ״שלא עומדת בעומס מודרני״ .

אתה קובע את זה כעובדה מוגמרת. על סמך מה? שואל ברצינות, להזכיר- אני לא מבין כלום בנושא השיפוצים כי מעולם לא עברתי אחד.

לפני 17 שעות, zaf כתב:

עם כל הצער שבדבר, פנה את הדירה , דאג שתהיה נקיה ככל האפשר (אל תנקה תריסים, על מנת שלא ישברו) . ותוציא למכירה. בקש מחיר סביר בהשוואה לדירות דומות באיזור ותהיה נכון למעט פשרה , לא יותר מידי ( לא 700 במקום 800 למשל , כי ממילא מי שיקנה ישפץ הכל מהיסוד, או שישפץ לצורך השכרה לסטודנטים) 

לפי התיאור שלך, כל ניסיון השבחה לא יחזיר את עצמו. 

עצה טובה. 

אבקש הבהרה- לא ממש ירדתי לסוף דעתך לגבי הפשרה. אם 100K זה נחשב ליותר מדי או לא?

לפני 16 שעות, `Infinity כתב:

בשנים האחרונות יש טרנד לקנות דירות זולות בחיפה ולעשות להם FLIP, במיוחד בשכונת הדר המדוברת שמחירי הדירות שם זולים מאוד (אולי אפילו הכי זולים מרוב הערים המרכזיות בארץ).

אכן, נתקלתי בזה בעצמי. המחיר כבר עלה בעקבות זה למיטב הבנתי באיזור, מהדירובוט המדובר בשרשור סדר גודל המחיר הוא כ1M. לא הייתי מאמין. אני הערכתי את הדירה בעצמי על סביב 600K.

לפני 16 שעות, `Infinity כתב:

לא שיתפת יותר מדי פרטים, אבל אני מניח לאור המיקום של הדירה ומצבה, אני מעריך ששוויה פחות ממיליון שקל - אני לא חושב שתהיה לך בעיה למצוא קונה בסכומים האלה.

אל תשפץ כי הרבה הופכים את הדירות האלה לסוג של AIR B&B או דירות מחולקות, או סתם מעבדות סמים/דירות הימורים שגם נפוצים מאוד בשכונה.

טוב, מעבדה זה כבר משהו ששווה יותר עבור השכרה מאשר מכירה, לא? :lol:

לפני 16 שעות, SlowRide כתב:

לגבי פינוי תכולת הדירה, אפשר לקבל כמה גרושים על זה דרך מי שמתעסק בזה. זה יחסוך לך הרבה עבודה וזמן.

כמובן שלפני זה, תעבור בעצמך על התכולה בדירה ותיקח מה שאתה רוצה.

"לקבל"?! אני מכיר שמשלמים לפועלים שיפנו את התכולה, לא מכיר שהם ישלמו לי עבור זה... 

אני עושה את זה בעצמי. אני מעדיף ככה. בצורה הזו אני גם עובר יסודי על הכל, מה חשוב יותר, מה פחות, מה לקחת, מה להוריד למטה. זה "שלי", כמו שאומרים. מגיע עם המצב.

לפני 16 שעות, SlowRide כתב:

מחיר - כנס ליד2/אתר מדלן ותראה כמה מבקשים על דירות בגודל ומצב דומה בשכונה ואפילו ברחוב אם יש. לא מכיר את השוק החיפאי אבל כדאי לך לפרסם מודעה עם תמונות בעצמך באתרים הנ''ל וגם במרקט בפייסבוק ולחכות להסתערות של המתווכים במקום לפנות אליהם בעצמך. ממה שאני זוכר מחיפה, ככל שעולים בגובה הטופוגרפי מחיר הדירה עולה, כך שאם אתה באזור מסדה אל תחפש דירות באזור הרצל בשביל לקבל מושג על מחירים.

היו ביד2 כמה וכמה נתונים מעניינים. 

