Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלא תדע יותר צער.

צעד שחסר הוא פינוי הדירה מחפצי המנוח(ה). זה יכול להיות קשה יותר מכל שאר הדברים שהזכרת - ראה השרשור המקביל.

גם אם הצוואה לא "תקינה" תוכל להביא את היורשים הפוטנציאלים שיצהירו שהם מוותרים על החלק שלהם, ולהוציא צו ירושה.

אם אתה מתכוון למכור אז כמו שנתכו כתב צבע לבן בקירות, כלים סניטריים תקינים, ולזה אוסיף תריסים חלונות ודלתות מתפקדים.

קירצוף הרצפה, הסניטרים והחלונות ברמה של מכונת פוליש ווקס וזהו. הקונים בין כה וכה ישפצו לטעמם.

אם אתה מתכוון להשכיר אז הפעולות הדרושות תלויות במיקום הדירה וקהל היעד להשכרה.

קרא היטב את ההודעות המועילות בעיקר אלו של נתכו וישה.

ולסיום משהו משמח בשרשור עגום זה: ברוך השב @ישה עצותיך המחכימות והמועילות חסרו מאד.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תגובות 220
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 19 דקות, אלעדית כתב:

רק אני לא הבנתי למה לא להתחיל את השיפוץ לפני הרישום בטאבו? כאילו למה זה מפריע שהיא עדיין לא רשומה על שמך?

כי אתה עלול לשפץ נכס לא שלך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

טאבו זה שלך שלך יעני אם קורה משהו זה לא כמו רמי-מאמי שהם יכולים פשוט לקחת לך (כן יתנו לך משהו אבל זה לא אותו הדבר). 

לא הייתי מוציא שקל לפני שזה רשום בטאבו.

@אלעדית אתה גם לא יודע כמה המקרה של ברווז מסובך מבחינה משפטית.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 44 דקות, borsood כתב:

אם הצוואה לא "תקינה" תוכל להביא את היורשים הפוטנציאלים שיצהירו שהם מוותרים על החלק שלהם, ולהוציא צו ירושה.

אם יש יורשים נוספים, חייבים בהסכם חלוקת עיזבון לפני הבקשה לצו ירושה לאחר מכן היורשים ״מוכרים״ לך את חלקם וזה כבר חייב במס. (מנסיון) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 9 דקות, DareDevil כתב:

טאבו זה שלך שלך יעני אם קורה משהו זה לא כמו רמי-מאמי שהם יכולים פשוט לקחת לך (כן יתנו לך משהו אבל זה לא אותו הדבר). 

לא הייתי מוציא שקל לפני שזה רשום בטאבו.

@אלעדית אתה גם לא יודע כמה המקרה של ברווז מסובך מבחינה משפטית.

אופס…. דרכת על מוקש.

רישום נדל״ן זה עניין מורכב מאוד. יש נכסים שלא נרשמים סופית עשרות שנים, יש כל מיני שיתופים, יש רישומים שלא בטאבו. בקיצור - הכלל של להמתין לרישום אינו כלל ברזל. זו אחתֶהסיבותֶלצורך בייעוץ נשפטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 דקות, zaf כתב:

אם יש יורשים נוספים, חייבים בהסכם חלוקת עיזבון לפני הבקשה לצו ירושה לאחר מכן היורשים ״מוכרים״ לך את חלקם וזה כבר חייב במס. (מנסיון) 

אם יש הסכמה אז אין חובה בהסכם שכזה. הפעולה מכונה "הסתלקות" והיא מבוצעת כחלק מהליך צו הירושה. מקובל כאשר הילדים רוצים להשאיר את כל הירושה לבן\בת הזוג, או להפך. (גם זה מנסיון).

אם יש צל צילו של ספק שיש אי הסכמה בין היורשים, צריך להתייעץ עם עו״ד.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

אם כי אני לא יודע אם הטיוטה (בכתב יד ללא אישור עו"ד וכדומה) תקינה מבחינת רשויות החוק

ראשית, תנחומי.

צוואה בכתב יד הינה אחת מ4 דרכים (בעצם יותר דומה ל3.5) לצורת צוואה כשרה.

אם כי, היא צריכה לעמוד בתנאים הבאים:

1. כולה בכתב יד המצווה

2. נושאת תאריך בכתב ידו

3. חתומה בידי המצווה

ככל והצוואה כשרה, לא תהיה שום בעיה לקיים אותה.

