Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב:)

אתחיל בכך שהתקציב שלי עומד סביב 90-120K 

לאחרונה מכרתי את האאודי A3 שהייתה מוצלחת אך משעממת , בחיפושיי אחרי רכב שירגש אותי התאהבתי באלפא רומיאו גוליה,  ראיתי רכב שיכול לתת לי נוחות , ספורטביות וכמובן כניסה לעולם ההנעה האחורית ובגדול כל מה שגבר יכול לרצות בחיו .

ובימים האחרונים צצה לי מחשבה על רכב שכבר ויתרתי עליו אבל יש לי תמיד פינה בלב בשבילו רנו מגאן RS רכב שיתן לי יותר ספורטיביות לפי מה שאני מבין וזה אומנם פחות נוח אבל שיש לך היגוי אחורי נראה לי שאוותר על כיסאות העור משולבי בד, ורעש האגזוזים של הרנו כנראה לא יהיה באלפא שזה אומנם מבאס מאוד אבל אוכל לחיות עם זה בשביל הנוחות והפינוק   . 

ופה אתם נכנסים לתמונה, בגדול אני עובד עם הרכב הזה (תחסכו לי בבקשה דיבורים כמו זה לא רכבי עבודה וכו אני לא שיפוצניק ) לכן אספקט האמינות כן חשוב לי במידה מסוימת ( טוב אם הוא היה הדבר הכי חשוב הייתי קונה מאזדה 3) 

מי מהרכבים נחשב אמין יותר ? 

האם האלפא תספק לי את "אפקט החיוך" כמו הרנו? 

האם לוותר על כניסה לעולם ההנעה האחורית ? 

ובאופן כללי מה דעתכם על בן 23 שרוצה להכנס להרפתקה כזו או אחרת ?

תודה מראש לעונים וכל מי שקרא את כל מה שכתבתי יישר כוח מדליות תקבלו בפרטי. 

עריכה אחרונה על ידי liads
פורסם

אלו רכבים שונים מאוד.

לשימוש יומיומי הגוליה תהיה עדיפה, במסלול / טיולים המגאן רכב הרבה יותר ממוקד.

הבעיה הגדולה ביותר בג'וליה כרגע היא לא האמינות, אלא חלפים יקרים מאוד. רק על זה היא הייתה נפסלת אצלי.

מחלות בג'וליה: נזילות מהרדיאטור, גג פנורמי שנתקע, צינורות קירור מנוע מתייבשים. סיכוי טוב שהכל כבר טופל בשנתונים שאתה מחפש.

אם הג'וליה חלום בשבילך, לך על זה.

במצבך כנראה שהייתי לוקח BRZ, מקבל הנעה אחורית עם אמינות מוכחת ושמירת ערך חזקה.

פורסם

המגאן אכן ממוקדת ויש לה מורשת מגניבה שתמיד קרצה גם לי (אפילו האחות הקטנה הקליאו עוד כשהייתה אטמוספרית).
הג'וליה היא מעין אול הראונדרית שכבר הרחיבו עליה.
לו הייתי במקומך הייתי מכוון למגאן RS, יהיה לך די והותר זמן להגשים חלומות נוספים ולנהוג ברכבים בוגרים וגדולים.
ישנם לא מעט מגאן RS כעת בשוק המשומשות, אני מכיר אחת שעומדת למכירה והיא שמורה ומלוקקת - יד 00 שננהגה על ידי בחורה מהתחום, אם תרצה אשלח לך טלפון בפרטי

פורסם

גם אני אישית הייתי הולך על המגאן, אבל זה מבלי להכיר אותך ומה מדבר אליך אלא רק בחירה אישית שלי. רכב ממוקד וחוליגני שיותר חשוב לו להעלות לך חיוך וכיף מאשר להיות בוגר ויוקרתי ואיכותי. אתה בן 23, כל החיים יחכו לך רכבים בוגרים ויוקרתיים בצורה כזאת או אחרת וכן ברור שהאלפא ביחס לייעוד שלה יותר כיפית מהממוצע בקטגוריה הזאת אבל זה לא מתקרב לרכב ספורטיבי ממוקד כמו המגאן. בגיל שלך, זה השלב לשים את הפאן בעדיפות עליונה לדעתי.

פורסם
לפני 4 שעות, o.r כתב:

אלו רכבים שונים מאוד.

לשימוש יומיומי הגוליה תהיה עדיפה, במסלול / טיולים המגאן רכב הרבה יותר ממוקד.

הבעיה הגדולה ביותר בג'וליה כרגע היא לא האמינות, אלא חלפים יקרים מאוד. רק על זה היא הייתה נפסלת אצלי.

מחלות בג'וליה: נזילות מהרדיאטור, גג פנורמי שנתקע, צינורות קירור מנוע מתייבשים. סיכוי טוב שהכל כבר טופל בשנתונים שאתה מחפש.

אם הג'וליה חלום בשבילך, לך על זה.

במצבך כנראה שהייתי לוקח BRZ, מקבל הנעה אחורית עם אמינות מוכחת ושמירת ערך חזקה.

אני לא מכיר את הרכבים הללו. למעט קריאה וקצת נהיגה על קליאו ספורט מלפני עשור.

אבל אני מצטרף להמלצה על BRZ. נראה לי השילוב הנכון. ידני, אחורית, אמינות, פאן...

רק הערה אחת. שמירת הערך שלה זה חסרון ולא יתרון מבחינת פותח השרשור.....

פורסם

תודה רבה על כל התשובות! 

גרמתם לי עכשיו להכנס ללילה של חיפושים ביד 2 של מגאן rs 

איך הרנו מבחינת אחזקה שוטפת ואמינות לעומת האלפא? 

