Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

פירקתי בולמי זעזועים קדמיים כיווצתי את הקפיץ הוצאתי את המיסב והכרית בשתי הצדדים, כעת שאני מכווץ את הקפיצים תמיד המכווצים הם נהיים אלכסוניים והחלק העליון של הבולם נוטה לצד ימין/שמאל באופן שלא מאפשר להלביש עליו את המיסב עם הכרית..

איך לכווץ אותם בצורה הנכונה ?

תודה

פורסם

לא כל צורה של מכווץ מתאימה לכל צורה של קפיץ.

אתה צריך לתפוס כמה שיותר כריכות של הקפיץ אבל לא את האחרונות. 

בקפיץ קצר שיש בו רק 5 כריכות זה ממש בעיה וצריך מכווץ מיוחד שיש לו פלטה שנכנסת לכל רוחב הקפיץ.

אם זה קפיץ רגיל, תרכיב כמו שאמרתי לך מ2 צדדים, כל פעם לסובב כמה סיבובים ואז לעבור למכווץ הנגדי. אם מתחיל להחליק הצידה לשחרר הכל ולהתחיל מההתחלה.

אתה משתמש בראצ'ט או במפתח רטיטה?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, tribel כתב:

אתה משתמש ב 2 מכווצים?

כן

לפני 35 דקות, amosbmw כתב:

לא כל צורה של מכווץ מתאימה לכל צורה של קפיץ.

אתה צריך לתפוס כמה שיותר כריכות של הקפיץ אבל לא את האחרונות. 

בקפיץ קצר שיש בו רק 5 כריכות זה ממש בעיה וצריך מכווץ מיוחד שיש לו פלטה שנכנסת לכל רוחב הקפיץ.

אם זה קפיץ רגיל, תרכיב כמו שאמרתי לך מ2 צדדים, כל פעם לסובב כמה סיבובים ואז לעבור למכווץ הנגדי. אם מתחיל להחליק הצידה לשחרר הכל ולהתחיל מההתחלה.

אתה משתמש בראצ'ט או במפתח רטיטה?

כנראה שהצורה של המכווץ שלי לא מתאימה , יש לי קפיץ קצר שאפשר לתפוס עד 4 כריכות בצד אחד..

מפתח רטיטה זה מסוכן

פורסם
לפני 29 דקות, Deutz912 כתב:

מפתח רטיטה זה מסוכן

מאיפה הבאת את זה?

כל כלי עבודה כולל מברג הוא מסוכן אם לא משתמשים בו נכון.

לפני 15 שנה הייתי מכווץ עם ראצ'ט, סיוט לשמו.

כבר המון שנים מכווץ עם מפתח רטיטה. בכל מוסך גם מכווצים עם כלי אוויר או מפתח רטיטה.

אגב במכווצים שלי אפשר להכניס מאריך 1/2" ישירות לתוך הראש. זה ממש מקל כי כששמים בוקסה מבחוץ זה הרבה פעמים גורם למכווץ להיות עקום.

לא מצאתי כרגע תמונה טובה יותר, אבל זה דוגמה לקפיץ די קצר שכיווצתי ככה.

WhatsApp Image 2025-06-12 at 09.16.54_cf588b16.jpg

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תהדק כל צד במקביל כל פעם סיבוב בכל צד. ברגע שהוצאת את הכרית והמייסב אז אתה אמור גם להצליח להחליף אותם. תלחץ קצת עם היד זה יכנס את הקפיץ אפשר להחזיר למקום צריך לשחק עם זה.

אכן בידיים זה סיוט עשיתי את זה פעם הלכו לי הידיים.

פורסם (נערך)

עוד משהו שאני לא מבין אצל פות"ש.

שלבי העבודה הם ככה:

כיווץ

פירוק מיסב/כרית

מניחים בצד את הקפיץ המכווץ

מחליפים בולם

מחזירים קפיץ שנשאר מכווץ כל הזמן

מרכיבים מיסב/כרית חדש

ורק אז משחררים את המכווצים.

לא הבנתי למה אתה מתעסק עם הכיווץ אחרי שפירקת את המיסב.

עוד טיפ קטן: תגרז את ההברגה של המכווצים.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 2

עמוס

פורסם

הלכתי לחבר מכונאי הוא השתמש במכווץ שלי והוא הצליח היה צריך לדחוף מעט את הקפיץ כלפי מטה ואני הברגתי את האום כמה סיבובים שיתפוס והוא סגר עם מפתח רטיטה.

הרכבתי את הבולמים על הרכב ב"ה..

פורסם

את האום של הבולם אסור לסגור עם מפתח רטיטה. 

צריך להשתמש בבוקסה עוברת כמו שיש בתמונה שלי, ולהחזיק עם כלי אחר את המוט של הבולם.

עמוס

פורסם (נערך)
לפני שעה, Deutz912 כתב:

הלכתי לחבר מכונאי

היית צריך לעשות זאת מלכתחילה, עבודה על בולמים עם מכווץ קפיצים ללא ניסיון ,ידע מקדים וכלים מתאימים עלולה להיות מאוד מסוכנת בפעם הראשונה

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...