Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, עדכון והמשך היוועצות.

כרגע המצב קצת חרא. כמו שכתב אחד המשתתפים מעליי, התברר שלרכב החברה אין ביטוח צד ג', ומהרגע שזה התברר - הכל הסתבך. המוסך אפילו לא הזמין את החלקים לפני שיש לו מימון. התעכבנו גם בגלל חנוכה וכו', וביררנו, וכרגע - אם הבנתי נכון - זה המצב:

אפשרות א - לתת את הרכב לחברה שלמה שהרכב הפוגע בבעלותה, כמובן בליווי שמאי מטעמינו. הם יביאו לנו בינתיים רכב חילופי, יתקנו לנו את הרכב במוסך שלהם (עם חלפים מקוריים כי זה רכב חדש) - ויחזירו לנו אותו, עם תשלום על ירידת הערך ושכר טירחת השמאי.

יתרונות: שקט מוחלט בראש, כנראה רכב חילופי נורמלי (קצין הרכב שלהם התחייב לי על זה שאקבל לפחות משפחתית ולא קיה פיקנטו), אפס הוצאות, כמעט אפס כאב ראש.

חיסרון אחד מהותי שמגמד את הכל: זה לא מוסך יבואן. וזה לא רכב שמוכר בארץ זמן רב או משהו - זה מותג חדש, רכב סופר-טכנולוגי עם חיישנים מפה עד אמריקה. נשמע לי כמו טעות גדולה, וגם לדעת שמאי שהתייעצתי איתו.

אז לכן היה לנו כמעט ברור שנלך על אופציה ב - מוסך יבואן, על ידי תביעת הביטוח המקיף שלי, שיתבעו אחר כך את חברת שלמה.

עצם הרעיון כבר בעייתי, כי אני לא רוצה לתבוע את הפוליסה מכל הסיבות הידועות. אבל כנראה שאין ברירה, אז נניח. אבל הנה הבעיה הראשונה, השניה, השלישית והעשירית: אין לחברת הביטוח שלי (הראל) הסדר עם שום מוסך מורשה של אקספנג. בכל הארץ.

מה קורה כתוצאה מזה?

אם אני מתעקש על מוסך אקספנג:

השתתפות עצמית של 4,000 ש"ח (במקום כחצי מזה במוסך הסדר - ואני בכלל הוספתי ביטול השתתפות אז הסכום האמיתי הוא 0)

- השתתפות באחוז לא מבוטל מעלות החלפים (יכול להגיע גם ל20 אחוז לפי המוסך, במקום 0 השתתפות במוסך הסדר)

- דמי כינון והשבה לקדמות (במקום פטור במוסך הסדר)

- רכב חילופי רק לשבוע (במקום שבועיים במוסך הסדר. בלי קשר, רכב חילופי דרך הביטוח שלנו יהיה סופר-מעצבן גם ככה)

וכן, אני אוכל לתבוע את כל זה אחרי סיום התיקון מחברת שלמה, יחד עם התביעה של חברת הביטוח מהם - אבל תביעה כזו עד שתאושר יכולה לקחת עד שנה, לדברי הסוכן שלי. זאת אומרת, אני צריך עכשיו להשכיב איכשהו סכום שיכול בקלות להגיע ל10,000 ש"ח!!! ולקבל אותו, כנראה, בעוד זמן רב - ובלי הצמדה למדד או משהו...

נקודה נוספת: מה עם עליית הפרמיה עקב התביעה? הסוכן אמר לי שאחרי שחברת הביטוח תקבל תשלום על התביעה שלי מחברת שלמה, התביעה שלי תימחק מהעבר הביטוחי, אבל כאמור זה עלול לקחת זמן רב - ולא סביר שזה יקרה לפני חידוש הפוליסה. אז גם אז אצטרך להוציא מכיסי סכום משמעותי לביטוח של שנה הבאה - ולצרף את הסכום לתביעה הנ"ל מחברת שלמה, שכאמור מי יודע מתי תיגמר.

בקיצור, זה מרגיש הרבה יותר מסובך, מבאס לאללה ואני ואשתי מצוברחים עד לב השמיים.

מה לעשות?! יש עצה מחכימה?

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם
לפני 35 דקות, el-chanan כתב:

מה לעשות?! יש עצה מחכימה?