שכירות באזור היא סביב 3K. מכירות לא כל כך ראיתי, אולי לא התעמקתי מספיק. ייבדק שוב. 

לפני 16 שעות, DareDevil כתב:

צריך להיכנס לאתר של העירייה ולחפש את הדירה עם גוש וחלקה. בתוך תוכנית של הבניין תמצא גם את התוכנית לדירה שלך.

שים לב! אתה צריך לדייק במספר של הדירה אחרת תקבל תוכנית אחרת.

תרשום בגוגל " GIS שם העירייה"

שלח לי תמונות אפילו בפרטי ואני אגיד לך, כי אתה נכנס לאזור ה200 אלף בקלות אם זו הרשימה.

קודם צריך לסיים לפנות את הדירה... 

ניסיתי לחפש עם הגוש וחלקה, אין מסמכים להצגה. 

לפני 15 שעות, borsood כתב:

אתה לא מבין את המצב של המטבח... שלא נגעו בו ולא הוחלף 30 שנה. מתקלף הציפוי מהדלתות וכדומה. 

אתה יודע אם הקונים אוהבים מטבח כפרי או סקנדינבי בסגנון איקאה? המטבח יעוף ראשון ולא משנה ששמת חדש.

נקודה מעניינת. 

דלתות שעברו חירור לעיגון דברים, ועוד כל מיני כאלו. דלתות הזזה עם מסילות עקומות.

ודלת החוץ היא היחידה בבניין שהיא לא פלדלת.

לא משנה הקונים ישימו דלתות לטעמם.

אנשים אשכרה קונים דלתות מעוצבות\"לטעמם", דלתות פנים, לפני מעבר לדירה?

החוטים הקיימים לא עומדים בעומס מודרני.

ואולי הקונים ירצו תלת-פאזי? תן להם להחליט על תצורת החשמל.

מה שכן, תוריד נברשות ותשים "בתי נורה של קבלן"

על התצורה- סבבה. ניתן להם להחליט. על החיווט, קצת פחות, אתה לא חושב? 

כנראה גם חלונות להחליף

שום דבר. שהקונים יחליפו חלונות לטעמם. לנקות היטב ובזהירות את החלונות והתריסים כדי שיכנס אור טבעי בזמן שאתה מראה את הדירה.

נקודה מעניינת. 

שיופים צביעה בלבן וזהו.

לא ממש. צריך לתקן כמה עיזים שאולי הן כלום ואולי הן משמעותיות, אינני יודע בינתיים.

סדקים, סימני רטיבות וזהו.

לדעתי כן קריטי לקרצף, לצבוע בלבן ולעשות פוליש-וקס לרצפה שאני מניח שהיא טרצו. כאן בהשקעה מינימלית אתה הופך את הדירה לייצוגית ומקרה את הקירות. במכירה הקונים כבר מרהטים את הדירה בדמיונם...

אכן טרצו, בעעעע. 

חשבתי על הפוליש הזה. 

לפני 55 דקות, פריג'י כתב:

ברווז, 

משתתף בצערך.

תודה רבה. 

נפשית, הייתי שמח לשלם קצת פחות ולהתחיל מדף חלק.

אני יכול להבין את זה לגמרי. 

אבל יש עוד כמה נקודות מבט:

-מי שמחפש לקנות דירה ולהפוך אותה לנכס מניב ("משקיעים"), אלו ינסו להוריד במחיר על כל נקודה ונקודה שלא מוצאת חן בעינהם. אלו רוב הרוכשים הפוטנציאלים. מבחינתם להשקיע כמה שפחות זה יותר טוב. 

-מי שמחפש לקנות דירה, בלי יותר מדי כאבי ראש מסביב. אלו רק מחפשים דירה משלהם וזהו זה. אני קניתי את שלי ככה, פחות או יותר, בגלל נסיבות מעניינות שאיפשרו לי לרכוש אותה. סידורים, שיפצורים ותיקונים עשיתי בעצמי לפני האיכלוס. לא כולם רוצים ו\או יכולים לעשות גם את זה ויעדיפו משהו "מוכן וגמור".