ככל וחלק מהתנאים הנ''ל לא התקיימו, עדיין יוכל בית המשפט לקיים אותה אם אין לו ספק שהיא משקפת את רצונו החופשי והאמיתי של המצווה, והיא כתובה כולה בכתב ידו

הסיפור שמאחורי תיקון החוק הנ''ל טרגדי מאוד, ואולי יום אחד יהיה לי כח לסקור אותו

במקרה בו הצוואה לא תאושר, תחול ירושה על פי דין (דהיינו ברירת המחדל המופיעה בחוק).

אולם אם אתה לא צופה ערעור של היורשים האחרים על הכתוב בצוואה, יוכלו היורשים האחרים להסתלק מין הירושה מבלי שזה ייחשב לאירוע מס.

לגבי שיפוצים 

נו באמת 

שנים אתה מחפש פרוייקטים עז"ב, ועכשיו אחד כזה נפל לידייך כפרי בשל (או כדירה רקובה) ואתה רוצה לגלגל את זה הלאה?

עריכה:

@ישה

כמה התגעגעתי!

לפני 56 דקות, zaf כתב:

עורך הדין שליווה אתכם שם חשוף לתביעת רשלנות, בהנחה והסיפור הוא בדיוק כפי שתיארת ולא חסרים לנו פרטים שיכולים לשנות את התמונה

עריכה אחרונה על ידי avargel
  • רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ברווז

תתעלם מהעצות המשפטיות שנכתבו אם הם עומדות בסתירע ( טעות במכוון ) למה שכתבתי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה רבה לכולכם, 

אנסה לצמצם את הציטוטים...

ישה! התגעגעתי. שמח לראותך שוב. 

נהג לילה. סליחה אבל אני לא מצליח לקלוט. כן 5%, לא 5%, עם איזה איש מקצוע מומלץ לי להתייעץ? עו"ד, בנק, יועץ משכנתאות\מס? אחר?

לפני 15 שעות, sperial כתב:

כיוון שיש לך דירה - האם לא תרצה לאחד כוחות, למכור את שתי הדירות ולרכוש אחת יותר טובה לשימושך? יש לכך גם משמעוייות מבחינת מיסוי.

אם מדובר בדירה שמצריכה יותר מריענון הייתי שוכר שירותי אדריכל/מעצבת.

אני רוצה לאחד כוחות, כן, אבל לא כל כך בשלב זה. זה מורכב. 

כשחשבתי שאוכל לסתום את המשכנתא שלי, זו הייתה התוכנית, ולקחת משכנתא חדשה על ההפרש. 

כשהבנתי משהו לגבי הקנסות (מידע חסר מסתבר לפי ההסברים פה), הנחתי שאצטרך להתאפק. ולכל הפחות לסתום את החור שמיחזור המשכנתא הנוכחית לשיפוץ יעשה לי בארנק. 

הדירה צריכה יותר מריענון קל (לכל מי שאומר יאללה DIY- לא. זה לא המצב אחרת כאילו, הייתי שואל פה?... כבר צבעתי וסידרתי ותיקנתי ועשיתי דברים בדירה שלי בעצמי, למשל). כמה יעלה לי לדבר עם אדריכל שיוכל גם לומר לי מה אפשר לעשות מבחינת חדרים (2.5, רוצה לשנות קצת ל-3 נורמליים) וכמה יעלה לי שינוי שכזה בעצמו? סדר גודל?

GUYA72, תודה על העצה. כבר בוצע (אוןליין) והמסמכים המקוריים נמסרו.

לפני 14 שעות, DareDevil כתב:

למה אתה צריך שמאי? 

איך אדע מה שווי הדירה? כמה אני יכול לבקש על השכרה? פשוט לזרוק מספר? אני לא גר בתל אביב אתה יודע, שם אתה זורק מספר והוא מראש נמוך מדי לפי כוחות השוק... 

לפני 14 שעות, DareDevil כתב:

לגבי מחירים והשוואות 'דירבוט' אחלה אופציה לבדוק..

דירבוט?  מה זה? 

לפני 13 שעות, אלעדית כתב:

רק אני לא הבנתי למה לא להתחיל את השיפוץ לפני הרישום בטאבו? כאילו למה זה מפריע שהיא עדיין לא רשומה על שמך?