ממקרה דומה של נהג שנסע ללא ביטוח צד ג' - פשוט תבעתי את הביטוח שלי..אבל תיקנתי איפה שרציתי, במוסך יבואן. לא דרך מוסך הסדר.  וזה אחרי שסיפקתי לביטוח שלי את כל הממצאים להוכיח שהוא נהג שפגע לי באוטו וניסה להתחמק. בסופו של דבר, כשבאתי לחדש את הביטוח - אז הנפיצו מספר גבוה מאוד לביטוח.. והחלטתי לקנות אוטו חדש (שזה עוד יותר להשקיע כסף.. ). ודרך היבואן לביטוח ישיר היה מחיר ממש טוב (2000 שקל לפחות זול יותר ממה שאמרו לי קודם, בביטוח שבו הייתי מבוטח המון שנים).

תנסו לא להתאכזב יותר מדי. זה רק נזק לרכוש. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לגבי מוסך הסדר בביטוח - אולי כדאי לפנות לממונה על הביטוח. בסוף הבעיה כאן היא שהראל לא יכולים לספק לך מוסך מתאים.

בכלל עניין החלפים במוסך שאינו הסדר זו פשוט שחיתות שאין כדוגמתה. לא מספיק מענישים אותך על זה שאתה הולך למוסך שלך בהשתתפות עצמית מוגדלת אז לוקחים עוד על החלקים?

פורסם
לפני 6 שעות, el-chanan כתב:

השתתפות באחוז לא מבוטל מעלות החלפים (יכול להגיע גם ל20 אחוז לפי המוסך, במקום 0 השתתפות במוסך הסדר

הטענה של חברות הביטוח היא שהם משיגים את החלפים במחיר זול יותר.

אתה יכול להגיד לחברת ביטוח שאין לך בעיה שהם יקנו את החלקים.

תבדוק בתנאי הביטוח מה מופיע לגבי עניין זה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הטענה ידועה. אז מה? אני משלם פרמיה כדי לא ללכת למוסך הסדר, זכותי. כך גם היה מקום המדינה בערך ועד השנה שעברה.

וזה בלי לדבר על איכות החלקים שחברת הביטוח תביא. לך תדע מה הם מביאים.

פורסם

הם התחילו לעשות את זה מבלי שכתבו בפוליסה, ואז טענתך הייתה צודקת.

מאז שהתחילו לציין את זה במפורש בפוליסה, זו זכותם.

כך גם הכריעה רשות שוק ההון.

לגבי איכות החלפים, אני חושב שברכב חדש הם חייבים לספק חלקים מקוריים. גם את זה כדאי לוודא.

פורסם

מה זה זכותם? בדיוק בשביל זה יש רגולטור. כל חברות הביטוח מיישרות קו בצעד אנטי צרכני וקרטלי והרגולטור שותק. ביזיון.

פורסם

רק עכשיו ראיתי את השרשור הזה.

קטונתי מלייעץ לגבי הביטוח אבל אני יכול להגיד לך שלפני כמה שנים פגע בי בצורה לא רצינית רכב ליסינג של שלמה SIXT.

אחרי דין ודברים בגלל שהפגיעה הייתה קלה יחסית בעיקר צבע ורציתי לסיים עם זה מהר הסכמתי להכניס את הרכב למוסך פחחות שלהם בסגולה בפתח תקווה.

הרכב היה מוכן תוך יום! הצביעה הייתה פשוט נוראית וחובבנית אפילו בטול-כרם היו מתביישים בעבודה כזאת (הבדלי גובה בצבע וגוון שונה). חוץ מזה הם טרחו והשפריצו בטעות המון נקודות של צבע עוד חלקים באוטו שבכלל לא נפגעו ולא היו צריכים צביעה.

מפה לשם אחרי צעקות מול מנהל המוסך חזרתי למחרת סידרו את הכל בצורה נורמלית סבירה אחרי שבהתחלה לא הסכימו לתקן את הנזקים שעשו.

בקיצור זה רכב חדש ואני ממליץ לך להכנס למוסך פחחות נורמלי שהתוצאה תהיה טובה ולא למוסך שעושה השבחות לפני מכירת רכבים מליסינג למגרש.

• אהבתי 1

פורסם

אמנם לא שלמה סיקסט אבל עברתי תאונה עם רכב של אויס ומהרגע שהגשתי הכל החזירו לי את הכסף תוך כמה שבועות

אי אפשר להכליל חברות השכרה ואני הייתי על אופנוע (אז אין את האופציה של להביא להם אותו שיתקנו) אז כל מקרה לגופו אבל אם אין ספק באשמה אולי הם יטפלו במקרה מהר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...