אני בטוח שיש עוד נקודות מבט, שאני לא רואה כרגע. אני לא ממש הייתי רוצה דף חלק, כשאין לי גב כלכלי טוב בשביל לעשות איתו מה שאני רוצה. חצי סוס זה יותר גרוע מסוס שהוא סתם מת. לעשות שיפוץ נקודתי, שכל השאר לא תואם למה שאתה באמת רוצה, רק מעיק ומציק. 

אז אני מצטרף למי שאומר תתקן מה שצריך, תכסה את מה שהרוס (בבחינת לבן זה חדש, רטוב זה נקי).

חלונות? שטויות. אל תחליף.

תריסים? תפרק וקח לבעל מקצוע או שתתקין לבד.

בעל מקצוע? לרפפות? יש חיה כזו?

דלתות? רק מה ששבור. מוזמן לקחת ממני במתנה דלתות שאני אוציא במצב סביר מינוס, אם יש משהו במידה.

תודה רבה, אבל הסיכוי שהמידה תואמת הוא אפסי...

אותו כנ"ל ניאגרות וכו'. 

מי שיבוא אחריך - יחליף לטעמו.

תתקין מקלחת, אוקיי - ואם הקונה ירצה אותה במקום אחר?

O_o

"במקום אחר"? 

מטבח? מקסימום קבינט איקאה (עם משטח סיבית במידה והשיש שבור). יעשה את העבודה.

נו כן, הזול ביותר. השיש תקין ולא שבור, רק בעעע. מכוער וישן. דווקא חשבתי על לשמור אותו כדי להוזיל את העלויות.

לפני 46 דקות, Ron Poh כתב:

ברווז משתתף בצערך.

תודה רבה. 

לפני 46 דקות, Ron Poh כתב:

אך במקומך לא הייתי משקיע בדירה, עד שיהייה ברור בכל מאת האחוזים ועוד עשרה אחוזים אקסטרה הסטטוס שלה.

תתפלא איך מכל מיני חורים זוחלים ויוצאים שפיפונים עם התנגדיות הזיות ושקרים נאלחים. 

אכן דיברתי על זה עוד מההתחלה, התחלת השיפוץ (אם יהיה בכלל, ממה שאני לאט לאט מבין מההמלצות הגורפות פה :lol:) לא תתחיל לפני שאקבל את הטאבו וצו הירושה, על שמי, בבירור.

לצערי אני לא אתפלא כלל. מכיר את התופעה המגעילה הזו. 

מקווה שזה לא יהיה המצב אצלי, אין כל כך צ'אנס לזה במקרה שלי, אבל לך תדע. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עם האוכלוסיה ששוכרת בהדר הייתי נמנע מהשכרה ככל האפשר. סיכוי טוב ששכר הדירה לא ישולם באופן סדיר ושבעוד שנה הדירה שתוחזר תהיה במצב שלפני השיפוץ - והפסדת מעל 100 אש"ח.

אישית הייתי מתאמץ למכור גם אם יש הפסד מסויים, כנראה שלשפץ ולהשכיר יעלה יותר. 

לגבי לקנות דירה מוגמרת ומוכנה - הפוך, גוטה, הפוך. אנשים רוצים להתאים את הדירה לצרכיהם. איפה אתה רוצה את השטקר? האם אתה רוצה רשת מחשבים ביתית? אולי אתה רוצה מיכל הדחה נסתר? אנשים לא ירצו לשלם תמורת שיפוץ שמתאים למישהו אחר. בוא אגלה לך משהו: אחד הבנים שלי קנה דירה בת 5 (בניין פינוי בינוי). אפילו הוא - שנוטה לחסכנות - השקיע כמה עשרות אלפי ש"ח בהתאמת הדירה לצרכיו. אפילו בדירות חדשות מקבלן אנשים ככניסים שינויים לא קטנים. אל תנסה לייצג את הצרכים והטעם של מישהו אחר.

