Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ברשותי פיג'ו 5008 שנת 21 (מנוע 1.2) עם 65 אלף קמ

עד עכשיו טיפלתי במוסכי יבואן.

האוטו מתריע לי על בעיה בלחץ השמן, מקריאה באינטרנט נשמע שזה כנראה קשור לרצועת תזמון.

השאלות שלי:

1. האם היבואן בדרך כלל לוקח אחריות על רצועת תזמון שמתקלקלת לפני הזמן?

2. אם כן, האם אפשר לקבל את האחריות רק במוסכי יבואן?

3. אם אני אתקן במוסך מורשה אחר, האם יש סיכוי להצליח לקבל מהיבואן החזר על התיקון (אולי בתביעה)?

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי amirk
פורסם

נושא רצועת הטיימינג במנועי פיורטק 1.2 הוא תופעה ידועה.

אתה אומר שהרכב טופל במוסך יבואן, אבל אם כבר עשית 65000 ק"מ היית צריך כבר לעשות טיימינג בטיפול האחרון (היצרן ממליץ על החלפת רצועת טיימינג כל 60000 ק"מ), 

מדוע לא הוחלפה הרצועה בזמן הנדרש ? אולי כן הוחלפה ואתה לא יודע ?

האם הרכב עדיין תחת האחריות ? (רשמת 2021 אבל אני בכל זאת שואל), אם כן אז ברור שעליך ללכת למוסך יבואן לתיקון התקלה, ובהקדם כיוון שלא נוסעים ברכב עם מנורת לחץ שמן דולקת, המלצה שלי גם אם הרכב לא באחריות תלך למוסך יבואן, תשאל מדוע לא הוחלפה הרצועה (בהנחה ולא הוחלפה) בטיפול האחרון לפי הוראות היצרן, ועל הדרך שיבדקו מה הנזק שכבר נגרם למנוע.

אתה לא צריך רק החלפת רצועה אלא טיפול שלם שכולל החלפת שמנים, החלפת פילטר שמן, פירוק קרטר שמן וניקוי מעברי שמן במנוע כדי לוודא שאין מעברי שמן סתומים שיוצרים נזק מצטבר בלתי הפיך, ניקוי צנרת הסיכוך של הטורבו וקולר השמן- בקיצור סיפור גדול וכואב.

לגבי שאלה 3, נושא הרצועה נידון בימים אלו תחת תביעה ייצוגית כנגד לובינסקי היבואן ותאגיד סטלניס שהוא הבעלים של חברת פגו יחד עם עוד חברות נוספות שפועתות תחתיו, הדיון הבא אמור להערך בחודש הקרוב אבל לפי הבנתי כל הנושא רחוק מסיומו, ההמלצה שלי היא כן לטפל במסגרת היבואן גם אם יעלה לך יותר כסף מאשר מוסך מחוץ לרשת, לובינסקי ידועה ביכולת שלה לנסות ולהתחמק ממתן אחריות בשלל תירוצים שונים ומשונים, ואי טיפול במסגרת מוסכי החברה הוא תירוץ קבוע שלהם בטענה שאין הם יודעים כמה מקצועי מי שטיפל או תיקן את האוטו וכמה מדוייקת הייתה האבחנה שלו, אז תחסוך לעצמך כאב ראש חלק מכאב הראש שגם ככה הולך להיות לך ותכנס למוסך של הרשת עם השאלות הנכונות והדרישות הנכונות לגבי טיפול במנוע המזוויע הזה.

במקביל ממליץ לך לחפש באינטרנט את משרד עורכי הדין המטפל באותה תביעה ייצוגית ולברר מהם פרטים לגבי מהות התביעה והתהליך המסתמן, גם אם תשלם בסופו של דבר על התיקון הזה אתה בהחלט במקום שאם תעשה את הצעדים הנכונים תקבל החזר עתידי כשהתביעה תסתיים.

פורסם

היצרן לא ממליץ על החלפה כל 60K זאת המלצה שניתנה פה בפורום (כנראה בצדק) לפי אורן שירותי רכב.

פיג'ו-סיטרואן דרשה במקור לבצע החלפת רצועה במסגרת שגרת הטיפולים רק כעבור 10 שנים או 180,000 קילומטרים, אבל ככל שהתגלו ממדי הכשל ברצועה צומצמו מרווחי הטיפולים וכיום נדרשת החלפה שלה לפי מפרט היצרן לכל המאוחר בכל 6 שנים או 105,000 קילומטרים.

בכל מקרה אם הרכב טופל כסדרו אצל היבואן , רב הסיכויים שהם יקחו אחריות על התיקון גם אם הרכב כבר לא בתקופת האחריות שלו. זאת בהתאם להנחיה של תאגיד סטלנטיס להאריך מסביב לעולם את האחריות בעקבות הבעיה ל10 שנים או 175,000 ק"מ.

אם המוסך לא מכיר בכך מציע שתפנה לשירות של לובינסקי.

• רעיון טוב! 1

פורסם

לפני כחודש נכנסתי לסוכנות אופל כדי לבחון לאשתי אופל קורסה, העליתי את נושא רצועת הטיימינג אל מול סוכן המכירות והוא אמר שהם ממליצים להחליף רצועת טיימינג כל 60000 ק"מ וגם ישנן רצועות חדשות מסגסוגת גומי שונה שלא מושפעת מהשמן. המנוע הוא אותו מנוע, 

אם מדובר בהגדלת ראש של סוכן המכירות או שקר כלשהו או שבאמת ישנה הוראה כזו שיורדת לשטח בימים אלו אני לא יודע. בכל מקרה זה מה שהוא אמר (ואני קניתי לבסוף סקודה).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לכולם על התשובות.

מעדכן שטיפלתי במוסך של היבואן, היבואן לקח אחריות על הבעיה.

שילמת על בדיקה של הרכב להבנת הבעיה (700 ש"ח), לא ברור לי למה...

פורסם

ומה היה מצב הרצועה? האם פורק אגן השמן לצורך בדיקת הרשתית של המשאבה?

לגבי מועד החלפה זה עדיין 6 שנים או 105 אלף.

אך כמובן שעדיף לפי המלצה של אורן והחלפת שמן כול 10 אלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 4 שעות, amirk כתב:

תודה לכולם על התשובות.

מעדכן שטיפלתי במוסך של היבואן, היבואן לקח אחריות על הבעיה.

שילמת על בדיקה של הרכב להבנת הבעיה (700 ש"ח), לא ברור לי למה...

ממליץ להעלות את הקבלה (למחוק פרטים מזהים), ומאמין שככה יוכלו לתת לך תשובה מדויקת יותר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...