נניח ומשהו משתבש- אירוע לא צפוי. בעייה, הפתעה, עז, קרבות ירושה הזויים, התערבות בימ"ש, גירושין, לא יודע- אני לא מעוניין להוציא הון עתק על משהו שאיננו בבעלותי המלאה, גם אם זה זמני והכל נראה תקין עד שכן יעבור לידיים שלי מבחינת החוק. 

לפני 13 שעות, borsood כתב:

צעד שחסר הוא פינוי הדירה מחפצי המנוח(ה). זה יכול להיות קשה יותר מכל שאר הדברים שהזכרת

הוא לא חסר. הוא בתהליך. 

לחלק הקשה נפשית אגיע בקרוב. 

שוב - תודה רבה לכולם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לגבי המשכנתא - כפי שנאמר, פנה לבנק ובדוק את החובות. תביא בחשבון שמדובר בעניין דינמי, כל שינוי בריבית במשק משנה את החוב, שד״א אינו שרירותי אלא מחושב לפי הוראות בנק ישראל.

לגבי שווי הדירה - נסה לגשש באתר רשותֳהמיסים ובמדלן. לגבי השכרה במדלן. וגם אני תהיתי מהו דירבוט, אז גוגל לימד אותי שזה דירובוט.

לגבי מעצבת/אדריכלית - עניין של כמה אלפי שקלים, תלוי בהיקף העבודה. אם בכוונתך לגור בדירה (ואולי גם אם בכוונתך להשכיר אותה) זו השקעה כדאית. כפי שאמר נתקו - אם אתה מתכוון למכור זה מיותר, תשאיר את השיפוץ לרוכשים. הבעיה היא אם אתה מתכוון להזיז קירות, כי אז יש אפשרות שתזקק גם לייעוץ הנדסי של קונסטרוקטור.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל תנחומי.

עכשיו לעבודה:

א. אני מקווה שאין מתמודדים נוספים שחולקים למי מיועדת הדירה. אם אין ספק שהיא מיועדת לך, התהליך יהיה יחסית מהיר ותקבל צו ירושה. אם חסר משהו בצוואה או ניירת, ממליץ בחום שתיקח עו"ד שיטפל במה שצריך. בכל מקרה תצטרך עו"ד בשלבים הבאים.

במידה ויש יורשים נוספים, מקווה מאוד שאפשר להגיע איתם להסכמה בדרכי שלום כיצד מתחלקת הבעלות על הדירה. אם כן, רצוי מיד לאחר מכן למכור אותה, כל אחד ייקח את החלק שלו ותיפרדו כידידים. בעלות משותפת על דירה זה פתח לכאב ראש ומחלוקות לנצח.

ב. אני לא רואה שום טעם לשמור על הדירה בבעלותך אם אין בכוונתך להתגורר בה. השכרת דירה ותחזוקתה זה כאב ראש רציני, ועוד יותר אם אתה לא גר באותו איזור. הרווח מפוקפק, ותלוי ביותר מידי משתנים שאינם בשליטתך. ממליץ למכור אותה בהקדם האפשרי מבחינה משפטית. ברגע שיהיה בידך צו ירושה שאומר שאתה הבעלים, אתה יכול למכור, על ידי נסח הטאבו על שם המנוח יחד עם צו הירושה. אין צורך לבזבז זמן לרשום את הדירה על שמך. אותו דבר לגבי שיפוץ - כל קונה יעדיף לשפץ את הדירה לפי הטעם שלו ובתקציב שלו, חבל על הכאב ראש והזמן שתשקיע בשיפוץ משלך.

ג. לגבי הכסף - ממליץ להביא שמאי שיכין לך דו"ח מסודר, מה הערך של הדירה במצבה היום ומה הערך שלה אחרי שיפוץ. הדו"ח יכלול גם סקירה של היתרי בניה ו/או פרויקט פינוי/בינוי אפשריים במקום. בעזרת הדו"ח תוכל למכור את הדירה בקלות בערך הנכון.

אם אתה גר באיזור, תוכל למכור את הדירה בעצמך, אם היא בעיר אחרת תשתמש במתווך אבל אל תסכים לבלעדיות.