לגבי הbrz מסכים איתכם לחלוטין זה לדעתי הרכב המושלם לפאן אמיתי אבל לעבודה שלי אני צריך מרכב עם 4 דלתות וגיר ידני לא יבוא בחשבון עם הפקקים של המרכז שאני עומד בהם כל היום, אבל יום יבוא ותהיה ברז יפה לסופשים:) 

לפני 3 שעות, GTI33 כתב:

המגאן אכן ממוקדת ויש לה מורשת מגניבה שתמיד קרצה גם לי (אפילו האחות הקטנה הקליאו עוד כשהייתה אטמוספרית).
הג'וליה היא מעין אול הראונדרית שכבר הרחיבו עליה.
לו הייתי במקומך הייתי מכוון למגאן RS, יהיה לך די והותר זמן להגשים חלומות נוספים ולנהוג ברכבים בוגרים וגדולים.
ישנם לא מעט מגאן RS כעת בשוק המשומשות, אני מכיר אחת שעומדת למכירה והיא שמורה ומלוקקת - יד 00 שננהגה על ידי בחורה מהתחום, אם תרצה אשלח לך טלפון בפרטי

אשמח לקבל פרטים על הרכב:) 

פורסם

משהו לגבי אלפא רומאו, והחזקתי פיאט בעבר אז זה לא סיפורים.

לפני כמה שנים היו לי שתי אופציות, יונדאי I30 מנוע 1600 רגיל, אלפא רומאו ג'ולייטה לדעתי זה היה ה1.75 טורבו אבל פחות משנה כרגע.

שתיהן כמעט אותו מחיר, שתיהן נראו שמורות, שתיהן עם גג פנוראמי, אחת בסיסית ואני שונא עד היום לנהוג עליה, השניה בטוח הייתה מסבה לי עונג ואולי לא הייתי קונה בכלל VRS לפני שנתיים אלא קונה לאשתי רכב רגיל ונשאר עם הג'ולייטה.

אז למה בחרתי I30? כי אתה יודע בכמה אתה נכנס ומה העלויות הצפויות, עד היום בלי תקלה אחת ועברו כ6 שנים.

בג'ולייטה צריך לכתוב החל מ65 אלף שקל כי כבר ביום השני אתה מתחיל להחליף חלקים כדי שלא חלילה תתקע בכביש (קרה עם הפיאט כשהלך הקלאץ')

טיפול ראשון עלה לי בפיאט 8 אלף שקל.

טיפול בשנה לאחר מכן אזור ה2000.

לאחר מכן 5 אלף שקל.

לרכב בן 4, שום דבר לא מקולקל אלא תחזוקה מונעת. וטיפלתי במקום שכולם טיפלו בו וסמכו עליו.

עד היום בI30 שברשותי לא שילמתי במצטבר ב6 שנים יותר מ6 אלף שקל.

קח את זה בחשבון כשאתה חושב על אלפא, רכב מעולה, תחזוקה יקרה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

אחזקת איטלקיות אכן יקרה יחסית אם הולכים לגורוים המומלצים, שעת עבודה שלהם יקרה ולפי הידוע לי הרוב לא יזרמו אם אתה תציע להביא חלפים בעצמך (וגם אם כן אז המחיר של העבודה יעלה בהתאם).

החלפים לא יקרים בכלל.

אם אתה קונה בעצמך ובעיקר אם אתה מזמין בחול אתה יכול לחסוך יפה, הבעיה למצוא מוסך שמסכים לגעת באיטלקיה וגם יעשה את העבודה כמו שצריך.

כשאתה הולך לגורוים אתה יודע שהרכב בידיים טובות וזה לא זול.

לגבי הג׳וליה, בפורום כאן עולה תמונה שהיא אמינה עם אחזקה יקרה, אני התייעצתי גם עם מיכאל וגם עם איציק בזמן האחרון ושניהם לא מתלהבים ממנה וטוענים שהג׳ולייטה משמעותית אמינה וזולה יותר לאחזקה.

בכללי לדעתי לך על זה, תנסה, מקסימום לא תתחבר אז תמכור וגם אם תפסיד כמה שקלים לפחות ניסית.

מחר כך יהיו אילוצים וסביר להניח שזה רק יהפוך להיות פחות ופחות נוח.. 

בסוף לא באמת משנה אם תלך על brz או ג׳וליה או rs.. הכי חשוב שתתחיל ממשהו, תנסה להבין מה חסר לך (אם חסר לך) ותמשיך משם שאתה כבר יודע לאן..

פורסם

אחרי שמספר אנשים דיברו איתי אני מתחיל לזלוג לכיוון המגאן RS ובעיקר זה מה ששכנע אותי:) 

בתאריך 2.7.2025 בשעה 21:10, Doron_Z כתב:

גם אני אישית הייתי הולך על המגאן, אבל זה מבלי להכיר אותך ומה מדבר אליך אלא רק בחירה אישית שלי. רכב ממוקד וחוליגני שיותר חשוב לו להעלות לך חיוך וכיף מאשר להיות בוגר ויוקרתי ואיכותי. אתה בן 23, כל החיים יחכו לך רכבים בוגרים ויוקרתיים בצורה כזאת או אחרת וכן ברור שהאלפא ביחס לייעוד שלה יותר כיפית מהממוצע בקטגוריה הזאת אבל זה לא מתקרב לרכב ספורטיבי ממוקד כמו המגאן. בגיל שלך, זה השלב לשים את הפאן בעדיפות עליונה לדעתי.

האם ידוע לכם על מחלות מסוימות ברנו מגאן RS  ?

ישנם דברים שאני צריך לשים לב אליהם לפני הקנייה ? 

תודה רבה ושבת שלום :)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...