כאשר חיפשתי דירה לפני 13 שנה הוצעו לי אי אילו דירות שלא שופו שנים רבות. כולן הוצעו as is, אף אחד לא טרח להעביר אפילו מברת צבע. גם את הדירה שרכשתי בסוף רכשתי כמות שהיא למרות שלא טופלה שנים רבות וטוב שכך, כי עשיתי הרבה מאוד התאמות לצרכים שלי. אז לפחות מניסיוני האישי - תפטר מהדירה כמות שהיא. וכמו במכירת (ורכישת) רכב - מה שתקבל תלוי במידה רבה מאוד בכישורי המו"מ שלך ושל הצד השני. יתכן שבטווח הקצר תרגיש פראייר, בטווח הארוך תצא יותר רגוע. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 23 שעות, ישה כתב:

כנס לכאן https://haifa.complot.co.il/newengine/Pages/buildings2.aspx

אולי יהיו שם התוכניות המקוריות של הבית / דירה 

כאן תוכל לראות עיסקאות שנעשו בבנין בעבר בבנינים סמוכים 

https://www.gov.il/he/service/real_estate_information

ברווזוני התעלמת מהלינק הכחול כדי לקבל מושג על שווי הדירה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

לשמור את המשטח במטבח זה רעיון נכון לסיטואציה.

מה יש לכולם נגד טרצו? זה עדיף פי מיליון על קרמיקקה סוג ז, אפשר לשים פרקט בעלות זניחה מעל, אפשר לתקן כשמשהו זז.

הקטע שיש היום גרניט פורצלן שנראה כמו טרצו אצל היצרנים הכי יוקרתיים...

תשמע, ברווז, אם מה שאתה רוצה זה להפוך את המקום למשהו ברמה גבוהה כי יש לך קשר רגשי למקום, לך על זה. אולי זה יחזיר את עצמו, אולי תרוויח, אולי זה יעלה לך. אפשר להרוויח בנדל"ן. העיקר שתגדר את עצמך.

כמה שתעשה יותר בעצמך זה יאפשר לך להרוויח מינוס העלות של הזמן שלך.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

טראצו אפשר למלא ברווחים בדבק שיש בגוון הנכון ולעשות פוליש, נראה מליון דולר. גם תפיל בטעות פטיש על רצפת טראצו, לא יקרה כלום. ברצפת קרמיקה, אתה תמיד צריך לדאוג להחזיק אריחים ספייר.

• רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

עם האוכלוסיה ששוכרת בהדר הייתי נמנע מהשכרה ככל האפשר. סיכוי טוב ששכר הדירה לא ישולם באופן סדיר ושבעוד שנה הדירה שתוחזר תהיה במצב שלפני השיפוץ - והפסדת מעל 100 אש"ח.

אישית הייתי מתאמץ למכור גם אם יש הפסד מסויים, כנראה שלשפץ ולהשכיר יעלה יותר. 

נלקח בחשבון מראש... תודה. 

לפני כשעה, sperial כתב:

לגבי לקנות דירה מוגמרת ומוכנה - הפוך, גוטה, הפוך. אנשים רוצים להתאים את הדירה לצרכיהם. איפה אתה רוצה את השטקר? האם אתה רוצה רשת מחשבים ביתית? אולי אתה רוצה מיכל הדחה נסתר? אנשים לא ירצו לשלם תמורת שיפוץ שמתאים למישהו אחר.

ציינתי שיש כמה גישות, חלקן מוכתבות תקציב. 

כן, הגיוני להניח שמי שיש לו תקציב לרכוש דירה, יש לו גם לשיפוץ *כלשהו*.