ד. לגבי המשכנתא הקיימת - טלפון או בקשה לבירור באתר הבנק ותקבל דו"ח מלא מה היתרה לסילוק. שים לב לא רק מה הסכום, אלא אם יש איזה תחנות יציאה (למשל חודש מסויים בשנת 2026 שאם תסלק את החוב דווקא בו, תקבל הנחה). למעשה את הדברים האלה היית אמור לבדוק כשלקחת את המשכנתא, אבל אם לא אז תתמודד עם מה שיש. בנוסף, בכל בנק רצוי להודיע חודש מראש לפני שאתה עושה את הסילוק. ככה תקבל הנחה בעמלת הפירעון. תשאל גם על התנאים של זה.

ה. את תמורת הדירה הייתי מנצל לסילוק המשכנתא, ואת היתרה משקיע בשוק ההון. תרוויח על כך יותר מבעסקי ההשכרה ובלי כאב ראש. בנוסף, את הסכום שאתה משלם היום להחזר חודשי להעביר לחיסכון שאף הוא יושקע בשוק ההון. אעדיף לשלם את העמלה שהבנק דורש ולהיפטר מהחוב. החריג היחיד הוא, אם יש לך איזו ריבית קבועה נמוכה במיוחד שבמזל הצלחת לנעול אותה, ואתה יכול להרוויח באותו הזמן יותר על הכסף כשהוא אצלך. אבל אם הריבית נמוכה במיוחד גם עמלת הפירעון לא תהיה גבוהה..

ו. החיסרון היחיד של סילוק המשכנתא הוא, שהנכס הקיים והחוב שלך, הוא מן הסתם של שני בני הזוג. ואילו הירושה היא שלך בלבד. באותו רגע שהשתמשת בכספי הירושה על מנת לסלק את המשכנתא אתה למעשה נותן חלק מהירושה לזוגתך. במקרה גירושין חלילה ייתכן שיהיה לך כאן הפסד - כל אחד מבני הזוג יקבל חצי מהנכס המשותף. רק אתה יכול להחליט אם זה סיכון סביר בעיניך - בעיני הוא כן. אתה יכול לצמצם את הסיכון שחשבון ההשקעות של יתרת הכסף יהיה על שמך בלבד. אם אתה לא רוצה ללכת על המסלול הזה, תמשיך לשלם את המשכנתא כרגיל ותעביר את כל תמורת דירת הירושה להשקעות.

בהצלחה.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ברווז - עצות מצויינות של ב.מ.וו.

את בעיית הבעלות המשותפת על הדירה כדאי לבדוק עם עורך דין, בירושות יש הרבה מלכודות. אבל הכל נכנס תחת ההמלצה הגורפת לשכור שירותי עו״ד שמתמחה במקרקעין (ורצוי שיהיה בעל ידע בדיני ירושה).

עניין נוסף הוא התיווך - יש בחיפה (ולא רק בה) לא מעט אזורים שבהן המתווכים שולטים בשוק ואי אפשר למכור את הדירה באופן עצמאי. ומתווכים זה עם אגרסיבי. כשמכרנו דירה שהתקבלה בירושה במשפחה של אישתי היה קטע שאותה דירה הוצגה לאותו לקוח על ידי 3 מתווכים ויותר. מרשם למריבות עם המתווכים. אבל אם לא נתת למתווך ״בלעדיות״ זו בעיה של הקונים.

פורסם
לפני 14 שעות, avargel כתב:

עורך הדין שליווה אתכם שם חשוף לתביעת רשלנות, בהנחה והסיפור הוא בדיוק כפי שתיארת ולא חסרים לנו פרטים שיכולים לשנות את התמונה

רשלנות? על בסיס מה?

לצערי הורי נפטרו בהפרש גילאים גדול אחד מהשני (55,79) וכתוצאה מכך נחשפתי למסלולי הירושה/החוק והשינויים על פני השנים. ככל שיש יותר יורשים והדירה אינה הדבר היחיד (יש גם חסכונות/מזומנים/דברי ערך) ההסתלקות היא לא דבר פשוט בכלל, לכן בא ההסכם.

העצות שניתנו כאן על ידי ישה וספיריאל נתקו ונוספים מצויינות. 

ברווז, משתתף בצערך, שלא תדע עוד צער. 

• מבאס 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 53 דקות, amosbmw כתב:

קודם כל תנחומי.

