Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חבר'ה, אני מתכנן למכור את הרכב שלי (יד 2 רכב פופולרי ומבוקש) ויש לי כמה שאלות חשובות שלא מצאתי עליהן תשובות חד משמעיות:

1. מגרש או אדם פרטי?
שווי הרכב 25–30K. האם עדיף למכור למגרש ולגמור עם זה, או שיש הבדל משמעותי במחיר במכירה לאדם פרטי גם בטווח מחיר כזה?

2. השפעת הבעלות הקודמת
ברישיון רשום "השכרה/החכר", אבל אני כמעט בטוח שהרכב היה בליסינג ולא בהשכרה.
קניתי אותו כשהיה בן 3, האם יש הבדל משמעותי במחיר בין ליסינג להשכרה? כדאי לבדוק את האם אכן היה ליסינג? הק"מ יחסית נמוך לשנתון והרכב נוסע מצוין

3. מכירה לסוחר רכב
האם יש להמנע ממכירה לסוחר רכב?

למה כדאי לשים לב כשמוכרים לו?

האם סוחר מציע מחיר כמו מגרש או שאפשר להגיע איתו למחיר כמו עם קונה פרטי?

4. הדרך הבטוחה לקבל תשלום
מהי הדרך הכי בטוחה לקבל את הכסף? ללכת עם הקונה לבנק ולדרוש צ'ק בנקאי בנוכחותי, או שיש דרך אחרת שהיא גם בטוחה באותה מידה אך יותר ונוחה?

5. העברת בעלות
האם העברת בעלות דרך האתר הממשלתי הפכה לסטנדרט, או שעדיין עדיף לבצע אותה בבנק הדואר?

6. זיכרון דברים
האם זיכרון דברים חשוב בתור מוכר? האם בימנו נהוג לבצע זכרון דברים בעסקאות רכב יד 2 בטווח המחיר של הרכב שלי?

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי wzo4
  • אהבתי 1
פורסם

1. מגרש צריך להרוויח כסף - לקנות בזול ולמכור ביוקר. כלומר ברוב המקרים יהיה עדיף למכור ללקוח קצה.

2. זה אומר ליסינג.

3. יש לוודא שאתה מבצע העברת בעלות.

4. העברת זה"ב (ולא רגילה) בשעות הפעילות של הסניפים, או צ'ק בנקאי - עדיף כזה שהונפק מול העיניים שלך על מנת למנוע זיוף.

5. לא משנה

6. לא חייבים, אך אני ממליץ על זכרון דברים שכתוב בו שהוא בדק את הרכב, מצא אותו לשביעות רצונו וקונה אותו AS IS.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 41 דקות, Nemesis כתב:

1. מגרש צריך להרוויח כסף - לקנות בזול ולמכור ביוקר. כלומר ברוב המקרים יהיה עדיף למכור ללקוח קצה.

כן ברור, אבל מניח שעבור רכב שעולה 150K, "יגלחו" הרבה יותר מהמחיר מאשר עבור רכב בשווי 30K, מצד שני, אם מדובר ברכב מאוד פופלארי מניח שגם למכור בשוק הפרטי יהיה קל יחסית?

לפני 44 דקות, Nemesis כתב:

2. זה אומר ליסינג.

אז אין עניין שצריך להוכיח לקונה שזה היה ליסינג ולא השכרה? (הריי ברישיון רשום או זה או זה)

לפני 46 דקות, Nemesis כתב:

3. יש לוודא שאתה מבצע העברת בעלות.

כלומר, כל עוד המחיר מתאים לי, וכמובן שהבעלות תעבור, אין הבדל בהתנהלות מול סוחר ומול אדם פרטי?

תודה

פורסם
לפני 14 דקות, wzo4 כתב:

כן ברור, אבל מניח שעבור רכב שעולה 150K, "יגלחו" הרבה יותר מהמחיר מאשר עבור רכב בשווי 30K, מצד שני, אם מדובר ברכב מאוד פופלארי מניח שגם למכור בשוק הפרטי יהיה קל יחסית?

אלא אם זמנך מאוד יקר אז למכור לבד ישתלם בהרבה. לא משנה איזה רכב מדובר.

לפני שעה, wzo4 כתב:

4. הדרך הבטוחה לקבל תשלום
מהי הדרך הכי בטוחה לקבל את הכסף? ללכת עם הקונה לבנק ולדרוש צ'ק בנקאי בנוכחותי, או שיש דרך אחרת שהיא גם בטוחה באותה מידה אך יותר ונוחה?

כמו שכתבו לך אפשר גם העברת זהב מיידית. אבל בהעברה יותר קשה לעשות את זה סימולטנית לגמרי כי צריך לעשות משהו קודם. למרות שעשיתי זאת מספר פעמים.

צ'ק בנקאי שאתה ראית מונפק זה לדעתי הכי טוב.

• אהבתי 1
פורסם

1. מגרש יגלח ממך 10K מהמחיר. תעשה חשבון לבד אם זה משתלם לך מול הטרחה למכירה לפרטי.

2. כנראה היה רק בהחכר, אבל חובת ההוכחה שלא היה בהשכרה אם הקונה יתעקש היא עליך. ויש הפרש גדול.

3. ראה 1, סוחר ומגרש יעשו מאמצים גדולים לקנות ממך את הרכב במחיר מזערי. אם תעשה החלפה הם יסתירו את זה במחיר הקניה.

על שאר השאלות כבר ענו.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, borsood כתב:

אבל חובת ההוכחה שלא היה בהשכרה אם הקונה יתעקש היא עליך. ויש הפרש גדול.

כדי להוכיח אם אצטרך, מניח שפשוט מתקשרים למגרש, אומרים לו את מספר הרכב, ואמור להיות להם איזה מסמך שכתוב בה מה היה הייעוד של הרכב?

עריכה אחרונה על ידי wzo4
פורסם

לא, מדובר בחברה שהרכב היה אצלה ביד הראשונה.

לא בטוח שהם ירצו או יכולים לומר את זה.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, borsood כתב:

לא, מדובר בחברה שהרכב היה אצלה ביד הראשונה.

לא בטוח שהם ירצו או יכולים לומר את זה.

הבנתי, אז מה עושים במקרה כזה? הריי יש הפרש במחיר עבור רכב שהיה בהשכרה לעומת החכרה, מה נהוג? אולי במסמכי הרכישה מופיע משהו?.
יש לי הסטורית טיפולים שהחברה עשתה לרכב, זה יכול לעזור איכשהו?

עריכה אחרונה על ידי wzo4
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, wzo4 כתב:

הריי יש הפרש במחיר עבור רכב שהיה בהשכרה לעומת החכרה, מה נהוג?

זה מאוד פשוט וענו לך על זה כבר. לפי רשיון הרכב:

"השכרה/החכר" = ליסינג

"השכרה" = השכרה.

לא צריך להוכיח שום דבר. זה הרישום הנהוג והמקובל.

*עריכה: מסוף 2022 השתנה הרישום לרכבי ליסינג מ-"השכרה/החכר" ל-"החכר" בלבד.

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/h17nfhtzo

ציטוט

במסגרת השינוי מכוניות ליסינג לא יירשמו עוד ברישיונות רכב כ"השכרה/החכר" (כנהוג כיום), 

מה שעשוי לבלבל את הצרכנים, אלא כ"החכר" בלבד.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, BoazB11 כתב:

לא צריך להוכיח שום דבר. זה הרישום הנהוג והמקובל.

תודה, לא ידעתי את זה, הניסוח מבלבל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...