אבל אני מדבר מתוך הגרון של עצמי בלבד, כשקניתי את שלי זה היה בנסיבות מסויימות מאד, ולא היה לי כל כך שווה לחפש משהו אחר. לקחתי את מה שיכלתי, AS IS, ללא שום קשר למה הייתי רוצה לעשות בה. הנחתי שבבוא היום תקציב לשינויים יגיע בצורה מסויימת, ואם לא שינויים אז לדירה אחרת, זו שאני רוצה ולא זו שסוג של "נאלצתי" (מרגיש נורא להשתמש במילה הזו. אני מודה על הדירה הזו שהיא שלי כל הזמן! ושלא צריך להתעסק עם משכירים) לקנות. 

לפני כשעה, sperial כתב:

בוא אגלה לך משהו: אחד הבנים שלי קנה דירה בת 5 (בניין פינוי בינוי). אפילו הוא - שנוטה לחסכנות - השקיע כמה עשרות אלפי ש"ח בהתאמת הדירה לצרכיו. אפילו בדירות חדשות מקבלן אנשים ככניסים שינויים לא קטנים. אל תנסה לייצג את הצרכים והטעם של מישהו אחר.

כאשר חיפשתי דירה לפני 13 שנה הוצעו לי אי אילו דירות שלא שופו שנים רבות. כולן הוצעו as is, אף אחד לא טרח להעביר אפילו מברת צבע. גם את הדירה שרכשתי בסוף רכשתי כמות שהיא למרות שלא טופלה שנים רבות וטוב שכך, כי עשיתי הרבה מאוד התאמות לצרכים שלי. אז לפחות מניסיוני האישי - תפטר מהדירה כמות שהיא. 

זה בכלל משהו נפוץ? פופולרי? אנשים באמת עושים את זה? 

לפני 46 דקות, ישה כתב:

ברווזוני התעלמת מהלינק הכחול כדי לקבל מושג על שווי הדירה

שלילי ידידי. ממש לא התעלמתי. 

רק לא דיברתי עליו, כי איתו הסתדרתי :lol:

תודה. 

לפני 15 דקות, פריג'י כתב:

מה יש לכולם נגד טרצו? זה עדיף פי מיליון על קרמיקקה סוג ז, אפשר לשים פרקט בעלות זניחה מעל, אפשר לתקן כשמשהו זז.

לא יודע לגבי כולם. יודע לגבי. 

במילה אחת? בעעעע. 

בקצת יותר מילים? 

baaaa baaa baaaaaa baaaaa - Misc - quickmeme

די. לא יכול לסבול את המראה הזה. כל החיים שלי גרתי בדירות עם טרצו. נשבר לי הברווZין מהטרצו. רוצה משהו שנראה אסתטי, מושך, ולא כמו גופות של חרקים ולכלוך של אדמה בפיזור של אחרי פיצוץ.

לפני 22 דקות, פריג'י כתב:

תשמע, ברווז, אם מה שאתה רוצה זה להפוך את המקום למשהו ברמה גבוהה כי יש לך קשר רגשי למקום, לך על זה.

זו לא המטרה. 

גם לא מחפש "רמה גבוהה" אלא "מינימום תקינות במינימום מחיר" עבור מכירה חלקה במקסימום תשואה. 

מבחינת הקשר הרגשי למקום, אני רוצה לסיים עם החלק הזה של חיי וזהו, להשאיר את כל זה מאחורי ולדעת שזה נגמר סופית. אין לי קשר רגשי למקום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

לשמור את המשטח במטבח זה רעיון נכון לסיטואציה.

אין על טרצו. זה פשוט הריצוף הכי חזק/עמיד ביקום. 

לברווז - מצטרף להמלצות. אתה לא צריך שיפוץ, אתה צריך דירה נקייה ועירומה בצבע לבן. כולם, פשוט כו-לם משפצים / שוברים הכול עם כניסה לדירה שקנו. טרנד אידיוטי אבל זה מה שיש. במיוחד במטבח, אתה לעולם לא תנחש מראש מה העיצוב/סידור שהדייר החדש ירצה.

כנ"ל לגבי ריצוף. הקונה ישבור את הבית בכל מקרה, ואם ברוב טימטומך הדבקת קרמיקה היא תישבר בשיפוץ.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...