עכשיו לעבודה:

א. אני מקווה שאין מתמודדים נוספים שחולקים למי מיועדת הדירה. אם אין ספק שהיא מיועדת לך, התהליך יהיה יחסית מהיר ותקבל צו ירושה. אם חסר משהו בצוואה או ניירת, ממליץ בחום שתיקח עו"ד שיטפל במה שצריך. בכל מקרה תצטרך עו"ד בשלבים הבאים.

אין. 

ב. אני לא רואה שום טעם לשמור על הדירה בבעלותך אם אין בכוונתך להתגורר בה. השכרת דירה ותחזוקתה זה כאב ראש רציני,

זה בדיוק למה בהתחלה חשבתי למכור אותה ברגע שאוכל. 

הרווח מפוקפק, ותלוי ביותר מידי משתנים שאינם בשליטתך. ממליץ למכור אותה בהקדם האפשרי מבחינה משפטית. ברגע שיהיה בידך צו ירושה שאומר שאתה הבעלים, אתה יכול למכור, על ידי נסח הטאבו על שם המנוח יחד עם צו הירושה. אין צורך לבזבז זמן לרשום את הדירה על שמך. אותו דבר לגבי שיפוץ - כל קונה יעדיף לשפץ את הדירה לפי הטעם שלו ובתקציב שלו, חבל על הכאב ראש והזמן שתשקיע בשיפוץ משלך.

מעניין. 

לגבי השיפוץ, יצאתי מנקודת הנחה ששיפוץ (וצריך שיפוץ) יעלה את ערך הנכס בצורת מכפלה של עלות השיפוץ. 

אבל עכשיו אני מתחיל לחשוב, שאולי שיפוץ קל יותר יהיה יותר מתאים (שבו יש צורך), ושהרוכש ישבור את הראש. העצה הזו חוזרת הרבה. 

ג. לגבי הכסף - ממליץ להביא שמאי שיכין לך דו"ח מסודר, מה הערך של הדירה במצבה היום ומה הערך שלה אחרי שיפוץ. הדו"ח יכלול גם סקירה של היתרי בניה ו/או פרויקט פינוי/בינוי אפשריים במקום. בעזרת הדו"ח תוכל למכור את הדירה בקלות בערך הנכון.

אני בהחלט מתכוון להביא שמאי, זו אחת השאלות המקוריות שלי- בגלל שאין לי ניסיון, שאלתי אם הוא יכול לתת הערכה של שווי לאחר השיפוץ. 

עכשיו אני שואל אם הוא יוכל לתת הערכה של לאחר שיפוץ חלקי?

אם אתה גר באיזור, תוכל למכור את הדירה בעצמך, אם היא בעיר אחרת תשתמש במתווך אבל אל תסכים לבלעדיות.

לא תודה! לא. רוצה. מתווכים. פשוט לא. סיוט. 

ד. לגבי המשכנתא הקיימת - טלפון או בקשה לבירור באתר הבנק ותקבל דו"ח מלא מה היתרה לסילוק. שים לב לא רק מה הסכום, אלא אם יש איזה תחנות יציאה (למשל חודש מסויים בשנת 2026 שאם תסלק את החוב דווקא בו, תקבל הנחה). למעשה את הדברים האלה היית אמור לבדוק כשלקחת את המשכנתא, אבל אם לא אז תתמודד עם מה שיש.

כאילו שאני זוכר, 6-7 שנים אחורה. דוחות אני מקבל פעמיים בשנה, צריך לזכור לעבור עליהם (כשאני לא מפנה את הדברים בדירה וכשהמח מסוגל עוד לעשות משהו).

בנוסף, בכל בנק רצוי להודיע חודש מראש לפני שאתה עושה את הסילוק. ככה תקבל הנחה בעמלת הפירעון. תשאל גם על התנאים של זה.

מעניין.

ה. את תמורת הדירה הייתי מנצל לסילוק המשכנתא, ואת היתרה משקיע בשוק ההון. 

לא כל היתרה, לא רוצה לסכן יותר מדי- אבל בהחלט חשבתי לשים משהו כמו 100K בצד ליום מיוחד, בשוק ההון. זה יהיה שרשור עתידי. אני לא מבין בזה בשיט... לפני שנתיים בערך נרשמתי לסימולטור, עשיתי הדמייה לטווח ארוך על כמה מניות שנראו לי בטוחות. בינתיים אני רק מפסיד שם. 

אצטרך מישהו שמבין בזה ועם היד על הדופק, כדי לבצע פעולות בשמי. בעתיד.

בנוסף, את הסכום שאתה משלם היום להחזר חודשי להעביר לחיסכון שאף הוא יושקע בשוק ההון.

חלק נכבד מהסכום הזה מיועד למקום אחר, שגם איתו אני צריך להתמודד עכשיו. היתרה, להקל על החיים שלי, על המינוס וכדומה. אולי כן אוכל לשים משהו סמלי בצד חודשית (500 כזה).

אעדיף לשלם את העמלה שהבנק דורש ולהיפטר מהחוב. החריג היחיד הוא, אם יש לך איזו ריבית קבועה נמוכה במיוחד שבמזל הצלחת לנעול אותה, ואתה יכול להרוויח באותו הזמן יותר על הכסף כשהוא אצלך. אבל אם הריבית נמוכה במיוחד גם עמלת הפירעון לא תהיה גבוהה..

למיטב זכרוני הלכתי על מסלול די סטנדרטי, שתוכנן להיות היציב ביותר מבין האפשרויות שלי למקרה של שינוי ריבית במשק. 

מה בדיוק זה אומר, אני כבר לא זוכר. בשירשור שביקשתי להתייעץ, כתבתי במפורש ש"אני צריך להיות מומחה למשכנתאות תוך שעתיים ולשכוח את הכל מחר" :lol:

ו. החיסרון היחיד של סילוק המשכנתא הוא, שהנכס הקיים והחוב שלך, הוא מן הסתם של שני בני הזוג. ואילו הירושה היא שלך בלבד. באותו רגע שהשתמשת בכספי הירושה על מנת לסלק את המשכנתא אתה למעשה נותן חלק מהירושה לזוגתך. במקרה גירושין חלילה ייתכן שיהיה לך כאן הפסד - כל אחד מבני הזוג יקבל חצי מהנכס המשותף. רק אתה יכול להחליט אם זה סיכון סביר בעיניך - בעיני הוא כן. אתה יכול לצמצם את הסיכון שחשבון ההשקעות של יתרת הכסף יהיה על שמך בלבד. אם אתה לא רוצה ללכת על המסלול הזה, תמשיך לשלם את המשכנתא כרגיל ותעביר את כל תמורת דירת הירושה להשקעות.

בהצלחה.

אין לי ממש בעייה עם זה, בכנות. גם בעיני הסיכון סביר לחלוטין. 

לפני 43 דקות, sperial כתב:

ברווז - עצות מצויינות של ב.מ.וו.

את בעיית הבעלות המשותפת על הדירה כדאי לבדוק עם עורך דין, בירושות יש הרבה מלכודות. אבל הכל נכנס תחת ההמלצה הגורפת לשכור שירותי עו״ד שמתמחה במקרקעין (ורצוי שיהיה בעל ידע בדיני ירושה).

ספריאל, במקרה שלי המצב הוא מבין הפשוטים ביותר שיכולים להיות. 

הדירה בחלקה כבר בבעלותי כירושה קודמת. לא זוכר אפילו שהגשתי מסמכים או בקשה כלשהי.

אני יורש יחיד, יש טיוטת צוואה מפורשת בכתב יד כולל חתימה שבה אני היורש היחיד, ובגדול זהו. אין דברים נסתרים פה. לא צריך להשקיע הרבה שעות עבודה לבירור המצב, שהוא אכן כמו שתיארתי, גם עבור מי שאולי יחליט להתעמק. 

לפני 43 דקות, sperial כתב:

עניין נוסף הוא התיווך - יש בחיפה (ולא רק בה) לא מעט אזורים שבהן המתווכים שולטים בשוק ואי אפשר למכור את הדירה באופן עצמאי. ומתווכים זה עם אגרסיבי. כשמכרנו דירה שהתקבלה בירושה במשפחה של אישתי היה קטע שאותה דירה הוצגה לאותו לקוח על ידי 3 מתווכים ויותר. מרשם למריבות עם המתווכים. אבל אם לא נתת למתווך ״בלעדיות״ זו בעיה של הקונים.

אני מאד לא מעוניין בתיווך. שיהיו אגרסיביים, כל עוד לא יהיו מעשים פליליים מצידם, גם אני אהיה רגוע.

או שלא הבנתי את כוונתך? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...